Şimdi Ara

En çok satan akıllı telefon modelleri açıklandı: iPhone 15 zirvede (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Türkiye için öyle gerçekten. Şahsen ben de düz alacağım Pro fazla pahalı. Ama Global pazarda çok da fark yok aslında, mesele ABD de 800 dolar veren 1000 doları da verir istese. Oralarda çoğunluk bu cihazları öylesine bir telefon kafasıyla kullandığı için düz çok satıyor bence. Ciddi manada çok fazla telefonla ilgilenmeyen Pro almıyor, eminim bunun pembesi, sarısı, yeşili vs var ne tatlı renk diyip düz model alan bile bolca vardır oralarda.

Bir de bazı operatörler düz modeli bedava verip Proya 200$ fark istiyor. O durumlarda da çoğu kişi bedavayı seçiyordur sanırım. Apple cihazlar arası teknik farkı açıp o 200$ı ödetme çabasında olabilir 😀

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gcb1903 kullanıcısına yanıt

Bir çeyrekte 750 milyon cihaz mı? O sayılara yaklaşıldığını bile sanmıyorum. (Merak edip baktım son birkaç yıldır Senede 1 milyarın biraz üstünde cihaz satılıyormuş, çeyrek bazında 300 milyon civarları diyelim.)

Diyelim ki bir çeyrekte 750 milyon insan ciddi ciddi telefon alıyor, %3.5ini nasıl 3 milyon olarak buldunuz acaba? Hesap baştan çok saçma zaten.

Rasyonel olursak Apple tüm modelleri ile ortalama olarak pazarda %15-20 civarları paya sahip. Kalan yaklaşık %80i Android alıyor. Ancak Android alanların çoğu amiral gemisi almıyor, Globalde 100-200 dolarlık cihaz satışları çok fazla, özellikle çin ve hindistanda o cihazlar peynir ekmek gibi satıyor hatta listeye bakarsanız "binlerce model" olan Android tarafında listeye giren modellerin çok büyük bölümünün o segmentte cihazlar olduğunu görürsünüz. Doğal olarak pazardaki en kârlı sektör olan amiral gemisi sektöründe dilediği gibi at koşturan Apple şuan para basıyor 😀

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55superx -- 10 Kasım 2024; 1:24:45 >

• Yalnız listenin kalanının büyük kısmı çöp. Pis fakir halk telefonu. (Bunu yazan da 4 yıllık çöp telefondan yazıyor çaktırmayın.)

• 55superx 5 kullanıcısına yanıt
    Şahsen bende rengini seviyorum 15 sarı ama 60 hz ekrana para veremem 2010 yılını çoktan geçtik elimdeki poco X4 pro bile 3 kat ucuz 120 hz sen düşün hatta 16 plus yeşil renge aşık olmuştum ama 60 hz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Bunun muhakemesini kurabilecek beyin var mı sence onda?  

• Ahmet1020 kullanıcısına yanıt

Geçen 5 bin liraya mı ne Samsungun en ucuz modellerinden birini telefonu çok basit işlerde kullanan biri için almıştık. Onda bile 90Hz ekran vardı. Ama 60Hz kullanmak da dünyanın sonu değil biraz daha yavaş hissettiriyor sadece. Eleştireceğim nokta 800$ lık amiral gemisi bir cihaza 60Hz koyması. Gidip 500$ lara SE yapsın ona koysun hiç laf etmem ama şu cihazlara yapmayın ya...

Ben laf yaparım se küçük telefon ben elimde minicik yağ gibi akan ekran görm?k isterim 9500 tllik telefonun yanında kasan gibi ekran görmek istemem eski günlere gitmek istesem paralel evrene giderdim 😅

9000TL lik cihazla da akıcılık kıyası yapılmaz ama, o cihazlarda 120Hz olsa bile çipleri yüzünden animasyonlarda takılıp duruyorlar. En az 15-20 binlik bir cihaz lazım ortalama bir 120Hz deneyimi için. Ek olarak SE nin amacı eski günlere gitmek zaten o yüzden gitmek istemeyen almayabilir 😀

Ben bir kere kullandım biraz pişman etti. Çip güncel olsa da güncel olarak iPhone 8 kasası hem ekran hem pil açısından berbat ya.

Aslinda bu 10 bin tllik 120 hz cihazda kasma xiaomi gibi berbat markalarda oluyor samsungta pek olmuyor çip düşük olsa bile yani yazilimla daha çok alakası var ne yani iPhone se beni eski günlere götürürken aglatacakmi😅😅onu bir kere Yasamak isterim ama kasmasina dayanamam ekranin

Şuan S23 kullanıyorum geçen sırf nasıl hissettiriyor bir deneyim diye 60Hz ye çektim. Pil ömrünü öyle bir etkiledi ki geri 120Hz ye çekemiyorum cihazı. Kasıyor hissi de abartılacak düzeyde değil 1 gün 60Hz kullandıktan sonra keşke 120Hz olsaydı dedirtmiyor. İlk başta alışırken veya 120Hz ile 60Hz iki ekrana yan yana bakarken 60Hz göze o an berbat geliyor sadece.

Ya ben full 120 hz kullandigim için 60 hze alisamam heralde işte ben hep yeniligi sevdigim için 60 hz gözlerimi agritmisti gecen ciddi ciddi bide 60 hz telefonumu bazen kullaniyorumda

2020 diyecektin sanırım. 120 Hz ekranlı telefonların patlama yaptığı ve yaygınlaşmaya başladığı yıl 2020 idi. Kullanıcıların neredeyse %90’ından fazlası 2020’ye kadar 60 Hz ekranlı telefon kullanıyordu. Şunun şurasında yaygınlaşalı 4 yıl oldu. Buna direten daha doğrusu zorla kullanıcıya pro aldırtmaya çalışan bir tek Apple kaldı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Evet haklısınız hocam millet düz modelleri renginden dolayı Aliyor olabilir

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.