Şimdi Ara

en iyi akü markası ve akü ömrü (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.114
Cevap
28
Favori
815.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki

en iyi akü markası ve akü ömrü

(En Son Oy Tarihi: 6.11.2024)
Giriş
    74 amper varta 200 tl
  • 60 amper varta eskiyi iade etdiginiz de 100 tl biz de :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: nokıan misa lastik

quote:

Orijinalden alıntı: cordoba44

Merhabalar benimde bir sorum olcaktı. Geçenlerde aracın bozuk olan hoparlörünü değiştim haliyle test etmek için radyoyu açtım 10-15dk düşük seste. Bugün araç çalışmadı akü bitmiş olabilir mi? Aracı geçen yıl aldık satıcı aküyü yeni taktırdığını söyledi. Kontak açıkmıydı hatırlamıyorum bu nedenle boşalmış olabilirmi akü?
    Yenisini almam gerekiyorsa 100-150 tl arası kaliteli akü tavsiyesi???

aracınızın markası nedir kaç amper kullanıyor 0212 441 2837 /38

Abi lastikçisin anladıkta, aküyü bitiren sebebi araştırmadan neden akü pazarlamaya kalkıyorsun direk?

O aküyü bitiren ne? önce arızayı bulmak lazım, arıza bulunamaz ve akü bozuksa o zaman satılır.

Şimdi bu arkadaş mutlu akü aldı diyelim, 2 ay sonra aynı arıza o aküyüde bitirir, sonra mutlu akü kötü olur.

• Aracınızın aküsünün kaç amper olduğunu öğrenmek isterseniz araç marka model ve motor bilgisini verirseniz yardımcı olurum
  • quote:

Orijinalden alıntı: parcaciyiz.biz

60 amper varta eskiyi iade etdiginiz de 100 tl biz de :D

Siz neredesiniz? :D
  • Akü çok. Kalite ise yerli olarak MUTLU aküde...Ben COROLLA 2004 arabamda Halen akü değişmedim...9. yılın içindeyim...Çok şükür...MUTLU 45 AMPER akü.. Yeni aküyü kışa girmeden yine 60 Amper MUTLU alacağım inş..Fiyatı - 120 - 125 Lira.. Hepsi bu kadar...Avrupa malı diye 160 - 180 Lira ödeyip soyulmayın..En önemlisi aldığınız akünün üretim tarihine bakın...Yüz kişiden 99 kişi bunu bilmiyor..Akü aldım..Şu marka, şu fiyata aldım...Peki 3 yıllık akü ile 6 aylık akü aynımı ? İkiside akü diye aynı fiyata satılıyor....Cevap TISSSSSS....Saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 25 Haziran 2012; 10:54:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dyo

Merhaba,
    3 yıllık 60 ah. delphi akü kullanıyorum yazın sıcak havalarda sorunsuz çalışıyor.
    Kışa girmemle beraber sabah marşı çok ağır çeviriyor gıy gıy gıy deyip yığılıp kalıyor.
    Eğerki çalışırsa şayet o gün içerisinde 100 kere kontaği kapat aç sorunsuz şekılde çalışır.
    Akü 3 yıllık 20/50 castrol yağ koymuştum 2 ay önce. acaba yağ kalınmı gelıyor yoksa akü bitikmidir.

Akü almam gerekirse şayet hangi aküyü almamı önerirsiniz gecen bi elektrikçide povver marka vardı mutlu ürünü aynı kalite sadece isim değişikliği demişti doğrumudur.

Siz akünün içine 20/50 castrol yagmı koydunuz???

Mesaj eski sanırım yeni akü almışsınızdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydayd -- 27 Ağustos 2012; 21:31:23 >

• Taşkafanın yorumlarına katılıyorum. Aynı şey lastik alırken de geçerli. 2-3 yıl beklemiş akü yada lastik, ömrünün bir kısmını yata yata bitirmiş demektir. Ben de 3 sene önce arabama mutlu akü almıştım. Tam adını hatırlayamıyorum ama üst kapağı hariç komple kırmızıydı. aracımı 5 ay önce sattım. Alan arkadaş tanıdık hala biniyor. Sanırım akü 4. yılını tamamladı. Yerli malını teşvik etmek de gerek bence. Mutlu, yiğit yada inci gibi yerli firmaların yabancı markalarda çok bir farkı olacağını sanmıyorum. bide 4-5 senede bir alınan bir şey için ince hesap yapmaya gerek yok. Almışken yerli mallarından en babasını almak lazım bence.
    Bide şey var. Aracını satarken falanca marka aküsü var diye reklam yapanları da gördüm. Yani adam ömründe hiç araba görmemiş, bırakın arabayı, üzerindeki taş çatlasa 170 TL lik kullanılmış aküsüne bile kıyamıyor.

• Uno 60s sahibiyken orjinal aküsünü 8 sene sonunda değiştirmiştim. Yanılmıyorsam Magneti Marelli markaydı.
  • en az 5 akü yemiş biri olarak;
    yerli aküler sadece isimlerini pazarlamakta aslında vasatın ötesine geçememektedirler.
    şahsına münazır görüşüm ALMAN VARTA hertürlü ihtiyacı karşılayacak ayar ve kalitede bir akü markasıdır ve herkese tavsiye ederim,saygılar...
  • Benim aracım 2010 model Megane 2 sedan. suan 41.000de 20 agustos 2009 trafike cıkıslı. yani üstünde 3 senelik Fabrikanın taktıgı 72 Amper mutlu akü var. 38.000 bakımı yapılırken servis mutlaka aküyü değiştirin demişti. benim akü bitmiş okeye dönüyormuş.

ama lakin söyle bişey var marş almasında en ufak bir sıkıntı yok tık diye alıyor. ve aküye HKS Blow off'umun elektrik tesisatı + Ferrari kornasının rölesi + Müzik sistemimin Anfi elektrik kablosu baglı. o yüzdenmi acaba bitmeye baslamış aküm. bide 3 sene az degilmi yoksa normal mi bitmesi.

Varta'nın 74 Amperlik aküsünü almayı dusunuyorum. Sanırım vartanın 74'lügü mutlunun 72 amperligine eş değermiş boyut olarak. benimki 72 amper o zaman vartanın 74 lügü uyar bana.
  • 60A varta aküyü 7 sene kullandım bayram tatilinde degistirdim yolda kalmaktan korktugum icin inci kapalı aküyü tavsiye ettiler 170 tl tanidikti elektrikci 30 a saydi eski aküyü 140 tl ye aldım insallah pisman olmam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

quote:

Orijinalden alıntı: -YağmurAdam-

4 yil civarinda aku biter. Uzun sure yatan yada haftasonu kullanilan araclarda daha hizli da bitebilir. Havalar sogudugunda aku de zayiflama varsa kendini belli eder. Sizin degistirmenize sure olarak daha var. Marş problemi yoksa kullanmaya devam edin.

Ayda bir çalıştırdığım Renaultta yaklaşık 5 yıllık Delphi Freedom var.. Daha da gidecek gibi görünüyor..

Düzeltme:
    Delphinin fransız malı olduğunu öğrendim.. Bundan sonra kesinlikle kullanmayacağım..

Renault Japon mali mi? Ilginc bir paragraf olmus. :D
  • Arabayi alirken bosh vardi.Geçen yil 60 amper mutlu aku aldim.Bakalim ne kadar gidecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Focuser

Arkadaşlar
    Aracım 2003 Mayıs sonu aldıgım Opel Corsa şu an yaklaşık 7.5 yaşında ve 85.000 kmde üzerinde orjinal aküsü var,GM amblemli bir akü ve şimdiye kadar hiç bana çift marş yaptırtmadı
    Nasılsa bir gün bitecek,bittiginde tercihim Mutlu olur
    İnci akü ile bir önceki aracımdan dolayı hiç iyi hatıralarım olmadıgından dolayı

Aracım bu ayın 23 ünde 10 yaşını bitirecek aynı aküyle yola devam

• quote:

Orijinalden alıntı: Tensi

quote:

Orijinalden alıntı: djoz

quote:

Orijinalden alıntı: -YağmurAdam-

4 yil civarinda aku biter. Uzun sure yatan yada haftasonu kullanilan araclarda daha hizli da bitebilir. Havalar sogudugunda aku de zayiflama varsa kendini belli eder. Sizin degistirmenize sure olarak daha var. Marş problemi yoksa kullanmaya devam edin.

Ayda bir çalıştırdığım Renaultta yaklaşık 5 yıllık Delphi Freedom var.. Daha da gidecek gibi görünüyor..

Düzeltme:
    Delphinin fransız malı olduğunu öğrendim.. Bundan sonra kesinlikle kullanmayacağım..

Renault Japon mali mi? Ilginc bir paragraf olmus. :D

77 yılında fransız mallarını boykot etmiyorduk..
    öte yandan o yıllarda murat 124-131 ve renault 12 dışında bir seçenek de yoktu..

ayrıca ekleyeyim, delphi aküm halen canavar gibi.. onu boykottan muaf tutuyorum artık.. aküm biterse dükkan dükkan dolaşıp delphi arayacağım..

• Boykot bitti diyorsunuz yani. ;) Neyse en azindan aku iyi cikmis.
  • ups (kesintisiz güç kaynağı) için hangi markayı tavsiye edersiniz?
    bakımsız akü olmalı...
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.