Ben de geliyorum bu hafta içi yeni bir gitarla yola çıkıyorum. hadi hayırlısı
Hocam bunun için internetten programlar var.Guitar Pro`yu öneririmİstediğin şarkının tablarını internetten indir daha sonrada program sayesinde öğren.Ama bir yere kadar çünkü kulağın bu sesi değilde gerçek müziklere alışsın.Sonra buna alışıp gidende
Ya bende öğrenmek istiyorumda hiç bir şey bilmiyorum notalar verilmiş mesela tabuda o notalar için hangi tele vuracağız onu dahi bilmiyorum
quote:
Orjinalden alıntı: crazytrex
Ya bende öğrenmek istiyorumda hiç bir şey bilmiyorum notalar verilmiş mesela tabuda o notalar için hangi tele vuracağız onu dahi bilmiyorum
hocam ders almalısın. eğer o imkanın yoksa internetten videolar izlemeye başla. ben bu hafta içi alcaktım ama maddi nedenlerden dolayı gelecek aya bırakmak zorunda kaldım. Videolar senin için şimdiden yararlı olur. ben uzun zamandır internetten araştırıyorm. senin için yararlı olur
internetten gösterebileceğin video varmı ben google dada bakıyorum..
Forumu karıştırırsan bulursun ve youtube da da selim ışık diye bir adamın baya videosu var. en başından başlıyo anlatmaya
quote:
Orjinalden alıntı: crazytrex
internetten gösterebileceğin video varmı ben google dada bakıyorum..
ders almadan gitar çalabilirsiniz . ben de ders almadım fakat gitar sesini her duyduğumda içim cız etti çok merak ettim çok araştırdım çok dinledim . eğer gitarı çok sewiyorsan gerçekten iyi gitarist olabilirsin çünkü internetten araştırma yaptığında ihtiyacın olan herşeyi bulabilirsin . tecrübelerim kadarıyla şunu söyleyebilirim . parmak egzersizleri çok önemlidir . bulabildiğin kadar farklı egzersizi çok yavaştan başlayarak metronom eşliğinde çal . tüm sesleri temiz ve tane tane almadan metronom artırma . gereksiz hızlara çıkma eğer temiz şekilde artıra artıra gidersen hızın istediğin kadar artırırsın . farklı egzersizler çalışarak da parmaklarını tamamen bağımsız hale getirebilirsin . sıkıcıdır tercih edilmez fakat bir yerde tıkandığında keşke dersin . metronomlu çalışmak sağ el için çok önemlidir . sanılanın aksine gitarda sağ elin önemi çok büyüktür . çalıştığın takdirde sol elini istediğin kadar hızlandırıp açabilirsin fakat sağ elinle senkronize çalamazsan bi anlamı olmaz . sağ elin gelişmesi de disiplinli çalışma ve tecrübeyle orantılıdır . notaları ve klavyedeki yerlerini öğren , gamları öğren armoni çalış . tabi eğer sadece yapılmış şarkıları çalmak istiyorsan önemsemeyebilirsin . yaratıcı olmak ve istediğin duyguyu verebileceğin besteler yapmak istiyorsan bunlar şart . son olarak şarkı çalmak için tab kullanmanı önermiyorum . bir gitarist için kulak çok önemlidir . aynı sesi bulana kadar gerekiyorsa 10 dakika uğraş ve çalacağın şeyleri kulaktan çıkart . kulağındaki gelişmeyi şarkı çıkarma sürenin azalmasından anlayacaksın ve biryerden sonra dinlemeden bile çıkartabilmeye başlayacaksın . guitar pro ve benzeri tablatür programlarını kullanmak kulağı önemli ölçüde köreltir . kulak kullanmayı asla ihmal etme .
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme