Şimdi Ara

elektronik ve haberleşme müh. vs makine mühendisliği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
3
Favori
4.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • pekı makıne muhendıslıgı konusunda hıc bır fıkrı olan ıkısını kıyaslayablecek olan yok mu ? Bır de mekatronık yan dalı ıcın ıtude ımkanlar nasıl ? }elektronık ve haberlesme ıcın }
  • Elektronik Haberleşme Mühendisliği de Makina Mühendisliği de iş alanı çok geniş alanlardır. İkisinde de kendini yetiştirdiğin takdir de çok iyi yerlere gelebilirsin.Ortalama ne kadar maaş alır diye bir şey forumlarda sıkça görsek de böyle bir olay yok. Senin yeteneklerine, torpiline , iş deneyimine göre değişmektedir. EHM Makina Müh'ne göre çok daha az üniversitede var. Özellerle birlikte bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda. Ancak Makina Müh. çok daha fazla mezun veriyor. EHM bitirirsen eğer telekomünikasyon şirketlerinde çalışabilirsin. Avea,Voda,Turkcell gibi şirketlerin yılda 16 maaş verdiklerini ve standart mühendislere dahi aylık 4500'e varan ücretler ödediğini bizzat biliyorum. Ek olarak Elektronik çok geniş bir dünya'dır.. Öğrenciyken bile kendini geliştirdiğin takdir de ülkemizde ki çoğu insandan fazla para kazanabilirsin. Makina Müh. de iş alanı geniş ve güzel bir daldır ancak Elektrik-Elektronik Müh. öğrencisi olaran sana EHM'yi tavsiye edebilirim.

• İTÜ - YTÜ arasındaki farkı (üniversiteyi bitirince oluşacak farklar) ben de çok merak ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: srgn03

İTÜ - YTÜ arasındaki farkı (üniversiteyi bitirince oluşacak farklar) ben de çok merak ediyorum.

İtü , Ytü bitirmek tabi ki bir ayrıcalıktır. Ancak üniversiteyi kazandıktan sonra bu işin aslında isimde gizli olmadığını farkettim..
    Kariyer.net i açıp ilanlara baktığınızda 100 mühendis aranıyorsa sadece 1-2 başlıkta üniversite adı geçtiğini görebilirsiniz..
    İTü,Ytü gibi kaliteli üniversitelerin sizlere kazandıracağı geniş imkanları ile kendinizi geliştirme fırsatıdır..
    Bu üniversitelerde ki hocaların da Anadolu'ya göre çok daha kaliteli olması nedeniyle diğer üniversitelere oranla ufkunuz geniş şekilde mezun olma şansını yakalarsınız..
    İtü,Ytü mezunu çok iyi para alır diğerleri düşük alır diye bir şey yoktur. İTü ve ya Ytü ye girmiş insan genelde diğer üniversitelere girenlere göre çok daha girişimci, sorumluluk sahibi ve kendini geliştirmeyi ilke edindiği için mezun olduğunda da diğerlerine oranla çok daha donanımlı çıkacaktır(istisnalar mevcuttur).
    Kısacası üniversitenin ismi değil sizin neler yapacağınız önemlidir. Eğer İtü'Ye girerseniz sınırsız imkanlar , etkinlikler ile amaçlarınıza ulaşma şansı yakalarsınız. Kısacası olay budur. Sütçü İmam'ı bitiren bir mühendisin İtü bitiren bir mühendisten daha az para kazanacağını da kimse garanti edemez.

• quote:

Orijinalden alıntı: tam_tam

quote:

İTÜ - YTÜ arasındaki farkı (üniversiteyi bitirince oluşacak farklar) ben de çok merak ediyorum.

İtü , Ytü bitirmek tabi ki bir ayrıcalıktır. Ancak üniversiteyi kazandıktan sonra bu işin aslında isimde gizli olmadığını farkettim..
    Kariyer.net i açıp ilanlara baktığınızda 100 mühendis aranıyorsa sadece 1-2 başlıkta üniversite adı geçtiğini görebilirsiniz..
    İTü,Ytü gibi kaliteli üniversitelerin sizlere kazandıracağı geniş imkanları ile kendinizi geliştirme fırsatıdır..
    Bu üniversitelerde ki hocaların da Anadolu'ya göre çok daha kaliteli olması nedeniyle diğer üniversitelere oranla ufkunuz geniş şekilde mezun olma şansını yakalarsınız..
    İtü,Ytü mezunu çok iyi para alır diğerleri düşük alır diye bir şey yoktur. İTü ve ya Ytü ye girmiş insan genelde diğer üniversitelere girenlere göre çok daha girişimci, sorumluluk sahibi ve kendini geliştirmeyi ilke edindiği için mezun olduğunda da diğerlerine oranla çok daha donanımlı çıkacaktır(istisnalar mevcuttur).
    Kısacası üniversitenin ismi değil sizin neler yapacağınız önemlidir. Eğer İtü'Ye girerseniz sınırsız imkanlar , etkinlikler ile amaçlarınıza ulaşma şansı yakalarsınız. Kısacası olay budur. Sütçü İmam'ı bitiren bir mühendisin İtü bitiren bir mühendisten daha az para kazanacağını da kimse garanti edemez.

Öncelikle teşekkürler detaylı cevabınız için.
    Şehir farkının olduğu aşikar fakat aynı şehirde iki üniversite arasındaki fark çok oluyor mu onu merak etmiştim. İlanlara bakmak hiç aklıma gelmemişti teşekkür ederim somut bir örnek oldu. Bu bölüm ilgimi çekiyor çünkü fakat İTÜ 7binlerde kapatıyor sanırım. YTÜ daha olası benim için.

• quote:

Orijinalden alıntı: tam_tam

quote:

Olacak fark şu:İTÜ de ingilizce eğitime Ytüden daha fazla önem veriliyor.Ytünün hazırlığı baya boşmuş sanırım.Ve bir de akademisyenleri araştırmanı tavsiye ederim,itüdeki hocaların çoğu yurt dışında öğrenim görmüşken yıldızda parmakla sayılacak kadar az.Beni de bu korkutuyor Yani yıldızda okurken sana daha çok yük binecek.İtüde zaten koşullara uyunca ister istemez kendini geliştirmiş olacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonics093 -- 8 Temmuz 2012; 18:20:52 >

• quote:

İTÜ ile YTÜ arasında mezun olunca farklar;

İki üniversiteyi doğru karşılaştırabileceğim alanlarda sizlere bilgi vermek istiyorum. Neden doğru karşılaştırabileceğim alan dediysem. Sadece ulaşabileceğim verilere bakıyorum. (öğretim kadrosu, mezunlarının kariyer durumları)

1-
  • İTÜ'de yurtdışında çok kaliteli üniversitelerde öğretim görmüş, alanında takip edilen öğretim üyeleri bulunmaktadır. Dolayısıyla yurtdışında yüksek lisans yapmak istiyorsanız bu hocalardan alacağınız referans öncelikli değerlendirilecektir. Son 4 yıl içerisinden birkaç örnek verecek olursam.
    Uçak-Uzaydan-> MIT(en iyi müh. üniversitesidir)
    Makine+Bilgisayar çapı ile(2009)-> MIT
    Kontrol+Bilgisayar çap -> Berkeley
    Makine->Stanford
    Kontrol 1. -> MIT
    gibi mühendislikte dünyada ilk 3'te gösterilen üniversitelerde yüksek lisansa devam eden İTÜ öğrencileri bulunmaktadır.
    ->Örneğin; İTÜ EHB ve ya Bilgisayar Mühendisli'nin kadrosunda Berkeley, Caltech, Polytechnic Institute-New York, Purdue, Texas Austin, Texas A&M, Michigan, Illinois, Georgia Institute of Technology gibi Mühendislik alanında Dünya'da ilk 50'de gösterilen üniversitelerde öğretim görmüş öğretim üyeleri bulunmaktadır.

Bir kaçta link verelim.(sadece en kaliteli üniversitelerden örnek veriyorum..)(sadece ehb ve bilgisayar müh. kadrosundan)
    -http://web.itu.edu.tr/~kayran/Biography.html
    -http://www.bb.itu.edu.tr/tr/calisanlar/ulugbayazit
    -http://www.bb.itu.edu.tr/tr/calisanlar/cataltepe
    -http://www.ehb.itu.edu.tr/index.php?sub=akademik&lang=tr&sub_sec=ogretim&person=eksioglue
    -http://www.bb.itu.edu.tr/tr/calisanlar/kabadayi
    -http://www.bb.itu.edu.tr/tr/calisanlar/kamasak
    -http://web.itu.edu.tr/~tayfunakgul/ta.html
    -http://www.ehb.itu.edu.tr/index.php?sub=akademik&lang=tr&sub_sec=ogretim&person=aksind
    -http://www.ehb.itu.edu.tr/index.php?sub=akademik&lang=tr&sub_sec=ogretim&person=pazarci

-> YTÜ için bu olaya bakarsa bu kalitedeki üniversitelerde öğrenim görmüş öğretim üyesi bulamadım.(Yurtdışı zaten çok az var. Onlar da Liverpool, Bath, Michigan State falan..)

2-
  • İTÜ'nün gelişmiş mezun ağı sayesinde kariyerinizde önünüze birçok fırsatlar çıkacaktır. Üniversite'de mühendislik okuyup şuan Türkiye'nin ilk 500 şirketinde CEO olan kişilerin üniversitelere göre dağılımına bakalım.

elektronik ve haberleşme müh. vs makine mühendisliği

Kaynak:http://www.capital.com.tr/ceo-dostuuniversiteler-haberler/21862.aspx?1.Page

Sadece bu iki konu bile İTÜ ile YTÜ arasında ne kadar büyük bir fark olduğunu göstermektedir. Bol keseden, araştırmadan sallamayalım lütfen. Yalnız İTÜ ile YTÜ'ye bakıp, ulan YTÜ çok kalitesizmiş bee demek yanlış olur. YTÜ ülkemizin güzide bir kurumudur. Bu ülkenin 4 bir yanında çalışan YTÜ mezunları vardır. YTÜ Elbetteki ODTÜ ve Boğaziçi dışındaki tüm anadolu üniversitelerinden mühendislik konusunda oldukça iyi seviyededir. Forumda bazen görüyorum. Kocaeli mi YTÜ mü diye. Kocaeli ve YTÜ diye sorulursa bin kere YTÜ derim. İTÜ vs YTÜ diye sorulursa. 1000 kere İTÜ derim.

Ama iş en sonunda sende bitecek. İki üniversitede sana ellerindeki imkanları sorar. Önemli olan senin bunu yüzde kaçını kullandığındır. İTÜ'deki bi adam eline sunulan kaynağın %10 unu kullanıyor, YTÜ'lü ise %80'ini kullanıyorsa; işverenin gözünde ytü lü önde olur.(özellikle bilgisayar müh.) Kısacası; sevdiğin bölüme git.

• elektrik-elektronik mühendisliğini çekemeyenleri anlayamıyorum özellikle burda bir tabiri yerindeyse hır.bo var habere elektronik haberleşmeyi övüyor.Puanlar belli ediyor diyorum ve çekiliyorum bu adamın diğer yazdığı yerede cevabını yazdım.EE mühendisliğinin ehb avantajı uzman olmadığın alandada diploma alman.uzmanlık derecen ise verilen eğitim aynı olmakla beraber senin mühendislik becerilerine kalır.başka fark yok.işe girerkende bazı yerler üniversite ayırt eder.Belli üniversitelerden mezun olursanız ne ala bu meslekte.özellikle saydıgım şu devlet üniversitelerden.boğaziçi Odtü İtü Ytü Ege Hacettepe.zaten puanlarındanda belli.diğerlerinde ise kendini geliştirmene bakar.özellerin ayrıcalığı ise yurt dışı olanakları daha fazla olması.ama zaten yurt dışına çıkıpda başarılı olan mühendislerin sayısı parmakla sayılacak kadar.öyle binlerce felan değil.kendine güveniyorsan özel seçeceksin.yoksa ülkemizde devlet üniversitelerinin borusu öter.sadece şuanda aklıma ne geldiyse onları yazdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: yorik

elektrik-elektronik mühendisliğini çekemeyenleri anlayamıyorum özellikle burda bir tabiri yerindeyse hır.bo var habere elektronik haberleşmeyi övüyor.Puanlar belli ediyor diyorum ve çekiliyorum bu adamın diğer yazdığı yerede cevabını yazdım.EE mühendisliğinin ehb avantajı uzman olmadığın alandada diploma alman.uzmanlık derecen ise verilen eğitim aynı olmakla beraber senin mühendislik becerilerine kalır.başka fark yok.işe girerkende bazı yerler üniversite ayırt eder.Belli üniversitelerden mezun olursanız ne ala bu meslekte.özellikle saydıgım şu devlet üniversitelerden.boğaziçi Odtü İtü Ytü Ege Hacettepe.zaten puanlarındanda belli.diğerlerinde ise kendini geliştirmene bakar.özellerin ayrıcalığı ise yurt dışı olanakları daha fazla olması.ama zaten yurt dışına çıkıpda başarılı olan mühendislerin sayısı parmakla sayılacak kadar.öyle binlerce felan değil.kendine güveniyorsan özel seçeceksin.yoksa ülkemizde devlet üniversitelerinin borusu öter.sadece şuanda aklıma ne geldiyse onları yazdım.

dostum yanlış anlaşılma olmasın. Dediğin gibi sadece uzmanlık alanı. EE'de de sadece bir uzmanlığı okuyorsun 3. yıl seçeceğin. Ben EHB > EE dediysem sadece telekomünikasyon ve elektronik alanında. O da olabilir dedim. Görmüş olsam gördüm, duymuş olsam duydum derdim. Olabilir dediğim, benim fikrimdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: yorik

elektrik-elektronik mühendisliğini çekemeyenleri anlayamıyorum özellikle burda bir tabiri yerindeyse hır.bo var habere elektronik haberleşmeyi övüyor.Puanlar belli ediyor diyorum ve çekiliyorum bu adamın diğer yazdığı yerede cevabını yazdım.EE mühendisliğinin ehb avantajı uzman olmadığın alandada diploma alman.uzmanlık derecen ise verilen eğitim aynı olmakla beraber senin mühendislik becerilerine kalır.başka fark yok.işe girerkende bazı yerler üniversite ayırt eder.Belli üniversitelerden mezun olursanız ne ala bu meslekte.özellikle saydıgım şu devlet üniversitelerden.boğaziçi Odtü İtü Ytü Ege Hacettepe.zaten puanlarındanda belli.diğerlerinde ise kendini geliştirmene bakar.özellerin ayrıcalığı ise yurt dışı olanakları daha fazla olması.ama zaten yurt dışına çıkıpda başarılı olan mühendislerin sayısı parmakla sayılacak kadar.öyle binlerce felan değil.kendine güveniyorsan özel seçeceksin.yoksa ülkemizde devlet üniversitelerinin borusu öter.sadece şuanda aklıma ne geldiyse onları yazdım.

"Çekemenyeleri" kelimesini yeni gördüm. Ve sadece gülüyorum. Tercih yaptığım dönem de bir kaç üniversite hariç tüm EE'lere puanım yetiyordu. Ben İTÜ EHM'nin eğitiminin iyi olduğunu düşünerek tercih ettim. Yani EE'ye yetmediği için değil.

Bunu övünmek için değil saçmaladığınızı söylemek için yazıyorum. Şuan da ortalamam 3,8 ve istediğim an yatay geçişle Boğaziçi EE'ye falan direk geçerim.. Ama araştırdıklarım ve gördüklerim beni tatmin etti ve İTÜ EHM'de devam edeceğim.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.