Merhaba arkadaşlar bana bilgisayara yüklendikten sonra az yer kaplayan veya en az yer kaplayan işletim sistemi önerilerinizi yazarmısınız lütfen acil format atmam lazım önereceğiniz sistemlerle teşekkürler.
xubuntu kur, hem aşırı yer kaplamaz hem kastırmaz
quote:
Orijinalden alıntı: Dracos
xubuntu kur, hem aşırı yer kaplamaz hem kastırmaz
windows işletim sistemi öneriniz var mı peki modifikasyonlu falan olabilir ?
Slax!
modifikasyonlu saçma sapan işletim sistemlerinden uzak dur derim ben sana, zekinin biri rootkit atar içine ruhunuz duymaz herşeyini alırlar, biraz ciddiye alın şu işleri artık en az yer kaplayan windows zaten xp, o da şiştikçe şişer zaten onun için linux dağıtımlarından birine bak, nasıl bir cihaza kuracaksın bilmiyorum ama az yer kaplayan dediğine göre nand flash hafızalı cihazlardan birine heralde, zaten ya 8 ya 16gb yer vardır, onun için alternatif linux dağıtımları önerebilirim, mesela meego olabilir dokunmatiğe yatkın birşey, sürekli internetin varsa cihaz yanında jolicloud da olabilir ama net olmadığı zaman açılmaz
eskiden beos adlı bir işletim sistemi vardı. bayağı düşük bir bellek alanı kaplıyordu. ama artık geliştirilmesi durdu. eski sürümlerini hala bulabilirsin. sistemin eski ise işe yarar.