Şimdi Ara

Elon Musk’tan yapay zekâ tepkisi: “Biz insanlara yapacak ne kalacak?”

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elon Musk’tan yapay zekâ tepkisi: “Biz insanlara yapacak ne kalacak?”

2015 yılında Elon Musk ve Sam Altman tarafından kurulan OpenAI, o zamandan beri yapay zekâ konusunda devrimsel ilerlemeler kaydediyor. Her ne kadar 2018 yılında Musk, şirketin yönetim kurulundan olası bir çıkar çatışması riski nedeniyle ayrılmış olsa da OpenAI, kuruluş ilkesi olan AGI yani yapay genel zekâ (bilinçli yapay zekâ) hedefleri doğrultusunda emin adımlar ile ilerliyor.

ChatGPT ile artan popülerliğin ardından şirket bir süre önce en gelişmiş yapay zekâ modeli GPT-4’ü tanıttı. GPT-4, ChatGPT Plus ve Microsoft Bing’te an itibariyle kullanılabilir durumdayken yetenekleri ile göz dolduruyor ve aynı zamanda endişelendiriyor da. Endişelenenler arasında eski kurucu ortak Elon Musk da bulunuyor.

Elon Musk, yapay zeka konusunda endişeli

Musk, Twitter hesabından GPT-4’ün Uniform Bar, LSAT, GRE gibi zorlu sınavlardan yüksek puan almasından sonra “Biz insanlara yapacak ne kalacak? Neuralink ile harekete geçsek iyi olur!” açıklamalarını yaptı. Musk, Neuralink ile birlikte beyne yerleştirilen bir çip ile insan-makine arayüzü oluşturmak istiyor. Neuralink ile çeşitli hastalıkların (Alzheimer, demans ve parkinson gibi) tedavi edilmesi ve diğer elektronik aletlerin düşünceyle kontrol edilmesi hedefleniyor.

Ayrıca Bkz.ChatGPT’nin yeni kalbi GPT-4, yaptıklarıyla büyülüyor ve endişelendiriyor

Tesla, SpaceX ve Twitter CEO'sunun yanıtladığı tweet’te GPT-4’ün önceki versiyon GPt-3.5’e oranla ciddi bir gelişim gösterdiği görülüyor. OpenAI tarafından yapılan duyuruda da aslında buna dikkat çekiliyor. Evet, GPT-4 radikal değişiklikler ve yenilikler getirmiyor ancak mevcut olanı neredeyse eksiksiz hale getiriyor. GPT-4’ü, daha yetenekli, daha zeki, daha akılcı, daha anlayışlı, daha tarafsız ve daha ahlaklı olarak kısaca özetleyebiliriz.

• Dünyanın 1 milyar nüfusa ulaşması 1802 de tamamlandı. 220 senede 8 kat arttı! Ne zamana kadar böyle gidebilir? Tabii ki azaltılacak. Covid çıktığı zaman ben aşıların veya hastalığın kısır bırakma ihtimalinden dolayı umutluydum ama öyle bir yan etki olmadı. Ben çocuk yapmak istemiyorum. Yapanlar nüfusu arttırıp kaynakları tüketiyor diye ben neden istediğim gibi yaşayamıyorum? Benzin, plastik poşet vb. kısıtlamalarına maruz kalıyorum? Çocuk yapanlara uygulanmalı bu tür detaylar. Neyse ki Avrupada bazı gruplar bu düşünceyi benimsedi yavaş yavaş büyüyorlar.
  • musk zaten gptnin kurucularından kaldı ki neuralinkte de zaten gpt altyapısını kullanıyor

• Gerçekten biz insanlara yapacak ne kalacak?
    Şu nüfus azaltma planları geliyor aklıma ve gözümde gittikçe güçleniyor.

• Macella kullanıcısına yanıt
    Hic sorma celiskiye bak sen bunların hepsi boyle guven olmaz elin yabancısina

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • enon_485 kullanıcısına yanıt
    Dünyanın 1 milyar nüfusa ulaşması 1802 de tamamlandı. 220 senede 8 kat arttı! Ne zamana kadar böyle gidebilir? Tabii ki azaltılacak. Covid çıktığı zaman ben aşıların veya hastalığın kısır bırakma ihtimalinden dolayı umutluydum ama öyle bir yan etki olmadı. Ben çocuk yapmak istemiyorum. Yapanlar nüfusu arttırıp kaynakları tüketiyor diye ben neden istediğim gibi yaşayamıyorum? Benzin, plastik poşet vb. kısıtlamalarına maruz kalıyorum? Çocuk yapanlara uygulanmalı bu tür detaylar. Neyse ki Avrupada bazı gruplar bu düşünceyi benimsedi yavaş yavaş büyüyorlar.

• “Çok fazla yararlı şeyin üretimi, çok fazla yararsız insanla sonuçlanır.”
    -Karl Marx

• Yapay zeka, var olanı derleyip analiz ediyor. Ortaya yeni bir şey çıkmıyor. İnsan faktörü ortadan kalkarsa yaratıcılık da sıfıra düşer. Yapay zeka da yerinde sayar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Esxici E kullanıcısına yanıt
    Bu gidişle yaratıcı kararlarda vermeye başlayabilir çokta zor olmasa gerek.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Clusive kullanıcısına yanıt

Siz Nüfusa dahil değil misiniz?

Siz yetişkin olarak mı dünyaya geldiniz?

Ailenize ekstra vergi uygulandı mı uygulanmasını ister misiniz?

Dünyaya katma değeri yüksek olanlara çocuk yapmak serbest, Parası olmayana yasak mı olmalı?

not: Çocuk sahibi değilim

• Zaten simulasyonda yasadigimiz icin bir sorun görmüyorum

• geliştirme o zmn?

• Clusive kullanıcısına yanıt
    intihar ederek buna katkı sunabilirsiniz! hadi görelim cesaretinizi! bencilliğiniz tavan yapmış!

• Oturup bunca zaman kazandığın paraları yersin itici herif

• Adam haklı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hermiyasinmi H kullanıcısına yanıt

Bu durumun bilincinde olan azınlık grubundayım. Neden intihar edeyim? Eğer deseler ki senin intihar etmenle nüfus çok ciddi oranda azalacak o zaman bir saniye düşünürsem adiyim! :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clusive -- 16 Mart 2023; 22:3:15 >
  • swat882 kullanıcısına yanıt

Dünyanın nüfusuna dahil olmadığımı veya yetişkin olarak geldiğimi belirttiğim herhangi bir cümle veya kelime var mı mesajımda? Çocuk yapmak oyuncak bir iş değil. Çocuğuna iyi bir gelecek sağlayamıyorsan, belli bir birikimin veya desteğin yoksa o çocuğa haksızlık değil mi? Bana sorsalar ben dünyaya gelmek istemezdim. Bu durumu başka çocukların yaşamaması lazım. Çocuk yapmak dünyanın kontrolünde olmalı.

Evlenen çiftlere öncelikle SMA vb. testler ardından psikolojik yeterlilik testleri yapılmalı. Aksi halde çocuk yapmaya izin verilmemeli. Aynı zaman da çocuk yapmak isteyenlerin belli birikimleri olmalı ve devlet tarafından çocuk için güvence altına alınması adına el koyulmalı. Sağlık problemleri dışında harcanmamalı. Duygularınızla düşünüyorsunuz mantığınız ile değil.

Sırf 2016 senesinde sadece Yemende 7.000 çocuk açlığa bağlı sebepler ile öldü. Ben mi bencilim yoksa bunu yapanlar ve önlenmesini istemeyenler mi? Marifetmiş gibi 3-4 tane yumurtluyor insanlar. Ondan sonra çocuk yapmayan veya yapmak istemeyenlere plastik poşet kullanma, karbon ayak izi, yok duşta uzun kalma, benzin kullanma vb. dayatıyorlar. Bunun sorumlusu ben değilim ve dikkat de etmeyeceğim. Şimdi siz bu mesajdan israf yapmayı desteklediğimi de çıkartabilirsiniz o yüzden ben yazayım, istediğim kadar kullanırım derken ki kasıt ihtiyacım neyse o kadar anlamında. Ama başkaları için daha az kullanır mıyım, hayır! Benzinli araba vb. (elektrikli araç olsun bir dakika benzinli araç kullanmam) bana başkaları yüzünden kullanmamam zorunlu tutulursa umurumda olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clusive -- 16 Mart 2023; 22:4:54 >

• Hermiyasinmi H kullanıcısına yanıt

İntihar etmek ve başkalarını öldürmek ile dünyaya gelmemek ve dünyaya çocuk getirmemek çok farklı şeyler yalnız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elon abimiz yine doğru bir noktaya parmak basmış

• amaç da buydu zaten. bu açıklama yeterli

• TEHET kullanıcısına yanıt

çok fazla gereksiz şey üretildi insanlar kasıtlı olarak amaçsızlaştırıldı ve sistem onları dışarı attı. istediğiniz kadar bu çöp sahte avuntu sistemi savunun. gerçeği değiştirmeyecek. yararlı şeyler üretilmedi insanları amaçsızlaştırmak ve eğitim sistemini çürütmek için kasıtlı olarak bu sistemin içerisine sokuldu. eninde sonunda her şey gün gibi ortaya çıkacak.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.