Şimdi Ara

Elektrik-Elektronik Mühendisligi İsteyenler (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
8
Favori
24.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dikkatli okumanı isterdim herneyse istediğinizi yazın artık uğraşmayacam sizle aferim size eem en iyisi ondan iyi yok tamam oldumu nokta
  • quote:

Orijinalden alıntı: xLasin

dikkatli okumanı isterdim herneyse istediğinizi yazın artık uğraşmayacam sizle aferim size eem en iyisi ondan iyi yok tamam oldumu nokta

Daha meslek secimine zamanı cok olan genc bir arkadasımızsın bu yüzden konustuklarındaki bilgi eksiklerini hos görüp konuyu kapatmak istiyorum kimse şu iyi bu iyi demedi sadece Eem secmeyi düsünen arkadaslara yardım etmek istedigimden bu baslıgı actım bilgisayarla sen bisey yazana kadar kıyaslayanda olmadı . Sahsen su an bir Eem bitirip calısan biri gelse yazsa ben susarım onun dediklerini baz alırım aynı şekilde Bilg. Müh. gelip yazsa o da benden bilgilidir susarım ancak şu anda bu bölümü okuyanların yanında daha sınavlara hazırlanan biri olarak bu böyle su söyle gibi ahkam kesmen yanlıs karakterin temelleri bu yaslarda atılır büyüklerine karsı birazcık basını önüne eymesini ögren bir de inatta fazla diretme şunu unutma bir laf vardır
    ' Cahillerle tartışmayınız ne yaparsanız yapın onları yenemezsiniz. ' Bende bu lafın hatrına uzatmak istemiyorum lütfen tekrar tartısma yapacak sey yazmayın Elektrik Elektronik Müh yazmayı düşünen arkadasların soruları varsa devam edebiliriz konuya yoksa da kapansın gitsin tartısma okumak istemiyorum her actıgımda .

• diğer konularda çok bilgim yok ama xlasin iş imkanları konusunda resmen saçmalamışsın..elektrik-elektronik mühendisinin iş imkanı çok daha geniştir bilgisayar mühendisine göre..
  • bu konu için çok teşekkürler meslek seçimim hakkında bni aydınlattı endüstri mühendisliğini veya yazılım mühendisliğini düşünüyordum sanırım eem daha çok iş imkanı var peki eem çalışma şartları nasıl ağır mı mesai saatleri falan
  • quote:

Orijinalden alıntı: karakartal_hayri

bu konu için çok teşekkürler meslek seçimim hakkında bni aydınlattı endüstri mühendisliğini veya yazılım mühendisliğini düşünüyordum sanırım eem daha çok iş imkanı var peki eem çalışma şartları nasıl ağır mı mesai saatleri falan

Açıkcası çalışma şartlarını genellemek yanlış. Çünki girdiginiz işe göre değişir bu . Kimi şirketi girip haftada 4 gün çalışıp çok yüksek paralar alırsınız kimi şirkette haftada 6 gün çalışıp tatmin etmeyen paralar alırsın yani bu birazda senin buldugun işe ve niteliklerine baglı :)

• Ya siz neyin tartışmasını yapıyorsunuz ki iki sayfadır? Gerçek mühendisliğin yapılmadığı, orijinal sanayiden bahsetmediğimiz ülkemizde X mühendisliğinin çalışma alanı şurası olsa, Y mühendisliğinin çalışma alanı burası olsa ne olacak? % kaçımız o gerçek mühendisliğin uygulandığı nadir alanlara gireceğiz ki zaten? :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

Ya siz neyin tartışmasını yapıyorsunuz ki iki sayfadır? Gerçek mühendisliğin yapılmadığı, orijinal sanayiden bahsetmediğimiz ülkemizde X mühendisliğinin çalışma alanı şurası olsa, Y mühendisliğinin çalışma alanı burası olsa ne olacak? % kaçımız o gerçek mühendisliğin uygulandığı nadir alanlara gireceğiz ki zaten? :)

doğru demişsinde önceki sayfada biri ee mühendisi kendini geliştirirse bilgisayar mühendisinden daha iyi olur dedi yani kendini geliştirirse heme ee hemde bilgisayarın işini yapabilrmişde öyleymişde böyleymişde onun yazdıgını görünce dayanamadım EE MÜHENDİSLERİ ,BİLGİSAYAR MÜHENDİSLERİ KADAR İYİ PROGRAM YAZAMAZ GENEL OLARAK.
  • quote:

quote:

Ya siz neyin tartışmasını yapıyorsunuz ki iki sayfadır? Gerçek mühendisliğin yapılmadığı, orijinal sanayiden bahsetmediğimiz ülkemizde X mühendisliğinin çalışma alanı şurası olsa, Y mühendisliğinin çalışma alanı burası olsa ne olacak? % kaçımız o gerçek mühendisliğin uygulandığı nadir alanlara gireceğiz ki zaten? :)

doğru demişsinde önceki sayfada biri ee mühendisi kendini geliştirirse bilgisayar mühendisinden daha iyi olur dedi yani kendini geliştirirse hem ee hemde bilgisayarın işini yapabilrmişde öyleymişde böyleymişde onun yazdıgını görünce dayanamadım EE MÜHENDİSLERİ ,BİLGİSAYAR MÜHENDİSLERİ KADAR İYİ PROGRAM YAZAMAZ GENEL OLARAK.

• quote:

quote:

doğru demişsinde önceki sayfada biri ee mühendisi kendini geliştirirse bilgisayar mühendisinden daha iyi olur dedi yani kendini geliştirirse heme ee hemde bilgisayarın işini yapabilrmişde öyleymişde böyleymişde onun yazdıgını görünce dayanamadım EE MÜHENDİSLERİ ,BİLGİSAYAR MÜHENDİSLERİ KADAR İYİ PROGRAM YAZAMAZ GENEL OLARAK.

hacı tamam sakin ol yaw zenginin malı züğürdün çenesini yorar misali ee ciler bilgisayarcılar yazıyo proğramı siz burda yazar yazamaz diye tartışıyonuz .

• beyler peki odtü den mezun olsam, aselsan da alabileceğim en uç maaş hakkında bir tahmin yürütebilir misiniz? savunma sanayi hep ilgimi çekmiştir o nedenle özellikle aselsan diyorum.
  • ........
  • yazıların tamamını okumadım. Hiç kimse kusura bakmasın ama siz Elektrik-Elektronik mühendisliğini yüklü miktarda paralar kazanmak için seçiyorsunuz. Mühendislik olması sadece havalı olması.Discovery Channelda,Discovery Scienceda çeşitli internet sitelerinde bilim-teknoloji sitelerinde gezinip görüp gaza gelerek mühendislik seçiyorsunuz. yani ülkeyi kalkındıracak bilim ve teknolojide ilerletecek zihniyette mühendis eksikliği var. Amaç sadece para kazanmak sizler için.

"aman bizim ülkede mühendislikmi yapılıyo,aman uçaklarımızı bile dış üşkelerden alıyorz bizden adam olmaz vs.. " diye herkes eleştiriyor kendini(ülkesini) ama gidipte proje üretmiyor.sen burada onu yazıcağına çalış sabahlar kadar birşeyler geliştir.. Sürekli araştır birşeyler yap yani.. "Japonlar robot yapıyo adamlar yapıyo abi" diyeceğine sende çalış sende yap. yani mühendislik havalı geldiği için mühendis olucaksan hiç olma. bu ülkeyi kalkındıracak bu zihniyetteki insanlar değildir.

dipnot:Mühendis değilim.Mühendisliği kazanacak puanımda yok.(ki hedefimde değil). Zeki değilim. Sadece birşeyler dolmuş içimde onları dışarı dökmek istedim. belki tam ifade edemedim ama şunu demek istiyorum: "Lafla peynir gemisi yürümez"

• quote:

Orijinalden alıntı: k4n44t

yazıların tamamını okumadım. Hiç kimse kusura bakmasın ama siz Elektrik-Elektronik mühendisliğini yüklü miktarda paralar kazanmak için seçiyorsunuz. Mühendislik olması sadece havalı olması.Discovery Channelda,Discovery Scienceda çeşitli internet sitelerinde bilim-teknoloji sitelerinde gezinip görüp gaza gelerek mühendislik seçiyorsunuz. yani ülkeyi kalkındıracak bilim ve teknolojide ilerletecek zihniyette mühendis eksikliği var. Amaç sadece para kazanmak sizler için.

"aman bizim ülkede mühendislikmi yapılıyo,aman uçaklarımızı bile dış üşkelerden alıyorz bizden adam olmaz vs.. " diye herkes eleştiriyor kendini(ülkesini) ama gidipte proje üretmiyor.sen burada onu yazıcağına çalış sabahlar kadar birşeyler geliştir.. Sürekli araştır birşeyler yap yani.. "Japonlar robot yapıyo adamlar yapıyo abi" diyeceğine sende çalış sende yap. yani mühendislik havalı geldiği için mühendis olucaksan hiç olma. bu ülkeyi kalkındıracak bu zihniyetteki insanlar değildir.

dipnot:Mühendis değilim.Mühendisliği kazanacak puanımda yok.(ki hedefimde değil). Zeki değilim. Sadece birşeyler dolmuş içimde onları dışarı dökmek istedim. belki tam ifade edemedim ama şunu demek istiyorum: "Lafla peynir gemisi yürümez"

henüz lisedeyim. dilersen yaptığım prototip tasarımları tarayıcıdan aktarıp buraya koyayım. ben bu mesleği zaten seçmek istiyorum. ama parasını da merak ediyorum. kim merak etmez ki? ayrıca mühendis olup tıpta kazanabileceğim parayı kazanamayacaksam kalsın. meslek aşkı karın doyurmuyor. şu dünyaya bir kere geldim, tabiki de hayatımı en çok kolaylaştıracak mesleği seçerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: D3XTER

quote:

yazıların tamamını okumadım. Hiç kimse kusura bakmasın ama siz Elektrik-Elektronik mühendisliğini yüklü miktarda paralar kazanmak için seçiyorsunuz. Mühendislik olması sadece havalı olması.Discovery Channelda,Discovery Scienceda çeşitli internet sitelerinde bilim-teknoloji sitelerinde gezinip görüp gaza gelerek mühendislik seçiyorsunuz. yani ülkeyi kalkındıracak bilim ve teknolojide ilerletecek zihniyette mühendis eksikliği var. Amaç sadece para kazanmak sizler için.

henüz lisedeyim. dilersen yaptığım prototip tasarımları tarayıcıdan aktarıp buraya koyayım. ben bu mesleği zaten seçmek istiyorum. ama parasını da merak ediyorum. kim merak etmez ki? ayrıca mühendis olup tıpta kazanabileceğim parayı kazanamayacaksam kalsın. meslek aşkı karın doyurmuyor. şu dünyaya bir kere geldim, tabiki de hayatımı en çok kolaylaştıracak mesleği seçerim.

hocam sana birşey demedim ki. hatta yazıları böyle hızlı hızlı geçtim. Hatta senin yazdıklarını bile görmedim . genel konuştum. düşüncemi belirttim. genelleme yapmam yanlıştı. ama neyse ben demek istediğimi dedim

• genelleme olunca ceap verme gereği duydum
  • quote:

Dexter i kastetmediysen beni kastettin sanırım. Genelde ikimiz konuştuk bu başlıkta. Ben burda kendimden pek bahsetmedim ama günümün büyük bir bölümünü programlama çalışarak Dil ögrenmeye harcayarak , özellikle Elektronik ile ilgili proje yarışmalarına katılmak için arkadaşlarımla kafa patlatmakla geçiriyorum. Ne yapmaya çalıştıgını anlayamadım ama neyse .. Bu başlıga yazan çogu kişide eminim nitelikli birer mühendis olacaklar ki tercih yapmadan herşeyi enine boyuna ögreniyorlar ..

• quote:

Orijinalden alıntı: tam_tam

quote:

Dexter i kastetmediysen beni kastettin sanırım. Genelde ikimiz konuştuk bu başlıkta. Ben burda kendimden pek bahsetmedim ama günümün büyük bir bölümünü programlama çalışarak Dil ögrenmeye harcayarak , özellikle Elektronik ile ilgili proje yarışmalarına katılmak için arkadaşlarımla kafa patlatmakla geçiriyorum. Ne yapmaya çalıştıgını anlayamadım ama neyse .. Bu başlıga yazan çogu kişide eminim nitelikli birer mühendis olacaklar ki tercih yapmadan herşeyi enine boyuna ögreniyorlar ..

bravo :D cidden :D

• İş olanakları nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerzakov1907 -- 3 Mayıs 2014; 19:14:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: samsali32

ytü elektrik mi kocaeli elektronik haberleşme mi ikisinede yetecek puanı almış olsanız hangisini tercih edersiniz?

İkiside farklı alanlar. İilgi alanına göre yönelmen lazım.
  • Mekatronik ile Elektirik-Elektronik arasında kaldım . Hangisini önerirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.