Şimdi Ara

Elektrik faturası sorunu(Spottan mı acaba?) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
24.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Çalıştırdığın ürünlere göre elektrik faturası hemen hemen normal.

**Elektrikli çay makinesi, arzum çaycı gibi bişeyse ısıtma rolanti varsa. Isıtma anında 1800 rolantide sürekli 300 watt elektrik çeker.

**Elektrikli termesifon elektrik çeken aletlerin babası diyebiliriz. Aşırı derecede elektrik yakar.

**Spotlar çok yakar. Fakat bi 12v luk spotlar var halojen lambalı adaptörlü birde direk 220 ye takılanlar var.

**Buzdolabı eğer nofrost ve A sınıfı değilse süper elektrik çeker.

**Bilgisayar normal yük altında 100wattlık ampül kadar yakar. Boşta 75 wattlık ampül gibi biişey.

**Çamaşır makineside çok yakıyor. Ben bizim makine çalışırken bikere saate baktım deli gibi dönüyordu vallaha.

*******Ayrıca çok çok dikkat etmen gerekn bişey var. Dijiatal sayaç kullanıyorum demişsin. Akıllı sayaç tabir edilen zımbırtı bunlar, bunlarda 3 saat dilimi var. En fazla değer yazan saat dilimi akşam 5 ile 9-10 arası. Ondan sonra sabaha kadar en az yazan saat dilimi, sabah ile akşam saat 5' e kadar da 2. kademe.

Eğer sen Satt 5 den sonra kullanıyorsan bu ürünleri elektrik faturanın yüksek gelmesi çok normal.

Bizde,

Masaüstü bilgisayar sürekli açık, laptop 15 saat açık, nofrost buzdolabı A sınıfı değil çok çekiyor, haftada 1 çamaşır makinesi, televizyon, LCD tv, odamda toplam 24 watt değerinde tasaruf ampülü, salonda da 24 watt değerinde tasaruf ampülü, mikrodalga ve tost makinesi. Bunlar var ve bize her ay 65 lira geliyor. Buz dolabı çok yakıyor işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 9 Kasım 2009; 5:23:38 >

• spotlar çok çeker
    bunun yerine ekonomik ampullerden almanı öneririm
  • termosifon.
  • spot ve termosifondan...diye dusunuyorum soyle bir ornek vereyim yine

ben ogrenci iken adanada
    2 tane 9.000 BTU klima(A+) ortalama gunluk 10-15 saat calisir kesintisiz (yaz/kıs) bazen 1 hafta kapatmadigimiz oluyordu 24 saat calisirdi yani...
    2 pc hic kapanmaz(arkadaslarin getirdigi laptopari lanparty leri saymiyorum daha :=))) )
    camasir makinasi hafta bir calisir
    butun odalarda tasarruflu osram ampul(nadir soner)
    elektrikli sofben gun asiri 30-60 dk calisir...
    mini buzdolabi orta ayarda...
    TV gunde ortalama 2-3 saat calisir..

ortalama kısın aylık 100-130TL civari gelirdi...2 kisi kaliyorduk..
    yazin sofbeni cıkarsak 50-60TL gelirdi...

tabi bunlar 2007-2008 yılına ait veriler...

bence sen o ampulleri bir elden gecir ilk olarak..

bir kıyaslama yaparsak sen benim harcamamin yarisini bile harcamiyorsun zamlari vs bu farklarida katarsak sana gelse gelse 30 40 civari bisi gelmesi lazim...

• quote:

Orijinalden alıntı: KayTheRock

arkadaşlar bi de önceki faturayı kontrol ettim tüketimin yarısını yani 32 milyonluk bölümünü saat 17.00-22.00 arasında kullandığım elektrik oluşturuyor.belki diyorum geçen ay 5-10 arasındaki fiyat farkında dikkat etmemiş olabilir miyim diye.gerçi bu ay da aynı gibi görünüyor.of

O saatlerde daha pahalıya satılıyor demekki elektrik. o saatlerde mümkün olduğu kadar elektrikli alet kullanma termosifonun fişini takılı bırakma spot lambaları tasarruflu ampüllerle değiştir. Kullanmadığın elektrikli aletleri standbye da bırakma fişini çek.
    Tek kişi için çok fazla bir elektrik harcaması. 18000btu luk klima, elektrikli şofben, 2 televizyon, 2 bilgisayar, elektrikli çaydanlık, bulaşık makinası çok sık kullanılmasına rağmen 80-90 tl geliyor bize..

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.