|
Elektrikli bisikletlerin yükselişi devam ediyor: Satılan bisikletlerin yarısı elektrikli
-
-
yokuşlarda kullanışlıysa almak lazım bitane ama eminim ki fiyatlarının orta segment bir scooter motordan farkı yoktur. daha uygun fiyatlı olmadığı sürece asla almam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batuhangover01 -- 31 Ekim 2022; 20:54:49 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
şuanki modeller yokuşların en dikini bile cıkıyor ben kullanıyorum her türlüsünü hocam haliyle ucuz degiller 40 100 bin arası gidiyor fiyatlar
-
Kışın bisiklet kullanılamıyor trondaki gibi kapatabilseler harika olur
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
elektrikli olan her cihazda 2-3 sene sonra pil değiştirmek gerekiyor işte o zaman hiç ekonomik olmuyor. süpürgeden tut kesintisiz güç kaynağında bile pil/akü değişmek gerekiyor. pille çalışan cihazları almadan önce pil fiyatlarını bir sorun. süpürgelerde süpürgenin yarı fiyatı bilginiz olsun.
-
Maslow hiyeraşide yukarıda olanların hayatları ne acayip değil mi?
-
Hayır doğru değil. Tamamen sarj döngüsü ile alakalı. Eğer hergün cihazı sarj etmeniz gerekiyorsa batarya ömrü 1-2 yıl demektir. Eğer haftada 1 sarj gerekiyorsa batarya ömrü en az 5 yıl demektir ki bu elektrikli bisikleter ve elektrikli scooterlar haftada 1 sarj istiyor yani en az 5 yıl sağlam şekilde kullanılabilir. -
Aslında Avrupa'da yaşayanlar bile eletrikli bisikletlere pahallı diyor, neredeyse araba fiyatında ama vergi ve benzin masrafı olmadığı için avantajlı hale gelebiliyor. İşin aslı elektrikli scooterlar çok daha uygun, 400 küsür euro'ya kaliteli elektrikli scooterlar var ve yine vergi/benzin gideri olmadan günlük 3-4km yol ihtiyacını giderebiliyor. (Şimdilik ben yurtdışında bisiklet tercih ediyorum)
-
çok güzel, asgari ücret 5000 TL, en ucuz yokuş çıkan e-motor 40.000 TL.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 1 Kasım 2022; 17:04:13 >
-
Biz üretmiyoruz hocam haliyle dolarla euro ile geliyor 18 yada 20 ile carpıyorsun 5 bine anca bimdeki dandikleri verirler...
-
bu kullanılan pil ile alakalı. eski nesiller için dediğiniz doğru, Li-İon pillerin döngü ömrü 10 yıl'a kadar.. bu da yeterli bir süre bence.
-
elektrolux süpürge vardı 3 sene sonra arıza verdi pillerden. orjinal li-ion 6lı pil yedek parça getirttim takdırdım 1-2 yıl sonra o da gitti, tamirci içlerinden 1 tanesine voltaj gitmiyor dedi, lg marka pil ile değiştik, 2 ay sonra tekarar gitti, bu sefer başka pilde voltaj yok dedi yeniden o pili değiştik, sonra tekrar gitti. artık süs gibi duvar dibinde duruyor. ilerde bu piller ucuzlarsa alır takarım. ama 10 yıl falan buna inanmıyorum. ha belki şimdiki li-ion pilleri daha dayanklı üretiyorlardır illaki 10 sene önceki ile fark vardır onu bilemem ama sanayi endüstri sınıfı olmadığı sürece li-ion üretim kalitesi 10 yıl götürecek gibi görünmüyor.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Kışın bisiklet kullanılamıyor trondaki gibi kapatabilseler harika olur
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X