Şimdi Ara

Elite: Dangerous (2015) [ANA KONU] (81. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.724
Cevap
40
Favori
75.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyunun tutorial kısımlarını tekrar oynayamıyor muyuz? Aylar önce oynamıştım ama unuttum gitti. Tekrar oynamak istiyorum.

Oyunun menüsünde Start var sadece.
  • 8 milyon kadar param var

Karar veremiyorum ne yapsam. Madencilik mi yapsam yoksa dolphin alıp yolcu mu taşısam.

Madencilik yapmak için 8 m ye iyi bir gemi ve outfitting yapılabilir mi? Dolphin için bor video izlemistim 6m yetiyor.

Bilemedim ne yapayım. Yardımcı olursanız sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-ACF8F4F94

8 milyon kadar param var

Karar veremiyorum ne yapsam. Madencilik mi yapsam yoksa dolphin alıp yolcu mu taşısam.

Madencilik yapmak için 8 m ye iyi bir gemi ve outfitting yapılabilir mi? Dolphin için bor video izlemistim 6m yetiyor.

Bilemedim ne yapayım. Yardımcı olursanız sevinirim
    baksaydın ki gezegenlerde bizi kıskanıyor mu..?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tropeus77

baksaydın ki gezegenlerde bizi kıskanıyor mu..?

Alıntıları Göster
    Troll olmak bu olsa gerek

• Bir adet transporter 6 aldım. Mining için outfit yaptım anladığım kadarıyla.
    Sorunum şu. Asteroid lerin arasına girince oksijen miktarı geri sayıma giriyor. 5 dk. Bir sefer oldu çıktım astreoidlerin içinden düzeldi. 2. Sefer patladım

Bunun sebebi nedir acaba.

• quote:

Bir adet transporter 6 aldım. Mining için outfit yaptım anladığım kadarıyla.
    Sorunum şu. Asteroid lerin arasına girince oksijen miktarı geri sayıma giriyor. 5 dk. Bir sefer oldu çıktım astreoidlerin içinden düzeldi. 2. Sefer patladım

Bunun sebebi nedir acaba.
    Yeterince güçlü reaktör takmamışsın bu yüzden mining lazerleri çıkartınca enerji sıkıntısına giriyorsun ve oyun life support modülünün enerjisini kesiyor, normalde bu modülün kapanmaması lazım ama öncelik ayarlarında bir sıkıntı var demek ki. 4'e basıp sağ kontrol panelini aç orada modules sekmesi var oradan hangi modül ne kadar enerji harcıyor ve toplam enerji yüzdeni görebilir sonra ona göre priority-öncelik atayabilirsin misal frame shift drive öncelik 2 yaparsan enerji sıkıntısı olduğu zaman o kapanır ve diğer sistemler çalışmaya devam eder. Böyle kalkan fuel scoop falan hep öncelik 2 ve motorlar, madencilik, hayat destek sistemlerini ve tabi ki kargo kapağı öncelik 1 yap böylece sadece gereksizler kapanır. Zaten U ile lazerleri geri çektiğin zaman enerji ihtiyacın azalacağı için FSD falan otomatik geri aktif olacaktır.

Sonra Painite madenciliği için;
    1- Mining laser : İlla çok takmana gerek yok bir tane ile bile toplarsın ama daha uzun sürer
    2- Refinery : Yine büyük takmana gerek yok, bu modül astroidten kopardığın parçaları eritip kalıp yapıyor ama yine A grade takmaya çalış çünkü en çok eritme bölmeleri A'da var yada sadece Painite olan astroidleri topla yoksa refinery'de yer yok uyarı mesajını çok görürsün boşaltmak için yine 4'e basıp inventory sekmesinde 2. sırada refinery içeriğini görebilirsin. Bu uyarıyı aldığın zaman girip gereksiz madenleri atman lazım. Painite dışında hiçbir şey para kazandırmıyor o yüzden ne rafineride nede inventoryde hiç barındırma uzaya at gitsinler.
    3- Detailed surface scanner : Bununla halkaları tarayıp Painite hotspot bulman için. Herhangi bir metallic yada metal-rich ring'e gidip ve rastgele girip yine Painite bulabilirsin ama bulman çok daha uzun sürer. O yüzden mutlaka hotspot ara ve bazı yerlerde Painite hotspotlar üst üste biniyor ve orada çok daha fazla Paitine bulanabiliyor. Bu siteden sana en yakın Painite double hotspot yerlerini bulabilirsin:http://edtools.ddns.net/miner
    4- Prospector limpet : Bununla astroidin içeriği kontrol ediliyor, %20nin altında Painite varsa yada çok fazla başka maden bulunuyorsa hiç uğraşma derim başka astroidlere bak çünkü %30 ve üstü Painite kolay bulunuyor.
    5- Collector limpet : Bulunla astoidten kopardığın parçaları topluyorsun ne kadar çok yerleştirirsen o kadar hızlı toplama işlemi biter
    6- Limpets : Buda son ikide kullandığımız ufak robotlar işte, otomatik gemiye yüklenmiyorlar istasyondan alman gerekiyor. En az kargo kapasitenin yarısı kadar al çünkü sürekli çarpıp bozuluyorlar falan eğer toplarken kargo yerin kalmazsa birazını abandon ile uzaya atarsın zaten sudan ucuz bunlar

Burada örnek bir Type 6 yaptım böyle döşersen hiç sorun yaşamazsın:https://coriolis.io/outfit/type_6_transporter?code=A0p0tdFal8dds8f42l2l---040403C0C01lP42i.Iw18UA%3D%3D.Aw18UA%3D%3D..EweloBhBGA2ECsUCmBDA5gG2SGF8hRFA&bn=Miner6

Biraz yavaş toplayacaksın ama 2 tur attınmı Python alıp istediğin gibi döşeyecek paran olur sonra keyfine bakarsın, bide bir şey alırken Li Yong-Rui sistemlerinden alın orada %15 indirimli her şey! Eddb'de yazın hangi gemiyi, hangi modülleri alacağınızı falan sonra powers bölümden Liyi seçin en yakın nerede bulabileceğinizi gösterir.https://eddb.io/station

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eminmetehan -- 27 Eylül 2019; 5:21:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eminmetehan

Yeterince güçlü reaktör takmamışsın bu yüzden mining lazerleri çıkartınca enerji sıkıntısına giriyorsun ve oyun life support modülünün enerjisini kesiyor, normalde bu modülün kapanmaması lazım ama öncelik ayarlarında bir sıkıntı var demek ki. 4'e basıp sağ kontrol panelini aç orada modules sekmesi var oradan hangi modül ne kadar enerji harcıyor ve toplam enerji yüzdeni görebilir sonra ona göre priority-öncelik atayabilirsin misal frame shift drive öncelik 2 yaparsan enerji sıkıntısı olduğu zaman o kapanır ve diğer sistemler çalışmaya devam eder. Böyle kalkan fuel scoop falan hep öncelik 2 ve motorlar, madencilik, hayat destek sistemlerini ve tabi ki kargo kapağı öncelik 1 yap böylece sadece gereksizler kapanır. Zaten U ile lazerleri geri çektiğin zaman enerji ihtiyacın azalacağı için FSD falan otomatik geri aktif olacaktır.

Sonra Painite madenciliği için;
    1- Mining laser : İlla çok takmana gerek yok bir tane ile bile toplarsın ama daha uzun sürer
    2- Refinery : Yine büyük takmana gerek yok, bu modül astroidten kopardığın parçaları eritip kalıp yapıyor ama yine A grade takmaya çalış çünkü en çok eritme bölmeleri A'da var yada sadece Painite olan astroidleri topla yoksa refinery'de yer yok uyarı mesajını çok görürsün boşaltmak için yine 4'e basıp inventory sekmesinde 2. sırada refinery içeriğini görebilirsin. Bu uyarıyı aldığın zaman girip gereksiz madenleri atman lazım. Painite dışında hiçbir şey para kazandırmıyor o yüzden ne rafineride nede inventoryde hiç barındırma uzaya at gitsinler.
    3- Detailed surface scanner : Bununla halkaları tarayıp Painite hotspot bulman için. Herhangi bir metallic yada metal-rich ring'e gidip ve rastgele girip yine Painite bulabilirsin ama bulman çok daha uzun sürer. O yüzden mutlaka hotspot ara ve bazı yerlerde Painite hotspotlar üst üste biniyor ve orada çok daha fazla Paitine bulanabiliyor. Bu siteden sana en yakın Painite double hotspot yerlerini bulabilirsin:http://edtools.ddns.net/miner
    4- Prospector limpet : Bununla astroidin içeriği kontrol ediliyor, %20nin altında Painite varsa yada çok fazla başka maden bulunuyorsa hiç uğraşma derim başka astroidlere bak çünkü %30 ve üstü Painite kolay bulunuyor.
    5- Collector limpet : Bulunla astoidten kopardığın parçaları topluyorsun ne kadar çok yerleştirirsen o kadar hızlı toplama işlemi biter
    6- Limpets : Buda son ikide kullandığımız ufak robotlar işte, otomatik gemiye yüklenmiyorlar istasyondan alman gerekiyor. En az kargo kapasitenin yarısı kadar al çünkü sürekli çarpıp bozuluyorlar falan eğer toplarken kargo yerin kalmazsa birazını abandon ile uzaya atarsın zaten sudan ucuz bunlar

Burada örnek bir Type 6 yaptım böyle döşersen hiç sorun yaşamazsın:https://coriolis.io/outfit/type_6_transporter?code=A0p0tdFal8dds8f42l2l---040403C0C01lP42i.Iw18UA%3D%3D.Aw18UA%3D%3D..EweloBhBGA2ECsUCmBDA5gG2SGF8hRFA&bn=Miner6

Biraz yavaş toplayacaksın ama 2 tur attınmı Python alıp istediğin gibi döşeyecek paran olur sonra keyfine bakarsın, bide bir şey alırken Li Yong-Rui sistemlerinden alın orada %15 indirimli her şey! Eddb'de yazın hangi gemiyi, hangi modülleri alacağınızı falan sonra powers bölümden Liyi seçin en yakın nerede bulabileceğinizi gösterir.https://eddb.io/station

Alıntıları Göster
    Ne kadar teşekkür etsem az gelir. Sağolasın.

• eminmetehan E kullanıcısına yanıt
    kardeş bir şey daha soracam sana.
    http://edtools.ddns.net/miner

şu siteden ben painite aratıyorum şöyle bir sonuç çıkıyor.
    https://eksiup.com/p/jd192413ikus

ben ordaki 2 ring a olayını pek anlamadım. çıkan sistemde su.
    https://i.imgyukle.com/2019/09/27/o4uYTY.png
    https://imgyukle.com/i/o4uYTY

sistem resimdeki sistem. ben ordaki sonuca göre işaretlenmiş gezegen diye düşünüyorum ama bilemedim. "2 ring A" dediği tam olarak ne anlama geliyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ACF8F4F94 -- 27 Eylül 2019; 21:59:22 >

• Gezegen 2 ve A halkası hocam şurada gözüktüğü gibi:http://elitedangerous.hozbase.co.uk/Screenshots/PMRs/HYADES%20SECTOR%20DB-X%20D1-112_2A_MAIN.JPG

A halkası da gezegene en yakın halka oluyor, zaten detailed surface scanner ile halkaları taradığın zaman Painite hotspot diye gözükürler, mümkün olduğunca üst üste bindikleri noktaya inmeye çalış. Sonra eğer discovery scanner kullanmıyorsan onuda kullanmanı tavsiye ederim zira fazladan bir kaç milyon kazanırsın. Yine sağ panelden bu sefer fire groups bölümüne gel orada kullanılabilir bütün sistemleri farklı gruplara atayabilirsin misal silahlar ayrı, discovery scanner ve detailed scanner ayrı gruplar sonra N tuşuyla bu gruplar arası geçiş yapıyorsun kolayca. Discovery scanner ile sektörü ''kabaca'' taradıktan sonra ''i'' ile analiz bölümüne giriliyor oradan gezegenleri buluyorsun ilk başta biraz zor gelebilir ama alışınca bir hayli çabuk keşfediliyor, silme tuşuyla da çıkılıyor analiz modtan. M tuşu ile de geminin modunu keşif ve savaş modu olarak değiştirebiliyorsun detailed surface scanner vs keşif modülleri savaş modundayken çalışmaz. Burada discovery scanner ve FFS analiz modunu güzel anlatmış eleman:https://www.youtube.com/watch?v=_A8HvjEidNA

Alışana kadar baya karışık gelir ama öyle pek esprisi yok aslında. Bide Painiteleri satacağın yeri de iyi kararlaştırıp git çünkü fiyatı 200k ve 800k arası değişiyor, o mining sitesindeki fiyat verilerini kullanabilir yada Inara'dan daha ayrıntılı bakabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eminmetehan -- 28 Eylül 2019; 8:4:39 >

• eminmetehan E kullanıcısına yanıt
    Dün gece gerçekten büyük bir inatla uğraştım. Her seferinde bir şeyi yanlış yap git düzelt gel v.s ama en sonunda ilk painitelerimi topladım. 8 tane. 8x770k= şu kadar diye aklımdan geçirip.seviniyorken önce taradılar sonra da buuuum

Sonra defalarca gittim habire tarayıp duruyorlar. Her gün acı deneyimler ile geçiyor oyun.

Bir de videolarda izliyorum. Astreoidekki maddelerin miktarını görebiliyorlar. Senin yaptığın outfitting in aynısını yaptım. Ama ben göremiyorum. Video izliyorum benim yaptığımın aynısını yapıyor adam. Sol alt köşede madde miktarı çıkıyor. %su kadar şundan var gibisinden. Ben yapıyorum olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ACF8F4F94 -- 28 Eylül 2019; 9:27:22 >

• Maden için jumpladıktan sonra durmadan belirli bir noktaya doğru git. Bir süre sonra seni tarayan gemiler ile aran açılacak ve bir daha seni rahatsız etmeyecekler.

Gemi seni kovalarken oyunu yeniden başlatma tekrar yakınında spawn olurlar. Yapman gereken hızlıca uzaklaşman.

Asteroit içindekileri görmen için limpet(ismi bumu tam emin değilim) atıyorduk sanırım bir süre sonra tarama işlemi bitiyor sana rapor veriyor, attığın limpeti seçmem lazım tabiki

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deluxx

Maden için jumpladıktan sonra durmadan belirli bir noktaya doğru git. Bir süre sonra seni tarayan gemiler ile aran açılacak ve bir daha seni rahatsız etmeyecekler.

Gemi seni kovalarken oyunu yeniden başlatma tekrar yakınında spawn olurlar. Yapman gereken hızlıca uzaklaşman.

Asteroit içindekileri görmen için limpet(ismi bumu tam emin değilim) atıyorduk sanırım bir süre sonra tarama işlemi bitiyor sana rapor veriyor, attığın limpeti seçmem lazım tabiki
    Prospector limpet controller

Bununla tarama yapılıyor yanlış bilmiyorsam. Bir tane füze mi limpet mi artık neyse onu atıyor. Astroide çarpıyor tarıyor ve ekrana düşüyor. Yanı izlediğim videolarda öyle oluyor. Sol alt köşede. Ama bende olmuyor

Belki de o bilgiyi görmek için bir ayar lazım. Akşam onu da denerim artık

• quote:

Dün gece gerçekten büyük bir inatla uğraştım. Her seferinde bir şeyi yanlış yap git düzelt gel v.s ama en sonunda ilk painitelerimi topladım. 8 tane. 8x770k= şu kadar diye aklımdan geçirip.seviniyorken önce taradılar sonra da buuuum

Sonra defalarca gittim habire tarayıp duruyorlar. Her gün acı deneyimler ile geçiyor oyun.

Bir de videolarda izliyorum. Astreoidekki maddelerin miktarını görebiliyorlar. Senin yaptığın outfitting in aynısını yaptım. Ama ben göremiyorum. Video izliyorum benim yaptığımın aynısını yapıyor adam. Sol alt köşede madde miktarı çıkıyor. %su kadar şundan var gibisinden. Ben yapıyorum olmuyor.
    Korsanlar bazen başa bela oluyor ama arkadaşın anlattığı gibi ilk halkaya girdiğin zaman hemen girdiğin yerde toplamaya çalışma 2-3 dakika ilerleyip oradan toplamaya başla ve asla gemini halkada bırakma önce gidip sat sonra offline ol çünkü yeniden oyuna girdiğin zaman çok büyük ihtimal yakında korsan gemileri spawn oluyor. Son çare gemindeki madenlerin birazını uzaya atabilirsin kargonun %5ini istiyorlar yanlış hatırlamıyorsam ama çok kısa sürede atman lazım misal 40 tane Paitine var geminde hemen 5 tanesini at ve kaçmaya başla

Astroidin içeriğini görmek için prospector limpeti seçmen lazım, ya T ile direk prospector limpete bakarken seçebilirsin misal hemen attıktan sonra önümden geçerken ben seçiyorum yada sonrada ''1'' ile sol paneli açıp oradan contacts bölümünde prospector limpeti bulup seçebilirsin.

• kelle avcılıgı nasıl oluyor vide izledim ama tam anlamadım
  • Oyunda Jet Fadılı buldum la. Korsanlık yapıyormuş.

• imperial eagle ile 900 hız yapanlar var, build'i bilen var mı? hangi parçaları mühendise götürüyoruz?
  • Oyunda gemi almak para kasmak harici ne yapılabilir. ? Pek bilemedim. Şu an anaconda aldım. Painite madenciliği yapıp duruyorum. Bol bol para birikiyor. Bundan sonrası için ne yapılır. Biraz sıkıldım sanki.

Bir de bu rank kasma olayını nasıl yapacağız. Görev mi yapmak lazım?

• Makarnacı321 M kullanıcısına yanıt
    bu oyundan sıkılmak biraz kolay oluyor maalesef
    planlı programlı oynarsanız sıkılmazsınız
    yani günlük kendinize hedef belirlemeniz gerekir
    mesela bugün genel amaçlı gemi ile gezegenlerde meteryaller arama yapıyım gibi veya herhangibir sisteme gidip sinyal noktalarında araştırma yapmak gibi

rank kasmak için görev şart tabii
    görev yaptıkça görev aldığınız tüccarın size ödediği miktarda artıyor
    gemide kullandığınız modülleri modladınız mı?
    engineer görevleri yani

ama maalesef son güncellemeden dolayı mission board da takılma oluyor düzelmesini bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: speedser1

bu oyundan sıkılmak biraz kolay oluyor maalesef
    planlı programlı oynarsanız sıkılmazsınız
    yani günlük kendinize hedef belirlemeniz gerekir
    mesela bugün genel amaçlı gemi ile gezegenlerde meteryaller arama yapıyım gibi veya herhangibir sisteme gidip sinyal noktalarında araştırma yapmak gibi

rank kasmak için görev şart tabii
    görev yaptıkça görev aldığınız tüccarın size ödediği miktarda artıyor
    gemide kullandığınız modülleri modladınız mı?
    engineer görevleri yani

ama maalesef son güncellemeden dolayı mission board da takılma oluyor düzelmesini bekliyorum
    Açıkçası oyunda görevler ve painite madenciliği harici ne yapılıyor pek bilmiyorum.

genel amaçlı gemi ile gezegenlerde meteryaller arama yapıyım gibi veya herhangibir sisteme gidip sinyal noktalarında araştırma yapmak gibi

Yanı bunlar nasıl yapılır, hangi modlar gemiye takılması lazım outfitting dahi videolardan buradan okuduklarımdan yapıyorum. Madenciliği öğrendim ama geri kalanlar için pek bilgim yok
    Mühendisliğe hele hiç bakmadım. Şu an 5 milyar toplamak gibi garip bir hedef belirledim kendime. Günlük 200 300 kesiliyor painite ile hatta bir kaç canımı sıkan sorunu cozsem gün de en az 500m.

Yeri gelmişken beni delirten sorunu da yazayım. Şu an anaconda var bende. Yüklü 19.03 yüksüz 24 küsuratlı atlama gücü var. 73 ışık yılı uzaklığa 10 15 arası atlatıyor hep oyun. Fitil oluyorum buna. Yanı normalde 3 5 atlamalik olması gereken mesafeyi ben en az 10 atlama ile gidiyorum. Öyleki bazen 1.5 ışık yılı sistemleri rotaya koyuyor. Bir sefer hesap ettim. Toplamda 18 ly olan sistemleri 5 defa da atladım. 1.5 3.5 gibi rakamlar. Hani pas geç direk benim atlayabileceğim en uzak sistemleri rotaya koy. Yok. Degistirdim. Misal yan sisteme geçtim ordan denedim. Ortadaki noktaları denedim. Yok. Her seferinde bütün sistemlere uğramak zorunda kalıyorum yolumun üstündeki. Bunun bir çözümü var mı?

• Oyuna yeni başladım.

Uyduruk bir kurye görevi aldım, istasyona geldim, gemi kendi auto-docking yapıyor ama yuvanın dibine kadar geliyor iniş yapmıyor.

Oyun benden bir şey yapmamı mı istiyor bug mu oldu anlamadım. Gemiyi biraz ileri veya geri götürdüğümde gemi tekrar kontrolü alıyor tekrar gemiyi aynı yere getiriyor. Bir de iniş yapacağımız yerde başka gemi var. Onun üstüne inmeye çalışıyoruz.

Büyük ihtimalle bug oldu nasıl atlatabilirim bunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GATIRCAN -- 6 Ekim 2019; 15:56:27 >
  • 
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.