Şimdi Ara

Elektrik Düşüklüğü ADSL Bağlantısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnternet cafe işletiyorum 50 adet PC var. 48 Port 3 Com Switch (1GB) kullanıyorum. Adsl içinse U.S. Robotics 9107 4 Prot Modem kullnıyorum.

Sorunum Şu:
    Elektrik azda olsa düştüğünde (çoook az) modem adsl sinayalini kesiyor ve bağşantı kopuyor. Modemim UPS e bağlı. Telefonum hattımı dahi bağladım güç kaynağına. Ancak bu sornu düzeltemedim.

Aynı hat üzerinden güç kaynağına bağlı olmayan bilgisayar bu elektrik düştüğünde herhangi bir sorun yaşamazken modem bağlantıyı kesiyor.

Daha Onceleri CNet in 4 portlu bir modemini kullanıyordum. çok memnundum. Bağlanma süresi çok kısa idi ve bu tarz elektrik kesintilerinde hiç bir zaman bağlantım kopmuyordu. Ancak bilgisayar sayım artınca Cnet ile bazı problemler yasadıgım icin degistirmem gerekti.

Telekom calısanlarına sordum. abuk subuk bos bos cevaplar verdiler bana yok bilgisayarında virüs var falan.

Sizlerden öğrenmek istedim su;
    1. Bu tarz kesintilere dayanıklı, ups ye baglı iken elektrik gittiginde baglantısı gitmeyen bir modem varmı ( fiyat onemli diil performansı iyi olsun)
    2. modemi degistrimeden bu hat icin yapabilecegim baska bir yontem varmı.

simdiden tesekkurler

• tüm Switch leri ve modemi regülatöre bağlarsan sorun çözülür

Tuncmatik REGULINE-500VA

Elektrik Düşüklüğü ADSL Bağlantısı

http://www.ucuzu.com/pomucky-c4045/tuncmatik-reguline-500va-reguline-500-va-regulator-p22303393.html

34,09 YTL

• sanırım sorun şu elektrik düştüğünde ups devreye giriyor ve üretiği elektrik sebeke sinyali gibi olmadığı için modemin adaptöründeki transformatör sorun yaratıyor (ups'lerin kullanma kılavuzunda içinde transformatör olan cihazlara bağlamayın yazar) çözüm olarak modemin adaptörün kaç volt üretiğini bul daha sonra buna uygun dc batarya veya pil grubunu modeme bağla elektronik bilgin yoksa bir elektronikçiden bu konuda yardım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.