Şimdi Ara

en az sayıda karakterle program yazma oyunu code-golf.io

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Github'ta JRaspass rumuzlu bir İngiliz en az karakterle program yazmayı oyun haline getirmiş:

code-golf.io
    Code-Golf
    https://code-golf.io

Sitenin kaynak kodları açık:

Kullanılabilecek diller Bash, Brainfuck, C, Haskell, J, JavaScript, Julia, Lisp, Lua, Nim, Perl, Perl 6, PHP, Python, Ruby ve bunlara 'golfing languages' Pernicious Numbers, Quine, Diamonds gibi problemlere "hole", çözenlere de "golfer" diyor. Problemi daha az sayıda karakter ile çözen golfer üst sıralara çıkıyor. Siteyi Andrew Shitov adında bir Rusun 'Raku One Liners' adlı ücretsiz PDF'sini okurken keşfettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 27 Kasım 2019; 11:1:50 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Peki bu gerekli bir skill mi yoksa hobi midir?

Mesela kod yazmada önceliklere baktığımda şunlar sıralanmış:

* Maintainability
    * Portability
    * Robustness
    * Re-usability
    * Size
    * Performance
    * Simplicity
    * Testability
    * Safety
  • Start Again kullanıcısına yanıt
    Bu gerekli bir skill olmaktan cok bir oyun sitesi. Hiç oyun sitesi olmasın mı yani ?
  • Start Again kullanıcısına yanıt
    Hayatında hiç large-scale kurumsal yazılım projelerinde çalışmamış, bütçeyle deadline ile müşterilerle uğraşmamış kişiler bunları bir skill olarak görüyor. O nedenle böyle şovlara hiç gelmeyen Java ile zaten öyle işler yapılıyor hep...
    Bir de diplomayı tanımayıp mülakatlarda işe başvuranı ezmek ve az maaşa razı etmek için bunları savunanlar var, genelde çok göçmen olan gelişmiş ülkelerdeki işverenler recruiter lar falan yapar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplari gorebiliiyor muyuz? 54 harfle fizz buzz cozumunu merak ettim

• seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    58 karakterlik çözüm:
    for i in range(100):print(i%3//2*"fizz"+i%5//4*"buzz"or-~i)

54 satırlık çözümü göremeyiz cunku oyunda gönderilen kodarın sadece problemi doğru çözüp çözmediğini kontrol ediliyor , problemi geçen kodlar yayınlanmıyor ki bunu rekabet olsun diye yapmış olmalı...

• FizzBuzz problemini raku kullanarak 41 harfle kodladım. Açıklaması içerde.
    en az sayıda karakterle program yazma oyunu code-golf.io

• for i in range(100):print(i%3//2*"fizz"+i%5//4*"buzz"or-~i)

sondaki ~-i ne yapiyor anladin mi?

python'da ++i yapamazsın, onun yerini tutan bir işlem o

edit: tam doğru değil, i+1 yapıyor aslında yani i değişmiyor, fakat oraya yazarsa onu parantez içine alması lazım o zaman 5 char eder, böyle yapınca 3 char ediyor, çok pis kod sırf 2 char tasarruf edeyim diye...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyfi84 -- 28 Kasım 2019; 11:54:17 >
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Bu oyunda koddan 1 char eksiltince dahi 50 basamak yukarı cıkabiliyorsun. Benim kodda 100 yerine Roma harfiyle C yazarak 2 char eksittim örneğin. Unicode'tan uzak duran biri olarak, editörümde ilk kez Unicode karakter kullanmaya başladım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.