benim dairede hassas sigorta var.kablolou tv yi bilgisayarıma bağlamak istiyorum.bağlayınca anten girişine sokunca bütün sigorta atıyo,devre dışı kalıyo.elektrikçilerden birinin önerisi hassas sigorta yı devre dışı bıraktırmak.ben sizden daha parlak bi fikir bekliyorum arkadaşlar...
not:hassas sigorta en ufak bi kaçakta kontağın atmasıdır.yani güvenlik açısından.
Hem adam gibi bir toprak hattı çekmezler hemde kaçak akım rolesi bağlarlar.Ben bu elektrik tesisatçılarını anlamıyorum yaw.
büyük ihtimal toprak hattın yoktur.Ya bi toprak hattı çektirmelisin ya da pratik türk çözümü , sigorta yı devre dışı bırakmalısın.
Tüm alıcıları devreden çıkar... Prizin birinde nötr -ile Toprak ucunu değdir bakalım Hassas sigorta dediğin sigorta atıyor mu?
Merhaba, Bence senin sorunun ve evin yada kablo tv nin birisinini toprak hattı yok, varsada farklı toprak hatları bundan dolayı iki toprak hattı arasındaki topraklama seviyesi farkından yani faz farkından dolayı bir voltaj olusuyor. eğer koblo tv konnektorunun dısıyla bilgisayarı bagladığın pirizin toprak ucu arasını olcersen 30-50-150 hatta 220v bile gorebilirsin. Toprak hatlarını ortaklayamaz ve kaçak akım rolesini hattan cıkarırsan. Kavlo tv yi bilgisayarına takarken Bilgisayarın kapalı olmasına dikkat et tv kartınıda yakabilirsin.
Kardeş sen bilgisayarın pirizi topraklımı eğer topraklı değilse toprakla. Birde tv kartındaki tuner sinyal işlediği için elektrik vardır. Birde sana tavsiyem bilgisayarının güç kaynagını aç ve içindeki baskı devreye bak bir yere metale değiyormu ona bak.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme