Şimdi Ara

Elektronik Kalem İle Kullanmak İçin Tablet Önerisi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Çalışırken iş ile ilgili, eğitimlerde, kursta ve de kişisel işlerim için devamlı surette not tutmak durumundayım.
    Ayrıca bu notların devamlı yanımda olması ve istediğim an ulaşabilmek benim için önemli. Hal böyleyken
    defter, ajanda vs. kullanmaya çalışsam da bu konu ciddi sorun olmakta.

Aşağıda örnek birkaç resmi olan çeşitli kalemler satılıyor. Bu tip kalemler ile kullanabileceğim bir tablet
    almayı planlıyorum ancak bu konuda hiç bilgim yok. Freenote diye bir uygulama mevcut ama tablette
    kullanmadım, hatta uygulama yazdığınızı normal karaktere filan da çeviriyor ama benim için önemli olan
    düz bir kağıda kalemle yazıyor gibi yazabileceğim bir tablet ve uygulama işimi görür. Normal kalem ile
    yazmaya en yakın performansı alabileceğim tablet konusunda yardıma ihtiyacım var. Tableti alma nedenim
    sadece bu, yani bahsettiğim gibi not almak ve saklamak için, bunun haricinde tablet ihtiyacım yok ve
    bilgi sahibi olduğum bir konu da olmadığı için sormak istedim.

Değerli fikirlerini paylaşacak veya paylaşmayacak herkese saygılar.

• Bende aynı nedenden yaklaşık 2 aydır tablet bakıyorum. 8" en uygunu bu iş için. Şu an Hyundai Rock X düşünüüyorum.
  • 9 ile 10 inch arası planlıyorum ben ama asıl önemlisi işimi görecek mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: srdr74

9 ile 10 inch arası planlıyorum ben ama asıl önemlisi işimi görecek mi?

8" taşıması kolay ve yapacağım işler için yeterli. 8" lerin en iyiside Rock X görünüyor. 8,5 mm kalınlıkda ve 390 gram ağırlığında bu çok hafif ve ince demek. Rk3066 çok stabil bir işlemci. Bence iyi bir tablet. IPS ekran ve 1024*768 çözünürlük var. 9,7" ve 10.1" ler bana gereksiz derecede büyük geliyor.
  • http://www.youtube.com/watch?v=n1UloiGo4oo bunun gibi mi mesela?

Gösterdiğiniz kalemlerle bir kere tablette kullanma şansı buldum ve o kadar pratik değiller bence.her seferinde de dokunmayı algılamıyordu( belki kalemdendir bilmiyorum)

Eğer iş için kullanacaksanız videodaki dagi marka kalemi( Türkiye'de satılmıyor) ya da bir benzeri adonit marka kalemi kullanmanızı öneririm(gg de satılıyor biraz pahalı ama maddi durumunuz varsa alın)

Videodaki tablet tf300t.10.1 inç bir tablet.teknosa en son 700 e kadar indirmişti indirimleri beklerseniz belki bulabilirsiniz.
  • iş kalemde mi bitiyor? yoksa tablette mi?
  • quote:

iş kalemde mi bitiyor? yoksa tablette mi?

İkisinde de:-) ama kalem önemli tabi ama 5-10 tl lik kalemi alır kullanırsınız memnun kalmazsanız söylediğim kalemi alırsınız.iş sizin bütçede bitiyor.

Söylediğiniz programda benim size videoda gösterdiğimle aynı işi yapıyor.düşündüğünüz tabletin kullanıcılarının ekran konusunda fikirlerini alın.ve bana da sorarsanız not almak için 10 inc idealdir ama kişiden kişiye değişebilir tabi ki.boyutlarını bir kağıda çizerek size en uygun boyutun hangisi olduğunu anlayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hacı1992 -- 1 Ocak 2013; 22:36:24 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hacı1992

quote:

İkisinde de:-) ama kalem önemli tabi ama 5-10 tl lik kalemi alır kullanırsınız memnun kalmazsanız söylediğim kalemi alırsınız.iş sizin bütçede bitiyor.

Söylediğiniz programda benim size videoda gösterdiğimle aynı işi yapıyor.düşündüğünüz tabletin kullanıcılarının ekran konusunda fikirlerini alın.ve bana da sorarsanız not almak için 10 inc idealdir ama kişiden kişiye değişebilir tabi ki.boyutlarını bir kağıda çizerek size en uygun boyutun hangisi olduğunu anlayabilirsiniz.

Bu dagi kalem ile çizimde NOTE 10.1 deki gibi verim almak mümkün mü? Örneğin, Asus tf300t veya Acer a110 ile.

• quote:

Orijinalden alıntı: hanos

quote:

quote:

Bu dagi kalem ile çizimde NOTE 10.1 deki gibi verim almak mümkün mü? Örneğin, Asus tf300t veya Acer a110 ile.

Ben kullanmadım bilmiyorum ama videoda tf300 t ile çok güzel yazı yazıyordu başka videolarda ipad de anime karekteri çiziyorlardı.programını bulursan neden olmasın bence.sketchbook pro ydu galiba anime çizdiği program ipadde androidde var.deneyenlerden bilgi almak lazım.yakın zamnda biri bu kalem için konu açmıştı mesela sormak lazım.
    Mesela bu arkadaşa sormak lazım.
    donanımhaber forum
    Adonit Jot Pro Kalem Hakkinda » Sayfa 1 - 1
    http://forum.donanimhaber.com/m_53621674/tm.htm

Adam kalemi böyle satıyor ama acer için videoya rastlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hacı1992 -- 1 Ocak 2013; 23:20:19 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hanos

quote:

quote:

Ben kullanmadım bilmiyorum ama videoda tf300 t ile çok güzel yazı yazıyordu başka videolarda ipad de anime karekteri çiziyorlardı.programını bulursan neden olmasın bence.sketchbook pro ydu galiba anime çizdiği program ipadde androidde var.deneyenlerden bilgi almak lazım.yakın zamnda biri bu kalem için konu açmıştı mesela sormak lazım.
    Mesela bu arkadaşa sormak lazım. http://forum.donanimhaber.com/m_53621674/tm.htm

Adam kalemi böyle satıyor ama acer için videoya rastlamadım.

O programın pro versiyonu benim tabletimde mevcut. Dagi kalemle aynı uca sahip yanılmıyorsam. Deneyip görmek lazım :)

Edit: Link için teşekkürler :) 7" için gereksiz masraf olabilir ama ilerde almayı düşündüğüm 10.1" tablette de kullanabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanos -- 1 Ocak 2013; 23:29:29 >

• Evet bencede denemek lazım ama normal kalemlerden çok daha performans vereceği kesin.ak mesela bir video da asustan

http://www.youtube.com/watch?v=BcIupysnpzM
  • en iyi samsung tablet not 10.1 al içinde kalemi s pen var kagıtta yazar gibi yazarsın şuan piyasadaki en iyi kalem bile s pen kalemi önüne gecemiyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.