Şimdi Ara

ELITE 110 Mini Itx Oyun Odaklı Sistem (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
8
Favori
7.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: akke4323

quote:

Orijinalden alıntı: eskiekşiyazarı

280 bulursam neden olmasın. Ekran kartlarının boyutları bilindik satış yapan sitelerde yazmıyor. Siz bir link verebilir misiniz?

Üreticinin kendi sitesine girmeniz gerekiyor. Detaylı bilgiyi orada bulabilirsiniz,

R9 280 zaten 262 mm. 270'in bir tık üstü olan (280 ayarı) ve 260 mm sınırını aşmayan hangi kartları önerebilirsiniz? Bir de R9 270'in neden yeterli olmayacağını düşünüyorsunuz?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: akke4323

quote:

280 bulursam neden olmasın. Ekran kartlarının boyutları bilindik satış yapan sitelerde yazmıyor. Siz bir link verebilir misiniz?

Üreticinin kendi sitesine girmeniz gerekiyor. Detaylı bilgiyi orada bulabilirsiniz,

R9 280 zaten 262 mm. 270'in bir tık üstü olan (280 ayarı) ve 260 mm sınırını aşmayan hangi kartları önerebilirsiniz? Bir de R9 270'in neden yeterli olmayacağını düşünüyorsunuz?

Yeterli olmayacağından ziyade 500 Tl'ye forumdan tertemiz ve garantili çok güzel kartlar satın alabilirsiniz o yüzden o şekilde yazmıştım. Amd mi nvdia mı almayı düşünüyorsunuz? Maxwell mimarisi ile nvdia sıcaklık ve güç tüketimi konusunda çok yol katetti. Mini-ITX bir sistem olacağı için maxwell serisine yönelmeniz daha iyi olacaktır.

• akke4323 kullanıcısına yanıt
    Dün biraz baktım da boyut olarak GTX 760 var takabileceğim. Kasayı mı değiştirsem, istediğim kartı takamıyorsam pek anlamı kalmıyor aslında...
  • quote:

Dün biraz baktım da boyut olarak GTX 760 var takabileceğim. Kasayı mı değiştirsem, istediğim kartı takamıyorsam pek anlamı kalmıyor aslında...

Bütçeniz uygunsa R9 280de tercih edilebilir hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    264mm R9 280?
  • quote:

264mm R9 280?

285mm'ye kadar destek olduğu yazıyor incelemelerde ben dün size kendi sitesinden bakarak 260mm demiştim üretici kendi sitesinde yanlış yazmış sanırım. Farklı üreticilerin boyutları farklı oluyor. Msi diğerlerine göre daha kompakt msi tercih edebilirsiniz.

http://www.msi.com/product/vga/R9-280-GAMING-3G.html#hero-specification

http://m.hardocp.com/article/2014/08/15/thermaltake_core_v1_miniitx_case_review/4#.VRxgWBi3yK0

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Verdiğiniz inceleme linkinde bir de açıklaması yazıyor. Yüzeyden bir parça kesilerek GPU'nun yerleştirilmesine olanak sağlayan bir deliğin oluşturulduğunu anladım. Sığması için bunu kullanıcı mı yapacak?
  • quote:

Verdiğiniz inceleme linkinde bir de açıklaması yazıyor. Yüzeyden bir parça kesilerek GPU'nun yerleştirilmesine olanak sağlayan bir deliğin oluşturulduğunu anladım. Sığması için bunu kullanıcı mı yapacak?

Kasayı kullanmadığım için o konuda maalesef bir bilgim yok.

Cooler Master elite 130'da sorun olmuyor ama çok uzun o kasa. R9 280 sığsın yeterli benim için. Siz kasa önerebilir misiniz? 200 tl'yi aşmasın mümkünse.
  • quote:

Cooler Master elite 130'da sorun olmuyor ama çok uzun o kasa. R9 280 sığsın yeterli benim için. Siz kasa önerebilir misiniz? 200 tl'yi aşmasın mümkünse.

Kasadan bir 50 TL kısarak o parayı ekran kartına yatirmaniz dogru olacaktir. Ben sistemimden memnun olduğum için ve yazımda belirtmiş olduğum gibi mini itx sistemlerin olabildiğince küçük olmasi gerektiğini düşündüğüm için kendi kullanmış olduğum kasayı ve yanına 960 Mini tavsiye ediyorum.

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6987 Gtx 960 Mini

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?pid=6536 Elite 110

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akke4323 -- 2 Nisan 2015; 8:16:17 >

• Guzel olmus sistem. Ozellikle GTX 970 miniyi cok begendim. Ust duzey kart ama gemi gibi degil, cok basarili secim. Bende kup seklinde mATX sistem kullaniyordum seklende cok seviyordum ancak, bir sey sokup takmanin cok zaman almasindan dolayi tower tipi mATX sisteme gectim.

Bu bilgisayarin tum isi gunlerce hesap yapmak. Islemci %100 yukteyken gunlerce acik kaliyor. Bundan ekran kartini yenilemedim, eskisi kullaniyorum. Mac os x kurulu bende de. Zira asil kullandigim makinamda iMac. Guzel oldu mac os kurulmasi benim acimdan.

Benim sistem bilesenleri soyle:
    - CM Silencio 352, Yalitim malzemesi olan bir kasa, cok az da olsa fark, sesi azaltiyor. (http://www.coolermaster.com/case/mini-tower-silencio-series/silencio352/)
    - Asus Maximus VII Gene Z97
    - Intel i7 4790k @ 4.4 Ghz
    - Gskill sniper 1600mhz 8gb ram.
    - AMD 6870 1gb ekran karti(4 yillik felan galiba bu )
    - 1 SSD(Samsung 840 Evo 250 ), 2 HDD
    - Corsair CX750M, moduler bir PSU.
    - 4 tane 12 cm kasa fani, fotolarda gozukuyorlar. 700rpm'i gecmeyecek sekilde calisiyorlar, yuk altinda bir tek CPU fani 1400rpm. Sessizlik onemli, sessiz olmasinda GPU'nun bosta kalmasi da etken.

Ben sessizlik acisindan cok memnunum PC'lere gore(iMac tabi sifir ses yuk altinda bile). mITX sisteme gore buyuk tabi biraz ama esneklik karsiliginda feda ettim. Yinede cok yer kaplamayan ust duzey bir bilgisayar oldu.
     ELITE 110 Mini Itx Oyun Odaklı Sistem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desert_rain -- 5 Nisan 2015; 21:05:19 >

• desert_rain D kullanıcısına yanıt
    Hocam kasanın havlandırma durumu nasıl ? Kasanın çoğu yeri kapalı diye biliyorum.
  • hsntrk kullanıcısına yanıt
    Kasanin havalandirma durumu iyi. Kasanin tum fanlarinin hava alacagi yer acik aslinda, gorunusu kapali.
    Ustteki cikis fani cok etkili. Oraya aslinda 14cm fan takilabiliyor ama benim elimde olan 12cm ligi taktim, oraya fan takilmayacaksa miknatisli bir kapagi var.
    Onde yer alan iki adet gris faninina hava almasi icin izgarali(kasanin yanindaki izgaralar ayrica kapak hava girisi olacak sekilde tasarlanmis) ve bosluklu bir sistem yapmislar. Fotograflari ekliyorum anlasimasi icin :)

ELITE 110 Mini Itx Oyun Odaklı Sistem ELITE 110 Mini Itx Oyun Odaklı Sistem ELITE 110 Mini Itx Oyun Odaklı Sistem ELITE 110 Mini Itx Oyun Odaklı Sistem ELITE 110 Mini Itx Oyun Odaklı Sistem

• desert_rain D kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam,teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: desert_rain

Guzel olmus sistem. Ozellikle GTX 970 miniyi cok begendim. Ust duzey kart ama gemi gibi degil, cok basarili secim. Bende kup seklinde mATX sistem kullaniyordum seklende cok seviyordum ancak, bir sey sokup takmanin cok zaman almasindan dolayi tower tipi mATX sisteme gectim.

Bu bilgisayarin tum isi gunlerce hesap yapmak. Islemci %100 yukteyken gunlerce acik kaliyor. Bundan ekran kartini yenilemedim, eskisi kullaniyorum. Mac os x kurulu bende de. Zira asil kullandigim makinamda iMac. Guzel oldu mac os kurulmasi benim acimdan.

Benim sistem bilesenleri soyle:
    - CM Silencio 352, Yalitim malzemesi olan bir kasa, cok az da olsa fark, sesi azaltiyor. (http://www.coolermaster.com/case/mini-tower-silencio-series/silencio352/)
    - Asus Maximus VII Gene Z97
    - Intel i7 4790k @ 4.4 Ghz
    - Gskill sniper 1600mhz 8gb ram.
    - AMD 6870 1gb ekran karti(4 yillik felan galiba bu )
    - 1 SSD(Samsung 840 Evo 250 ), 2 HDD
    - Corsair CX750M, moduler bir PSU.
    - 4 tane 12 cm kasa fani, fotolarda gozukuyorlar. 700rpm'i gecmeyecek sekilde calisiyorlar, yuk altinda bir tek CPU fani 1400rpm. Sessizlik onemli, sessiz olmasinda GPU'nun bosta kalmasi da etken.

Ben sessizlik acisindan cok memnunum PC'lere gore(iMac tabi sifir ses yuk altinda bile). mITX sisteme gore buyuk tabi biraz ama esneklik karsiliginda feda ettim. Yinede cok yer kaplamayan ust duzey bir bilgisayar oldu.

Teşekkür ederim.

Benim içinde bu sistemde en önemli parça gtx 970 mini zira bu sistemi toplamaya gtx 970 mini çıktıktan sonra karar verdim. Gtx 970 Mini yük altında fan sesi çıkarıyor fakat sunduğu performans karşısında gözardı edilebilecek düzeyde olduğunu düşünüyorum.

Sizin kurmuş olduğunuz sistemde çok başarılı olmuş seçmiş olduğunuz kasayı çok beğendim , iyi günlerde kullanmınız dileğiyle

Hocam zaten kucuk sistemde cok secenek yok, bunu bulmustum kasa olarak gecen sene :).

Ekran kartinin sesini oyuna dalinca duymazsiniz tahminimde :) Gonlum sizinki gibi daha ufak sistem cekiyor ama workstation kurmaya cesaret edemedim tekrar kup sisteme. Gule gule kullanin cok begendim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: desert_rain

Hocam zaten kucuk sistemde cok secenek yok, bunu bulmustum kasa olarak gecen sene :).

Ekran kartinin sesini oyuna dalinca duymazsiniz tahminimde :) Gonlum sizinki gibi daha ufak sistem cekiyor ama workstation kurmaya cesaret edemedim tekrar kup sisteme. Gule gule kullanin cok begendim.

Teşekkür ederim , oyuna girince söylemiş oldugunuz gibi ses duyulmuyor

• Hangi oyunları oynuyorsunuz ben kafama göre oyun bulamıyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: selmand

Hangi oyunları oynuyorsunuz ben kafama göre oyun bulamıyorum

Sanırım bu soruyu ''PC Oyunları'' forumunda sorarsanız daha iyi cevaplandıracaklardır.

http://forum.donanimhaber.com/forumid_208/tt.htm

• Merhabalar

Sistemde Hydro 60'ın fanının ve hdd'nin sesli çalışmasından dolayı sistemde bir kaç değişiklik yapmaya karar vermiştim , fazla depolama yapan biri olmadığım için 1tb harddisk yerine forumda Tarık hocadan 240gb SSD ve bir diğer arkadaştan Noctua NF-A14 PWM & Noctua NF-P12 PWM fan satın aldım.

Fanlar elime ulaştı ve montaj aşamasına geçtim , montaj sırasında 140mm fanı kasanın ön tarafına taktıktan sonra kasanın ön kapağının kapanmadığını farkettim ve tasarımda nasıl böyle bir hata yapıldığına anlam veremedim. Üreticinin sitesine bakıyorsunuz 140mm bir adet fan destekler gözüküyor aldığınız fanı kasaya takıyorsunuz lakin kasanın kapağı kapanmıyor gerçekten çok ilginç bir durum. Bu sorunu aşabilmek için kasanın kapağında çıkıntı oluşturan kısmı kestim ve çıkardım bu işlemi gerçekleştirdiğinizde o bölümde bulunan mavi led ve güç tuşunuda çalışmaz hale getiriyorsunuz , bunun sonucunda bilgisayara güç verebilmek adına güç tuşunu reset tuşuna atadım ve kasanın kendisi ile birlikte gelen güç tuşunu sistemden çıkardım.

Radyatörün iç tarafına 120mm'lik NF-P12 fanımız ramlerimiz yüksek profil olmasına rağmen radyatöre sorunsuzca oturdu , fana yakın olan ramin soğutucusuna çok az baskı uygulasada bir sorun teşkil etmiyor. Bu fanın montajında gerekli vidaların olmamasından dolayı hydro 60 ile birlikte gelen toplamda dört vidadan iki vidayı çarpraz bir biçimde radyatörü kasaya tutturmak için kullandım ve diğer iki vidayı 120mm'lik fanımızı radyatöre takmak için kullandım çarpraz bir biçimde takılmış olmasına karşın gayet sağlam duruyor ve bir titreme yapmıyor.

Anakartta yeterli sayıda pwm fan girişi olmamasından dolayı şuan için iki fanı çalıştıramıyorum yarın elime y kablo ve ssd'de ulaştıktan sonra sistem sorunsuz ve tüm eksiklikleri giderilmiş bir biçimde çalışıyor olacak. Ürünlerin temin edilmesinde yardımlarından dolayı Tarık hocama ve Marins hocama teşekkür ederim.

Aşağıdaki fotoğraflarda uygulanan işlemi ve 140mm'lik fanın montajında sorun çıkartan parçaları görebilirsiniz.

ELITE 110 Mini Itx Oyun Odaklı Sistem  ELITE 110 Mini Itx Oyun Odaklı Sistem  ELITE 110 Mini Itx Oyun Odaklı Sistem  ELITE 110 Mini Itx Oyun Odaklı Sistem  ELITE 110 Mini Itx Oyun Odaklı Sistem  ELITE 110 Mini Itx Oyun Odaklı Sistem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akke4323 -- 27 Nisan 2015; 23:58:38 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.