Şimdi Ara

Empire: Total War (2009) [ANA KONU] (317. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.381
Cevap
10
Favori
445.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 315316317318319
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba çok eski bir oyun biliyorum fakat Empire Total War'a merak sardım ve sorunsuz bir şekilde oyunu bir türlü oynayamıyorum. Başta indirdiğim oyunda sorun yoktu PROPHET versiyonu sorunsuz oynuyordum ta ki sene 1825 lere kadar 1825 te Amerika ile İngiltere'ye saldırdığım anda oyun hata veriyor ve orayı geçemedim sonra nette araştırdım ve RAZOR versiyonunu indirdim birkaç dosya indirdim 1 gb olan updateyi ve 500 mb sound FIX'ide yaptım fakat bu seferde oyunda ses yok. Bana elinizdeki updateleri bir yere yüklemeniz mümkün müdür acaba sorunsuz bir şekilde oynamam için ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ncdtkrts -- 21 Kasım 2016; 18:9:11 >
  • ncdtkrts kullanıcısına yanıt
    Bence orjinal al etw de son patch sadece orjinal olanlar indirebiliyordu nette bulamazsin buyuk ihtimal birde o patche uyumlu cok iyi modlar var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle yapacam sanırım çünkü düzeltemedim. 3 tane farklı oyun indirdim hepsi sorunlu.

• ncdtkrts kullanıcısına yanıt
    Empire kadar sorunlu başka bir oyun daha yok dünyada. Boşuna uğraşmayın; problem oyunda değil, save dosyasında oluşuyor ve sorunu hiç bir şekilde çözemiyorunuz. Eğer yeni bir oyun açarsanız, eski oyunda karşılaştığınız sorunlara muhtemelen(℅99) denk gelmeyeceksiniz. Çünkü o sorunlar yerine oyunun başka yerlerinde başka sorunlar ortaya çıkacak. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-51E0CFF67 -- 17 Ocak 2017; 18:49:18 >
  • katılıyorum oyunda kronik bazı problemler var. bunların önüne geçmenin tek yolu bol bol farklı saveler almak ve böyle bir hatada birkaç tur önceki saveden devam etmek. çünkü yapılan bir hamle oyunda bozukluğa neden oluyor ve sürekli o hamle yapılırken hata veriyor. o hamleyi bir önceki saveden başlayıp farklı bir hamleyle değiştirirseniz problem olmadan kalınan yerden devam etmek mümkün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sroad

katılıyorum oyunda kronik bazı problemler var. bunların önüne geçmenin tek yolu bol bol farklı saveler almak ve böyle bir hatada birkaç tur önceki saveden devam etmek. çünkü yapılan bir hamle oyunda bozukluğa neden oluyor ve sürekli o hamle yapılırken hata veriyor. o hamleyi bir önceki saveden başlayıp farklı bir hamleyle değiştirirseniz problem olmadan kalınan yerden devam etmek mümkün.

Kronik ETW oyuncusuyum.Bu turn hatası en çok minor ülkeler ile oynamak isteyenlerde starpos değişikliklerinde oluyor.Aynen dediğiniz gibi herhangi bir hamle etkileyebiliyor.Sonrasında o kritik hamleyi bulup değiştirirseniz hallolabiliyor ama sonrası yine belli değil.Benim önerim kesinlikle oyunda iken windowsa dönmeyin.

1.6 denilen en son sürümde herhangi bir mod olmaksınız Osmanlı ile 1755lere geldim.Oyunun standart halinde takılma söz konusu değil.Ayrıca DArthmode modunda bunu çözmüşlerdi diye hatırlıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ecay

quote:

Orijinalden alıntı: sroad

katılıyorum oyunda kronik bazı problemler var. bunların önüne geçmenin tek yolu bol bol farklı saveler almak ve böyle bir hatada birkaç tur önceki saveden devam etmek. çünkü yapılan bir hamle oyunda bozukluğa neden oluyor ve sürekli o hamle yapılırken hata veriyor. o hamleyi bir önceki saveden başlayıp farklı bir hamleyle değiştirirseniz problem olmadan kalınan yerden devam etmek mümkün.

Kronik ETW oyuncusuyum.Bu turn hatası en çok minor ülkeler ile oynamak isteyenlerde starpos değişikliklerinde oluyor.Aynen dediğiniz gibi herhangi bir hamle etkileyebiliyor.Sonrasında o kritik hamleyi bulup değiştirirseniz hallolabiliyor ama sonrası yine belli değil.Benim önerim kesinlikle oyunda iken windowsa dönmeyin.

1.6 denilen en son sürümde herhangi bir mod olmaksınız Osmanlı ile 1755lere geldim.Oyunun standart halinde takılma söz konusu değil.Ayrıca DArthmode modunda bunu çözmüşlerdi diye hatırlıyorum.

Darthmod muhtesem tek kelimeyle. Ben kullaniyorum ve acayip fark var. Savas oncesi Son Mohikan'in soundtrack'i caliyor, askeri bandolar geliyor savas esnasinda, yapay zeka daha iyi, oyun ici karakterlerin simgelerinde vesaire cok fazla degisiklik yapmislar ve mukemmel olmus.

Ben Isvec ile oynuyorum su an Rusya'ya kok sokturuyorum Osmanli ile ittifak kurdum, Moskova'yi aldim Ruslar'dan. Simdi kuzeydeki sehirlerini fethediyorum. Zaten cok fazla mesafe oldugundan savunamiyorlar. Bir taraftan da Danimarka'dan Kopenhag ve Norvec'i aldim. Izlanda'ya gittim yikmaya fakat ordu yigmislar 10-12 boluk ordu vardi alamadim. Ilerde fethedicem.

Oyun gercekten harika. Daha once Medieval 2 ve Rome 2 oynamistim ikisi de kesinlikle Empire'in yanina yaklasamaz.

• sroad kullanıcısına yanıt
    Her tur yeni save almakta ayrı bir eziyet ama gülü seven dikenine katlanır hesabı oyunu oynamak istiyorsan da bu tarz şeylere mecbur katlanacaksın. Ama bir kaç yıl öncesini hatırlıyorum da; en son oynadığım Rome 2'deki hiç bir campaign'den, Empire'da oynadığım campaign'lerin yarısı kadar zevk almadım. Empire hakikaten efsaneydi.

• aynen hocam. oyun bug dolu bir şekilde çıktı bunu inkar edemeyiz (oyundan atma problemleri, rakibin asla denizden çıkarma yapmaması, ordunun bir yerde sıkışıp kalması vs.) ama yine de çok eğlenceli olduğu ve en çok oynanan total war oyunu olduğu bir gerçek. (bu haber eski şu an durum nedir bilmiyorum ama birkaç yıl evvel hala en çok oynanan total war oyunuydu.)
  • sroad kullanıcısına yanıt
    Şimdiye kadar Steam istatistiklerine ne zaman baksam Rome 2'nin hep en çok oynanan Total War oyunu olduğunu gördüm. Sizin kaynağınız nedir bilmiyorum, o yüzden bu konu hakkında bir şey diyemeyeceğim. Ama Empire, isterse dünyanın en az oynanan oyunu olsun, yine de benim için, sizin için ve bu oyunu deneyimlemiş on binlerce kişi her zaman çok özel bir yeri, unutulmaz bir tadı olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-51E0CFF67 -- 19 Ocak 2017; 23:54:20 >
  • Empire Total War'ın güzelliği bence hakikaten tartışılmaz.Her ülke yeni bir strateji.Ülkeye has özellikler.Sömürgeciliğin basit anlatımı.Yıllara göre keşiflerin anlatımı. Her sene kurar kurar oynarım.
  • ecay kullanıcısına yanıt
    Ben sadece Avusturya ve Prusya ile iki campaign oynadım. Aslında İngiltere veya Fransa ile de oynamak lazım. Tabi Napoleon'daki gibi co-op olsa, buradan arkadaşlarla beraber oynamakta oyunu çok daha zevkli yapar. Ama işte, Empire'da öyle bir imkan yok maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-51E0CFF67 -- 21 Ocak 2017; 23:20:37 >
  • Şu oyunu nasil oynuyorsunuz anlamiyorum ya savas kismi o kadar sacma ki. Rome 1 de bile askerler birbirinin aynisi degildi ve atlilarin kosma efekti vardi. Efektlerri en sonda oynamama ragmen atlar yerde surunerek gidiyor tufekliler desen tamamen bug rome 2 den bile beter bug konusunda ve guncelleme cikartmamalari asrın en sacma seylerinden biri ve ayrica biri bana neden baburlerle oynayamadigimizi açıklasin koskoca map yapiyorsun ama romedan daha az ulke secenegi var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenkaNuank -- 21 Ocak 2017; 1:47:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GenkaNuank

Şu oyunu nasil oynuyorsunuz anlamiyorum ya savas kismi o kadar sacma ki. Rome 1 de bile askerler birbirinin aynisi degildi ve atlilarin kosma efekti vardi. Efektlerri en sonda oynamama ragmen atlar yerde surunerek gidiyor tufekliler desen tamamen bug rome 2 den bile beter bug konusunda ve guncelleme cikartmamalari asrın en sacma seylerinden biri ve ayrica biri bana neden baburlerle oynayamadigimizi açıklasin koskoca map yapiyorsun ama romedan daha az ulke secenegi var

Savaş kısmı saçma deniz savaşları da öyle. Bana 5 saat ver 1 adet 5th rate ile 15 Galleonu yeneyim:) Gereksiz saçma ve uzun sürüyor zaten.

Bu arada Babür ile starpos değişikliğiyle oynanabiliyor.Protectorate olmadığı için hiç bir sıkıntı yaşanmıyor.Maratha zaten en fazla 10 seneye süpüreceği için oynanabilir yapmamışlardır:)

• ecay kullanıcısına yanıt
    Maratha zaten oynun en buyuk bugu 2 3 tura durdurulamaz oluyorsun kim gelse cakip gonderiyosun ama az ulke secenegi cok sacma

• GenkaNuank G kullanıcısına yanıt
    Empire'ı Hint'liler finanse etmiş.

Maratha o yüzden o kadar "güçlü".

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-51E0CFF67 -- 21 Ocak 2017; 23:16:23 >
  • Aynen öyle.Sistem gereksinimlerine 2gb ram yazıp.Hayvan gibi ramlı pcde campain haritasının kasması.Attilayı rahat oynuyorum 2009daki oyun kasıyor

• Oyunu normalde 1.0 yamasıyla oynuyordum. 1.5 yamasını kurup Osmanlıyla vh seviyesinde campaing açıyım dedim ilk turlarda acı çektim resmen. Ticaret bile yapamıyorum kimse bir şey kabul etmiyor. Zaten 50 ülkeyle savaşta olduğum yetmiyormuş gibi çıkarma falan yapanlar var. Ordunun hali zaten belli ilk yıllarda. Sizce aşırı zor olmamış mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: by_endless

Oyunu normalde 1.0 yamasıyla oynuyordum. 1.5 yamasını kurup Osmanlıyla vh seviyesinde campaing açıyım dedim ilk turlarda acı çektim resmen. Ticaret bile yapamıyorum kimse bir şey kabul etmiyor. Zaten 50 ülkeyle savaşta olduğum yetmiyormuş gibi çıkarma falan yapanlar var. Ordunun hali zaten belli ilk yıllarda. Sizce aşırı zor olmamış mı?

Zor değil hocam aksine çok kolay.Perslere toprak ver müttefik ol ticaret yap.Ruslara toprak ver ateşkes ve hatta müttefiklik teklif et.Avusturya ile sınır bırakma.Basra körfezindeki limandan ticaret gemisi bas bol bol.Ticaret olarak İngiltere,New England,New Spain,Persia,Kırımı alırsa Russia.7-8 sene kimseyle savaşma.Venedik savaş açar muhtemelen Morayı al limanlarını bloke ettirme.Barbarlar denizde seni korur.İlk etapta teknolojiye ağırlık ver.Teknoloji takas etmeye çalış.Düşmanının düşmanına kritik askeri teknolojiler ver.Gereksiz orduları terhis et.Atina da sağlam bir ordu bulundur yeterli.

Müsait olmadığımdan tam yazamadım ama soracağın olursa sorabilirsin.

• merhabalar
    oyunun Türkçe desteği ve yapımcı tarafından hazırlanan modları var mı
    saygılar
  • 
Sayfa: önceki 315316317318319
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.