Şimdi Ara

elektrikli şofben önerisi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
0
Favori
216.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ege..

Arkadaşlar bu forumu açan arkadaşımız sorusunu 31 Mart 2006 tarihinde sormuş. Sanırım almıştır artık, ne dersiniz..

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ege45

Arkadaşlar bu forumu açan arkadaşımız sorusunu 31 Mart 2006 tarihinde sormuş. Sanırım almıştır artık, ne dersiniz..

iyi bir konu olmuş sadece topici açan için değil şofben veya ısıtıcı alacak olanlar için, bende demirdökümle beko arasında gidip geliyorum bakalım hangisini alacağım

• quote:

Orijinalden alıntı: cauchy81

arkadaşlar bir kaç sorum olacak cevaplarsanız memnun olurum. serencam isimli arkadaş aylık 5-6 YTL den bahsetmiş. Bu bana gerçekten çok az gibi geldi.
    Ben de demirdökümün dijital 65L veya 80L yi almayı düşünüyorum. Fakat bir kaç şey sormak istiyorum size. Her gün 2 kişinin arka arkaya duş alacağını ve gün içerisinde az da olsa bulaşık için filan sıcak su ihtiyacımız olacağını düşünürsek (24 saat sıcak sudan bahsedilmiş) aylık ortalama kaç YTL lik bir ek elektrik masrafına yol açar acaba bundan bahsedebilirmisiniz?
    Bu cihazların çalışma mantığını biliyormusunuz? mesela ben duş alırken fazla su kullanan biriyim :) . Örneğin ben duş alırken sıcak suyu kullandıkça deposuna soğuk su alıp ısıtmaya mı başlıyor yoksa tüm depoyu veya belirli bir düzeye kadarki kısmını kullanmamıza izin verdikten sonra mı soğuk su alıp ısıtmaya başlıyor? Eğer ilk dediğim oluyorsa sıcak suyun derecesinde zaman zaman belirli bir düşme olmaz mı? Eğer ikinci dediğim oluyorsa benden hemen sonra duş alacak kişi için tekrar sıcak suyun hazır olması ne kadar zaman alır?
    Son olarak 65L-80L veya Dijital-Ledli-standart konusunda avantaj-dezavantaj karşılaştırması yapabilecek olan var mı?
    Mesela 65L ile 80L yi 24 saat aynı sıcaklıkta tutmak aynı paraya mal olmaz herhalde değilmi? (Biz bu cihazı banyonun bitişiğinde bulunan wc ye koyacağız çünkü bütün sistemi ona göre döşemişler zaten (sıfır daire), wc yi biraz uzun yapmışlar, uç tarafına bu cihazı veya kombiyi koyacak şekilde).
    Şimdiden teşekkürler,

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: cauchy81

arkadaşlar bir kaç sorum olacak cevaplarsanız memnun olurum. serencam isimli arkadaş aylık 5-6 YTL den bahsetmiş. Bu bana gerçekten çok az gibi geldi.
    Ben de demirdökümün dijital 65L veya 80L yi almayı düşünüyorum. Fakat bir kaç şey sormak istiyorum size. Her gün 2 kişinin arka arkaya duş alacağını ve gün içerisinde az da olsa bulaşık için filan sıcak su ihtiyacımız olacağını düşünürsek (24 saat sıcak sudan bahsedilmiş) aylık ortalama kaç YTL lik bir ek elektrik masrafına yol açar acaba bundan bahsedebilirmisiniz?
    Bu cihazların çalışma mantığını biliyormusunuz? mesela ben duş alırken fazla su kullanan biriyim :) . Örneğin ben duş alırken sıcak suyu kullandıkça deposuna soğuk su alıp ısıtmaya mı başlıyor yoksa tüm depoyu veya belirli bir düzeye kadarki kısmını kullanmamıza izin verdikten sonra mı soğuk su alıp ısıtmaya başlıyor? Eğer ilk dediğim oluyorsa sıcak suyun derecesinde zaman zaman belirli bir düşme olmaz mı? Eğer ikinci dediğim oluyorsa benden hemen sonra duş alacak kişi için tekrar sıcak suyun hazır olması ne kadar zaman alır?
    Son olarak 65L-80L veya Dijital-Ledli-standart konusunda avantaj-dezavantaj karşılaştırması yapabilecek olan var mı?
    Mesela 65L ile 80L yi 24 saat aynı sıcaklıkta tutmak aynı paraya mal olmaz herhalde değilmi? (Biz bu cihazı banyonun bitişiğinde bulunan wc ye koyacağız çünkü bütün sistemi ona göre döşemişler zaten (sıfır daire), wc yi biraz uzun yapmışlar, uç tarafına bu cihazı veya kombiyi koyacak şekilde).
    Şimdiden teşekkürler,

demirdökümün dijital 80L modelini aldık ve sürekli çalışır halde sıcaklığını 50 dereceye ayarladık. son ay elektrik kullanımını düşünecek olursak, günde ortalama 1 bazen 2 kişi duş alıyor. bazen akşamlar 1-2 saat tv izliyoruz. bütün odalarda tasarruflu ampül var. zaten eşim de ben de çalışıyoruz. yani akşamdan akşama eve geliyoruz. tabi buzdolabı sürekli çalışıyor. ara sırada temizlik için süpürge, yemek için mikrodalga filan da çalışıyor tabi. Bütün bu sarfiyata karşılık elektrik faturası 29YTL geldi (adanada yaşıyorum). Hiç termosifonu çalıştırmasak ne kadar gelirdi, tabi bi de bunu tespit etmek lazım karşılaştırma yapmak için. Ama yine de sarfiyat bana makul geldi. üstelik bu aldığımız elektrikli termosifonda hiç öyle suyun soğuması gibi bir durumla da karşılaşmadık.
    benim kişisel fikrim bu ürünün iş görür, ihtiyaçlarımı karşılayabilir olduğu yönündedir.
    ilginenlere bu anlamda tavsiye edebilirim.
    saygılarımla

• quote:

Orijinalden alıntı: cauchy81

quote:

Orjinalden alıntı: cauchy81

Şimdiden teşekkürler,

demirdökümün dijital 80L modelini aldık ve sürekli çalışır halde sıcaklığını 50 dereceye ayarladık. son ay elektrik kullanımını düşünecek olursak, günde ortalama 1 bazen 2 kişi duş alıyor. bazen akşamlar 1-2 saat tv izliyoruz. bütün odalarda tasarruflu ampül var. zaten eşim de ben de çalışıyoruz. yani akşamdan akşama eve geliyoruz. tabi buzdolabı sürekli çalışıyor. ara sırada temizlik için süpürge, yemek için mikrodalga filan da çalışıyor tabi. Bütün bu sarfiyata karşılık elektrik faturası 29YTL geldi (adanada yaşıyorum). Hiç termosifonu çalıştırmasak ne kadar gelirdi, tabi bi de bunu tespit etmek lazım karşılaştırma yapmak için. Ama yine de sarfiyat bana makul geldi. üstelik bu aldığımız elektrikli termosifonda hiç öyle suyun soğuması gibi bir durumla da karşılaşmadık.
    benim kişisel fikrim bu ürünün iş görür, ihtiyaçlarımı karşılayabilir olduğu yönündedir.
    ilginenlere bu anlamda tavsiye edebilirim.
    saygılarımla

Alıntıları Göster
    arkadaşlar hepsiburda da aristonlar çok uygun.
    ama arada kaldım 1 hafta içinde almam lazım demirdöküm mü tavsiye edersiniz ariston mu?
    tek başıma yaşicam ama gelenim gidenim olur bana kaç litre lazım olur? sabah 8 akşam 7 işteyim...

• quote:

Orijinalden alıntı: Ozleran

ama arada kaldım 1 hafta içinde almam lazım demirdöküm mü tavsiye edersiniz ariston mu?
    tek başıma yaşicam ama gelenim gidenim olur bana kaç litre lazım olur? sabah 8 akşam 7 işteyim...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: anilozler

Sakın olaki ARİSTON almayasın,çok pişman olursun hiç bir ürünü iyi degildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: tribıl

quote:

Sakın olaki ARİSTON almayasın,çok pişman olursun hiç bir ürünü iyi degildir.

Alıntıları Göster
    o zaman 319 ytlye hepsiburda.comdan
    titanyumlu demirdöküm 65 lt termosifon alıyorum.
    onaylıyormusunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ozleran

onaylıyormusunuz?

Alıntıları Göster
    quote:

onaylıyormusunuz?

Tabiiki alabilirsiniz bu sene en aşagı 50 tane alıp taktık arkadaşlara

• ihlas'ı pek çok kişi tavsiye ediyor. ancak evde pek ihlas marka göresim yok. ani ısıtıcı olarak siemens bir kişi tarafından önerilmiş. siemens hakkında daha bilgi almak isterdim, mümkünse. yada başka kullanıp da memmun olanlar da vardır umarım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ömer

Hızlı su ısıtıcı olarak Siemens önerebilirim.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Ömer

• quote:

Orijinalden alıntı: akrebin yolculuğu

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: akrebin yolculuğu

quote:

Neden güldünüz ki?Siemens bu işi yıllardır yapıyor.Özellikle son iki model mükemmel.
    http://www.siemensevaletleri.com/?7=1&28=26%3d2406&9=26%3d2406_22%3d1&29=1

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

quote:

Orjinalden alıntı: akrebin yolculuğu

quote:

Neden güldünüz ki?Siemens bu işi yıllardır yapıyor.Özellikle son iki model mükemmel.
    http://www.siemensevaletleri.com/?7=1&28=26%3d2406&9=26%3d2406_22%3d1&29=1

Alıntıları Göster
    bende demirdöküm var.
    2. defadır kazanı çatlayıp her tarafı su basıyor (yaklaşık 4 yaşındayken oluyor bu)
    her seferinde doğru dürüst araştırma vaktim olmadığından gidip gene demirdöküm alıyorum.
    bu sefer son diyordum ki "titanyum katkılı emaye su tankı" muhabbetini yutup gene onu alıcam galiba

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncum

bende demirdöküm var.
    2. defadır kazanı çatlayıp her tarafı su basıyor (yaklaşık 4 yaşındayken oluyor bu)
    her seferinde doğru dürüst araştırma vaktim olmadığından gidip gene demirdöküm alıyorum.
    bu sefer son diyordum ki "titanyum katkılı emaye su tankı" muhabbetini yutup gene onu alıcam galiba

Alıntıları Göster
    ketıl al lan deve

• quote:

Orijinalden alıntı: sigonere

ketıl al lan deve

Alıntıları Göster
    ARİSTON titronic , platinum , tishape TAVSİYE EDERMSİNİZ
  • quote:

Orijinalden alıntı: fast-man

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: fast-man

Etmeyiz,

arkadaşım şu ürünlerden birini seçin sorun yaşamazsınız ve liste fiyatına bakmayın pazarlık edin taksitle bile alsanız.

http://www.demirdokum.com.tr/urunler/icsayfa.aspx?SectionId=44&ParentId=32

• quote:

Orijinalden alıntı: mutklima

quote:

Orjinalden alıntı: fast-man

Etmeyiz,

arkadaşım şu ürünlerden birini seçin sorun yaşamazsınız ve liste fiyatına bakmayın pazarlık edin taksitle bile alsanız.

http://www.demirdokum.com.tr/urunler/icsayfa.aspx?SectionId=44&ParentId=32

Alıntıları Göster
    ihlas aura aldım kullanıyorum son derece kaliteli...

• quote:

Orijinalden alıntı: timeisalone

ihlas aura aldım kullanıyorum son derece kaliteli...

Alıntıları Göster
    Biz doğalgaza geçmeden önce Demirdöküm 65 lt. termosifonu kullandık.Hatta aynı binada 3 kardeş ve annemler dahil olmak üzere 4 kata ayrı ayrı bağlatmıştık.Ve sorunsuz olarak kullandık.Doğalgaz gelince herkes Demirdöküm leri bir yerlere verdi.Bendeki hala duruyor.Neden beklettiğimi bende bilmiyorum.Acaba 2.El olarak satabilirmiyim.

Kesinlikle alacaklara Demirdökümü öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: karizmatic1

Biz doğalgaza geçmeden önce Demirdöküm 65 lt. termosifonu kullandık.Hatta aynı binada 3 kardeş ve annemler dahil olmak üzere 4 kata ayrı ayrı bağlatmıştık.Ve sorunsuz olarak kullandık.Doğalgaz gelince herkes Demirdöküm leri bir yerlere verdi.Bendeki hala duruyor.Neden beklettiğimi bende bilmiyorum.Acaba 2.El olarak satabilirmiyim.

Kesinlikle alacaklara Demirdökümü öneririm.

Alıntıları Göster
    ihlas almayın hiç memnun değilim. ısıtmıyor ve fazla elektirik yakıyor.....

• quote:

Orijinalden alıntı: kartalaraz

ihlas almayın hiç memnun değilim. ısıtmıyor ve fazla elektirik yakıyor.....

Alıntıları Göster
    dostum yıllarca ihlasın elektrikli sohbenlerini kullandık arkadaşlara da aldırdık ihtiyaç olanlarada tavsiye ettik

• quote:

Orijinalden alıntı: Mustafasd

dostum yıllarca ihlasın elektrikli sohbenlerini kullandık arkadaşlara da aldırdık ihtiyaç olanlarada tavsiye ettik

Alıntıları Göster
    normal bildiğiniz şofben varken ne diye elektrikli termosifonlar alırsınız bunu anlamıyorum . Demirdöküm veya ECA 'nın tüplü (lpg)'li şofbeninden alın gitsin aynı fiyata . Bacasız yerler için de özel sistemleri var

LPG ile daha ucuza ısınmak varken neden elektrik harcayıp daha fazla fatura ödeyeceksiniz yazık günah.....

• quote:

Orijinalden alıntı: style_cool

normal bildiğiniz şofben varken ne diye elektrikli termosifonlar alırsınız bunu anlamıyorum . Demirdöküm veya ECA 'nın tüplü (lpg)'li şofbeninden alın gitsin aynı fiyata . Bacasız yerler için de özel sistemleri var

LPG ile daha ucuza ısınmak varken neden elektrik harcayıp daha fazla fatura ödeyeceksiniz yazık günah.....

Alıntıları Göster
    bende daha önce gazlı vardı ama elektrikli gibi anında ısıtmıyordu birde kış geldimi bekle dur ısınsın diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: Engin.K

bende daha önce gazlı vardı ama elektrikli gibi anında ısıtmıyordu birde kış geldimi bekle dur ısınsın diye

Alıntıları Göster
    kışın su soğuk olduğu için yaklaşık 1dk sonra ısınmaya başlıyor. Sizinkinin ayarı bozulmuştur , biz yaklaşık 10 senedir demirdöküm şofbeni kullanıyoruz geçenlerde bir parçası değişti o kadar banyo yıllardır sauna gidi oluyor maşallah. Ayrıca bizdeki çok eski bir cihaz. Şimdikiler son teknoloji yani o sorunu da halletmişlerdir. Millet gaz kaçağı vs olur diye korktuğu için kullanmak istemiyor ama onu da şimdi halletmişler

2 ayar var sanırım birini (alttakini) en sıcağa getirin. Diğerini de zaten ne kadar arttırırsanız o kadar ısınıyor. Birde vanalarınızı falan değiştirin gerekirse basınç kaybı çok olabilir tesisatınızda.

saygılar...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.