Şimdi Ara

En güçlü süper kahraman kim? (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
461
Cevap
2
Favori
27.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 Galactus korkunç birisi efsane
  • Superman'i küçümsemeyin arkadaşlar, evrende bir anomalidir Superman.

İmperiex Prime'a dayanabilmiş bir adamdan bahsediyoruz burada, kendisi ( İmperiex Prime ) sevgili Odin'inizi de, Galactusunuzu da çıtır çerez niyetine yer haberiniz olsun.

DC ve Marvel evrenleri karşılaştırıldığında genel kabul DC kahramanlarının güç seviyesinin daha yüksek olduğudur.

Thor evet çok güçlüdür, Silver Surfer da keza öyle.

Thor Superman den ziyade Wonder Woman'ın dengidir bilginize.

Superman vs Silver Surfer ise bir bakıma Dr Manhattan vs Superman gibidir. Superman bu ikisini yok edemez ama onlarda Superman'i ayrıştıramaz öyle moleküllerine falan, öyle kalırlar ortada...

Bu tanrılık manrılık olayları Marvel da ayağa düşmüş bir mevzudur ve sözüm onadır, önüne gelen tanrıdır arkadaş Marvel da.

Marvel da Superman'e en yakın kişi Sentry dir benzerlik açısından, yunan savaş tanrısı Ares'i 1 saniye de cart diye ortadan ikiye yarmış, Asgard'ı saniyeler içinde yıkıp geçmiştir, Superman'in istese rahatlıkla yapabileceği bazı şeylerle ilgili son derece açıklayıcıdır bu sahneler...

Thor'un tanrılığından falan çok daha tanrıdır Superman o kafayla bakarsanız olaya.

Asgardlılar, Olimposlular falan tanrı değildir, başka boyutlarda ki çok güçlü yaşam formlarıdır sadece nokta.

Bu tanrı mevzuları inanılmaz bayat Marvel da da DC de de, çok anlamsız. ( yunan ve iskandinav mitolojilerinden alınma tanrılar )

Ben bu Odin, Zeus şişirmelerini son derece saçma ve anlamsız buluyorum tanrı manrı ayağına. ( DC, Marvel farketmez )

O çok güçlü denen Odin Ghost Rider'ı ( Zarathos ) öldürebilir mi mesela, tabii ki hayır.

Superman dediğiniz adamın gücünün sınırı öğrenme, keşfetme eşiğiyle doğru orantılı, evrende mantıkla açıklanamayan anormal bir oluşumdur kendisi, ölümün kendisinin dahi bu anormal durumu farkedip, sen diğer herkez ve herşey gibi ölemiyorsun diyip, ölümünü tamamlamak için uğraştığı ama başaramadığı bir varlıktır.

Kaynak tarafından korunan bir varlıktır superman...

Çifte karadeliğin moleküllerine ayıramadığı varlığı ne Thor'un godblast2ı ne Odin'in mistik teraneleri varoluştan silebilir.

İmperiex Prime'ın tek vuruşta yok ettiği orjinal Doomsday'in aksine oradan sağ çıkabilen ( zar zor da olsa ) bir varlıktır Superman.

İmperiex ise evrenin ta kendisidir, alt katmanlarda ki tanrımsılardan değildir.

Tüm DC evreni, iyisi kötüsü bir olup bir yolunu bulup ( oda aslında İmperiex'in kendi kendisini bertaraf etmesidir ya neyse şimdi ) zar zor durdururlar bu varlığı.

Superman'in milyon yıl içerisinde nasıl bir varlık haline geleceğini anlatan çok güzel bir seri vardır, ona bir bakın misal. Near falan değil, direk Spectre ayarında omni potent bir varlığa dönüşmüştür orada Superman, varacağı netice budur zaman içerisinde.

Ne Thor ne SS, ne de Odin Spectre ile baş edemez.

Bu açılardan ele alın bir de olayı bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urazs -- 9 Kasım 2013; 0:08:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: urazs

Superman'i küçümsemeyin arkadaşlar, evrende bir anomalidir Superman.

İmperiex Prime'a dayanabilmiş bir adamdan bahsediyoruz burada, kendisi ( İmperiex Prime ) sevgili Odin'inizi de, Galactusunuzu da çıtır çerez niyetine yer haberiniz olsun.

DC ve Marvel evrenleri karşılaştırıldığında genel kabul DC kahramanlarının güç seviyesinin daha yüksek olduğudur.

Thor evet çok güçlüdür, Silver Surfer da keza öyle.

Thor Superman den ziyade Wonder Woman'ın dengidir bilginize.

Superman vs Silver Surfer ise bir bakıma Dr Manhattan vs Superman gibidir. Superman bu ikisini yok edemez ama onlarda Superman'i ayrıştıramaz öyle moleküllerine falan, öyle kalırlar ortada...

Bu tanrılık manrılık olayları Marvel da ayağa düşmüş bir mevzudur ve sözüm onadır, önüne gelen tanrıdır arkadaş Marvel da.

Marvel da Superman'e en yakın kişi Sentry dir benzerlik açısından, yunan savaş tanrısı Ares'i 1 saniye de cart diye ortadan ikiye yarmış, Asgard'ı saniyeler içinde yıkıp geçmiştir, Superman'in istese rahatlıkla yapabileceği bazı şeylerle ilgili son derece açıklayıcıdır bu sahneler...

Thor'un tanrılığından falan çok daha tanrıdır Superman o kafayla bakarsanız olaya.

Asgardlılar, Olimposlular falan tanrı değildir, başka boyutlarda ki çok güçlü yaşam formlarıdır sadece nokta.

Bu tanrı mevzuları inanılmaz bayat Marvel da da DC de de, çok anlamsız. ( yunan ve iskandinav mitolojilerinden alınma tanrılar )

Ben bu Odin, Zeus şişirmelerini son derece saçma ve anlamsız buluyorum tanrı manrı ayağına. ( DC, Marvel farketmez )

O çok güçlü denen Odin Ghost Rider'ı ( Zarathos ) öldürebilir mi mesela, tabii ki hayır.

Superman dediğiniz adamın gücünün sınırı öğrenme, keşfetme eşiğiyle doğru orantılı, evrende mantıkla açıklanamayan anormal bir oluşumdur kendisi, ölümün kendisinin dahi bu anormal durumu farkedip, sen diğer herkez ve herşey gibi ölemiyorsun diyip, ölümünü tamamlamak için uğraştığı ama başaramadığı bir varlıktır.

Kaynak tarafından korunan bir varlıktır superman...

Çifte karadeliğin moleküllerine ayıramadığı varlığı ne Thor'un godblast2ı ne Odin'in mistik teraneleri varoluştan silebilir.

İmperiex Prime'ın tek vuruşta yok ettiği orjinal Doomsday'in aksine oradan sağ çıkabilen ( zar zor da olsa ) bir varlıktır Superman.

İmperiex ise evrenin ta kendisidir, alt katmanlarda ki tanrımsılardan değildir.

Tüm DC evreni, iyisi kötüsü bir olup bir yolunu bulup ( oda aslında İmperiex'in kendi kendisini bertaraf etmesidir ya neyse şimdi ) zar zor durdururlar bu varlığı.

Superman'in milyon yıl içerisinde nasıl bir varlık haline geleceğini anlatan çok güzel bir seri vardır, ona bir bakın misal. Near falan değil, direk Spectre ayarında omni potent bir varlığa dönüşmüştür orada Superman, varacağı netice budur zaman içerisinde.

Ne Thor ne SS, ne de Odin Spectre ile baş edemez.

Bu açılardan ele alın bir de olayı bakalım.

Hoşgeldiniz,uzun zamandır yoktunuz.Geldiğiniz iyi oldu.Asgardlılar nasıl tanrı değil söyler misiniz?Thor god of Thunder diye geçiyor.Ayrıca imperiex in galactustan güçlü olduğunu da düşünmüyorum. Dediğiniz superman in kismet superman olması lazım.

Thorun da(aslında eric masterson ) ,thanos ig ye karşı yumruklarını,chaos kinge karşı yıldırımını ve daha birçok başarısını biliyorum. Keza superman i de biliyorum. Ss için reantum mahmutzahitcelik bekleniyor.

• Dormammu kendi söylemiştir,artık odin ve zeus kadar güçlüyüm diye.Hadi zeusu s. Edin de,odini hepimiz biliyoruz yani

• Nam-ı değer urazs. Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz, yazını okudum ama katılmadığım 2-3 nokta var diyelim.

Superman'i burada kücümseyen olmadı ne Thor'u ne de Silver Surfer'ı.

Odin, Thor'un arkasında.

Silver Surfer'ın arkasında ise daha iyi isimler var diyebiliriz. Yaratıcısı ve onunla olmak isteyen kendisine hizmet etmesini isteyen bir kişi; Galactus ve Thanos. Thanos, Galactus ve Odin'i anlatmaya gerek yok. Hepimiz bilgi sahibiyiz bunlar hakkında. Yani biri çıkıp demez Thor, galactusu yener. Veya Superman Thanosu.

Superman, çok kudretli bir karakter. İyilik meleği resmen. Ki kaldı ki Silver Surfer'da öyle. Cosmic Power'i onun için acayip derecede avantajlı. Dr.Manhattan yakıstırması yanlış bence Silver Surfer'a. Silver Surfer fotoğraflarının ve VS'lerinin bulunmamasının sebepleri yaratıldığı yıllardaki duruma bağlı. Eskiden çok modern değildi ama insanlar yine biliyordu. Size 2001-2002 konuşmalarını atabilirim.

Ki kaldı ki Thor, Superman ve Silver Surfer. Bunlar ayrı karakterler. Ne Sentry ne de Wonder Woman.

• quote:

Orijinalden alıntı: Reantum

Nam-ı değer urazs. Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz, yazını okudum ama katılmadığım 2-3 nokta var diyelim.

Odin, Thor'un arkasında.

Silver Surfer'ın arkasında ise daha iyi isimler var diyebiliriz. Yaratıcısı ve onunla olmak isteyen kendisine hizmet etmesini isteyen bir kişi; Galactus ve Thanos. Thanos, Galactus ve Odin'i anlatmaya gerek yok. Hepimiz bilgi sahibiyiz bunlar hakkında. Yani biri çıkıp demez Thor, galactusu yener. Veya Superman Thanosu.

Superman, çok kudretli bir karakter. İyilik meleği resmen. Ki kaldı ki Silver Surfer'da öyle. Cosmic Power'i onun için acayip derecede avantajlı. Dr.Manhattan yakıstırması yanlış bence Silver Surfer'a. Silver Surfer fotoğraflarının ve VS'lerinin bulunmamasının sebepleri yaratıldığı yıllardaki duruma bağlı. Eskiden çok modern değildi ama insanlar yine biliyordu. Size 2001-2002 konuşmalarını atabilirim.

Ki kaldı ki Thor, Superman ve Silver Surfer. Bunlar ayrı karakterler. Ne Sentry ne de Wonder Woman.

Hayır anlamadığım,thorun dengi nasıl wonder woman oluyor.Ayrıca odin de thor da tanrı.Superman in imperiex in vuruşundan hayatta kalması aslında odin yenemez anlamına da gelmiyor.

Dc one million serisinin de canon olmadığını hepimiz biliyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Evil Dead

quote:

Nam-ı değer urazs. Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz, yazını okudum ama katılmadığım 2-3 nokta var diyelim.

Odin, Thor'un arkasında.

Hayır anlamadığım,thorun dengi nasıl wonder woman oluyor.Ayrıca odin de thor da tanrı.Superman in imperiex in vuruşundan hayatta kalması aslında odin yenemez anlamına da gelmiyor.

Thor'un denginin Wonder Woman olduğunu söyleyen ne yazık ki ben değilim.

Ve ayrıca Wonder Woman'da bir tanrı soyundan geliyor Unuttum şu an ama Prenses yani o Thor yarı tanrıdır.

• quote:

quote:

quote:

Odin, Thor'un arkasında.

Ve ayrıca Wonder Woman'da bir tanrı soyundan geliyor Unuttum şu an ama Prenses yani o Thor yarı tanrıdır.

Evet,adı da Diana.

Thorun tam tanrı olması lazım. Anası malum elder god,babası odin

Ayrıca şurda odinin gücünün binde birini harcadığını düşünmüyorum.

En güçlü süper kahraman kim?

Bunun aynısını superman ede ,surfer ada yapacağını hepimiz biliyoruz.

Konu superman vs thor vs ss den daha çok superman vs odine dönüyor ve buda bana aşırı saçma geliyor .

• quote:

quote:

quote:

quote:

Odin, Thor'un arkasında.

Evet,adı da Diana.

Konu superman vs thor vs ss den daha çok superman vs odine dönüyor ve buda bana aşırı saçma geliyor .

Thor vs Galactus yakıştırmasıda bana göre yanlış?

Thor yarı tanrıdır.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Odin, Thor'un arkasında.

Evet,adı da Diana.

Thor yarı tanrıdır.

Zıvanadan çıkmış bir thor yaralayabiliyor ama galactusu

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Odin, Thor'un arkasında.

Evet,adı da Diana.

Thor yarı tanrıdır.

Zıvanadan çıkmış bir thor yaralayabiliyor ama galactusu

Aynı şeyi o zaman Superman içinde söyleyebiliriz? Ve Silver Surfer içinde. Saçmalık Galactus ile Thor'u karşılaştırmak Odin ile Wonder Woman'i karsılastırmak kadar saçma(wonder womanı kücümsemiyorum). Thor yarı tanrıdır ve pmye gel

• Arkadaşlar bahsettiğimiz karakterlerin güçlerinin farkındayım, kısaca şöyle belirteyim, ne DC de ne Marvel da, ben "şahsen" bu mitolojiden araklanmış " sözüm ona " tanrı muhabbetlerini pek sevmiyorum. Kişisel zevk meselesi yani, Thor'un yarı tanrı, tanrı muamelesi görüp de aslında ölümsüz bile olmadığını bilmek ve aslında Superman'e gayette yenilebileceğini bilmek Thor'u tanrı yapıyorsa Superman ne o zaman diye soruyorum.

Özetle bu tanrı mevzusu çok abartılan bir mevzu, Ares de tanrı ve hepimiz gördük Sentry'nin ne yaptığını ona 2 saniyede değil mi?

Odin de evet malum çok güçlü bir varlık ama bence yenilmez değil.

Şöyle söyleyeyim, bunlar benim şahsi fikirlerim.

Nasıl ki Wolverine'in yıllar içerisinde saçmalık derecesinde abartılarak yazılıp çizilmesinden ( arada atom bombasından dahi sağ çıkmışlığı var, o derece ) haz etmediysem aynı şekilde özellikle Marvel'ın Zeus'u ya da Odin'i bu kadar aşırı güçlü yazması, çizmesi benim "şahsen" hoşuma gitmiyor, durum budur yani.

Bu daha çok, hercules, zeus, odin, thor vs gibi karakterlere bu evrenlerde bahşedilen tanrı, yarı tanrı gibi kavramların o "tanrı" kelimesine yaraşmadığını, yakışmadığını ve örtüşmediğini belirtmek için yazılmış bir mesajdı.

İmperiex Prime'ın Galactus dan daha güçlü ve potansiyelli olduğunu çok rahat söyleyebilirim yine ve fakat tabii ki çr tarihinde çok çok daha önemsiz bir karakterdir " değer " açısından.

Wonder Woman'a gelince, az çok bilinir diye biliyorum, Wonder Woman zaten Superman'le başabaş giden bir karakterdir ( oda yine mitoloji kökenli malumunuz ) güç açısından ve fakat Superman'in sınırları pek bilinmiyor, Supes, o sınırları mecbur kaldıkça aşmasıyla ve yeni sınırlar keşfetmesiyle meşhur, bir adım önde olması bundan zaten pek çok karaktere göre.

Supes'un Thor'un Warrior Madness'ına benzer bir berserk moduna ( çok çok nadir, bu olduğunda Darkseid'i ölümün eşiğine getirmişliği vardır, avatarlarından birini de değil, bizzat kendisini, kaldı ki normal koşullarda Darkseid'e fiziksel olarak diş geçiremez Supes ) ya da sun dip olayına girmeden görece normal bir mücadeleye girdiğini düşünürsek Wonder Woman la, ( yani kendini öyle çok zorlamadan ve kaybetmeden dövüştüğünü varsayalım ) tablo genelde iki denk gücün çarpışması gibi olur zaten.

JLA de ki Martian Manhunter, Wonder Woman gibi karakterler, doğal koşullarda zaten Superman'e çok yakın güç seviyesindedirler.

Wonder Woman ile Thor'un ciddi anlamda birbirine denk karakterler olduğunu Superman'in bir tık ötede olduğunu düşünüyorum ben şahsen.

Dr Manhattan örneğini şundan dolayı verdim, tam olarak benzemeleri gerekmiyor, ikisi de neredeyse istediği herşeyi yapabilme gücüne sahip ve konvansiyonel yöntemlerle öldürülmesi imkansız tipler. İkiside madde ile her anlamda istediği gibi oynayabiliyor, Superman'in ikisini de durdurabilmesi için ( bu fantezi bir karşılaşma, SS ile Supes karşılaşsa oturur sohbet ederler en fazla, Norrin Rad'ın karakteri Superman'e ancak sevgi ve saygı hisleri besleyebilecek bir karakter, özünde melek adam resmen. ) çok yaratıcı birşeyler bulması gerekir.

Aynı şekilde SS da maddenin atom altı parçacıklarıyla çok rahat oynadığı şekilde Superman'in molekülleriyle oynayamaz, Superman'in atom altı yapısı ve moleküler yapısı inanılmaz ( daha önce dediğim gibi evrende anomali olarak kabul edilir DC de superman ) yoğun ve hızlıdır, bu tarz "disintegrate" tarzı saldırılara inanılmaz dirençlidir yani.

Bu yüzdendir ki zaten, normalde pek çok şeyi değdiği an var varoluştan silen omega beam'lere uzun süre direnç gösterebilir.

O yüzden öyle kalırlar ortada muhtemelen diye yazdım bir Superman ve SS mücadelesinde. Bununla birlikte Superman'i durdurabilecek bir karakter varsa ( kahramanlar arasında yani ) hem karakterinin olgunluğu, hem de cosmic güçlerinin verdiği çok çeşitli imkan sayesinde ben bunun Silver Surfer olduğunu düşünüyorum açıkçası.

Thor da Superman'i yenecek zeka, karakter sağlamlığı, soğukkanlılık yok ne yazık ki. Evet tabii ki warrior madness, güç kemeri, godblast gibi yığınla imkanı var Thor'un ama çok net söylüyorum ( benim fikrim tabi bu ) Marvel kahramanlarının kendi evrenlerinde olan şahıslara yapabildiklerini kıstas almayın, DC karakterlerinde aynı etkiyi bırakamayacaklardır muhtemelen.

Bir godblast Marvel da korkunç bir güç olabilirken, DC evreninde Darkseid'ın omega beamlarının Supes'un üzerinde bıraktığı etkiden daha fazlasını beklemeyin derim ben.

Thor dan daha güçlü bir mitolojik ( yine bu da benim izlenimim ) bir varlık olan Shazam la ( shazam'ın tüm güç kaynağı büyüseldir ) kapışıp galip gelebilen bir karakter Superman.

Siver Surfer konuşarak bile zıvanadan çıkmış bir Superman'i sakinleştirebilecek biridir, Thor tüm gücüne kudretine rağmen ne SS gibi ne Superman gibi ne de Flash gibi sonsuz bir ömre sahip değildir, çok yavaş da olsa zaman ona etki eder, gidip de sürekli yenilenmese ölümsüz dahi değildir arkadaşlar.

Ve evet zamandan azade Flash ölümsüz bu arada. Dış etkenlerle öldürülmediği sürece yani. Aynı şekilde Superman de öyledir. Superman'in ölümsüzlüğü iki sebepten geliyor DC evreninde; Birincisi teorik olarak hücre yaşlanması yok adamda, tüm evrende ki sarı güneşler yok olana dek ölümsüzdür bu yüzden, ikincisi source tarafından korunan bir karakter. Thor babasına da yarı ya da tam neyse artık tanrılığına da rağmen daha ölümlüdür aslında.

Şimdi biraz daha iyi ifade etmişimdir belki, e nedir bu tanrı mevzusu o zaman?

Misal Thor tanrı ise, Spectre nedir? Ghost Rider nedir, Superman nedir, Silver Surfer nedir?

Sentry'nin Thor'a da aynı Ares'e yaptığını yapabilmesinin önünde ki tek engel yazarlardır bana sorarsanız, Thor'un kudretinden ziyade, ha Sentry tırt oğlu tırt bir karakter midir, evet öyledir o ayrı. EDİT: Bir daha düşündüm de, yok yok, Ares'e yaptığını aynı rahatlıkla yapamaz Thor'a ı ıh...

Superman genelde sevilmez arkadaşlar çr okuyucuları arasında,o yüzden her karşılaştırmada genelde zayıf gibi göstermeye çalışır insanlar o yener bu ezer diye yazarak habire, yıllar içinde o yüzden daha insansı gözüksün diye kıstılar da kıstlılar adamın güç seviyesini, ama supes supes tur ne yaparsanız yapın sonuçta.

Silver Surfer gibi bir karakterin karadeliklerden zerre etkilenmeden yol alması tabii dir, doğaldır, denizde yüzmek gibidir zaten onun için ( direncinden falan değil yani, yapısı gereği, adam cosmic! ) gelgelelim çifte karadeliğin yok edici gücüne dayanıp, ondan kaçabilmesi superman'in fiziksel dayanıklılığı ile ilgili ufak bir izlenim verebilir size.

Thor'un Supes üzerinde tek bir avantajı vardır bana göre, o da gerektiğinde ışıktan 4 5 kat hızlı hareket edebilen Mjolnir...

Mjolnir de zaten Odin çıkışlı bir arkadaş biliyorsunuz.

Neyse bunlar zaten görüş en nihayetinde, benim yıllar içinde edindiğim izlenim, vardığım kanı bu yönde, Thor vs Superman hakkında. Ben Superman'i bir klasman yukarıda görüyorum, gerekirse daha detaylı yazabilirim sebepleri ile ilgili, benim görüşüm bu yönde yani.

Ha bir de demişmiydim, bu mitolojik tanrılar mevzu beni o kadar etkilemiyor, sarmıyor, açmıyor

Başka perspektiflerden bakarak başka karakterlerin bu "tanrıları" alaşağı ettiğini düşünebiliyorum, hem Marvel da hem DC de.

Yine şahsi fikrim Marvel'ın olimposunu Zeusun kafasına geçirdiğini tahayyül edebiliyorum rahatlıkla sun dipped, gözü dönmüş bir Superman'in mesela, ya da void'in kontrolünü eline almış bir Sentry'nin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urazs -- 9 Kasım 2013; 15:01:00 >

• Superman'in kaderi : O kadar çok overrated dendi ki yıllarca, underrated bir karakter oldu çıktı sonunda.

Bu arada yanlış anlaşılmasın, Thor'u da gayet severim, fakat bu tanrı muhabbetlerinin içi boş bence. Aslında derdim bununla benim, yoksa çr lerde yazılmış çizilmiş, bariz belli olan güçler yoktur demiyorum, yanlış anlaşılmasın. Sadece ben Asgard'a Odin'e falan Darkseid'ın Apokolips'i neyse, Darkseid ne ise işte ona benzer bir gözle bakıyorum, farklı boyutlarda ki farklı süper güçlü varlıklar olarak.
  • @The Evil Dead

su yaziyi dogru durust okuyun yahu. Orda Tanri degil derken Mit den alinmis isimlerin marvel de kullanilmasindan bahsediyor @urazs hocamiz.

""" Asgardlılar, Olimposlular falan tanrı değildir, başka boyutlarda ki çok güçlü yaşam formlarıdır sadece nokta. '"

Mitlerin yazilis amacinin niye oldugunu biliyorsunuz diye yazmiyorum.( insanlar dogada olan bazi olaylara aciklik getirmedigi icin olaganustu kisilerin oldugunu dusunmus bunlari da tanri olarak nitelendirmislerdir. Bunu soyleyeyim kisaca). Yani yukarida @urazs hocamizin dedigi misliyle dogrudur. İsim olarak tanridir bu adamlar. Marvel de veya DC 2-4 tane max gercek tanri vardir. Bunlardan biri Toaa zaten. Yani thor simsege hukmediyo + insan ustu guce sahip diye tanri denmistir. İlk ciktigi İskandinav mitinde de insanlar kendilerinden daha guclu kisilerin oldugunu dusunup tanri olarak nitelendirmistir.

İkinci olarak gecende hesaplama yaptik. Thor un ne fiziksel gucu ne de dayanikliligi Supes e esit degil. Somut kanitlar gerekiyor eger soylediginizin dogru oldugunu dusunuyorsaniz.

@urazs

Hocam yazinizi okudum, bazi noktalara deginmeden once ilk olarak hos geldiniz demek istiyorum.

Simdi İmperiex prime evet cok gucludur. Dc nin en guclu adamlarindan biridir fakat Full Power Galactus ta kucumsenecek bir rakip degildir. Cosmic power olarak 1 adim onde mesela. Onu gectim. Bu adam marvel universe u yok edecek kadae gucludur. Bir abraxas imleriex ydrle bir eder. Galactus un zitti bir karakter bunu yapabiliyorsa full power galactus neler yapabilir?

Odin de cok gucludur. Univese e yakin bir gucu vardir. (bunu pek gostermesede). Omnisciens dir ayrica.

Supermen Pom u arastirdik hocam siz gidince fakat bir spectre degil. İmperiex kadar bile degil. Galaxy i yok edecek kadar gucunun oldugunu ogrenmistik. Hea en guclu supes kim diyosaniz Cosmic Armor Superman diye bir hali. Multiverse e yakin bir seviyededir. Spectreyi falan cok rahat alir.

Birde Silver surfer in Supesten daa fuclu oldugunu dusunuyorum. (post crisis supes ten). Ss tek bir hareketiyle yildizlari yok edecek kadar guclu. Bir nevi olumsuz. Supes le yapacagi vs de cok zorlanaci kesin fakat kazanan Ss olacaktir. Enerji absorbe yetegi belkide supes in gunes radyasyonlarini emecektir. Molekulleere hukmedebilmesi yine avantaj saglayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -_-_- -- 9 Kasım 2013; 15:48:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmutzahitcelik

@The Evil Dead

su yaziyi dogru durust okuyun yahu. Orda Tanri degil derken Mit den alinmis isimlerin marvel de kullanilmasindan bahsediyor @urazs hocamiz.

""" Asgardlılar, Olimposlular falan tanrı değildir, başka boyutlarda ki çok güçlü yaşam formlarıdır sadece nokta. '"

Mitlerin yazilis amacinin niye oldugunu biliyorsunuz diye yazmiyorum.( insanlar dogada olan bazi olaylara aciklik getirmedigi icin olaganustu kisilerin oldugunu dusunmus bunlari da tanri olarak nitelendirmislerdir. Bunu soyleyeyim kisaca). Yani yukarida @urazs hocamizin dedigi misliyle dogrudur. İsim olarak tanridir bu adamlar. Marvel de veya DC 2-4 tane max gercek tanri vardir. Bunlardan biri Toaa zaten. Yani thor simsege hukmediyo + insan ustu guce sahip diye tanri denmistir. İlk ciktigi İskandinav mitinde de insanlar kendilerinden daha guclu kisilerin oldugunu dusunup tanri olarak nitelendirmistir.

İkinci olarak gecende hesaplama yaptik. Thor un ne fiziksel gucu ne de dayanikliligi Supes e esit degil. Somut kanitlar gerekiyor eger soylediginizin dogru oldugunu dusunuyorsaniz.

@urazs

Hocam yazinizi okudum, bazi noktalara deginmeden once ilk olarak hos geldiniz demek istiyorum.

Simdi İmperiex prime evet cok gucludur. Dc nin en guclu adamlarindan biridir fakat Full Power Galactus ta kucumsenecek bir rakip degildir. Cosmic power olarak 1 adim onde mesela. Onu gectim. Bu adam marvel universe u yok edecek kadae gucludur. Bir abraxas imleriex ydrle bir eder. Galactus un zitti bir karakter bunu yapabiliyorsa full power galactus neler yapabilir?

Odin de cok gucludur. Univese e yakin bir gucu vardir. (bunu pek gostermesede). Omnisciens dir ayrica.

Supermen Pom u arastirdik hocam siz gidince fakat bir spectre degil. İmperiex kadar bile degil. Galaxy i yok edecek kadar gucunun oldugunu ogrenmistik. Hea en guclu supes kim diyosaniz Cosmic Armor Superman diye bir hali. Multiverse e yakin bir seviyededir. Spectreyi falan cok rahat alir.

Birde Silver surfer in Supesten daa fuclu oldugunu dusunuyorum. (post crisis supes ten). Ss tek bir hareketiyle yildizlari yok edecek kadar guclu. Bir nevi olumsuz. Supes le yapacagi vs de cok zorlanaci kesin fakat kazanan Ss olacaktir. Enerji absorbe yetegi belkide supes in gunes radyasyonlarini emecektir. Molekulleere hukmedebilmesi yine avantaj saglayabilir.

Evet katılıyorum, SS de supes den bir adım ötededir diyebiliriz. Thor'un fiziksel gücü, hızı, dayanıklılığı Superman la kıyaslanamaz bile, Thor'da yazılmış çizilmiş belli güç göstergesi sınırlar vardır az çok, Superman'in bu konularda çok daha üstün olduğunu rahatlıkla söyleyebilirm.

Gel gelelim Thor'un eğer Superman'i yenme durumu olursa bu zaten tamamen Mjolnir kaynaklı olur, başka bir şekilde mümkün dahi değil.

Thor, Mjolniri bir kenara bırakıp Hulk'u dahi yenebilecek bir karakter değil fiziksel mücadelede. Hulk'u da küçümsemiyorum yanlış anlaşılmasın.

İmperiex Prime sadece çok kısa bir zaman zarfında gözüktüğü için DC de hakkında çok derinlemesine analiz yapılamıyor haliyle Galactusa kıyasla. Full Power Galactus tabii ki muhteşem bir varlık ona sözüm yok yalnız cosmic power olarak önde derken biraz anlam karmaşası oluyor dostum, neden?

Sorun şu ki Marvel ve DC evrenlerini kıyaslarken bazı sorunlar çıkıyor ortaya, Galactus'a cosmic diyoruz ama İmperiex Prime zaten cosmosun kendisi bir anlamda, big bang'in, enverin ( enver kim lan ) başlangıcının gücüne sahip bir varlık cosmic değildir de nedir?

Cosmic Armor Superman; evet okumuştum o sayıları, ilginç bir şekilde aşırı güçlü bir DC kötüsünü yeniyordu, varoluşunun anlamıyla oluyordu bu da, karakter olarak daha sağlam olduğu için ve şimdi adını hatırlayamadım, anti monitor'muydu, yok değil, haydaa, neyse.

Bunlar aslında böyle göreceli şeyler, perspektife, bakış açısına, yazarlara göre değişebilecek şeyler, benim nihai izlenimim bu yönde olmuştu açıkçası İmperiex Prime hakkında, Galactus dan daha güçlü olduğu sonucuna varmıştım, kişiden kişiye değişebilir tabii.

Ama insan düşünüyor işte Galactus galaksiler boyutunda, sistemler boyutunda bir tehdit olabilir gibi daha çok, tüm evreni yok edecek, varoluştan silebilecek bir karakter değildir özünde Galactus.

Evet evrenin başından beri vardır Marvel da bildiğim kadarı ile ama İmperiex Prime ( o da öyledir ) bildiğin tüm varoluşa RESET atacaktı, FORMAT atacaktı resmen yav, yeniden bir big bang yapıp herşeyi sıfırdan başlatacaktı.

Galactus da böyle bir potansiyel var mı? Karnı tıka basa dolu olsa bile, sanmam. ( varsa da hatırlayamadım, hatırlatırsanız iyi olur tabi. )

Superman Prime değildi aslında bahsettiğim, şimdi çok uzun zaman oldu okuyalı bunları ingilizce olarak, isimler karışıyor da olabilir, tek hatırladığım omni potent olduğuydu, açık ve net kalmış bu aklımda, aşmıştı.

SS vs Superman: Moleküllere hükmedebilmesi işe yaramaz, o tarz saldırılara karşı inanılmaz bir direnci vardır superman'in, ama gel gelelim uzun da sürse öyle ya da böyle pes ettirme ihtimali evet bence de gayet yüksek.

SS'ın tek dezavantajı inanılmaz sakin kişiliği ve cosmic güçlerinin farkındalığından gelen huzuru, kendine güveni, tehdit altında hissetmemesi.

Ama Silver Surfer da yenilmez değildir.

Enerji absorbe yeteneğine gelelim, ne Marvel da ne DC de Superman kadar güçlü ve yoğun bir pil yoktur arkadaşlar. Öyle hoop diye tüm enerjisini falan ememez Silver Surfer falan, aşırı yükleme yapar, Silver Surfer da bir Galactus değil yani en nihayetinde.

Ama Silver Surfer'ın çok fazla kıl tüy yeteneği var Supes'e karşı kullanabileceği, cosmic awareness başlı başına bela zaten tek başına.

Benim Superman ile ilgili sadece tek bir gördüğüm şey var Silver Surfer karşısında avantaj olabilecek, gerçek potansiyeli ciddi anlamda bir muamma adamın, genel kanı şudur DC de kahramanlar arasında zaten; Superman isterse yapar, yeteri kadar istemesi ve inanması lazım.

Flash bile eğer yeteri kadar uğraşırsa Superman'in Speed Force'a bile geçebileceğini düşünüyor. ( tabii olmadı böyle bir şey diye biliyorum, Flash hala ister Marvel ister DC kimsenin yarışamayacağı bir karakter sürat bakımından )

Bu biraz da koşullara bağlı yani.

İmperiex Prime'ı biraz daha araştırın, doomsday'i tek vuruşta öldürmüş bir varlık, normalde Superman'i de öldürmesi gerekirdi bilinen dayanıklılığına göre gelgelelim, bunun olması demek tüm evrenin yok olması demekti ve supes sağ kaldı.

Yani yazarların supes'e böyle bir alan yarattığını düşünüyorum ben, near omnipotent gibi ama durumun ciddiyetine göre omnipotent dirençler, güç gösterileri görebiliyoruz.

Bir senaryo yazalım mesela, diyelim ki Galactus DC evreninde ki dünyaya saldırıyor önden SS'ı yolluyor.

Böyle bir senaryo da ben Superman'in Silver Surfer'ı yendiğini, sonra da bir şekilde ( artık Green Lantern Corps, JLA, Bruce Wayne'in dehası falan ne varsa :) ) Galactusu hacamat edip geriye postaladığını düşünebiliyorum gayet.

DC de buna benzer ve çok daha beter yığınla durumla karşılaşıp da üstesinden gelebilmiş bir karakter Superman, hor görmeyin olm, çok severim ben Superman'i ya!

Yani Fantastik bumbastik dörtlü falan becerebiliyorsa bunu, Superman de yapsın bir zahmet değil mi?

Yazarlarda bitiyor iş yani, ha ama olay nedir, bazı karakterler de bu yazar esnekliği tutmaz, inandırıcı olmaz, hade len dersiniz içinizden de işte bu tarz durumlara Superman çok güzel uyuyor, sırıtmıyor.

Şimdi allah aşkına kaç kişi World War Hulk'un Sentry ile başa baş kapışmasında içinden bir HADDEEE LAAAYN oradan demedi misal.

Thor da ilginç bir şekilde o seride yoktu zaten hatırlarsanız, piyasadan kaybolmuştu, e tabi olmaz gelecek adam Mjolniri ile, alacak gazını Hulk'un World War Hulk mulk dinlemeyecek.

İşte mesela bu WWH serisi bir kahramanı olduğundan daha güçlü göstermek için yapılmış zorlama bir seriydi mesela, tamam çok güçlüdür Hulk da, ı ıhh, beni ikna edemedi okurken kendine.

Marvel bunu popüler karakterlerine çok yapıyor. Neyse allahtan Ghost Rider olayını mantıkla hallettiler de Ghost Rider'ı yendi gibi bir tablo olmadı yani.

Açık ve net Ares'i ortadan ikiye caaart diye yaran bir Sentry'nin şöyle sağlam bir yumruğunun Hulk'u bayıltması gerekir normalde. ( Superman' e benzer bir güçle vurursa )

Ha ayrıca belirteyim Sentry de halt etmiş afedersin Superman'in yanında.

Böyle biraz daha fanboy tadında yazayım dedim okuması, tartışması eğlenceli olsun diye, özünde tüm çr karakterlerini seviyorum bakmayın yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urazs -- 9 Kasım 2013; 15:46:46 >

• Thorun fiziksel gücü yanlış biliniyor Thor defalarca alt etti hulk ı.Bu arada dışardayım paketimden gidiyor sonra yazarım

• quote:

Thorun fiziksel gücü yanlış biliniyor Thor defalarca alt etti hulk ı.Bu arada dışardayım paketimden gidiyor sonra yazarım

Doğrudur, aslında düşününce hatırladım şimdi, Thor aslında daha çok boğuşuyor Hulk ile, zevk alıyor bundan, savaşçı ruhu böyle güçlü bir karakterle bedensel mücadeleye girmekten zevk duyuyor, saygı duyuyor Hulk'un gücüne.

Tabi kendini tamamen Hulk'u durdurmaya programlarsa bunu yapar Thor çok rahat bir şekilde.

Ama Mjolnirsiz, çıplak elle, yumruk yumruğa yapabiliyor muydu hatırlayamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: urazs

quote:

Thorun fiziksel gücü yanlış biliniyor Thor defalarca alt etti hulk ı.Bu arada dışardayım paketimden gidiyor sonra yazarım

Doğrudur, aslında düşününce hatırladım şimdi, Thor aslında daha çok boğuşuyor Hulk ile, zevk alıyor bundan, savaşçı ruhu böyle güçlü bir karakterle bedensel mücadeleye girmekten zevk duyuyor, saygı duyuyor Hulk'un gücüne.

Tabi kendini tamamen Hulk'u durdurmaya programlarsa bunu yapar Thor çok rahat bir şekilde.

Ama Mjolnirsiz, çıplak elle, yumruk yumruğa yapabiliyor muydu hatırlayamadım.

Yav hocam yemin ediyorum senle şöyle konuşmak hoşuma gidiyor. Bayadır yoktun ayrılma konudan

• urazs U kullanıcısına yanıt
    Cosmic Power ın genel anlamda normal bir güce göre daha önde olduğunu düşünüyorum. Mesela SS de Galactus un parmağındaki enerji kadar cosmic power varmış diye duymuştum. EE bu Power ile karadeliğinden tut her şeyin zartını zurtunu yapabiliyo SS

Galactus un evrensel boyutta gücü vardır. Belkide daha fazla. Ultimate Nillüfer silahını duydunuz mu hocam? Onun tüm evreni yok edecek kadar gücü olduğu biliyor. Sonradan anlaşıldığı kadarıyla bu silah galactus un bir parçası, yani siz düşünün Veya Galactus bir seride aşırı derece aç ken tüm super hero ların yardımıyla öldürülüyor. (son vuruşu ss yapıyo. dikkat edelim kendi Cosmic gücü). Galactus ölünce bunu tam zıttı bir karakter olan Abraxas ortaya çıkıp evreni yok edeceğini söylüyor. Bunu öğrenen reed richars oğlu franklin ve bir kaç kişinin daha yardımıyla Galactusu tekrar hayata döndürüyor. Böylece Abraxas tehlikesi de ortadan kalkıyor.

Supes in sinirli hali olduğu kadar SS nin de var. Bir ss de inanırsa JL yi bile yener. Çok abartı gücü var. Dediğim gibi tek bir hareketiyle yıldızları yok edebilir. Superman ve JL deki birçok eleman bu gücün genel anlamda altında. Yani galactus a falan pek gerek kalmaz. Ancak Spectre nin gelmesi gerek.

Imperiex in cosmic gücü var mıdır bilemiyorum. Hani anti monitor da varda İmperiex big bang gücünde. O da evrene reset atabilir. Galactus un evreni yok etmek haricinde zibilyon gücüde vardır. Örneği ss de mevcut.

Cosmic Armor Superman Anti monitor ile birleşmiş hali

Fantastk dörtlü hiçbir zaman galactus u yenemedi. Zaten o takımın yenme gibi bir ihtimali olamaz. SS tek başına yok eder onları. Unutmadan Galactus evren için gerekli bir varlık. Yukarıda da dediğim gibi kendisi yok etmese bile öldükten sonra yok edecek biri var

Diğer değindiniz yerlerde aynı düşüncedeyiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -_-_- -- 9 Kasım 2013; 16:04:21 >

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.