AL’ ye 2H değerini yükleyiniz. AL’ yi 26 ile kaydırma ve toplama komutlarını kullanarak çarpınız. (26=16+8+2)
Beyler bu islemi emu8086 için nasil yaparim yardımcı olabilir misiniz?
Yardim edebilecek yok mu acaba?
Okuduğunuz bölüm 2 mi 4 yıllık mı?
4
Su an okudugum bölümle alakali degil fakat
emu8086 tahminen Intel 8086'nın emulatörü yani temel bir 8086 Assembly sorusu bu.
Bukadar temel birşeyi Internette bakmadan sormanız üzerine bölüm sordum.
2 yıllık bölüm olsa muhtemelen İngilizce bilmeyen biri olarak Internette bakamazdınız.
Fakat 4 yıllık bölüm ise İng bilmeniz ve bu temel konuyu Internetten bakarak kolaylıkla çözebilmeniz beklenir.
Maalesef benim bolumumle alakali degil o yuzden temel olabilir fakat temel oldugunun farkinda degilim ama acil yardima ihtiyac duydugum icin yazdim yardim edebilirseniz cok sevinirim.
Çok Çok teşekkür ederim doğruluğunu kontrol edemem şu an ama çok saolun
QlanEmre34Q
kullanıcısına yanıt
Doğruluğunu kontrol etmenin tek yolu bilgisayarında denemek, örneğin bak 26'yı sola 1 bit kaydırarak 2'yle çarpıyor. Not: 8bitlik AL register'ı ile uğraşmak istemediğimden 32 bitlik EAX kullandım.
Cok tesekkurler yardımlarınız için biraz çözdüm işi bi ysndan araştırıyordum da
hocam cevabınızı gördüm ben birşey sormk istiyorum burda yığın kullandınız değilmi yani ebp anlamı nedir ?
pinar1453P
kullanıcısına yanıt
yığın derken stack dediğini varsayarak (heap de yığın olarak cevriliyor) komut satırı programı olduğu için stack kullanmak zorundasın, push ebp ve mov ebp,esp kısmı o yüzden gerekli, _main bloğunun başlangıç ve bitişi için. EBP, Extended Base Pointer 'dır ve fonksiyonlar çağrıldığında (burada _main) stack'in taban adresini tutar.