Şimdi Ara

EL YAPIMI HOPARLOR OLUR MU? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: Oronra

Ee mesajıma bakarsan f6000 i sana önermiştim zaten o fiyat aralığında diye, gerçi bu ürünü dinlemedim ama MF450 ları rear olarak kullanıyorum f6000 de onun muadili bir ürün tahminimce ki.. forumda kullanan arkadaşlar da var ve kendi çaplarında mumnunlar. Ürünle demo imkanın varsa kaçırma derim. Yada yorumlara dayanarak alman icap edecek.

Alternatif olarak Quadral Quintas 500 le rvar, Pure Acoustics Dream 77 ler var. Birde bunlara bak istersen

evet sizin yazdıklarınıza istinaden araştırdım zaten, dream 77 arkadaşta dinledim hiç hoşlanmadım onlardan.
  • snn dediğin çok emek isteyen bi iş bide hoparlörleri kabine oturtturamazsan vermli ses alamassn sen en iyisi hazırını al
  • Benim gerçekten beğendiğim tek hazır sistem, belki şaşıracaksınız ama, altec lansing xa3021. Masaüstü bilgisayarın yanında duruyor ve müzik dinlemek gerçekten çok güzel. Ömrü dolana kadar bende kalacaktır.

hiç amfi kullanmadım, kullandıklarım (aklıma gelenler)

logitech z5500
    logitech z5400
    logitech audio hub
    creative I-Trigue 3400
    creative 4400
    creative t10
    altec xa3021 - halen kullanıyorum
    altec 2420
    altec mx5021
    trust 5.1 ve 2.1
    philips 430
    pure slim dream

bunlardan logitech z5400 ün sadece sinema performansını beğeniyordum, müzik için vasattı, benim için diğerleri de vasattı (altec xa3021 hariç tabiki)

şimdi istediğim bunlardan daha iyi, müzik dinleyebileceğim, salona koyabileceğim(hanımla bozuşmayalım ), stereo amfiye bağlayabileceğim bir çift hoparlör. Sinema perf. önemli değil, ayrıca sub. kullanmayacağım.

• El yapımı kabin diyorsunuz anladığım kadarıyla. Evet olur. İyi işçilik ister. Malzeme de önemli. Muhtemelen hazır (fabrikasyon yani seri üretim maliyeti düşürür) sistemlerden daha pahalıya gelir.

Ayrıca hi-fi bir hoparlör, dış yapısı kadar iç yapısıyla da özeldir. Bizde yok ama yurtdışında ses mühendisliği diye bir dal var.

Sorunun cevabı ise; Evet, yapılabilir. Sitelerde tanıdığınız varsa orada yaptıracağınız mdf kabine, konya sokaktan da alacağınız kaliteli (anlamıyorsanız kazıklanabilirsiniz) hoparlörleri yerleştirerek (tabi filtreler falan da var) güzel kabinler elde edebilirsiniz. Kabin planları ise internette mevcut.

BassBox adında bir hoparlör tasarım programı var. Ben ilgilenmme pek ama profesyonel olarak bu işlerle uğraşan bir arkadaşımdan dolayı biliyorum bunları (hoparlör yapmıyor tabi ki, ses ve görüntüleme sistemleri üzerine 10 yıldır çalışıyor sadece).

Altec konusunda ise her serisi için değilse de size katılıyorum. Hem performans olarak hem de fiyat performans olarak oldukça iyi serileri var.

• Ben vaz geçtim zaten, şimdi bir hoparlör için bu kadar uğraşmaya gerek yok, anlaşılan olup olmayacağıda belli değil.

bu sony hoparlörler uygun görünüyor benim için, ama o da stoklarda yokmuş.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.