Şimdi Ara

elbette ekran kartı tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu belki de forumlarda açılmış olan 1500. ekran kartı tavsiyesi albümüdür
    Öncelikle sistemim imzamdaki gibi olup geçen haftalarda 3850 kartı bios moda sokup yanlışlıkla sabahın köründe(6 civarı) 3870 e çevirmem sonucu zaten almak isteyip de alamadığım ekran kartı için geri sayımı hızlandırdı ve kart geri dönmüyor allah rahmet eylesin

Monitörüm 1920*1200 ve yanında plazmayı da birlikte kullanıyorum 42"
    Plazmada film izlerken tam ekranda samsungta da işlerimi yapmayı tasarlıyorum.İleride crossfire da yapabileceğim oyunları kasmadan açabileceğim (his iceq3 hd3870 4 ay önce sattığımda 4 yıl kullandım hala dimdik ayaktaydı) sağlam bir kart arıyorum.Büyük ihtimal 6950 olacak ama yine de danışmak istiyorum.xfxleri kimi yerde överken kimi yerde oc olmuyor diye bas bas bağırıyorlar.Sapphire zaten fiyasko bir ürün (bence) gigabyte da epey arkadaşa sıkıntı yaratmış anladığım kadarıyla (ben en iyisi kart almayayım )
    Yine his almak akıllıca mı olacaktır yoksa msi beklemek yararıma mı olur?
    başkaca da tavsiyeleriniz varsa bekliyor olacağım sabırsızlıkla.Tüm sitelerden link verebilirsiniz.1010watt psum olduğunu tekrar belirteyim...
    Saygılarla...

• bütçe??
  • 6950...
  • bütçe şöyle diyelim taksit yapacağım için çok da farketmez ama tabi şimdilik sadece bir ekran kartı almayı düşünüyorum bir de model(his-giga-sapphire) olarak belirtirseniz sevinirim
  • 6950 alıp modla.
  • HD6950 al işini görür, ama bios mod yapma! eğer yaparsan sonra düzeltirken sorunlar oluşuyor ve garanti dışı kalır Genel olarak firmalar yapıyor kullanıcı hatası diye
  • Bence en ideali 5870 Super oc olur..

6950 ile aynı perforamsta hatta bu önereceğim model Ocli model yani dahada hızlı.. 1600x paralel işlem birimi olduğu için 6950den dx11 olmasada daha üstün bir karttır.. Dx11dede çok az bir fark var..

http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=30811

bölelikle 150lira cebinde kalmış olacak..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ::Ashes::

Bence en ideali 5870 Super oc olur..

6950 ile aynı perforamsta hatta bu önereceğim model Ocli model yani dahada hızlı.. 1600x paralel işlem birimi olduğu için 6950den dx11 olmasada daha üstün bir karttır.. Dx11dede çok az bir fark var..

http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=30811

bölelikle 150lira cebinde kalmış olacak..

bence de 5870 OC doğru seçim olur.6950 den yuzde 10 ıyı 6970ten yuzde 10 kötü diyebiliriz.arkadaşın verdiği 5870 oc'li olduğu için aradaki farkı iyice kapatacaktır

ve 6970 performansı verecektir sana....6950 alıpta 6970 yapmana gerek yok....hem 150tl cebinde kalsın hemde risk almadan 6970 performansına sahip ol.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BAYOKAN84 -- 12 Ocak 2011; 10:11:49 >

• arkadaşlar öneriniz için teşekkürler ancak bu kartla ilgili iki sorum olacak?
    Dünwww.firebal.net te çağdaş beyle görüştüm her nekadar ekran kartı satmasalar da sağolsun ne sorduysam yanıtladı çok ilgililer hatta kasa ile ilgili değişiklik yapıp öyle gönderebileceklerini bile söyledi kendisi.Buradan kendisine teşekkür ediyorum.
    Sorular: 1- gigabyte ekran kartında diğerlerine nispeten yeni sayılır ve gigabyte ekran kartlarıyla ilgili çok değişim olduğunu ve aşağı yukarı %50 bir düzgün ürün görme şansım var anladığım kadarıyla heryer gigabyte kartlardan yaka silkmiş gibi duruyor tabi elektronik şans işi biraz da
    bu konuda gigabyte a güvenebilir miyim?

2- malum 1gb bellekle geliyor 5870.ancak ben yukarıda yazdığım gibi 24 ve 42 " ekranlarla kullanacağım için aynı anda bu beni ne kadar etkiler?2 mi 1 mi?
    6900 serileri bazı şeylerin yanında sırf bunun için de 2gb yapıldı diye de biliyorum.
    iki full hd de 2 ve 1 in arasında uçurum olur mu?

• 24'' ile 42'' arasında bir fark olmaz boyutuyla alakalı değildir çözünürlükle alakalıdır..

1.5gb 2gb bellek eyefinity içindir yani 1080p dende yüksek çözünürlüklerde gerekiyor..

Bozulma konusunu bilmem hepsi aynı pcbyi kullanıyor sonuçta Gpularıda gigabyte değil amd üretiyor bozuk çıkma olasılıkları hepsinin eşittir..

yinede tereddüte düştüyseniz 30lira daha verip Saphirenin modelini alırsınız..
  • Arkadaşım verdiğin öneriyi değerlendirdim ve kartı aldım geçtim az önce.Klavyene sağlık önerin için çok ama çok teşekkür ederim...Benim için ucuz ve performans ürünü oldu bu...
    quote:

Orijinalden alıntı: ::Ashes::

24'' ile 42'' arasında bir fark olmaz boyutuyla alakalı değildir çözünürlükle alakalıdır..

1.5gb 2gb bellek eyefinity içindir yani 1080p dende yüksek çözünürlüklerde gerekiyor..

Bozulma konusunu bilmem hepsi aynı pcbyi kullanıyor sonuçta Gpularıda gigabyte değil amd üretiyor bozuk çıkma olasılıkları hepsinin eşittir..

yinede tereddüte düştüyseniz 30lira daha verip Saphirenin modelini alırsınız..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.