Şimdi Ara

En iyi 5 üniversite hariç mühendislik okumayın (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
3.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: canislupusccc

quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

quote:

Orijinalden alıntı: yerdavader

fırat üniversitesi mezunu olup ibm de çalısan var

kanıt ?

çukurova mezunları da var hem de baya fazla google'a yaz arastir kendinizi bilkent odtu gibi yerler ile sinirlandirmayin.. ki oralara girince de her şey bitmiyor.. oralarda da ortalamanizi yuksek tutmaniz ve cok calismaniz gerekiyor.

eskiden mezun olmuş mühendislerle kendinizi kıyaslamayın. O zamanlar toplam mühendislik kontenjanı çok az olduğu için, sıradan bir okuldan mezun olan bir mühendis iyi bir iş bulabiliyordu. Şu anda her taraf zibil gibi mühendis kaynıyor.

Bir de herkes bilgisayar mühendisliğinden örnek veriyor. Bilgisayar mühendisliği şu an bir patlama yaptı teknoloji ilerlediği için, ama aşırı mezun sayısı yüzünden tıkanıyor diğer yandan.

Daha açık konuşmak gerekirse, ilk 15-20 bindeki üniversitelerden mezun olmazsanız, büyük şirketlere girme ihtimaliniz çok düşük. Küçük şirketlerde de it gibi çalıştırıp çok az para veriyorlar.

Öğretmenlik yazmak bile çok daha mantıklı.

Mühendislik ve iibf artık çöp meslekler. Ancak belli başlı okullarda okunursa para kazandırabilir.

Şu an herkes kpss'ye yüklendi. Devlet son umut oldu pek çok kişi için.

Şu noktayı da hatırlatayım. Herkes kendini geliştirme diye bir şey tutturmuş. 2-3 dil bilmek bir işe yaramaz. Şirketlerin zaten tercümanları var. Bilgisayar kursuna gitmek de bir işe yaramaz. Bunlar kendini geliştirme değildir. Kendini geliştirme bir şirkete girip bilfiil 3-5 sene iş yapmaktır. iş tecrübesi önemlidir özel sektörde. Bir şirketin sizi yetiştirmesi lazım. İyi bir şirkete giremezseniz tecrübeniz de gelişmez, saçma sapan işler yaptırırlar. Yaş da 30'a geldi mi, vasıfsızsan özel sektör için çöpsün demektir. Senin yerine 22 yaşında adamı alıp yetiştirir. Tek çıkar yol kpss olur, kpss'de de acayip yüksek puanlar gerekiyor artık. Çünkü çok fazla lisans mezunu var ve diğer bir sıkıntı da devlet alımları azalttı çünkü memur sayısı çok arttı son yıllarda.

• bu hukuk için de geçerli. İş ilanlarında ankara ve İstanbul'daki devlet okullarından mezun diye ibare koyan şirketler var.

Düşük üniversitelerden uzak durun. Zaman ve para kaybı.

Ama serbest çalışma gibi bir amacınız varsa o başka. Serbest çalışmaya uygun tek meslek zaten avukatlık.
  • Nicotinell N kullanıcısına yanıt
    Kardeşim iyi güzelde bu adamlar ney seçsin mesela bu sene girenler seneye girenler her sene her sene herkes 15k ya giremiyor girmek için 20 sene mezuna mı kalsın 15k ya girince bir bok olacakmış gibi ülkede insanların önüne başka meslek mi sunuluyor herkesin üni ye gitme zorunluluğu varmış gibi üni ye gidiyor söyle napsın bu insan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iibf ve mühendislik çöp meslek. Onları yazmasın yeter 3-4 okul hariç.

Herkesi kurtaracak bir formül olmasa da, düşük sıralamalı biri için en makul olan devlete girmesi kolay bir meslek seçmektir. Özelde şansları çok düşük çünkü. Bazı öğretmenlikler ve sağlık mesela.
    ahahhasbsbsb sen ne okuyorsun

• xasger kullanıcısına yanıt
    Hocam İTÜ'de ilk haftam mühendislikte ve maden fakültesinde 45 derecede pişmek dışında çok sevdim okulu. Buram buram teknik kokuyor. Şimdiden tavsiye edebileceğim bir okul.

• quote:

Orijinalden alıntı: interramcho

Hocam İTÜ'de ilk haftam mühendislikte ve maden fakültesinde 45 derecede pişmek dışında çok sevdim okulu. Buram buram teknik kokuyor. Şimdiden tavsiye edebileceğim bir okul.

Yanlış anlaşılmasin ben itude odtu de falan değilim ama bok atmak serbest

• Anadım ağbeyyy

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Kardeşim iyi güzelde bu adamlar ney seçsin mesela bu sene girenler seneye girenler her sene her sene herkes 15k ya giremiyor girmek için 20 sene mezuna mı kalsın 15k ya girince bir bok olacakmış gibi ülkede insanların önüne başka meslek mi sunuluyor herkesin üni ye gitme zorunluluğu varmış gibi üni ye gidiyor söyle napsın bu insanlar

• Gittiğim iş mülakatlarında , sorulan sorular oluyordu kendi mühendislik alanımla ilgili. 2 kere rastladım bu söyleyeceğim olaya. Mülakatı yapanlar sorulara doğru cevap verdiğimi görünce , açıkçası bize itü odtü vs bilimum üniversitelerden öğrenciler de geldi ama bu soruların çoğunu yapamadılar dedi. Bu arada mülakatı yapanlarda mühendistiler. Kendi söylediklerini aktarıyorum , " biz üniversite ayırmıyoruz çünkü isim yapmışlarda da durum söylediğim gibi. Yeni mezun iş tecrübesi edinmeden hangi üniversite mezunu , hangi birine ne kadar fark atabilir ki? Bu fark yalnızca kendini belli başlı oranda geliştirenler de oluyor , bu da öğrencinin çabası. Yani her okuldan çıkabiliyor bunu gözlemledik " diye söylediler.

En azından bunu fark edebilmeleri güzel. He tabi üniversitelerin de iyisi kötüsü olacaktır. Ama bu uçurum en iyisi ile en kötüsü arasında çok fazladır. Diğer aralıklarda bahsedildiği kadar olmadığını düşünüyorum. Çünkü öğrenci salarsa kendini , ne yaparsan yap mevcut kafada standart bir birey olacaktır.

Not: Bahsettiğim kimya mühendisliği değildir , çünkü kimya mühendisliğinin alanı gayet dar bir çerçevededir.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özellerden: Koç, Bilkent, TOBB, Sabancı

Devletten: Boun, İtü, Odtü

Bunları okumayan ölsün demiyorum ama buralar ayrı tabii. Hacettepe, Ytü vs. 2. klasman bence ve üsttekileri yakalayabilecek potansiyellerdekiler.Alt tarafların yakalaması çok zor tabi

• quote:

Orijinalden alıntı: antizero

Gittiğim iş mülakatlarında , sorulan sorular oluyordu kendi mühendislik alanımla ilgili. 2 kere rastladım bu söyleyeceğim olaya. Mülakatı yapanlar sorulara doğru cevap verdiğimi görünce , açıkçası bize itü odtü vs bilimum üniversitelerden öğrenciler de geldi ama bu soruların çoğunu yapamadılar dedi. Bu arada mülakatı yapanlarda mühendistiler. Kendi söylediklerini aktarıyorum , " biz üniversite ayırmıyoruz çünkü isim yapmışlarda da durum söylediğim gibi. Yeni mezun iş tecrübesi edinmeden hangi üniversite mezunu , hangi birine ne kadar fark atabilir ki? Bu fark yalnızca kendini belli başlı oranda geliştirenler de oluyor , bu da öğrencinin çabası. Yani her okuldan çıkabiliyor bunu gözlemledik " diye söylediler.

En azından bunu fark edebilmeleri güzel. He tabi üniversitelerin de iyisi kötüsü olacaktır. Ama bu uçurum en iyisi ile en kötüsü arasında çok fazladır. Diğer aralıklarda bahsedildiği kadar olmadığını düşünüyorum. Çünkü öğrenci salarsa kendini , ne yaparsan yap mevcut kafada standart bir birey olacaktır.

Not: Bahsettiğim kimya mühendisliği değildir , çünkü kimya mühendisliğinin alanı gayet dar bir çerçevededir.

Katiliyorum buna. Örnek vermek gerekirse İtü makine ve Ytü makine arasında fazla fark yoktur.Calışarak İtülünün önüne rahat geçersin ama kalkıp 150k'daki adamın geçmesi %5 ihtimal bence

• quote:

Orijinalden alıntı: ENESERALP

ben kamuda çalışan bir mühendisim. 40 yaşındayım.

Düşük üniversitelerde mühendislik okumak ya da başka bölümleri okumak genel olarak, özel sektörde büyük bir eziyettir. Çok çalıştırıp az para verirler.

Bu yüzden herkes kpss kasıyor, kpss taban puanları her geçen sene daha da uçuyr
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

quote:

Orijinalden alıntı: canislupusccc

quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

quote:

Orijinalden alıntı: yerdavader

fırat üniversitesi mezunu olup ibm de çalısan var

kanıt ?

çukurova mezunları da var hem de baya fazla google'a yaz arastir kendinizi bilkent odtu gibi yerler ile sinirlandirmayin.. ki oralara girince de her şey bitmiyor.. oralarda da ortalamanizi yuksek tutmaniz ve cok calismaniz gerekiyor.

eskiden mezun olmuş mühendislerle kendinizi kıyaslamayın. O zamanlar toplam mühendislik kontenjanı çok az olduğu için, sıradan bir okuldan mezun olan bir mühendis iyi bir iş bulabiliyordu. Şu anda her taraf zibil gibi mühendis kaynıyor.

Bir de herkes bilgisayar mühendisliğinden örnek veriyor. Bilgisayar mühendisliği şu an bir patlama yaptı teknoloji ilerlediği için, ama aşırı mezun sayısı yüzünden tıkanıyor diğer yandan.

Daha açık konuşmak gerekirse, ilk 15-20 bindeki üniversitelerden mezun olmazsanız, büyük şirketlere girme ihtimaliniz çok düşük. Küçük şirketlerde de it gibi çalıştırıp çok az para veriyorlar.

Öğretmenlik yazmak bile çok daha mantıklı.

Mühendislik ve iibf artık çöp meslekler. Ancak belli başlı okullarda okunursa para kazandırabilir.

Şu an herkes kpss'ye yüklendi. Devlet son umut oldu pek çok kişi için.

Şu noktayı da hatırlatayım. Herkes kendini geliştirme diye bir şey tutturmuş. 2-3 dil bilmek bir işe yaramaz. Şirketlerin zaten tercümanları var. Bilgisayar kursuna gitmek de bir işe yaramaz. Bunlar kendini geliştirme değildir. Kendini geliştirme bir şirkete girip bilfiil 3-5 sene iş yapmaktır. iş tecrübesi önemlidir özel sektörde. Bir şirketin sizi yetiştirmesi lazım. İyi bir şirkete giremezseniz tecrübeniz de gelişmez, saçma sapan işler yaptırırlar. Yaş da 30'a geldi mi, vasıfsızsan özel sektör için çöpsün demektir. Senin yerine 22 yaşında adamı alıp yetiştirir. Tek çıkar yol kpss olur, kpss'de de acayip yüksek puanlar gerekiyor artık. Çünkü çok fazla lisans mezunu var ve diğer bir sıkıntı da devlet alımları azalttı çünkü memur sayısı çok arttı son yıllarda.

ben 35k dan kaldım hocam ilk 15k için.dediğin şeyleri ben de düşündüğüm için

Matematik öğretmenliği çok daha mantıklı bşr seçenektir.Devlete girersen 3k maaş 20 saat çalışıyprsun haftada.Buna denk gelen mühendislikte türkiyede isen asgari ücretin bir tık üstü başlarsın öğretmenle eşit maaş almak için günde 10 saat 5 yıl çalışırsın üstelik 3 ayda tatil.Matematik öğretmenliği asla bitmez bitmiş diyen yalan söylüyordur özelde imkanı çok en kötü saatlik 70tlye özel ders veriyorsun hafta 10 saat versen 1 haftada 700 tl alırsım ek iş dershane yaparsın devlet+dershane yaparsın en az 10bin maaş alırsın kral gibi yaşarsın.Keşke mat öğretmenliği yazsaydım.ilkokul mat hocamın dershanesi vardı adamın.70 yaşında hala çalışıyodu adam

• Hocam şaka amaçlı mı açtın konuyu tam anlamadım ama şunu düşünüyorum ODTÜ Bilkent Boun İTÜ vb. okullar mühendislik açısından diğer okullardan artısı vardır.Kişi çok iyi çalışıp iyi yerlere gelebilir tabiki ama bu okullardan mezun adamlarda kendilerini çok iyi geliştiriyor boş durmuyor çoğu

• Hocam şaka amaçlı mı açtın konuyu tam anlamadım ama şunu düşünüyorum ODTÜ Bilkent Boun İTÜ vb. okullar mühendislik açısından diğer okullardan artısı vardır.Kişi çok iyi çalışıp iyi yerlere gelebilir tabiki ama bu okullardan mezun adamlardan kendilerini çok iyi geliştiriyor boş durmuyor çoğu

• RO.RA.BJ. kullanıcısına yanıt
    Kardeş nem de onu yazdım

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.