Şimdi Ara

Elektrikli araçlarda süper şarj dönemi: Zeekr, 1.2 MW’lık şarj cihazını duyurdu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Hocam ortada 1.2mw 1.5 mw destekleyen araç yok kaldıki elektrik üretmek mesele değil üretileni depolamak mesele

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya yemin ediyorum dünya düz diyenlerden daha cahilsin. Ben kendim pv ile h2 uretimi uzerine calisiyorum. Gezdigim tesis var. Arkadaslarim arasinda agrivoltaic tesislerin kurulumunu yapanlar var. Bana neyi ispatlamaya calisiyorsun saçma sapan görseller ile. Sizin gibiler inşallah üremez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Her isi ters giden adam -- 12 Nisan 2025; 22:13:53 >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

O kadar cahilsin ki daha birim dönüşümünde haberin yok ahkam kesiyorsun.

Kurulu güç MW, kW olarak ifade edilir. Üretilen elektrik miktarı kWh MWh olarak ifade edilir . Bir standart hawt zaten 2-5 MW arasi.

Elektrikli araçlarda süper şarj dönemi: Zeekr, 1.2 MW’lık şarj cihazını duyurdu

11 m/s ardından 25 e kadar tam güç (2MW) alirsin. Bunu 1 saat almaya devam edersen urettigin enerji miktari 2 MWh olur.

Konuda bahsi geçen sars istasyonunu tek basina calistirir.

Ayrica, Türkiyede uretilen miktar...

Elektrikli araçlarda süper şarj dönemi: Zeekr, 1.2 MW’lık şarj cihazını duyurduenerji ajansı
    Türkiye’nin Elektrik Üretimi (Mart-2025) | Enerji Ajansı
    https://enerjiajansi.com.tr/turkiyenin-elektrik-uretimi

https://en.wind-turbine-models.com/turbines/16-vestas-v90

• Visionx st V kullanıcısına yanıt
    Zeekr 1.2MW şarj cihazını duyurduysa yakında 1.2MW ile şarj olacak e-araç çıkaracak demektir.

Xiaomi, 120W şarj adaptörünü duyurdu sonra 120W ile şarj olan Xiaomi 13 Ultra modelini çıkardı, onun gibi.

Zeekr'ın 1.2MW araçları 1.2MW portunda 10dk gibi kısa sürede şarj olduğu için tüm sürücüler 1.2MW şarj portlarını tercih edecek. Uzun şarj süreli araçlar elden cıkarlıp herkes 1.2MW araç alacak. Kısa sürede yüzbinlerce belki milyon tane 1.2MW e-araç yollarda dolaşmaya başlayacak. O milyon araç arasında aynı anda 1.2MW şarja bağlı olan sayısı yüzbinlerle ifade edilecek.

Basit bir aritmetik ile, Türkiye'de aynı anda 100.000 araç 1.2MW şarja bağlansa, şebeke 120.000 MW "ekstra" elektrik vermek zorunda kalacak. Fakat Türkiye genelinde şu an toplam elektrik üretimi 40.000 MW zaten. Bunun üstüne onun 3 katı daha elektrik nereden, nasıl gelecek ? Ahiret sorusu gibi Cevap yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Her isi ters giden adam kullanıcısına yanıt
    Sizin şu agrivoltaic tesis, geceleyin bizim ofisteki 2kW lık klimayı çalıştıracak elektrik verir mi? Veriyor diyelim nerden verecek tesis bataryasından verebilir. Taşıma suyla değirmen dönmez. Batarya elektriği ile şebeke işlemez. Yaz aylarında bir mahallede geceleyin binlerce hane klimasını çalıştırıyor. Gece yarısı binlerce kW elektrik nereden gelecek, agrivoltaic tesisten mi? duvardaki prize 2 kW elektriğin agrivoltaic tesisten geldiğini ispatlayabilir misiniz? marketten aldığım kuruyemişte bile cevizin bademin nerden geldiği yazıyor, duvardaki prize elektriğin nerden geldiği belirsiz, doğru mu?

Cümlelerin cok karisik. Anladığımi soyleyeyim. Gece elektrik ihtiyacin çok ise ya sebekeden alirsin, ya batarya kullanirsin, ya da rüzgar türbini kurarsin. İmkan yoksa sebekeden alirsin. Sebeke de artık ne ile üretilir bilemem kömür santrali mi kullanirlar yoksa rüzgardan mi uretirler yoksa metan ile mi bilemem. Her bölgenin farklıdır.

Cümlelerin cok karisik ve anlamsiz. Agrivoltaic tesiste sabahleyin çiftliğin enerji ihtiyacinin tamami sebekeye bagli olmadan panellerden karsilaniyor. Buna sulama icin gereklidir pompa gucu, hvac vs dahil.

Ben sana agrivoltaic tesis örneğini gecelerin klimalari calistiriyor mu dedim? O kadar anlamsiz ve random yazıyorsun ki.

Bir daha bana yazma lütfen. Bosuna konuşmanın anlamı yok. İnsanın hayatta böyle amacının olmasi normal, kimi dine sarılıyor kimi de senin gibi komplolara. Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Her isi ters giden adam -- 13 Nisan 2025; 15:2:47 >
  • Her isi ters giden adam kullanıcısına yanıt
    Hocam üstte bana bir daha yazma demişsiniz. Yazmam. Fakat bu mesajı, onu dediğinizden önce atmıştınız o yüzden yazıyorum (bundan sonra yazmam)

Linkten alıntıdır: "Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) verilerine göre, Türkiye’nin 2025 Mart ayı toplam elektrik üretimi 28,015,737.033 MWh‘a oldu"

Sondaki yazım yanlışını görmezden gelerek, bir ayda üretilen 28,015,737.033 MWh elektrik miktarı üzerinden aritmetik yapalım.

Bir ayda 720 saat var. 28 milyon MWh'ı 720h'ye böl, anlık ortalama elektrik gücü 38.8bin MW cıkar. Bu rakam benim yukarda Türkiyenin toplam elektrik üretim gücü olarak zikrettiğim, 40bin MW ile uyumlu.

Yani iddia ettiğiniz birim dönüşümünden haberim yok savı geçersiz. Böyle basit birşeyi bilmediğimi düşünmeniz şaşırtıcı.

Rüzgar türbinlerinde 11 - 25 m/s rüzgar hızında tam güç (2MW) verdiği bunların dışındaki rüzgar hızlarında devre dışı 0 güç vermeleri bir hikaye.

30rpm gibi hızda dönen 3 kanatlı (bazen sadece 2 kanatlı) türbinlerin gerçekten 2MW 5MW vs elektrik ürettiği savını desteklemek üzere düşünülmüş bir hikaye.

Rüzgar türbinleri gerçekte elektrik üretmiyor. Üretiyormuş gibi izlenim veriyor sadece. Ayak üstü illüzyon onlar.

Peki elektrik üretmiyorlarsa o türbinler 7x24 sürekli dönmeleri için ek enerji mi harcıyorlar? Evet. Soygun gerçekleştiren hırsızların yakalanmamak için insan öldürmek gerekmesi gibi, o da rüzgar türbinin elektrik ürettiği hikayesini tamamlamak için yapılması gerekenlerden biri: o türbinler enerji üretmiyor; enerji harcıyor !

Peki bu türbinler harcadıkları o enerjiyi nerden alıyor? Benim iddiam, büyük boy türbinler gerekliği enerjiyi kabinleri içindeki jet motorundan sağlıyorken ufak tip türbinler şebeke elektriğinden sağlıyor.

Jet motorunun tipi, jet uçaklarının arkasında bulunan APU (auxiliary power unit)
    gibi utilite amaçlı elektrik / basınçlı hava üretme amaçlı. Büyük tip rüzgar türbinlerinin start butonuna bastığınızda ilk başta APU jet cihazının çalıştığı net biçimde duyuluyor, videoları var. O rüzgar türbini videolardan birinde, Siemens SWT 2.3'ü çalıştırırken duyulan jet motoru sesi ile, Airbus A330 jet uçağının sol jet motoru çalıştırılırken cıkan sesini karşılaştırarak frekans analizini yaptım:

Elektrikli araçlarda süper şarj dönemi: Zeekr, 1.2 MW’lık şarj cihazını duyurdu

Grafiklerde görüldüğü gibi Airbus A330 jet motorunn ses grafiği 14500 Hz sonrası ses şiddeti pik düşüş yaparken Siemens SWT 2.3 rüzgar türbinindeki motor da birebir aynı eşik değerden sonra pik düşüş yapıyor. Bu analiz, bilgisayarın cıkardığı grafiklerle Siemens SWT 2.3 kabini içinde bir jet motoru olduğuna işaret ediyor.

Bahsettiğim Siemens SWT 2.3 çalıştırma videosu, Airbus A330 videosu, analizde kullandığım programı, istek gelmesi halinde iletebilirim.

okyanuslar, denizler, göller..

ayrıştır h2'yi ve oksijeni. Sonsuz enerji sana, beyin bedava Elektrikli araçlarda süper şarj dönemi: Zeekr, 1.2 MW’lık şarj cihazını duyurdu 

Dediğin olayın bizim ülke için bi 20 senesi var hocam, bizim ülke elmacı, teslacı , 100 tane tesla satılırsa birtane bu araç satılır 20 seneye kadar

• ufo U kullanıcısına yanıt
    H2 'yi ayrıştırmak demek, H adında varsayımsal bir atomun başka bir H ile birleşik olarak bulunduğu varsayımını gerçek almak demek.

Peki ya hidrojen, özel bir atom değil de, doğal / soluduğumuz havanın "yanabilir" bir türü ise? Havanın türleri var. Karbondioksit denilen şey örneğin havanın sadece bir türü. bir C ile 2 O 'nun bileşiği ifadesi yanıltıcı. H2 yanıltıcı.

Konuya dönecek olursak: 1.2MW devasa bir elektrik gücü. 1200 kW. Bizim ofisteki klima 2kW. Onun 600 katı.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.