Bildirim
ELEKTRİKLİ ŞOFBEN TAVSİYESİ
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Hocam ben de almayı düşünüyorum ama bilemedim.
Yorumlara göre iyi gibi duruyor. Siz aldınız mı ?
http://www.hepsiburada.com/cvs-dn-5250-elektrikli-banyo-sofbeni-p-EVCVSDN1710?productId=evcvsdn1710&categoryId=17434 -
CVS'den uzak durun kalitesiz malzeme kullandıklarından dolayı arıza oranı çok yüksek, 20-30 TL üzerine verip daha kaliteli şofben alın. -
bu tür şofbenler yüksek akım çeker...
yaklaşık 7 kilowatt gücündedir...
normal tesisatı yakar...
bunlar için otomatik sigortadan banyoya kadar özel kalın hat çekilmelidir....
bunun yerine 1-2 kilowattlık termosifon alabilirsiniz...
40-50 litre dposu var...
yarım saatte ısıtır...
sıcak suyunuz hazır olur...
otomatik sıcaklık ayarlıdır...
ısınınca durur...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vtnsvr -- 2 Temmuz 2015; 19:04:12 > -
quote:
Orijinalden alıntı: vtnsvr
bu tür şofbenler yüksek akım çeker...
yaklaşık 7 kilowatt gücündedir...
normal tesisatı yakar...
bunlar için otomatik sigortadan banyoya kadar özel kalın hat çekilmelidir....
bunun yerine 1-2 kilowattlık termosifon alabilirsiniz...
40-50 litre dposu var...
yarım saatte ısıtır...
sıcak suyunuz hazır olur...
otomatik sıcaklık ayarlıdır...
ısınınca durur...
Ben de elektrikli şofben kullanıyorum kalın kablo çeksem de sigorta attırıp duruyor banyoda kalmaktan bıktık.
Termosifon alacağım gozume baymak prizmatik 60 lt dijital kestirdim.
Nasıldır kullanımı?
İlk kişi 30lt su kullansa ondan 15 dakika sonra giren suyu dahamı soğuk kullanıyor yoksa gene aynı ısıda su mu veriyor?
Anlatmak istediğim tankı doldurup öyle mi ısıtıyor yoksa yavaş yavaş ısıtarak mı tankı dolduruyor?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
60 Litre aile için az gelecektir.
Saygılar.... -
quote:
Orijinalden alıntı: alpernbugra
Saygılar....
2 kişiyiz bir de küçük bebeğimiz var ama 80e çıkartırız olmazsa. Bu kışı da soğuk suda yıkanıp banyoda kalarak geçirmek istemiyorum çünkü. Teşekküler.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: ayanozer
quote:
Saygılar....
2 kişiyiz bir de küçük bebeğimiz var ama 80e çıkartırız olmazsa. Bu kışı da soğuk suda yıkanıp banyoda kalarak geçirmek istemiyorum çünkü. Teşekküler.
Benim tavsiyem büyüğünü almanız. Termosifon içindeki suyu kullanmaya başladığınız anda şebekeden sürekli içerisine su alır. Dolayısıyla suyun sıcaklığı sürekli olarak düşer. Büyük olanını aldığınızda en azından bir kişi banyoda iken rahat olacaktır. Banyonuz çok darsa belki büyüğünü almak istemeyebilirsiniz. Yerinde görmeniz en iyisi.
Birde bu termosifonların termoboyler denen içinde hem elektrikle çalışan rezistans hemde bir serpantin yardımıyla kalorifer veya güneş enerjisindeki sıcak suyu içinden dolaştırarak enerji tasarrufu sağlayan çeşitleride var. Yalnız tesisatta dolaşan sıcak su yeterince sıcak değilse verimli çalışmayacaktır. Ayrıca kazandaki suyun sıcaklığı tesisattaki sudan yüksek olmamalıdır. (Bildiğim kadarıyla bunu engelleyen bir sistem yok üretici firmaya sorun genede kontrollü olanlarıda olabilir.) Ayrıca ortak bir ısıtma sistemi kullanıyorsanız termoboyler kullanımı adil değildir. Bireysel bir ısıtma sisteminiz varsa kullanabilirsiniz.
Saygılar....
-
quote:
quote:
quote:
Saygılar....
Benim tavsiyem büyüğünü almanız. Termosifon içindeki suyu kullanmaya başladığınız anda şebekeden sürekli içerisine su alır. Dolayısıyla suyun sıcaklığı sürekli olarak düşer. Büyük olanını aldığınızda en azından bir kişi banyoda iken rahat olacaktır. Banyonuz çok darsa belki büyüğünü almak istemeyebilirsiniz. Yerinde görmeniz en iyisi.
Birde bu termosifonların termoboyler denen içinde hem elektrikle çalışan rezistans hemde bir serpantin yardımıyla kalorifer veya güneş enerjisindeki sıcak suyu içinden dolaştırarak enerji tasarrufu sağlayan çeşitleride var. Yalnız tesisatta dolaşan sıcak su yeterince sıcak değilse verimli çalışmayacaktır. Ayrıca kazandaki suyun sıcaklığı tesisattaki sudan yüksek olmamalıdır. (Bildiğim kadarıyla bunu engelleyen bir sistem yok üretici firmaya sorun genede kontrollü olanlarıda olabilir.) Ayrıca ortak bir ısıtma sistemi kullanıyorsanız termoboyler kullanımı adil değildir. Bireysel bir ısıtma sisteminiz varsa kullanabilirsiniz.
Saygılar....
Suyu kullanmaya başladığımız an tankı dolduruyorsa dediğiniz gibi büyük boy almak şart. Hatta peşpeşe banyoya giremeyiz arada en az yarım saat 45 dakika fark olmalı. Büyüklüğünün bi önemi yok banyoyu sadece duş için kullanıyorum 200 litreliği olsa gene fark etmez.
Sigorta attırmasın da başka Bi isteğim yok şu termosifondan.
Güneş ile ısıtmayı ortak kullanıyoruz kiracı olduğum için boyleri es geçmem gerek. Evden çıkmak gibi bi düşüncem yok ama bir dahaki sefere kombili evden şaşmayacağım.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Allah razı olsun.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
quote:
quote:
quote:
Saygılar....
Saygılar....
Suyu kullanmaya başladığımız an tankı dolduruyorsa dediğiniz gibi büyük boy almak şart. Hatta peşpeşe banyoya giremeyiz arada en az yarım saat 45 dakika fark olmalı. Büyüklüğünün bi önemi yok banyoyu sadece duş için kullanıyorum 200 litreliği olsa gene fark etmez.
Sigorta attırmasın da başka Bi isteğim yok şu termosifondan.
Güneş ile ısıtmayı ortak kullanıyoruz kiracı olduğum için boyleri es geçmem gerek. Evden çıkmak gibi bi düşüncem yok ama bir dahaki sefere kombili evden şaşmayacağım.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Allah razı olsun.
Termosifonda sigorta atması problemi olmaz, şebekeden çektiği güç elektrikli şofbenin çektiğinin 3'de birinden daha azdır. Bu tip cihazlar iyi bir topraklama ve kaçak akım rölesi kullanımıda gerektirir. Aldığınızda gene sorarsanız yardımcı olurum.
Kolay gelsin...
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X