Şimdi Ara

En güçlü süper kahraman kim? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
461
Cevap
2
Favori
27.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: miozet

Arkadaşlar kusura bakmayın ama yazarlar kimi isterse onu kazandırırlar ikili kapismalarda
    Genel olarak süper kahramanlarda güç türlerini kıyaslamak daha mantiklidir. Mesela telepatlar genel olarak kas gücüne dayalı olanları yenerler. Yani yeri geliyo normal.bi insan olan batman superman i alt ediyo.

yıl olmuş 2013 batman in hala normal bir insan olduğunu sanan var

hocam bu bölümdeki batman fan club ı bulup okursanız batman in captain america gibi super insan olduğunu anlarsınız

• ben sadece örnek verdim. kusura bakma yıl olmuş 2013 ama ben haala batman in eski sayılarını okumadım, bu yüzden bilmiyorum. yazdığım şeyde sadece batmanin olayına kafa yorman da ilginç. keşke yorumun ana fikrini anlasaydın.
  • miozet kullanıcısına yanıt
    WHAAAT! diye bağırdım abi ne saçmalıyorsunuz Bruce Wayne %100 insan kim atmış onu ben çizgi romanlarının %40 ını okudum ve anlamak yeterli

Daha da kaynak falan isterseniz alın.

http://www.dccomics.com/batman

Batman is proof you don’t need superpowers to be a superhero

Batman süper güçler olmadanda süper kahraman olunabileceğinin kanıtıdır !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi \mXm/ -- 25 Haziran 2013; 14:05:48 >
  • Ne biliyim abi adam yıl olmuş 2013 diyince ben de öyledir derdim :) yani hiç bi yerde duymadım süper güçlerini ben de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ne biliyim abi adam yıl olmuş 2013 diyince ben de öyledir derdim :) yani hiç bi yerde duymadım süper güçlerini ben de.

O Batman Fan Club ı okudum tamamen saçmalık. Heralde Vikipedi den almışki Vikipedi de bilgiler istenildiği gibi değiştirilebiliyor. O yüzden o kaynağa güvenmem istediğiniz çizgi romanı okuyun Batman hiçbir zaman doping gibi veya o Kaptan Amerika ezikleri gibi süper formül uygulamaz. Çeviktir , atletiktir bunu her insan çalışarak yapabilir. Ve tabi paranın verdiği nimetler var. Onca alet vs.

Mahmut sen en iyisi Sonic takip etmeye devam et agam . Harbi bir an o cevabı görünce kafamın tası attı.

• \mXm/ kullanıcısına yanıt
    Öyle deme. Captain America bi Batman olmasa da Avengers ın temeli. Ayrıca Captain America da her ne kadar süper formül uygulansa da kas gücü olarak diğerleriyle pek kapışcak güce sahip değil. Zaten Avengers ilk defa üye değişimine geçtiğinde lider seçilmesi olay olda hep alay ettiler
  • quote:

Orijinalden alıntı: \mXm/

quote:

Ne biliyim abi adam yıl olmuş 2013 diyince ben de öyledir derdim :) yani hiç bi yerde duymadım süper güçlerini ben de.

O Batman Fan Club ı okudum tamamen saçmalık. Heralde Vikipedi den almışki Vikipedi de bilgiler istenildiği gibi değiştirilebiliyor. O yüzden o kaynağa güvenmem istediğiniz çizgi romanı okuyun Batman hiçbir zaman doping gibi veya o Kaptan Amerika ezikleri gibi süper formül uygulamaz. Çeviktir , atletiktir bunu her insan çalışarak yapabilir. Ve tabi paranın verdiği nimetler var. Onca alet vs.

Mahmut sen en iyisi Sonic takip etmeye devam et agam . Harbi bir an o cevabı görünce kafamın tası attı.

Yavas hopp destur. @urazs hocam sizden daha fazla cizgi roman okumus biridir. Sacmalik demekle yazilanlar sacma degildir. Tony stark inda normal bir insan olmadigini biliyo musunz? Kaynak vericem fakat sacmalik diceksiniz gene. Ben yinede veriyim.

Altevren sitesinden marvel evren ve otesi adli pdf yi okuyun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -_-_- -- 25 Haziran 2013; 23:04:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmutzahitcelik

quote:

quote:

Yavas hopp destur. @urazs hocam sizden daha fazla cizgi roman okumus biridir. Sacmalik demekle yazilanlar sacma degildir. Tony stark inda normal bir insan olmadigini biliyo musunz? Kaynak vericem fakat sacmalik diceksiniz gene. Ben yinede veriyim.

hocam başkası umrumda değil batman hepimiz gibi normal bir insandır kim ne derse desin her resmi kaynakta geçiyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

hocam başkası umrumda değil batman hepimiz gibi normal bir insandır kim ne derse desin her resmi kaynakta geçiyor

Her resmi kaynak derken ÇR ler de mi yoksa sitelerde mi?

• Bildiğim kadarı ile batman de tony stark da normal insan.
    sadece maddi imkanları el verdiğince birşeyler yapıyorlar.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

her 2sindede Tony de normal insan diye biliyorum onu çok okumadım ama o da sitelerde öle geçiyo sorduğum çoğu uzmanda Batman ve Iron Man e süper insan diyen hangi manyak dedi hepsi

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

her 2sindede Tony de normal insan diye biliyorum onu çok okumadım ama o da sitelerde öle geçiyo sorduğum çoğu uzmanda Batman ve Iron Man e süper insan diyen hangi manyak dedi hepsi

tony super değil meta-insan

• hulk

• quote:

Orijinalden alıntı: Öner

Bildiğim kadarı ile batman de tony stark da normal insan.

.....Marvel Evreni’nde normal insanlardan farklı olarak, bir takım süper güçlü, ―metainsan‖ların olması. Bu süper güçlerin temel kökenleri, aslında tarihi çağlarda Dünya’ya gelen ve çeşitli deneyler yapan, Marvel Evreni’nin en güçlü varlıklarından Celestials’a dayanıyor. Boyları 600 metreyi aşan ve ―Uzay Tanrıları‖ olarak tanımlanan bu varlıklar, tarih öncesi dönemlerde Dünya’ya geliyorlar ve insan ırkı üzerinde çeşitli deneyler yapıyorlar.

Bunun bir sonucu olarak, süper güçlü Eternals ve onların düşmanları, Deviants ırkları yaratılıyor. Aynı zamanda, insanların, yani homo sapiens’lerin de genetik kodlarında bir değişim oluyor. İşte Marvel Evreni’ndeki süper güçlerin asıl temeli de bu genetik değişime dayanıyor. Bu genler, hem belli bir süre sonra doğal olarak insanları değiştirmeye başlayarak onlara özel güçler kazandırıyor (mutantlar), hem de, aktif mutant genleriyle doğmayanları da çeşitli faktörlerin yardımıyla ―meta-insan‖lara çevirebiliyor.

Burada, radyasyon konusunda ufak bir parantez açalım. Bu ―çeşitli faktörler‖in en büyüğü elbette radyasyon. Eğer Marvel Evreni’nin orijin hikayelerini az çok biliyorsanız, bu hikayelerde radyasyonun enteresan bir rolü olduğunu fark etmişsinizdir. Spider-Man radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılıyor, Fantastic Four uzayda radyoaktif kozmik ışınlara maruz kalıyor, Daredevil’in gözlerini radyoaktif maddeler kör ediyor, Hulk gamma ışınları tarafından yaratılıyor, vesaire...

İşte Celestial’ların hikayesi de, 1960’larda yazılan bu radyasyon hikayelerine bir mantık getiriyor. Kısacası, Marvel 1960’larda, radyasyonun tam etkileri henüz bilinmiyorken yazdığı bu öykülere karşı gelebilecek ―Yahu radyoaktif örümcek ısırdı diye neden Örümcek-Adam oluyor ki, kanser olması gerekmez mi?‖ şeklinde modern sorulardan da sıyrılmış oluyor.

Marvel Dünyasının bizim dünyamızdan bir başka farkı da, ciddi bir teknoloji farkı olması. Uzay gemileri, teknoloji harikası jet ve silahlar, Iron Man zırhı gibi pek çok teknolojik gelişme, Marvel karakterlerine Celestial’ların özel genlerine muhtaç olmadan süper güçler kazanma fırsatı veriyor. Fakat tabi ki, Reed Richards, Tony Stark ve benzeri pek çok dahinin akıl almaz buluşları, onların genlerinde de zekalarını normal boyutların çok üzerine çıkaran ―meta-insan‖ genleri yattığının bir göstergesi olabilir...

Berk Uralcan (alıntı)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Öner

Bildiğim kadarı ile batman de tony stark da normal insan.

.....Marvel Evreni’nde normal insanlardan farklı olarak, bir takım süper güçlü, ―metainsan‖ların olması. Bu süper güçlerin temel kökenleri, aslında tarihi çağlarda Dünya’ya gelen ve çeşitli deneyler yapan, Marvel Evreni’nin en güçlü varlıklarından Celestials’a dayanıyor. Boyları 600 metreyi aşan ve ―Uzay Tanrıları‖ olarak tanımlanan bu varlıklar, tarih öncesi dönemlerde Dünya’ya geliyorlar ve insan ırkı üzerinde çeşitli deneyler yapıyorlar.

Bunun bir sonucu olarak, süper güçlü Eternals ve onların düşmanları, Deviants ırkları yaratılıyor. Aynı zamanda, insanların, yani homo sapiens’lerin de genetik kodlarında bir değişim oluyor. İşte Marvel Evreni’ndeki süper güçlerin asıl temeli de bu genetik değişime dayanıyor. Bu genler, hem belli bir süre sonra doğal olarak insanları değiştirmeye başlayarak onlara özel güçler kazandırıyor (mutantlar), hem de, aktif mutant genleriyle doğmayanları da çeşitli faktörlerin yardımıyla ―meta-insan‖lara çevirebiliyor.

Burada, radyasyon konusunda ufak bir parantez açalım. Bu ―çeşitli faktörler‖in en büyüğü elbette radyasyon. Eğer Marvel Evreni’nin orijin hikayelerini az çok biliyorsanız, bu hikayelerde radyasyonun enteresan bir rolü olduğunu fark etmişsinizdir. Spider-Man radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılıyor, Fantastic Four uzayda radyoaktif kozmik ışınlara maruz kalıyor, Daredevil’in gözlerini radyoaktif maddeler kör ediyor, Hulk gamma ışınları tarafından yaratılıyor, vesaire...

İşte Celestial’ların hikayesi de, 1960’larda yazılan bu radyasyon hikayelerine bir mantık getiriyor. Kısacası, Marvel 1960’larda, radyasyonun tam etkileri henüz bilinmiyorken yazdığı bu öykülere karşı gelebilecek ―Yahu radyoaktif örümcek ısırdı diye neden Örümcek-Adam oluyor ki, kanser olması gerekmez mi?‖ şeklinde modern sorulardan da sıyrılmış oluyor.

Marvel Dünyasının bizim dünyamızdan bir başka farkı da, ciddi bir teknoloji farkı olması. Uzay gemileri, teknoloji harikası jet ve silahlar, Iron Man zırhı gibi pek çok teknolojik gelişme, Marvel karakterlerine Celestial’ların özel genlerine muhtaç olmadan süper güçler kazanma fırsatı veriyor. Fakat tabi ki, Reed Richards, Tony Stark ve benzeri pek çok dahinin akıl almaz buluşları, onların genlerinde de zekalarını normal boyutların çok üzerine çıkaran ―meta-insan‖ genleri yattığının bir göstergesi olabilir...

Berk Uralcan (alıntı)

ne salakça bir şeymiş bu yav 600 metrelik devler gitsin insanların beyinleriyle oynasın Marvel a burdan bir eksi daha ve

Valla bizim Batman bize yeter. Böle saçma senaryodanda bir şey olcaksa hiç olmasalarmış keşke. Tamamen saçmalık bu meta insan dalgası ama gene sonuç olarak beyni sadece robot yapmaya yetiyor yani gene pek bir şey değişmemiş.

• Bütünyazılanları okudum ama hiç birinde dr doomu göremedim.Hakikaten bazı arkadaşlar çok biliyomuş gibi yazmış yazmış ama dr doomdan nasıl söz etmemiş anlamadım.Dr. Doom galactusu yendi çr dede vardı hatta ve hulkuda yenmişti,bunun yanında beyonderı unuttunuz beyonder o kadar güçlüydükü marvel ilerleyen dönemlerde ona bahşettiği güçten dolayı gerçek anlamda yenilmez olan beyonderı saçma sapan senoryolarla güçsüzleştirdi.Bu arada dr doom marvel evreninde gerçek anlmada harcanan bir karater bu gerçek potansiyelini göstermiyorlar bir türlü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SenJi

Bütünyazılanları okudum ama hiç birinde dr doomu göremedim.Hakikaten bazı arkadaşlar çok biliyomuş gibi yazmış yazmış ama dr doomdan nasıl söz etmemiş anlamadım.Dr. Doom galactusu yendi çr dede vardı hatta ve hulkuda yenmişti,bunun yanında beyonderı unuttunuz beyonder o kadar güçlüydükü marvel ilerleyen dönemlerde ona bahşettiği güçten dolayı gerçek anlamda yenilmez olan beyonderı saçma sapan senoryolarla güçsüzleştirdi.Bu arada dr doom marvel evreninde gerçek anlmada harcanan bir karater bu gerçek potansiyelini göstermiyorlar bir türlü.

Marvel evreninde yaşayan her karakter harcanmaya mahkumdur.

Ama Fantastik 4lüdeyse bu karakter zaten harcanmadan bitmiştir
  • quote:

Bütünyazılanları okudum ama hiç birinde dr doomu göremedim.Hakikaten bazı arkadaşlar çok biliyomuş gibi yazmış yazmış ama dr doomdan nasıl söz etmemiş anlamadım.Dr. Doom galactusu yendi çr dede vardı hatta ve hulkuda yenmişti,bunun yanında beyonderı unuttunuz beyonder o kadar güçlüydükü marvel ilerleyen dönemlerde ona bahşettiği güçten dolayı gerçek anlamda yenilmez olan beyonderı saçma sapan senoryolarla güçsüzleştirdi.Bu arada dr doom marvel evreninde gerçek anlmada harcanan bir karater bu gerçek potansiyelini göstermiyorlar bir türlü.

filmde dr doom Benjamin'i eski haline getirmeye çalışıyordu, sebebi ise diğerlerini yok etmeye çalışırken benjamin ona engel olmasın ...
    Hatta tekrar insana dönüştürünce "önümdeki en büyük engeli de böylece ortadan kaldırdık" demişti.
    ondan çekiniyor gibiydi.

• Senin bakış acinla bakarsak, magneto en.güçlü. Doom u saniyesinde bitirir. Bi kahraman başka güçlü bi kahramanı yeniyi diye en güçlü süper kahraman olamaz. Ona bakilirsa doom u iron patriot lü kafadan çatlak Osborn bile dize getiriyo. Bi de sentinel var tabi. Doomun kendisi bile korkuyo ondan.

• quote:

quote:

Marvel evreninde yaşayan her karakter harcanmaya mahkumdur.

Ama Fantastik 4lüdeyse bu karakter zaten harcanmadan bitmiştir

Zaten f4 resmen çocuklara özel yapılmış bildiğin 12 yaş altı çizgi romanı.İnsan okudukça sinirleri bozuluyor hayatımda bu akdar saçma bir senaryo görmedim bunu yazan senarist nasıl o işi aldıysa artık bilemiyorum herhalde torpiiler gelmiş ve onuda geçtim kimse bunları dile bile getirmiyor ama supermane laf ediyorlar.F4 gitti nasıl saçma sapan bir senaryoyla saçma apan diyorum aslına çocuksu bir senaryoyla galaktusu yendi ve bunun bir kerer değil yüzlerce kez yaptı,hepsini geçtim dr. doom bildiğim çizgi filmlerdeki kötü karakterler gibi kötü yapıcam bilin bakalım ne DÜNYAYI YOK EDİCEM HAHAHAH ama neden bunun yapıcak hala çözemedim sadece ben değil senaristlerde bilmiyor acaba ne sallasak diye ya bu akdr saçma birşey olamaz.İşin komik tarafı asıl kötü karakter mr fantastic dir adam gitti victor von doomun nişanlısını ayarttı,işyerini batırdı,hayatını kararttı en son adam çıldırdı ve bunun yapan kişiyi baş karakter.Ya o akdar komikki f4 serisi bir kere çrde bir oaly oluyor atlıyor bu 4 lü araçlarına pat diye latveriaya gidiyorlar ve dr. doomu dövüp geri geliyorlar hakikaten okurken güldüm.Ya dr. doom gerçekten çok iyiy tasarlanmış bir karakter ve ona özel ilgi gösterip üstüne düşseler gerçekten baya başarılı bir seri yaratabilirlerdi.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.