Şimdi Ara

En iyi çay markası hangisi? (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.477
Cevap
67
Favori
569.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vallahi okudum hocam. Gök çay ,iki çay kızıl büyü demişler sonra bir şeyler karıştırın demişler çok karışık.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fensinn kullanıcısına yanıt
    Çaykur Altınbaş ve Çaykur Tirebolu karıştırılabilir.
    Ayrı ayrı da içilebilir.
    Altınbaş daha hafif ama kaliteli.
    İkiside kaliteli.
    Bence tomurcuk baskın olmamalı, az bir miktar katılabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mustafa510626 M kullanıcısına yanıt
    Geçen ay 33 liraya ofçay hazine aldım.
    Yıllardır ne zaman aldıysam memnun kaldım.

Beta taç yaprak da iyidir.

Çaykur Tirebolu ve Altınbaş da iyidir.

Lipton filiz (farklı bir burukluğu var) ve
    Lipton earlgrey (tomurcuk) de kaliteli.

Bi ara doğadan gizli bahçe de iyiydi.

Seylan olarak champion öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordford50 -- 11 Mart 2020; 20:37:2 >
  • el-ruha yı mutlaka deneyin, lezzetli seylon çayı ben de buradan tavsiye alarak içmiştim harika ve kaliteli bir çay, işim çıkmıştı bu sebeple altı kapalı 4 saat demli kaldı çay, az önce altını ısıttım ilk demleme saatindeki tadı verdi neredeyse bozulmamış yani, karadeniz çayları olsaydı acısından içilmezdi.
    bu arada beta taç yaprak ilk fırsatta deneyecem
  • quote:

Orijinalden alıntı: lordford50

Geçen ay 33 liraya ofçay hazine aldım.
    Yıllardır ne zaman aldıysam memnun kaldım.

Beta taç yaprak da iyidir.

Çaykur Tirebolu ve Altınbaş da iyidir.

Lipton filiz (farklı bir burukluğu var) ve
    Lipton earlgrey (tomurcuk) de kaliteli.

Bi ara doğadan gizli bahçe de iyiydi.

Seylan olarak champion öneririm.
    Lipton filiz ovuyorsan caydan anlamıyorsun demektir.

• Bu çayı nasıl beğendiniz anlamadım. Çaykur altınbaşa göre toz oranı düşük ama daha fazla çay eklememe rağmen hem demini ve hem de tadını hiç beğenmedim. Normal çaylardan farkı yok. Hatta doğuş filiz çayı bile bir tık daha iyi diyebilirim. Altınbaş çay da çok acı çıktığı için beğenmemiştim o da ayrı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: abrooke139

Bu çayı nasıl beğendiniz anlamadım. Çaykur altınbaşa göre toz oranı düşük ama daha fazla çay eklememe rağmen hem demini ve hem de tadını hiç beğenmedim. Normal çaylardan farkı yok. Hatta doğuş filiz çayı bile bir tık daha iyi diyebilirim. Altınbaş çay da çok acı çıktığı için beğenmemiştim o da ayrı.
    Çayı iyi sudan ve biraz fazla demle herkesin damak tadı farkli begenmeyen bir sana rastladim. ekşi sözlük gibi her cins adamin oldugu sitede bile tek kötü yorumu yok bu çayın.

• Lipton Filiz kadar Tırt bir çay yok bu arada.
  • Ben gerçekten iyi bir çay gurmesi olduğumu düşünüyorum. Bu çay tanelerine bakınca rengi koyu tane tane .. yani çok güzel görünüyor. Ama dem vermesi için daha fazla eklemek gerekiyor. Üstelik çayda beklediğim hafif tatlımsı ve acımsı birliktelik hiç yok. Yavan bir tadı var. Bu da gösteriyor ki çayda doğallık fazla yok. Kışlık serada yetiştirilen sebzeler gibi diyeyim siz anlayın. Gerçekten doğuş filiz çayının bile biraz daha fazla tozu var ama lezzeti bundan iyi geldi. Tabi yine de yetersizler.
  • evet övülen çay beta tea taç yaprak geldi ama altınbaş çayımın bitmesini beklicem, tahminen bir hafta sonra bakcam, umarım bu da lazika gibi çöpe gitmez, bu arada çay puanlarım:

el-ruha(ceylon) 9/10
    çaykur altınbaş 7/10
    çaykur tirebolu 6/10
    lazika 2/10
  • Araştırann A kullanıcısına yanıt
    Başkan zaten izalasyondayız bekletme bizi 1 hafta 😂
    Evde geçmiyor biliyon mu günler.
    Seylan çay beğendiğine göre biraz sert çay seviyorsunuz?

• türk çayı için en iyi marka kesinlikle çaykurdur. misafirlik vs nadir zamanlarda içmek içinse en iyi pakedi 80gr lık olan elekaltı çayıdır. premium sayılabilecekler ise siyah kutu rize hediyelik ve organik hemşin çayıdır. günlük içinse siyah altınbaş paketin altı iyi tat vermez.
  • filiz çay sınıfında,
    lipton almak durumundaysam Lipton filiz (farklı bir burukluğu var) ve az miktar Lipton earlgrey karışımı yapıyorum.

eskiden lipton siyah inci'yi beğeniyordum, artık bulunmuyor.

lipton da sizin tavsiyeniz nedir?

şunların hepsini kullandım, ilk üçünü beğendim:

• quote:

Orijinalden alıntı: zkanski

türk çayı için en iyi marka kesinlikle çaykurdur. misafirlik vs nadir zamanlarda içmek içinse en iyi pakedi 80gr lık olan elekaltı çayıdır. premium sayılabilecekler ise siyah kutu rize hediyelik ve organik hemşin çayıdır. günlük içinse siyah altınbaş paketin altı iyi tat vermez.
    güzel öneriler
    belki kilosu 90-100 liraya gelen ELEK ALTI çayı pek bütçe dostu olmayabilir ama
    çaykurda kutu rize hediyelik ve organik hemşin çayı ile
    daha bulunabilir tarzda çaykur Altınbaş , çaykur tirebolu ve çaykur filiz içilebilir çaylar.
    sarı rize turist de içilebilir.
    katıştırmak için çaykur çay çiçeği ve tomurcuk kullanılabilir.
    .
    aşağısını bende almıyorum;
    çaykur ramazan, kamelya, karadeniz, tamdem, tiryaki gibi çaylarını evime sokmam.

• lordford50 kullanıcısına yanıt
    2 Kaşık Beta Tea Taç Yaprağa ufak bir tutam Mevlana Tea 15 Dakika demden sonra ortaya efsane bir çay çıkıyor :) Not: Suyunu çok koymayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IVANGUARDI -- 1 Nisan 2020; 13:44:46 >
  • IVANGUARDI kullanıcısına yanıt
    Mevlana nerden bulcaz hocam sıkıntı :)

• tiestoly kullanıcısına yanıt
    hocam şimdi gider bir demlik için paketi açmayayım, bu tadım işi bir seferde karar verilecek bir şey değildir, bir kaç kez içilmelidir.
    örneğin ben el-ruha yı ahmed tea dan üstün görmemiştim hatta 9 puan bile vermezdim ilk içtiğimde, ilk içtiğimde" la bu balımsı tat da nedir" diye biraz yadırgamıştım ama daha sonraki içimlerim de bir nevi eroin gibi beni çekmeye başladı

şu an bana göre el ruha, ahmed tea dan daha kaliteli bir çay oldu. el ruha tek başına içilebilecek çok sert olmayan ceylon bir çaydır, gerçekten başarılı bir üretim, uzun süredir içmediğim ve çok beğendiğim champion çay da alıp aralarındaki farkı görmek istiyorum
  • IVANGUARDI kullanıcısına yanıt
    Beta Tea Taç Yaprağı bende çok beğeniyorum ama her yerde bulamıyorum.
    mevlana yerine champion alıyorum. indirimde olduğunda.

www.betateashop.com
    Champion Pekoe 1000 GR (Super Pekoe) - BetaTEAShop
    https://www.betateashop.com/urun/champion-pekoe-1000-gr-super-pekoe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordford50 -- 1 Nisan 2020; 16:47:22 >

• Araştırann A kullanıcısına yanıt
    Ben kaçak çay içemiyorum çok sert olanları damak tadım rize çayına yatkın. Yumuşak içimse denenbilir tabi

• quote:

Orijinalden alıntı: tiestoly

Ben kaçak çay içemiyorum çok sert olanları damak tadım rize çayına yatkın. Yumuşak içimse denenbilir tabi
    Mevlana Tea Diğer kaçak çaylar gibi acılaşmıyor ve sert değil.
  • 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.