Şimdi Ara

Elektro Gitar Sweep Teknigi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elektro gitar teknigi iyi olan arkadaslara sorum;
    Gunde 1-2 saat arasi metronomla sweep egzersizleri calisarak ne kadar surede teknigim oturur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eğer profesyonel tarzda sweep pickingi kastediyorsan büyük ustaların hızına ulaşman yıllarını alabilir. Ama benim gibi 1-2 yıllık bir gitaristsen ve daha önceden tek doğru sağ el tekniğinin alternate picking olduğunu sandıysan, genel olarak hep alt üst değil de tel geçşlerine bağlı penalamayı öğrenmek istiyorsundur. Ben 1 ay önce elektro gitar dersine başladım, elim çabuk yoruluyordu uzun süre çalamıyordum ve asıl amacım nota öğrenmekti. 1 ay boyunca parmak güçlendirme egzersizleri ve nota-gam öğrenme çalışmaları yaptım.
    Şuan 300 bpmde 4 lük nota verebiliyorum herhangi bir gamı baştan sona çalarken. Ve en önemliside sanırım sweep picking uygulamayı öğrendim: alttaki tele geçecekken önceki pena vuruşum ne olursa olsun üstten alta doğru vuruş yapıyorum. Üstteki bir tele geçecekken de alttan üste doğru vuruş yapıyorum. Daha önceden çaldığım (metallica, megadeth, iron maiden vb.) parçaların hepsini sweep picking ile çalamıyorum şuan. Onlara hiç çalışmadım çalışsam onlar da olur ama önceliğim nota-gam öğrenip sweep hızımı artırmak.
    1-2 ay içinde sağ elim bu tekniği iyice benimsemiş olacak gibi hissediyorum. Gidişattan memnunum.
    Nasıl çalışıyorsun dersen haftanın 5 ya da 6 günü, günde 1-2 saat, 200 metronomdan 300 metronoma 20 şer artırarak 4 lük nota basarak çalışıyorum. her hafta metronomda başlama bpm'ini 20 ya da 40 artırıyorum. Mesela gelecek hafta 220 bpmden 320 bpm e çalışacağım.
    Hedefin müzik üretmekse notaya daha çok önem ver, teknik zaten gelişir. Ama ben çalgıcı olacağım sadece cover yapıcam diyorsan koyver gitsin. Tab okumasını bilen kendini gitarist zannediyor zaten :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    başlangıç olarak elektro gitar
    13 yıl önce açıldı
    Kırmızı elektro-klasik gitar
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.