Şimdi Ara

Elon Musk'dan geri adım: Toplu yasaklanan hesaplar açıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elon Musk'dan geri adım: Toplu yasaklanan hesaplar açıldı
    Elon Musk, Twitter’ın mahremiyet kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle, aralarında CNN, The New York Times, Washington Post, Mashable’dan gazetecilerin de bulunduğu hesapları toplu olarak askıya almıştı. Bu yasaklama, ifade özgürlüğü savunucularını alarma geçirdi ve gelen tepkiler üzerine Musk, bir anket başlattı. Yaklaşık 4 milyon kişinin katıldığı ankette %59, gazetecilerin hesaplarının hemen açılması gerektiğini belirtti.

Hesaplar neden askıya alındı?

Gazetecilerden bazıları Musk’ın herkese açık uçuş verilerini kullanarak özel uçağının yerini takip eden ElonJet hesabını yasaklaması hakkında yazmıştı. Makalelerde izinsiz gerçek zamanlı konum bilgisi ve açık bir şekilde paylaşılmaması gereken belgelerle birlikte ElonJet hesabına linkleme yapıldığı, ayrıca bazılarının Musk’ın Twitter yönetimini eleştiren yazılar yazmaları "hesaplarının askıya alınması" ile sonuçlandı.

Ayrıca Bkz.Özel jetleri takip edenlere şok: Twitter, hesaplarını kapatıyor

Avrupa Komisyonu: Musk, keyfî hareket ediyor, kırmızı çizgimiz var!

Avrupa Komisyonu, Musk’ın keyfî kararlar almasından ve hesap yasaklama gibi eylemlere tek başına karar vermesinden rahatsız. Ayrıca Twitter’ın geçen ay yürürlüğe giren dijital servisler için bir dizi önemli Avrupa Birliği düzenlemesi olan Dijital Hizmetler Yasası’na uymaması durumunda şirketin global yıllık cirosunun en fazla %6’sına denk gelen bir ceza ödeyeceğini yineledi.

Musk: Yanlış bir şey yapmadım

İfade özgürlüğü sözünü defalarca dile getiren Musk, yaptığı şeyin Twitter’ın önceki yönetiminde yapılandan (Covid-19 ve siyaset içeren gönderilerin kısıtlanması) farklı olmadığını söyledi.

Kaynak:https://www.nytimes.com/2022/12/17/business/media/twitter-reinstates-accounts.html

• Bir insan kendisini parasıyla rezil eder mi ediyor işte :D

• Adam haklı kardeşim ne takip ediyorsunuz adamın jetini.

• merkez medyadan çeviri yapmışsınız. adam gerivites yapmadı. başından beri geçici askıya almıştı.

• Yalan haber yapan medyaya bak özgür konuşma sevdalısı oldu ne hikmetse.

• elon musk efsanesinin bitişi olacak gibi twitter işi.

• ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum. Özel hayata müdehale eden gazeteci bunun yasal hak olduğunu sanıyor. Ama bunu yapmasına müdehale edince özgür basın engelleniyor narası atıyor. Yok öyle. Ayrıca elinde delil olmadan varsayımlarla haber yapmaya özgürlük diyor ama bir delil sunmadan iftira atması karşısında yapılan iftiraya itiraz edip mahkeme ceza verdirince yine özgür basın susturuluyor diyip üste çıkıyorlar. Günümüzde basın tarafsız değil. Sadece bir odak üzerine haber yapar. O yüzden delilsiz yaptıkları her haber için kapatmaya varan, haberi yapan için hapse varan cezalar verilmeli. Belki o zaman ince eleyip sık dokur gerçek tarafsız haber yaparlar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • isakoc kullanıcısına yanıt

yıllardır hiçbir haberin tekzip edildiğini duymadım boş keseden sallamasyona döndü bu iş.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.