|
Elektrikli Araçlara ÖTV Zammı (6. sayfa)

-
-
Başka seçeneğin kalmadığı zaman görüşürüz. Ya da at arabasıyla gezersin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Vaay bilmiyordum hocam sağolun bu şekilde 2. El getirtilebiliyor mu acaba -
1-2 ay önce benzin-dizel-elektrik tüketimi hakkında kıyas yapan bir arkadaşa araçlar elektrikli olduğunda devlet akaryakıttan aldığı vergi kaybını elektriğe yükler dediğimde "olur mu bu çevreci politika, elektrik kullanımına veya araç alımına zam yapmaz" diyordu
Bu daha başlangıç Elektrikli kullanım yaygınlaştıkça şarj istasyonları kullanımına da ek vergiler ve düzenlemeler gelecektir mutlaka
Ha çevreci mi tabi ki Gerekli mi tabi ki
Ama "Önceden şehir içi 60krş harcamam vardı elektrik ile 10krş oldu" hayallerini bırakın bir kenara
-
Var, ötv AB içindeki her aynı özellikteki araç için eşit uygulanır.
Öyle ülkede üretilmiş az ötv alacağım diyemezsin. Toyota 1.8 için bir aralık belirlendi örneğin Türkiye'de üretilen hybrid için, hyundai mesala aynı aralıkta aracı Romanya'da yapsın o da aynı düşük ötv ile satılır.
Artı çok spesifik aralık da belirleyemezsin. Genel olmak zorunda.
quote:
Orijinalden alıntı: HemicanZaten boyle dusundugun icin ancak o arabayi alacak duruma geldin.
Sen 2.0 motor alabilecegk adami dusunmedin.
Sonra Taycan alacak adami dusunmedin.
Sonra bri baktin ki seni de kimse dusunmemis ancak 10 yillik araba alabilyorsun ve kimsenin umurunda degil bu durumun.
Bana dokunmayan yilan bin yil yasasin tutumunun sonu bu. O yilan seni soktugunda yardim edecek kimseyi bulamamak etrafta.
Alıntıları Gösteraga ben durum tespiti yaptım. zengini bana düşürtemezsin. ben isterim ki elektrikliğe %1000 zam gelsin, alacak zengin zaten alır. bana 5-10 yaşındaki araba lazım. ülkenin vergi ihtiyacı belli. 2.0 alacak adamda taycan alacak adamda beni yıllarca köle gibi çalıştıran adamlar. bana eski arabayı ucuz versin bari o da yok.
-
Super haber. Herseye zam gelirken neredeyse bedava ! olan araclara mı gelmeyecek. Az bile yapmışlar ne de olsa millet dünden razı zamlara. İsterse önümüzdeki ay gene zam yapsınlar kimseden sen cıkmaz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ridleyscott
Seni 10 yaşındaki araca mahkum edenler , Taycan almaya hallenen adamlar değil güzel kardeşim. taycan alacak olan yine alır. Sen kendini kurtar. Önce bu kafadan kurtar.
Alıntıları Gösteraynen alacak yine alır işte bende onu diyorum. haber değil bu. zaten düşük olması anlamsız. halkın çoğu b-c sınıfı benzinli vs alabiliyorken onları düşür. banane taycan alan adam alacak zaten onu diyorum bende.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Concordato
Vaay bilmiyordum hocam sağolun bu şekilde 2. El getirtilebiliyor mu acabaBildiğim kadarıyla hayır. Araç daha önce ülke dışında plakalanmamış olmalı.
-
Yeni vergi icatları bekliyorum artık!
Dur durak bilmiyorlar, yazık bu ülkeye be!
Fosil yakitlilar icin otv indirimi beklerken, elektrikliler yara aldi. Sasirtti acikcasi
biliyorum. diğer araçlara göre “yerli” olarak ucuza alacağını düşünenlere atıfta bulundum birnevi. ironi mesajı diyebilirizquote:
Orijinalden alıntı: zeytinkoy300-400 mü ? Çok iyimsersin.
En az 600 hatta daha fazla.
Not: Ben zaten Togg'un seri üretime geçeceğine inanmıyorum, o ayrı konu.
Alıntıları Göster
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
İlk parti zam bunlar , daha doğrusu baslangıç. Her sene zam gelmeye devam edecektir.Hatta arada güncellemeler bile olabilir. O yüzden tadını çıkarın derim.
-
fosillere yeni zamlar gelir al sana elektriğe teşvik.
-
Peki engelli araçları alınırken ÖTV KDV alınmıyor onu neye dayanarak yapıyorlar..
Marka değil fiyat farkediyor orada. Pozitif ayrımcılık.
Eksik bilgi. Engelli araçlarından sadece ÖTV alınmıyor. KDV alınmaya devam ediliyor. Araç alımında da KDV+ÖTV dahil 330.800 TL üzeri araç alımına da izin yok. Yani öyle istediğim aracı alırım demek gibi bir olay da yok.
-
Zenginler daha zengin fakirler daha fakirquote:
Orijinalden alıntı: Teslaa89
Zenginler boşuna mı taycan doldurdu garajları şimdi aldıkları fiyatın üstüne en az 1 milyon koyup ilana koyacaklar
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Fantezi yapan sensin.
Gümrük birliğine üye ülkesin, üretimin yok. Yarın öbür gün Avrupa üretmeyince sen almak zorunda kalacaksın diyorum adam bana fantezi yapma diyor. Hey Allahım ya...
Doktora görünsen iyi olur. İnsanların ne yazdığını da okumayı beceremiyorsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaman06 -- 2 Şubat 2021; 14:12:46 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X