Selamlar.Malum,hepimizin çeşitli cihazları şebeke elektriğine bağlı, 6-15 voltluk,1000-2000 ma'lik adaptörlerle çalışıyor.Elektrik kesilincede hepsi kapanıyor.ADSL Modem,printer,İP kamera,güvenlik alarm devreleri gibi.Araştırmalarım da hep inventör devreleri olan UPS cihazlarını görüyorum.Ancak bunlar 12 volt akü DC akımını 220 volta çeviriyor ve biz bunların çıkışlarına adaptörleri takıyoruz.Fakat boşa harcanan enerji ,kayıplar çok fazla olduğundan sistem 5- 45 dak arası çalışabiliyor.Ben, arada invertör devresi olmadan,(220 volt AC ihtiyaç gerekmiyor çünkü) hem cihazı besleyecek,hem de içindeki aküyü uygun şekilde bozmadan şarj edecek,elektrikler kesildiğinde de otomatik hemen aküyü devreye sokarak beslemeyi devam ettirecek,akü fazla boşalmaktan bozulmasın diye korumak için gerilim düştüğünde akımı kesecek,elektrik geldiğinde de tekrar cihazı besleyip ve aküyü şarj edecek bir cihaz arıyorum.Bulamadım.Bilenler varsa veya elinde elektrik devre şeması olan varsa paylaşmasını rica edeiyorum.Teşekkürler.
aradığınız on line ups lerdir piyasalarda genelde ucuz offline ups ler var onlarla karıştırmayın..
kaliteli bir up alacaksanız en iyilerinden APC dir diyerlerinede bakın ama apc pek bulunabilir ups lerden değil ..