Şimdi Ara

EML ve Teknik Lise

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 10.sınıfa geçtim ve 9'da yıl sonu ortalaması 70,00'dı. Teknik Lise'ye başvur dediler ama ben kabul etmedim, 3 yıl boyunca kültür dersleri vs. üniversite düşünmüyordum pek 2 yıllık düşünüyordum. Şimdi EML Bilişim 10'dayım, ders saatleri 42 saat olmuş. Yani nerdeyse teknik ile aynı. Şimdi tekrar şansım olursa, Tekniğe mi geçmeliyim? Geleceğimi şöyle planladım, 10.sınıfta iyi puan yapıp, 11'de web tasarım seçip 12'de iyi bir yerde staj yapıp okulu bitirmek. Eğer olursa da 2 yıllık üniversite. Yardımınızı bekliyorum gün içerisinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jahrym

10.sınıfa geçtim ve 9'da yıl sonu ortalaması 70,00'dı. Teknik Lise'ye başvur dediler ama ben kabul etmedim, 3 yıl boyunca kültür dersleri vs. üniversite düşünmüyordum pek 2 yıllık düşünüyordum. Şimdi EML Bilişim 10'dayım, ders saatleri 42 saat olmuş. Yani nerdeyse teknik ile aynı. Şimdi tekrar şansım olursa, Tekniğe mi geçmeliyim? Geleceğimi şöyle planladım, 10.sınıfta iyi puan yapıp, 11'de web tasarım seçip 12'de iyi bir yerde staj yapıp okulu bitirmek. Eğer olursa da 2 yıllık üniversite. Yardımınızı bekliyorum gün içerisinde.
    quote:

Orijinalden alynty: Jahrym

10.synyfa geçtim ve 9'da yyl sonu ortalamasy 70,00'dy. Teknik Lise'ye ba?vur dediler ama ben kabul etmedim, 3 yyl boyunca kültür dersleri vs. üniversite dü?ünmüyordum pek 2 yyllyk dü?ünüyordum. ?imdi EML Bili?im 10'dayym, ders saatleri 42 saat olmu?. Yani nerdeyse teknik ile ayny. ?imdi tekrar ?ansym olursa, Tekni?e mi geçmeliyim? Gelece?imi ?öyle planladym, 10.synyfta iyi puan yapyp, 11'de web tasarym seçip 12'de iyi bir yerde staj yapyp okulu bitirmek. E?er olursa da 2 yyllyk üniversite. Yardymynyzy bekliyorum gün içerisinde.

Ders saatiniz 42'yse geç bari daha iyi.Bizim 45'ti üç ders için kalifiye eleman muammelesi yeme bari web tasarymcy desinler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

quote:

Orijinalden alynty: Jahrym

10.synyfa geçtim ve 9'da yyl sonu ortalamasy 70,00'dy. Teknik Lise'ye ba?vur dediler ama ben kabul etmedim, 3 yyl boyunca kültür dersleri vs. üniversite dü?ünmüyordum pek 2 yyllyk dü?ünüyordum. ?imdi EML Bili?im 10'dayym, ders saatleri 42 saat olmu?. Yani nerdeyse teknik ile ayny. ?imdi tekrar ?ansym olursa, Tekni?e mi geçmeliyim? Gelece?imi ?öyle planladym, 10.synyfta iyi puan yapyp, 11'de web tasarym seçip 12'de iyi bir yerde staj yapyp okulu bitirmek. E?er olursa da 2 yyllyk üniversite. Yardymynyzy bekliyorum gün içerisinde.

Ders saatiniz 42'yse geç bari daha iyi.Bizim 45'ti üç ders için kalifiye eleman muammelesi yeme bari web tasarymcy desinler.

Ya şimdi burada bile düşünüyorum yapabilecek miyim diye, bir de orası Teknik Lise daha zormuş. Konu farkları falan varmış, normalde Bilişimde Biyoloji yoktu ve Matematik 2 saatti. Şimdi Biyoloji eklendi ve Matematik 6 saat olmuş. Gelecek sene nasıl olacak bilmiyorum, Tekniğe bir şekilde girerim sonra pişman olurum diye korkuyorum. TL'de aynı şekil 10'u okuyup, 11'de dal mı seçiyoruz?

Çok kararsızım gerçekten, pişman olmak istemiyorum. Fazla ders çalışmayı da sevmem. Kalıp emeklerimi de boşa harcamak istemiyorum.

• kardeş eml lere kültür derslerimi eklenmiş 10 sınıf mat kimya fizik biyo felan .?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cellatcs7

kardeş eml lere kültür derslerimi eklenmiş 10 sınıf mat kimya fizik biyo felan .?

Evet. Haftalık toplam ders saati 42 saat oldu.
  • ben şuan imam hatipdeyim ve çok zor ve sıkıcı mat zayıf olduğundan teknik liseye giremiyorum acaba endüstriye bi bölüme gitsemmi gidersem hangi bölümü tercih edersin elektrik var inşaat var tapu kadastro var motor var bilişim var ama endüstri malesef
  • Açıkcası her sene müfredat değişiyormuş. Büyük ihtimal lise 3'de aynı şekilde matematik gibi dersler olacakmış. Ben TL'ye geçsem mi diye düşünüyorum, bilgisi olan? Nasıl işler bilmiyorum, aynı şekil lise 3'te web tasarım falan mı seçeceğiz?
  • quote:

10.sınıfa geçtim ve 9'da yıl sonu ortalaması 70,00'dı. Teknik Lise'ye başvur dediler ama ben kabul etmedim, 3 yıl boyunca kültür dersleri vs. üniversite düşünmüyordum pek 2 yıllık düşünüyordum. Şimdi EML Bilişim 10'dayım, ders saatleri 42 saat olmuş. Yani nerdeyse teknik ile aynı. Şimdi tekrar şansım olursa, Tekniğe mi geçmeliyim? Geleceğimi şöyle planladım, 10.sınıfta iyi puan yapıp, 11'de web tasarım seçip 12'de iyi bir yerde staj yapıp okulu bitirmek. Eğer olursa da 2 yıllık üniversite. Yardımınızı bekliyorum gün içerisinde.

eml ve teknik lise arasındaki tek fark kültür dersleri değildir. müfredatları da farklıdır. eml'de meslek dersleri, 11. sınıfta sıkıştırılırken, teknik lisede 11 ve 12. sınıflara eşit olarak dağıtılır. öğrenci kalitesi de teknik lisede daha fazladır. myo'na girmede teknik lise öğrencileri daha avantajlıdır. o yüzden imkanın varken, teknik liseye gir.

• quote:

Orijinalden alıntı: dergul

quote:

eml ve teknik lise arasındaki tek fark kültür dersleri değildir. müfredatları da farklıdır. eml'de meslek dersleri, 11. sınıfta sıkıştırılırken, teknik lisede 11 ve 12. sınıflara eşit olarak dağıtılır. öğrenci kalitesi de teknik lisede daha fazladır. myo'na girmede teknik lise öğrencileri daha avantajlıdır. o yüzden imkanın varken, teknik liseye gir.

Cevabızın için teşekkür ederim. Beni başta biraz soğuttular, çok zor her sene kültür dersleri var ve sınavlar daha zor, proje falan veriyorlar. Bu yıl da aslında saatler artmasaydı gerçekten TL'yi düşünmezdim.

Şimdi yarın seçme hakkım olabilirse, TL'yi seçtikten sonra 10.sınıfta kültür ve bilişim dersleri, 11'de Web Tasarım seçmeyi düşünüyorum, 12'de aynı şekil kültür dersi ve staj mı göreceğiz? Nasıl oluyor bunlar tam olarak?

Planımı da söyleyeyim, 10'u okuyup 11'de web tasarım seçip 12'yi stajımı yapıp 2 yıllık üniversite okumak istiyorum.

• stajı, yazın 2 aylık sürede tamamlayacaksın.(11. sınıfta) eml'deki gibi maaş ödeme zorunluluğu yok, ama staj süresince, sigortalı olacaksın.
  • quote:

stajı, yazın 2 aylık sürede tamamlayacaksın.(11. sınıfta) eml'deki gibi maaş ödeme zorunluluğu yok, ama staj süresince, sigortalı olacaksın.

Tamam teşekkür ederim, 12'de 3 gün okul 2 gün staj süresi mi oluyor peki? Şuan hala kararsızım ama yarın için TL'yi fazlasıyla soracağım. EML'de ki arkadaş ortamı olsun hocalar olsun biraz kötü. Yine EML'de kalırsam başarılı olabilirim, ama 42 saat olmuşken ve TL'de 45 saatken neden geçmeyeyim TL'ye?

Size teşekkür ederim, sorularımı cevapladınız.
  • eml'nin aksine teknik lisede, genelde staj diye bilinen, işletmede beceri eğitimi dersi yoktur. 12. sınıfı tamamen okulda geçireceksin. deneyim için endişeleniyorsan, işini ciddiye alır ve iyi bir yer bulursan, 2 aylık yaz stajı yeterli olacaktır.
  • quote:

eml'nin aksine teknik lisede, genelde staj diye bilinen, işletmede beceri eğitimi dersi yoktur. 12. sınıfı tamamen okulda geçireceksin. deneyim için endişeleniyorsan, işini ciddiye alır ve iyi bir yer bulursan, 2 aylık yaz stajı yeterli olacaktır.

Sağ olun teşekkür ederim. Yarın gidip bir şansımı deneyeceğim, umarım geçebilirim. Yangından kaçarken doluya tutulmayalım da.
  • 12. sınıf inşaat bölümü öğrencisiyim. ders çalışacak adam çok zeki adam bu okula girmez zaten ama teknik lisede kötünün iyisi biraz ilkokuldan temelin varsa ve mat çok kötü değilse tekniğe geç kesinlikle. İnşaat güzel bi bölüm tavsiye ederim ama inşaatı teknik okuyun daha sonra çalışıp inşaat mühendisi yada mimarlık için önünüz daha açık olur zaten kendi alanınızda tercih yapacaksanız örn: inşaat mühendisliğine geçecekseniz okul puanıda geliyo sizde güzel bi lys yaparsanız işiniz kolay.

Ama inşaat mühendisliği kolay bir bölüm değil üniv. de kafa sayısala basacak yoksa çok zorlanırsın. Bir de bu inşaat işlerini iyi öğrenmen gerikiyo stajını güzel yapman lazım. İşini iyi öğrenirsen 2 yıllık bile bitirsen çok güzel paralar kazanabilirsin.

Ayrıca, lisede inşaat bölümünde ne yapacan lan amele mi olacan diyenleri dinleme öyle bir şey değil kesinlikle.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fh2O

12. sınıf inşaat bölümü öğrencisiyim. ders çalışacak adam çok zeki adam bu okula girmez zaten ama teknik lisede kötünün iyisi biraz ilkokuldan temelin varsa ve mat çok kötü değilse tekniğe geç kesinlikle. İnşaat güzel bi bölüm tavsiye ederim ama inşaatı teknik okuyun daha sonra çalışıp inşaat mühendisi yada mimarlık için önünüz daha açık olur zaten kendi alanınızda tercih yapacaksanız örn: inşaat mühendisliğine geçecekseniz okul puanıda geliyo sizde güzel bi lys yaparsanız işiniz kolay.

Ama inşaat mühendisliği kolay bir bölüm değil üniv. de kafa sayısala basacak yoksa çok zorlanırsın. Bir de bu inşaat işlerini iyi öğrenmen gerikiyo stajını güzel yapman lazım. İşini iyi öğrenirsen 2 yıllık bile bitirsen çok güzel paralar kazanabilirsin.

Ayrıca, lisede inşaat bölümünde ne yapacan lan amele mi olacan diyenleri dinleme öyle bir şey değil kesinlikle.

Matematikten kaçmak icin uğraşıyorlar guzel bi LYS nasil yapacaklar ki? 11-12'de Mat eksiksiz gösteriliyor mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Teknikte sayısal ağırlıklı mat EML de 3 ders TL de 6 diye biliyorum. Ayrıca fen dersleri 9dan sonra endüstride yok ama Teknikte var. Zaten meslek liseleri sayısal üzerinden değerlendiriliyor.

Ama ben yatacam 2 Yıllığa giderim diyosan teknikle uğraşmayın. Tavsiyem dişinizi az sıkın çalışın ineklemeyin ama düzenli çalışın hayatınızda hangi konuda olursa olsun düzenli ve sistemli olursanız her zaman başarı daha yakındır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar tekniğe geçemedim ama elimden geldiğinde derslerime yoğunlaşmaya çalışıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.