Şimdi Ara

Elektro gitar yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ne zamandan beri yksnin geçmesi ve gitar alabilmek için bekliyodum. 1300 TL gibi bi bütçem var. (100 200 tl fazla olabilir)

Gitarın yanında hangi parçaların da olması gerektiğini tam olarak bilmiyorum. Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim. Bütçem gitar ve bu parçalar için olacak.

Kurban, pickpocket, slipknot, slayer ve gojira en çok dinlediğim gruplar. Buna göre öneri almam daha iyi olur sanırım.

Ve gitar alırken nelere dikkat etmeliyim? Kazıklanmak da istemem.
    Bir de evden kendim öğrenmeye çalışacağım. Selim ışık'ın oynatma listesi işe yarar mı? Ya da sizlerin bildiği başka kaynaklar varsa onlara da bakabilirim.
    Öneri verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hiç tavsiye veren bi hocam yok mu
    Burdaki önerilere göre alırım diye düşünmüştüm

• Gitar-amfi-kablo bu üçü yeterli olacaktır. Dinlediğiniz gruplara bakacak olursak humbuckerlı bir gitar almanızı öneririm

• Mark Hoppus kullanıcısına yanıt
    Hocam peki hangi model gitar ve amfi alabilirim. Marka olarak ne önerirsiniz

• Selam; elektro gitar, amfi, kablo ve pena sizin için yeterli olacaktır. Bunların dışinda elektro gitarların HH, HSH, SSS, HSS gibi manyetik kombinasyonları vardır. (H = Humbucker, S = Single) Humbucker'lı elektro gitarlar, genelde sert sesler elde etmek için kullanılır. Single manyetikli elektro gitarlar ise genelde temiz/hafif tonlar elde etmek için kullanılabilir.

Elektro gitar gitar seçerken öncelikle size tavsiyem kozmos, washburn gibi markaların ucuz elektro gitarlarına bulaşmamanız olacaktır. Daha çok bilindik markalara yönelirseniz daha iyi olabilir. Örneğin ibanez, cort, esp, epiphone, ltd, gibson, fender gibi. Elektro gitarların da aynı bilgisayarlar ya da telefonlar gibi teknik özellikleri vardır. Manyetik kombinasyonları bunlardan biridir.

Bütçenizin 1300 Tl olduğunu belirtmişsiniz. 1300 Tl'ye sadece gitarı zor alırsınız. Hadi gitarı aldınız diyelim, amfi de almanız gerekmekte. Sıfır başlangıc amfileri 1100-1200 Tl'den başlıyor. İkinci ellerini çok zorlarsanız 500-600 Tl'ye bulabilirsiniz. İkinci el gitara yönelebilirsiniz belki.

Gitar modeli olarak, gitarım Cort M200'ü; amfi modeli olarak blackstar id core 10 veya line 6 spider IV 15 öneririm. (Bunlar genel başlangıç amfileridir.)
    Bütçenize uygun olarak ise Cort x100 iyi olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.