Türkiye'nin şuan ki durumu bence bu tarz gereksiz tartışmalardan kaynaklanıyor. Oyunu taşımak içim takım gerekir tek başına oyun taşıyamazsınız eğer taşıyorsanızda o oyun feedlenen sizsinizdir. Riot oyunu yaparken 1v1 koymamasının sebebi bizden takım oyunu yapmamızı ve bu şekilde kazanmamızı istiyor olmasıdır. Oyun tamamiyle takım oyunundaki iletişimlere yöneliktir. Bazı oyuncular vardır 1-2 kez öldükten sonra moralleri bozulur. Bu tür kişilere "omg feeder" gibi yaklaşmak yerine moral kazandırıp bir takım oyunu çıkartmak oyunu kazanmanızı sağlar. Önemli turnuvaların bir çoğunu izledim, eğer sizde izlediyseniz biliyorsunuz ki kazanan tüm takımlar takım oyunu yaparak kazanıyor. Adamlar birbiriyle anlaşarak buralara kadar geliyorlar. Biz ise takımlara oyuncu alırken oyunculuğuna değil elosuna bakıyoruz. +1500 elo jungler aranıyor tarzı başlıkları bir çok yerde gördüm. Tam hatırlamıyorm ama dünya turnuvasında önemli yerlerde olan bir takımın oyuncularından birini 800 elolarda keşfettiği ve birlikte oyun oynayarak ve alışarak buralara kadar geldiğiyle ilgili bir yazı okumuştum. 1000 elo olan her oyuncu noob olmadığı gibi 1500 elo olan her oyuncu da pro değildir. Özet, jungler gank gelir adc killeri alır, bir sonraki gank ve diğerlerindede aynısı olur. Adc tüm killeri toplamış ve fightlarda quadra, penta atmaktadır. Bizim aklımıza direk şu gelir; adc oyunu taşıdı! Yok böyle bir şey, o fightta canlarını azaltan apc, en başta gank gelen jungler, adcnin ölmemesini sağlayan support, önde tanklamaya çalışan top oyuncusunun hiç mi yararı yok? Killeri alan adc tek başına mı kazandı o oyunu sorarım size! Yok beyler böyle birşey 20 kill alıp oyun taşıdığınızı sanıyorsanız, egonuzun aç olduğunu da kabul etmeniz gerekir.
Türkiye'de 0/2/8 oynayan bir oyuncu ile 2/0/0 oynayan bir oyuncu tartışmaya girdiğinde 2/0 olan oyuncunun pro olduğunu söyleme şekli şudur "0/2 oynuyorsun sen ne anlarsın?" Böyle devam beyler :)
Bu bir takım oyunudur lütfen bunu unutmayalım, tek başınıza oyun taşımıyorsunuz! Eğer oyunu taşıdığınızı düşünüyorsanız bunun sebebini bir düşünün derim. Takım arkadaşlarınızın yardımını ve düşmanların hatalarını iyi analiz ederek söyleyin bunu. Not: Bu dediklerimin hepsi yüksek seviye ve oyun deneyimi fazla olan oyuncularla atılan oyunlar için geçerlidir. Karşı takımdaki 5 tane 2-3 level oyuncuyu yenip oyunu taşımak bir başarı değil.
Yok öyle. 24 e 6 oynuyorum gravesle yeniliyoruz. Neden? Çünkü karşıda jax var. Eliseyle 20 tane gang yapıyorum 1 dakika içerisinde. Yeniliyoruz. Neden? Fizz var karşıda. Eliseyle bir daha giriyorum. Bot gidiyorum level 3te direk killeri alıyoruz. Topa gidiyorum kill alıyoruz bu arada bot kill veriyo. Mide gidiyorum top bot aynı anda kill veriyo. 5 dakika sonra ölümüne feedlenmiş adamalr gelip byi alıp bitiriyolar. Ezreal alıyorum. 9-1 oynuyorum hayvan gibi farm yapıyorum. Yeniliyoruz. Neden top feedlenmiş çünkü.
Ve bana birisi bu oyundaki ad carrylerin hiçbir zaman oyunu taşıyamamasının nedenini söylesin. Bir oyun görmedim ki o oyunda adcler oyun taşısın. Ulan her oyunu solo topmu bitirir? Her oyun solo topa mı bakar? Nerde kaldı carry? Niye carry bu kadar önemseniyo o zaman. Herkes topun kasması için uğraşsın.
Pantheon alırım, jax jungler gelir bana gang yapar. Hem solo topu hem jaxı keseriz. Bidaha gelir bidaha gelir feedler beni. 10 killim vardır ama 0-9 oynayan jax beni vsde keser. Ulan 10 killim var diye güvenip jaxa dalıyorum adam beni kesiyor. 0-6 jax. Ve bu adam oyun alıyor oyun sonu skoruysa 1-11. Akali var bir de ama unutmamak lazım.
İllallah ettim be. Nerde abuk subuk hero var ona nerf gelir. Şu jax denen akali denen iki heroyu bir nerfleyemediler. Ulan bu oyunu 2 yıl önce oynarken de böyleydi hala böyle. 2 yıl önce oyunda denge 0 olduğu için bıraktım. Gene sinir gene stres gene bırakacam.
Elo hellden iyi oynamakla çıkılmıyo. İlk önce hero dengesi getirsinler. Bir de takıma feeder gelmesin.Ondan sonra çıkarız elo hellden. Yahu match historyme bakıyorum ranked full lose. Statlarıma bakıyorum hayvan gibi cs hayvan gibi kill takımdaki en az ölüm ben de. Ben daha ne yapayım la ne yapayım. 1 kill için 3 assist 1 kill verenlermi dersin kule altı 5 kişiye girip arkasında duran bana(yalnız ben varım takımın gerisi yok) niye girmiyosun noob yazıp alldan şunu reportlayın yazanmı dersin. Her barona gitmeyin dediğimde baron yapıp ace yaptırıp üstüne baronu verenler mi dersin, her türlü rezil oyuncu var yemin ederim..
quote:
Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal
Yok öyle. 24 e 6 oynuyorum gravesle yeniliyoruz. Neden? Çünkü karşıda jax var. Eliseyle 20 tane gang yapıyorum 1 dakika içerisinde. Yeniliyoruz. Neden? Fizz var karşıda. Eliseyle bir daha giriyorum. Bot gidiyorum level 3te direk killeri alıyoruz. Topa gidiyorum kill alıyoruz bu arada bot kill veriyo. Mide gidiyorum top bot aynı anda kill veriyo. 5 dakika sonra ölümüne feedlenmiş adamalr gelip byi alıp bitiriyolar. Ezreal alıyorum. 9-1 oynuyorum hayvan gibi farm yapıyorum. Yeniliyoruz. Neden top feedlenmiş çünkü.
Ve bana birisi bu oyundaki ad carrylerin hiçbir zaman oyunu taşıyamamasının nedenini söylesin. Bir oyun görmedim ki o oyunda adcler oyun taşısın. Ulan her oyunu solo topmu bitirir? Her oyun solo topa mı bakar? Nerde kaldı carry? Niye carry bu kadar önemseniyo o zaman. Herkes topun kasması için uğraşsın.
Pantheon alırım, jax jungler gelir bana gang yapar. Hem solo topu hem jaxı keseriz. Bidaha gelir bidaha gelir feedler beni. 10 killim vardır ama 0-9 oynayan jax beni vsde keser. Ulan 10 killim var diye güvenip jaxa dalıyorum adam beni kesiyor. 0-6 jax. Ve bu adam oyun alıyor oyun sonu skoruysa 1-11. Akali var bir de ama unutmamak lazım.
İllallah ettim be. Nerde abuk subuk hero var ona nerf gelir. Şu jax denen akali denen iki heroyu bir nerfleyemediler. Ulan bu oyunu 2 yıl önce oynarken de böyleydi hala böyle. 2 yıl önce oyunda denge 0 olduğu için bıraktım. Gene sinir gene stres gene bırakacam.
Elo hellden iyi oynamakla çıkılmıyo. İlk önce hero dengesi getirsinler. Bir de takıma feeder gelmesin.Ondan sonra çıkarız elo hellden. Yahu match historyme bakıyorum ranked full lose. Statlarıma bakıyorum hayvan gibi cs hayvan gibi kill takımdaki en az ölüm ben de. Ben daha ne yapayım la ne yapayım. 1 kill için 3 assist 1 kill verenlermi dersin kule altı 5 kişiye girip arkasında duran bana(yalnız ben varım takımın gerisi yok) niye girmiyosun noob yazıp alldan şunu reportlayın yazanmı dersin. Her barona gitmeyin dediğimde baron yapıp ace yaptırıp üstüne baronu verenler mi dersin, her türlü rezil oyuncu var yemin ederim..
aynı dertten muzdaripim fakat ukalalık gibi olmasın ama, gerektiginde pushlancak kuleyi pingleyip adamlarla push lamıosan, gerektiginde dragon baron alalım diye pinglemiosan kazanamazsın, biraz geniş düşünmek gerekiyor tabi ama bi yere kadar, adam seni dinlemiosa gene bi cacık olmaz
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme