Şimdi Ara

El freni çekik 1 km gittim. vay arkadaş... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
77
Cevap
0
Favori
54.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Atmosphere

quote:

Orijinalden alıntı: memeti

quote:

Orijinalden alıntı: Atmosphere

arabada iğrenç bir koku oluştu mu

Olustu usta

Yedikmi dersin bslatayi

ben de eski araçta onu yaptım. frenlere bir şey olmamıştı ama uzun vadede 400 liralık balata masrafı çıktı.

Allah kaza bela vermesin usta acemilik iste oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Linea'da el freni çekik ilerlemeye başlarsanız sesli uyarı veriyor.
  • madalyayı evine kargolatıyorum
  • Olur böyle. Sıkmayın canınızı. Alışkanlıklar ve dalgınlık çok komik hallere sokuyor adamı.

Eskiden Opel Frontera ve Saab'ı kullanırdım. Saab'a 5 gün bineyim, Frontera'ya bindiğimde Frontera'nın konsülünü anahtarıyla dürtüklerdim "nerde lan bu kontak?" şeklinde... Frontera'ya 5 gün bineyim, saab'ın direksiyon arkasını anahtarla dürtüklerdim...

Şimdi aynısı el freninde oluyor. 5 gün Legacy'e bineyim, A3'e bininince emniyet kemerini takıp, vitese takıp, gaza basıyorum. El freni inmeyince elim göğsün soluna gidiyor. Olmayan bir el freni tuşuna basıyorum.

Audi'ye 5 gün bineyim, Legacy'de hayali bir el freni indiriyorum. İki durumda da arkadaşlar yarılıyorlar... "Zenginlik başa bela arkadaş!" geyikleri... Sanki arabalar benim de bir de geyiğini yapıyorlar. Madara oluyorum.

58 chevrolet daha da iyi. 5 gün bineyim, Legacy'e bindiğimde araç ikinci vites hızlarına ulaşınca tam gaz silecekler çalışmaya başlıyor. Elim direksiyondaki sanal vites koluna gitmiş...

O yüzden olur böyle vakalar, sıkmayın canınızı. El freniniz kilitlediyse, ki sanmıyorum, arka tekerleriniz dönmez. Bu durumda lastiklerinizi aşındırırsınız. Aynı yüzey üzerinde sürüklediğiniz için, belli bir km üzerinde yol yaparsanız lastiğin o bölgesi düzleşir. Lastiğin yuvarlaklığı bozulduğu için lastik çöp olur. Ama 1km'de olacak iş değil. El frenini aşırı çekmemişseniz arka tekerleriniz zorlayınca döner. Arka balatalarınızın km ömründen yemiş olursunuz. Dert değil. Benim arabanın yedek parçası pahalı. Arka çift balata 250TL falan. Dert etmeyin kısaca. Ömrünün maksimum 5'de birini yemişsinizdir. 50TL'den fazla kaçmadı özetle.

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Olur böyle. Sıkmayın canınızı. Alışkanlıklar ve dalgınlık çok komik hallere sokuyor adamı.

Eskiden Opel Frontera ve Saab'ı kullanırdım. Saab'a 5 gün bineyim, Frontera'ya bindiğimde Frontera'nın konsülünü anahtarıyla dürtüklerdim "nerde lan bu kontak?" şeklinde... Frontera'ya 5 gün bineyim, saab'ın direksiyon arkasını anahtarla dürtüklerdim...

Şimdi aynısı el freninde oluyor. 5 gün Legacy'e bineyim, A3'e bininince emniyet kemerini takıp, vitese takıp, gaza basıyorum. El freni inmeyince elim göğsün soluna gidiyor. Olmayan bir el freni tuşuna basıyorum.

Audi'ye 5 gün bineyim, Legacy'de hayali bir el freni indiriyorum. İki durumda da arkadaşlar yarılıyorlar... "Zenginlik başa bela arkadaş!" geyikleri... Sanki arabalar benim de bir de geyiğini yapıyorlar. Madara oluyorum.

58 chevrolet daha da iyi. 5 gün bineyim, Legacy'e bindiğimde araç ikinci vites hızlarına ulaşınca tam gaz silecekler çalışmaya başlıyor. Elim direksiyondaki sanal vites koluna gitmiş...

O yüzden olur böyle vakalar, sıkmayın canınızı. El freniniz kilitlediyse, ki sanmıyorum, arka tekerleriniz dönmez. Bu durumda lastiklerinizi aşındırırsınız. Aynı yüzey üzerinde sürüklediğiniz için, belli bir km üzerinde yol yaparsanız lastiğin o bölgesi düzleşir. Lastiğin yuvarlaklığı bozulduğu için lastik çöp olur. Ama 1km'de olacak iş değil. El frenini aşırı çekmemişseniz arka tekerleriniz zorlayınca döner. Arka balatalarınızın km ömründen yemiş olursunuz. Dert değil. Benim arabanın yedek parçası pahalı. Arka çift balata 250TL falan. Dert etmeyin kısaca. Ömrünün maksimum 5'de birini yemişsinizdir. 50TL'den fazla kaçmadı özetle.

gülmekten öldük birader komik anlatma bir daha bu kadar

• Balatalar biter belki hocam rahat ol.

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Olur böyle. Sıkmayın canınızı. Alışkanlıklar ve dalgınlık çok komik hallere sokuyor adamı.

Hay agzina saglik

• Aslınnda bunu anlamak çok zor değil ama dalgınlık işte birşey olmaz sadece el freni dişlerinin ve balataların ömrü kısalır.
    Normalde el freni çekik ise kalkışta arabanın arkası otururdu ama baya bi dalgınmışsınız
  • Bende fluence'i aldığımda yapmıştım. Vitesi D ye alıp gaza bastım. 2 metre falan gittikten sonra usta cama vurup el frenini indir demişti.

Yer taşlı olduğu için tekerlerin sürtünme sesini duymuştum.

Heyecan işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hamdi0555 -- 16 Mayıs 2013; 17:13:46 >
  • el frenini çekik unutmak normaldir de, o şekilde kalkış yaparken nasıl farketmiyorsunuz anlamıyorum..

• Albea da elfrenini indirdiğin an kapılar kilitleniyo. Bide elfreni çekikken vitese taktığın an sinyal ile uyarıyo.

Teyzem bi keresinde 10 km kadar gitmişti benzinlikte durunca farketmiş beni çağırdı bende yardıra yardıra gittim bi baktım araba resmen yanıyo dumanlar falan vardı bekledik kontrol ettik falan bişey yoktu yolladım gitti.
  • Bir arkadaşta 99 kasa A4 vardı. Yola çıktık 10 km ye yakın yol gittik ışıklara geldik arkadaşım bana frenler tutmuyo dedi panik olmuş bir şekilde. O zamanlar biraz acemidi.

Hemen elimi el frenine attım baktım 2 diş çekili. Yavaşca sağa çekti biraz bekledikten sonra frenler eski haline döndü.

Bende birşey olmaz sanırdım ama niyeyse bütün frenler kızmış ve tutmaz olmuştu. Dikkat etmek lazım
  • İyi gene 1 km gitmişsin. Bizim işyerinden bir bayan Cebeci'den Bilkent'e el freni çekik gelmişti.
  • nasıl birşey olmaz onu anlamıyor bizdede babam böyle bir hata yapmıştı.Araba fiat albea otomatik 1.2 80 bg araba
    neyse yaklaşık 10 km gitdik tam çekik değilmiş el freni nasıl anladık peki babam yol boyunca araba gitmiyor diyip durdu bende basmıyorsun ondan diyordum neyse gitdik baya frenler tutmuyo dedi babam zorla durduk biryerde çekici götürdü servise sabah geldik frenler nolmale dönmüş olan çekicci parasına oldu
  • Ben de gitmiştim zamanında ama el freni artık neredeyse hiç tutmuyordu 20 liraya balatalar değişti sorun çözüldü

• Olur böyle.
  • El freni çekiliyken hareket edince ötüyor genelde araçlar. Hayır görsel uyarıda çıkıyor madem buna bir ses eklemek nekadar zor bir iş anlamıyorum. Japonların sadece sürücü camını otomatik yapması gibi saçma bir durum ötmemesi.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.