Şimdi Ara

ELEKTRİK SARFİYATINI HESAPLAMA TABLOSU (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
5
Favori
322.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yanan ışığa niye bakıyoruki? Dijital saatteki T1-T2-T3 ve T dğerleri ne göre farklı katsayı ile çarpılıp fatura ediliyor benim bildiğim.Şuan SEDAŞ güncel tarifeler SEDAŞ 2010 GÜNCEL TARİFE listesindeki verilerin çarpılmasıyla bulunmuyormu?

Örneğin ben şimödi saatime baktım ve T değeri 25000kwH T1:9000 T2:5000 T3:11000 olarak yazıyor.Buna göre nasıl hesaplayabiliriz? 7 günde bu kadar ise 30 günde ne eder?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Playboy22

Yanan ışığa niye bakıyoruki? Dijital saatteki T1-T2-T3 ve T dğerleri ne göre farklı katsayı ile çarpılıp fatura ediliyor benim bildiğim.Şuan SEDAŞ güncel tarifeler SEDAŞ 2010 GÜNCEL TARİFE listesindeki verilerin çarpılmasıyla bulunmuyormu?

Örneğin ben şimödi saatime baktım ve T değeri 25000kwH T1:9000 T2:5000 T3:11000 olarak yazıyor.Buna göre nasıl hesaplayabiliriz? 7 günde bu kadar ise 30 günde ne eder?

Arkadaşım ilk mesajı tekrar oku..

Burda amaç elektrik faturasını hesaplamak değil, hangi cihazın kaç watt çektiğini hesaplamaktır.
    Elektrik faturanı hesaplamak istiyorsan aşağıdaki linki tıkla

http://forum.donanimhaber.com/m_28116741/mpage_1/f_/key_//tm.htm#28116741

• Elektrik tüketim miktarını sayaçtaki endekslere bakarak öğrenebiliriz.
    Gündüz, Puant(17:00 ile 22:00 arası) ve Gece [sayaçta sırayla T1, T2, T3] tarifelerinden herhangi birinde belirlenen ilk endeksle 1 saat sonra belirlenen son endeksin farkı 1 saatte kullanılan elektrik tüketimini(kW) verir.Endeksleri belirlerken dikkat etmemiz gereken şey son 3 basamağının ondalık kısım olmasıdır(Ör:16384,000 ve 5216,526 gibi).Çünkü ölçeceğimiz miktar ondalık çıkabilir de(Ör:0,8 kW gibi).
    Bu şekilde evimizde kullandığımız klima vb. aletlerin ne kadar elektik tükettiğini görebilir, aletlerin kullanım süresine göre harcadığı elektriğin eklediğim resimdeki tabloya göre faturaya yansıtacağı değeri hesaplayabiliriz.

ELEKTRİK SARFİYATINI HESAPLAMA TABLOSU

• Tablodaki birim fiyatlar Adana'daki TEDAŞ' ın (TOROSLAR EDAŞ) belirlediği birim fiyatlardır.Birim fiyatların ilden ile değişip değişmediğini tam olarak bilmiyorum.Ama fiyatlarda zamanla değişiklik yapılabiliyor.Bu yüzden en yakın tarihli faturanızdaki birim fiyatlara göre hesaplarsanız daha doğru sonuçlar alırsınız.
    Faturayı en çok etkileyen bölümler şunlar:Gündüz, Puant, Gece, K/K Bedeli(kayıp ve kaçak bedeli), Dağıtım Bedeli ile KDV'dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdf_01 -- 14 Ağustos 2011; 3:06:20 >
  • arkadaşlar ben anlamıyorum cahilliğimi bağışlayın..
    bende akıllı saat yok ancak bir komşuya zor durumda kaldıkları için süzme saat ayarladık ve bize düşen rakam ile ona düşen rakamın hesabını yapamadık..
    fatura tutarı 124 tl onların kullandığı elektrik miktarı 188.. bir hesap eden oluırsa memnun olurum..teşekkürler.
  • arkadaşlar dün sayacım değiştirilmiş ve yerine akıllı sayaç takılmış fakat tarife değişti mi değişmedi mi bilmiyorum. Acaba tarifenin durumunu nasıl öğrenebilirim?
  • merhabalar ben bu değerler dogrultusunda kurutma makinesi almayı planliyorum
    3,92 kwh lik b sinifi arcelik
    1,92 kwh lik a sinifi arçelik

bu degerlerle hesaplarsak
    b sinifi olan saatte 1,20 tl (yaklaşık) tüketim yapiyor
    a sinifi olan saatte 0.60 tl (yaklaşık) tüketim yapiyor

ama şu var bu kurutma makinesi 1 kurutmayı kaç saatte yapiyor.bu dogrultuda ayda 8 kurutma yaparsak ortalama ne gelir onu hesaplamak lazim.
  • istanbul için güncel fiyat bilgisi nedir 1 kw için 1 saat kullanımda ne kadar ödüyoruz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DVB

istanbul için güncel fiyat bilgisi nedir 1 kw için 1 saat kullanımda ne kadar ödüyoruz ?

eve fatura gelmiyormu gardaş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tizmoret

quote:

istanbul için güncel fiyat bilgisi nedir 1 kw için 1 saat kullanımda ne kadar ödüyoruz ?

yok gelmiyor
  • quote:

quote:

quote:

yok gelmiyor

keşke bizede gelmese neresi ora, taşınak
  • quote:

quote:

quote:

quote:

yok gelmiyor

keşke bizede gelmese neresi ora, taşınak

taşınmana gerek yokki binada kimse olmasın sende işte ol sayaç okumaya gelen arkadaş geldim okuyamadım diye not bıraksın sende ayedaşı ara sayaç bilgisini ver onlar fatura borcunu çıkarsın internet hesabında tutarı otomatik ödesin

sonuç fatura gelmiyor

• Bursa için Birim Fiyatı 0,161898 Yazıyor (Kullanımınıza göre farklılık gösterebilmekte, çok kullanırsanız birim fiyatıda değişiyor.)

Not : Kahrolasıca Elektrik şirketi 22,19 Tutarındaki Tüketim Bedeli yazmasına rağmen Fatura Tutarı 40.90 TL talep etmekte. Kimsede utanma kalmamış, 18,71 TL vergi ve diğer masraflar adı altında tahsil ediliyor.

Detay :
    1 Kayıp Kaçak Bed. (Hırsızların parasını dürüstlerden alma bedeli)
    2 Per. Sat. Hiz. Bd. (Personel Saat Hizmet bedelimidir nedir)
    3 Psh (Say. Oku.) Bd. (Sayaç Okuma)
    4 İlet. Sis. Kul. Bd. (İletişim Sistemleri Kullanma Bedeli)
    5 Dağıtım Bedeli (Sanki Kovayla gelip dağıtıyorlar)
    6 Enerji Fonu (Bu fonda biriken parayı alabiliyormuyuz acaba? yada hissemi verecekler acep?)
    7 TRT payı (Ben TRT yi değil Televizyon kullanmıyorum, ne alaka)
    8 Elek. Tük. Ver. (Kişi ve/veya Kuruma özel vergi mi olur)
    9 K.D.V (Zaten Elektrik Tüketim vergisi var daha ne Katma Değer Vergisi alınıyor?)

Bu 9 giderden yalnızca 3. PSH (Say. Oku) Bd. <- sabit (0,42krs) geri kalanı fatura tutarınıza göre ücretlendirilmekte, yani çok kullanırsanız çok yazarlar buna istinaden tutarlarını yazmaya luzum görmedim hesap edin işte 22 TL kullanmışım 18 TL bu 9 başlığa ayrıca ücretlendirmişler, rezalet diz boyu...

Merak ettiğim bir konu, bu Sayaç okuma bedeli kesiliyor 0,42 Kuruş, gelip okuyan adam bu parayı alıyorsa bir yıldan fazla çalışmasına gerek yok ayda 10 bin kişiye fatura kesse 50,400 TL yapar aldığı maaş da cabası. Birde kesme açma parası var 15 TL ayda 250 kişinin elektriğini kesip açsa yıl sonunda 45 Bin TL de öyle cebe iner.

Evet arkadaşlar bir soygunun anatomisini okudunuz, yukarıda okuduğunuz gibi, sanki elektriği zararına üretiyorlarmış gibi ayrıca 9 başlık altında ekstra ücret talep eden kuruluşların modern çağın tefecileri olduğunu düşünmekten kendimi alamıyorum. Bu işi bedavaya değil kâr etmek için yapıyorlardır nihayetinde anma hizmeti vermiyorlar (ki vermeleri lazım) lakin bu kadarıda soyguna girer gibi geliyor bana...

• arkadaşlar öncelikle herkese selamün aleykum diyerek söze girmek istiyorum....
    ben ve ev sahibi ortak bir elektrik saati kullanıyorduk..ve fatura 190 tl ise ben 120 sini veriyordum ona göre tabi...bu durum hoşuma gitmeyince giitim bir adet süzme saat denilen elk.saatini taktırdım eve böylece ne kadar elektrk harcadığımı öğrenmiş olacaktım ...
    elk .saatini taktırdığımdan bu yana 352.85 wat kullandığım görülüyor bunun ne kadar para edeceğini sormak istedim cevaplarınızı ertan_4530@hotmail.com adresine atarsanız minnettar kalırım
    SAYGILARIMLA
  • hiç hesaba gerek yok, çünkü içler dışlar çarpımı işini görür
    fatura 100 tl mi geldi
    evsahibinin elektrik saatine bak atıyorum 60 kullanmış o ay,sen 40 kullanmışssın,
    60 tl o öder, 40 tl sen ödersin
  • Şu an konutlarda 1kw için net elektriğin fiyatı 0,30 TL yani 30 krş.
    Bunu nasıl hesaplarsınız tam net olarak,kullanılan toplam tüketim miktarını KW olarak yazar faturada,faturanın en altındaki toplam parasal tutarı bu tüketim kw bölün.doğru olan budur.O faturanın ilk başlangıcında yazan kw bedeli hikaye,faturanın altına dogru indikçe neredeyse fiyat yüzde %50-70 artıyor. faturadaki elek. bedeli 0.65 Tl iken alttaki rakamı bölünce x 2 kat oluyor neredeyse.

Arkadaş herkes tabiki verdiği hizmetin hakkını alacak,alacak ama bu nedir ya,resmen soygun.Adam geliyor bizim apt.24 tane sayac var,zaten elektronik oldu hepsi,el bilgisayarı ile tamamını okutmak 1 dakika sürmüyor.Faturadaki okuma bedeli sayaç başına 0,45 TL x24 deyince adam 1 dakikada 10,8 TL işçilik yazıyor.Yuh ulen be!!!Ulen bu dağıtım işinden bundan başka bir şey alma o bile yeter be...Bana versinler taşeron olarak ben 10 krş. tan okurum onlara.Köşeyi dönerim be....

• Çok mal haramsız çok söz yalansız olmaz. Biz 10 kr versek bile bize okutturmazlar.
  • arkadaşlar ben kuluçka makinası alıcam elektrik sarfiyatı

220V 50hz 30w yazıyor dakikada çektiği watt'ı nasıl öğrenebilirim.
    ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
  • Benim akıllı sayacım üç yanıp sönmede bir watt diyor. Yani değişebiliyor bu, konuya sayacın üzerindeki led yanıp sönme bölü watt değerine bakın diye ekleyebilirsiniz.
  • Merhabalar
    öncelikle kesinlikle sayaç 1 kez led çakışı olduğunda 1 w yazmaz.bu sayacın Kostantına bağlıdır.Burada hesap yöntemi doğru bile olsa sadece bu bölüm bile baştan hataya yol açar.Her sayacın üzerinde kostantı yazar bu bölüm örneğin 1500 puls/Kwh gibidir.Bunun Anlamı led 1500 kere çakarsa 1 Kwh enerji kaydeder demektir.Ayrıca elektrik sarfiyatını öğrenmek için farklı o an çekilen gücü öğrenmek için farklı yöntem kullanılır.Örneğin o an evdeki toplam çekilen güç öğrenilmek istenirse belli bir tur sayılıp zaman ölçülür.
    Örnek:50 tur sayıldı 45 sn ölçüldü ise ve bu sayacın kostantı 1500 puls/Kwh ise
    50x3600/45=4000 buna göre 1500 tur = 1 Kwh (1000 w) ise 4000x1/1500=2,66 KW enerji o anda çekilmektedir.eğer bu hızla 1 saat giderse 2,66 KWh enerji kaydedilir.Elektrik birim fiyatı 30 krş ise 0,3x2,66=toplam 0,8 Tl para demektir.

Bu nedenle konunun başında yazan arkadaşın eğer her sayaçta 1 led çakışı 1 w demek istediyse yazdıklarını gözden geçirmesi gerekir.Bu sadece kostantı 1000 olan sayaçlar için doğru bir önermedir.
    Kolay gelsin

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.