Şimdi Ara

Elektronik Pazarına Büyük Vergi Geliyor!!!!VESTEL VERGİSİ!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
335
Cevap
4
Favori
7.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • discovery 550-600 TLye telefon sattıda alınmadı mı 2 milyona yakın sattı bu cihaz o yüzden adam gibi cihaz adam gibi fiyat olursa 5 milyonda satar
  • Vergi cenneti Türkiye ne beklersin. Doların artması, ek vergiler, şimdi gelecek olan vergiyle birlikte eskiden 1000 liraya aldığımız şeyi 2000 liraya alırız artık
  • hadi hayırlı olsun arkadaşlar nur topu gibi bir vergimiz daha oldu zaten azdı!...
  • admlar birileri daha çok kazansın diye bizim cebimizdekileri gasp ediyor
  • Hep ver ver ver daha fazla ver ver ver
     Elektronik Pazarına Büyük Vergi Geliyor!!!!VESTEL VERGİSİ!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: RABBANİYYUN

Cebinizdeki ayfonlar %100 amerikan mı? Fabrikası çinde. Ekranı lg'den alıyor. İşlemcisini samsungdan. Kamera sony falan. Kalkmış bizimkilere yerli değil diyorsunuz ve gülüyorum size. %100 yerli ürün yoktur. Evet istemesiniz de bu ülkede yerli üretim gelişecek artık.

Selamın aleykum
    Aylık ortalama ne kadar veriyorlar ?
    Sigorta var mı?

Asgari ücret deme şimdi bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-007649809 -- 5 Mart 2015; 11:51:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes ne kadar götürsem ne kadar kertsem derdinde Allah ben hazinemi kullarıma adaletli şekilde dağıtsın diye emanet ettim diyor.Ama nerdeeeeeeee gelsin gemiler gitsin villalar para insanların %99'unu bozuyor malesef
  • quote:

Orijinalden alıntı: Coldwalker

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Coldwalker

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _PoSEİDoN_

quote:

Cebinizdeki ayfonlar %100 amerikan mı? Fabrikası çinde. Ekranı lg'den alıyor. İşlemcisini samsungdan. Kamera sony falan. Kalkmış bizimkilere yerli değil diyorsunuz ve gülüyorum size. %100 yerli ürün yoktur. Evet istemesiniz de bu ülkede yerli üretim gelişecek artık.

Yani gelsin mi diyorsun yüzde 13 ile yüzde 15 arası vergi bunu savunuyorsun yani .

Evet.

kaç para maaş alıyorsun süleyman soylu dan? Yoksa sümeyye nin ekibindenmisin?

Ben de aynı şeyi size soracaktım. Siz kimlerden alıyorsunuz?

Referansım Allahtır.

ebuzer?

• zihniyet aynı 2000TL veren 2300TL de verir nede olsa 1000TL veren 1150TL de verir kimseninde sesi çıkmaz
  • Zaten elektronik ürünlerden çok fazla vergi alınıyor.
    Çinde telefon yaptırıp getirmek ne ara yerli üretim oldu.
    Apple kendi yazılımını ve kendi donanımını üretiyor.
    Sen iyi bir markaysan gider yurt dışınına açılırsın yabancı ülkelerde apple, samsung, lg gibi firmalarla rekabet edersin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

Zaten elektronik ürünlerden çok fazla vergi alınıyor.
    Çinde telefon yaptırıp getirmek ne ara yerli üretim oldu.
    Apple kendi yazılımını ve kendi donanımını üretiyor.
    Sen iyi bir markaysan gider yurt dışınına açılırsın yabancı ülkelerde apple, samsung, lg gibi firmalarla rekabet edersin.

burda yolunması kolay kazlar varken yurtdışına ne diye gitsin ki adam
  • quote:

Orijinalden alıntı: IgorStravinsky

quote:

Cahilliğini belli etme bari. İşlemcisini kendisi üretiyor.. Ayrıca o ekranın dizayn kısmı California'da yapılıyor.

http://m.donanimhaber.com/haberler/Applein-A7-islemcisi-Samsung-tarafindan-uretiliyor.htm

http://m.teknolojioku.com/haber/applein-iphone-7de-kullanacagi-a9-islemcisini-samsung-uretecek-22208.html

Bana cahil diyene bak

• Vestel'den kibrit copu bile almazsiniz olur biter.

Sirtiniza her defasinda semer vuranlara ses cikarmaz,koyun surusu gibi yasamaya devam ederseniz degil yuzde 15,yuzde 100'luk vergi artisinda bile ses cikarmaya hakkiniz olmaz.100 km mesafedeki diger ulkede halk,en ufak bir olayda hukumetin yakasina yapisiyor,her olayda hak hukuk ariyor bizde ise kimse ses cikarmiyor.

vestel mestel bu isin aldatmacisi aslinda.Ekonomiyi mahvetti bunlar.Kopru satacak,foseptik cukuru satacak duruma geldiler.Bu vergi artisi o yuzden aslinda.

Ha tabi vestel de bu ise oyuncak olmayacakti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirgilSollozzo -- 5 Mart 2015; 13:03:51 >
  • Yav zam destekleyen adamlar var şaka gibi.Bu tip insanları köle niyetine kullanacan zaten istedikleride bu yönde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alp Er Timur

quote:

quote:

quote:

Yani gelsin mi diyorsun yüzde 13 ile yüzde 15 arası vergi bunu savunuyorsun yani .

Evet.

Sayın dalyarka bey ben sizin iktisatta karsiliginizi bulamadım. Siz dünyada ender ulkemizde pek sik rastlanan bir tüketicisiniz. İktisatta insan yani homo economicus dediğimiz varlık mantıklı ve tutarlı davranır. Ornegin. Aldığı ürünü en düşuk fiyat düzeyinde en yuksek faydayı sağlayacak şekilde seçer. Normal dünya insani fiyatlar artınca talebi düşürür. Dünyadaki insanlar bunu yapar. Bu dunyamizda geçerli talep kanunudur ve bütün iktisat bunun üzerine kurulmuştur. Haydi tekrar tekrar edelim. Fiyat artarsa talep duser. Bakin çok kolay. hayır siz hangi gezegenden geldiniz de zam gelmesini istiyorsunuz anlamış değilim.

Siz homo economicus değil homo nebicimus sunuz bence ve iktisadi açıdan incelenmeniz gerekmektedir sizin uzerinizden yeni bir ekol bir görüş bile doğabilir. Ciddiyim.

Yazdığın mesajın rezilliğine bak Fiyatı artan ürüne talep azalır demişsin ki doğrudur zaten. Ben de yazmışım ki ithal ürünlere zam gelmesini destekliyorum ki olması gereken de bu. Kalkmış bana ekonomi dersi vermeye çalışıyorsun. Beni çürütmek yerine desteklemiş olduğunun farkında bile değilsin sen

• Doların yükselmesinden o kadar şikayet ediyorsunuz, Amerikan malı telefon ya da herhangi bir ürün aldığınız zaman doların yükselmesine direk yardım etmiş oluyorsunuz. Çünkü TL'nin değeri düşer bu şekilde. Bunun önğne geçilmesi lazım. Bu da halkı yabancı marka almaktan caydırmak için vergiyle olur.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Evet.

Sayın dalyarka bey ben sizin iktisatta karsiliginizi bulamadım. Siz dünyada ender ulkemizde pek sik rastlanan bir tüketicisiniz. İktisatta insan yani homo economicus dediğimiz varlık mantıklı ve tutarlı davranır. Ornegin. Aldığı ürünü en düşuk fiyat düzeyinde en yuksek faydayı sağlayacak şekilde seçer. Normal dünya insani fiyatlar artınca talebi düşürür. Dünyadaki insanlar bunu yapar. Bu dunyamizda geçerli talep kanunudur ve bütün iktisat bunun üzerine kurulmuştur. Haydi tekrar tekrar edelim. Fiyat artarsa talep duser. Bakin çok kolay. hayır siz hangi gezegenden geldiniz de zam gelmesini istiyorsunuz anlamış değilim.

Siz homo economicus değil homo nebicimus sunuz bence ve iktisadi açıdan incelenmeniz gerekmektedir sizin uzerinizden yeni bir ekol bir görüş bile doğabilir. Ciddiyim.

Yazdığın mesajın rezilliğine bak Fiyatı artan ürüne talep azalır demişsin ki doğrudur zaten. Ben de yazmışım ki ithal ürünlere zam gelmesini destekliyorum ki olması gereken de bu. Kalkmış bana ekonomi dersi vermeye çalışıyorsun. Beni çürütmek yerine desteklemiş olduğunun farkında bile değilsin sen

Biz hangi ekonomik sistemin icerisindeyiz kardrsim. Bizim piyasamiz karma piyasa sistemi değil mi. Bu sistem de devlet üreticileri karumak için ithal vergiyi mi arttırır yerli üreticiye desteği mi arttırır. Vestel büyüyecek diye niye ben cekiyorum ekonomik yükünü. Devlet ceksin. Essek miyiz lan biz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Evet.

Biz hangi ekonomik sistemin icerisindeyiz kardrsim. Bizim piyasamiz karma piyasa sistemi değil mi. Bu sistem de devlet üreticileri karumak için ithal vergiyi mi arttırır yerli üreticiye desteği mi arttırır. Vestel büyüyecek diye niye ben cekiyorum ekonomik yükünü. Devlet ceksin. Essek miyiz lan biz.

İthal ürünlerin ülkeye girmesini engelleyemiyor devlet. Çünkt her sene ayfonlarını değiştirip yenisini alanlar var bu ülkede. Devlet de kol gibi vergiler koyuyor ithal ürünlere ki sizin gibiler sürekli ithal ürünleri tercih edip cari açığı artırmasın diye. Bu sayede sizleri ithal ürünlere talebiniz azaliyor. Devlet yerli üreticilere vergide indirim ve devlet desteği sağlıyor. İnsanlarımız da yerli ürünleri tercih etmeye başlıyor. Devletimiz kazançlı çıkiyor ve sıcak para yurdişına gitmiyor. Kapiş?

• tamam güzel devlet bu ithal ürünlerin girişini azaltmak istiyor ozaman talebe cevap vermeleri lazım ıphone,lg,samsung gibi cihazlar üret sat sonra bu durumu dengelemeye çalış
  • quote:

Orijinalden alıntı: nodisin

tamam güzel devlet bu ithal ürünlerin girişini azaltmak istiyor ozaman talebe cevap vermeleri lazım ıphone,lg,samsung gibi cihazlar üret sat sonra bu durumu dengelemeye çalış

Ha deyince olmaz. Siz yerli ürünleri kötüleyip yerin dibine soktukça; gelişmelerine imkan vermeyince nasıl böyle birşey istersiniz? Casper'ın via serilerinde kullanılan mediatek 8 çekirdek işlemci ve dahili gpu'su s800'ü rahatça geçiyor benchmarklarda. Ekran kamera olarak da gayet tatmin edici. Üstelik 600-800 lira arasında fiyatları. Daha ne yapsın adamlar. 3500'lük ayfon, 2700'lük samsung uzaya mı çıkarıyor seni? Sanki render alıyorsunuz telefonda. Laptop konusuna gelelim. Monster var yerli. Örnek vereyim ben monster tulpar t5 v4.1 kullanıcısıyım. 3700'e aldım. İ7-4720hq, gtx970m 192 bit ekran kartı, ips panel, alüminyum kasa ve onkyo hoparlörler var. Aynı donanım ithal laptoplara bak en az 8000 lira.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AppleFans -- 5 Mart 2015; 13:32:50 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.