Şimdi Ara

en iyi eticaret yazılımı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
2
Favori
28.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yazılım üretme konusunda maalesef ülkemizde belli bir kalitenin üzerine henüz çıkılamamış durumda. Birkaç arkadaş heves ettik e-ticaret işine girelim dedik. Satacağımız ürünler olsun, tarzımız olsun biraz fark yaratma düşüncesindeyiz, özel bir kitle hedefliyoruz.
    Opencart ve Magento gibi sistemleri bir deneyelim dedik ama tasarım ve yazılım noktasında amaçlarımıza ulaşamadık. Bu konuda bilgimiz yok. Açık kaynak sistemlerin bize sunduğu modülleri ve eklentileri kullanarak site denemelerimizde yine iyi sonuçlar elde ettik. Ama uzun vadede düşündüğümde bazı endişelerim var. Allah nasip ederse işimiz büyürse Opencart gibi bir sistemi daha da ileri düzeye getirmemiz gerekir. Bunun için bir yazılımcıyla anlaşma yoluna gidilebilir ama bu konuda kötü tecrübelerim var, yazılımcıların kanında mı var bilmem ama freelance iş yapınca sizi kanser edebilir. Bundan önce de bir projemiz vardı. Sözünde duran bir adam bulamadık bi türlü. Bu işin piyasasını az çok bilen biriyim, freelance yazılımcılar uyanıklık yapıp sizi kazıklamaya kalkıyor. Küçük bir modül istiyorsunuz 1500 lira diyor, tasarımcı bulmanız ayrı bir sorun. Tasarım ücretleri de cep yakıyor. Konu e-ticaret sitesi tasarımı olunca ücreti iyice şişiriyorlar.
    Bir de Shopify, Bigcommerce gibi sistemlere göz attım. Bu sistemler dünya çapında üne sahip, çok sağlam bir altyapıyla geliyor. Panel yönetimi ve tasarım özelleştirmeleri oldukça gelişmiş. Ama yine uzun vadede düşündüğümde teknik desteğin çok kritik bir öneme sahip olduğunu söylemem gerek. İngilizcem olmadığı için dilimden anlayan bir yazılım ekibiyle çalışmam gerek. Tabi bir de sanal posların entegre edilmesi konusu var. Shopify' da falan bunu nasıl çözeceğimi bilemedim.
    Opencart, Magento + Freelance destek ile bu işin olamayacağına kanaat getirdim, Shopify, Bigcommerce gibi kurumsal çözümler sunan altyapılar çok iyi ama bunlarla da irtibat ve dil sorunu çekeceğim. İstemeden de olsa kafayı yine Türkiye'deki e-ticaret firmalara çevirmek zorundayım.

Araştırma aşamasında öne çıkan firmanın İdeasoft olduğunu gördüm. Ama hakkında çok şikayet var, özellikle çok paracı olduğunu söylüyorlar. Buna hiç gelemeyiz. Yani ülkedeki en öne çıkan firmanın bile imajı bu şekilde.
    İnternette pek reklamı olmayan, çok büyük firmalara e-ticaret yazılımı vermiş birkaç firmadan telefonla fiyat bilgisi aldım ve korkunç rakamlar söylediler. Bir tanesi 70,000 TL gibi bir fiyat söyledi.

Bazı demoları inceledim fena değil, araştırmalarım sürüyor. T-soft ve Platinmarket de bu işte etkin gibi. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan biraz yönlendirme bekliyorum. Başlangıç için yazılım ve seo vs. için ayıracak bütçemiz biraz küçük, 5-6000 Tl gibi bir miktar.

Hazır bir e-ticaret sistemi kullanıp memnun olan arkadaşlarımızın fikirlerini paylaşmalarını istiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: blufer

Yazılım üretme konusunda maalesef ülkemizde belli bir kalitenin üzerine henüz çıkılamamış durumda. Birkaç arkadaş heves ettik e-ticaret işine girelim dedik. Satacağımız ürünler olsun, tarzımız olsun biraz fark yaratma düşüncesindeyiz, özel bir kitle hedefliyoruz.
    Opencart ve Magento gibi sistemleri bir deneyelim dedik ama tasarım ve yazılım noktasında amaçlarımıza ulaşamadık. Bu konuda bilgimiz yok. Açık kaynak sistemlerin bize sunduğu modülleri ve eklentileri kullanarak site denemelerimizde yine iyi sonuçlar elde ettik. Ama uzun vadede düşündüğümde bazı endişelerim var. Allah nasip ederse işimiz büyürse Opencart gibi bir sistemi daha da ileri düzeye getirmemiz gerekir. Bunun için bir yazılımcıyla anlaşma yoluna gidilebilir ama bu konuda kötü tecrübelerim var, yazılımcıların kanında mı var bilmem ama freelance iş yapınca sizi kanser edebilir. Bundan önce de bir projemiz vardı. Sözünde duran bir adam bulamadık bi türlü. Bu işin piyasasını az çok bilen biriyim, freelance yazılımcılar uyanıklık yapıp sizi kazıklamaya kalkıyor. Küçük bir modül istiyorsunuz 1500 lira diyor, tasarımcı bulmanız ayrı bir sorun. Tasarım ücretleri de cep yakıyor. Konu e-ticaret sitesi tasarımı olunca ücreti iyice şişiriyorlar.
    Bir de Shopify, Bigcommerce gibi sistemlere göz attım. Bu sistemler dünya çapında üne sahip, çok sağlam bir altyapıyla geliyor. Panel yönetimi ve tasarım özelleştirmeleri oldukça gelişmiş. Ama yine uzun vadede düşündüğümde teknik desteğin çok kritik bir öneme sahip olduğunu söylemem gerek. İngilizcem olmadığı için dilimden anlayan bir yazılım ekibiyle çalışmam gerek. Tabi bir de sanal posların entegre edilmesi konusu var. Shopify' da falan bunu nasıl çözeceğimi bilemedim.
    Opencart, Magento + Freelance destek ile bu işin olamayacağına kanaat getirdim, Shopify, Bigcommerce gibi kurumsal çözümler sunan altyapılar çok iyi ama bunlarla da irtibat ve dil sorunu çekeceğim. İstemeden de olsa kafayı yine Türkiye'deki e-ticaret firmalara çevirmek zorundayım.

Araştırma aşamasında öne çıkan firmanın İdeasoft olduğunu gördüm. Ama hakkında çok şikayet var, özellikle çok paracı olduğunu söylüyorlar. Buna hiç gelemeyiz. Yani ülkedeki en öne çıkan firmanın bile imajı bu şekilde.
    İnternette pek reklamı olmayan, çok büyük firmalara e-ticaret yazılımı vermiş birkaç firmadan telefonla fiyat bilgisi aldım ve korkunç rakamlar söylediler. Bir tanesi 70,000 TL gibi bir fiyat söyledi.

Bazı demoları inceledim fena değil, araştırmalarım sürüyor. T-soft ve Platinmarket de bu işte etkin gibi. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan biraz yönlendirme bekliyorum. Başlangıç için yazılım ve seo vs. için ayıracak bütçemiz biraz küçük, 5-6000 Tl gibi bir miktar.

Hazır bir e-ticaret sistemi kullanıp memnun olan arkadaşlarımızın fikirlerini paylaşmalarını istiyorum.

Toplamda 8 senedir e-ticaretle uğraşıyorum ve kullanmadığım e-ticaret yazılımı kalmadı diyebilirim size. Yaptığınız araştırmalar sonucu ulaştığınız noktaya noktası virgülüne kadar katılıyorum. 2 yıl önce kendi firmamı kurduğumda sizinde bahsettiğiniz sebeplerden ve daha önce bu firmaların yazılımlarını kullanmamdan ötürü kendi sitemde rgs yazılımı tercih ettim. Bu firmayı tercih etme sebebimi sorarsanız görüşmeye gittiğimde daha önceden e-ticaret tecrübem olduğundan vs hiçbir şekilde bahsetmedim merak ettiğim beni kandırmaya mı çalışacaklar yoksa gerçekten iyi niyetli mi davranacaklarıydı :) bu küçük testi geçerek onlara güvenmemi sağladılar ve bugüne kadar hiç bir konuda pişman etmediler beni. Sizinde bildiğiniz gibi e-ticarette başarı için seo şart. Ve sitenin yazılımı seo için son derece uygun yani biraz vakit ayırırsanız ekstra seo hizmeti almanıza bile gerek kalmaz bu nedenle benim nacizane tavsiyem bir gidip görüşmeniz olacaktır. Bu arada şuan rgs yazılım alt yapısını kullandığım sitem bebekbutigim.com dilerseniz siteyi inceleyip fikir edinebilirsiniz. Tasarımı götürüp aynısını istiyorum dedim piyasaya göre çok çok ucuz bir fiyata birebir aynısını çıkardılar. Paket fiyatları vs bilgilerinwww.rgsyazilim.com da olması gerekiyor.

• Rgs'ye de bakmıştım. Üstte bikaç yorumda geçiyor. Referans sayfasında dikkatimi çeken birkaç tasarım var. Konsept tasarım konusunda yardımları olabilir. Özellikle Besinstore'u çok beğendim.
    Tasarımı ücretsiz yapmaları sebebiyle bu firmayı da listeme ekledim. Herşey çok cazip görünüyor. Benim için işin modül kısmı da çok önemli. Sepet ve ürün sayfalarında özel durumlar olacak.
    Aklımda soru işareti bırakan nokta ise firmanın pek göz önünde olmaması. Rgs genel anlamda baktığımda bazı yönlerden avantajlı. Tasarımları gayet iyi gibi.
    Siz bu firmadan özel modül vs. istediniz mi hiç? Trafik, bant genişliği gibi limit aşımlarında nasıl bir ücretlendirme yapıyorlar. Siteniz kesintiye uğrar mı? Toplu mail gönderimleri spama düşer mi?
    Seo için size nasıl yardımları oluyor, bunlar ne şekilde ücretlendiriliyor?

Çok fazla firma var ve işime yaramayacakları baştan elemek adına bilgi sahibi olmalıyım. Her biri ile görüşüp vakit kaybetmek istemiyorum. O kadar ayıracak vaktim yok zaten.

• blufer kullanıcısına yanıt
    Bebek ürünleri sattığım için açıkçası pek modül vs ihtiyacım olması sadece varyantlarda birkaç yazılım istedim onlarıda zaten çok sembolik rakamlara yapıyorlar. Yani benim bu zamana kadar gördüğüm çok profesyonel ve aynı zamanda samimi davranmalarıydı yani ben gidip ya şu modülü mü yazsak dediğimde buna hiç ihtiyaç yok sistemde var zaten vs gibi yaklaşımlarını çok takdir ediyorum. Sonuçta yazılımcı değilim ve sistemlerinde neyin olup olmadığını bilmem mümkün değil ama bunu bildikleri halde sırf fazladan üç kuruş alıcam diye kandırmaya çalışmıyolar kimseyi. Sizin istediğiniz modüller çok karmaşıkta olsa altından kalkacaklarına inanıyorum ben.

:) Aklınıza takılan soruyu zamanında bizzat ben sormuştum kendilerine benimde kafamı karıştırmıştı çünkü. Aldığım cevap kendi tercihleri böyleymiş yani ağır olsun sağlam olsun mantığı ne yalan söyleyeyim ikna oldum ben. Trafik vs konusunda da şimdiye kadar hiç kimse aramadı beni trafik kotanız bitti, bant genişliği doldu falan diye ki kimseye bu konuda sorun çıkaracaklarını sanmıyorum kendileri de söyler bunu hep bizlerin memmuniyetinin reklamdan daha önemli olduğunu. Mesela ben şuan adamların reklamını yapıyorum bir nevi neden ? çünkü memmunum :)

Toplu mail gönderimiyle ilgili spama düşmesi vs firmayla ilgili değil diye biliyorum yani hangi firmadan gönderirseniz gönderin %100 inbox garantisi veremiyorlar. Ben özel bir firmayla çalışmıştım bir dönem mailing için onlar bile böyle bir garanti veremediler. Tabii rgs de durum nedir onu öğrenmeniz gerekebilir yanlış yönlendirmek istemem.

Bir teklif hazırlamışlardı ama seo bilgim olduğu için ben ek bir seo hizmeti almadım alt yapı zaten seo ya uyumlu olduğu için kendim yapıyorum seo çalışmalarını. Fiyatıda hatırlamıyorum açıkçası eski maillere baktım ama bulamadım.

• felixcen
    Sorularıma sabırla yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim. Rgs ile uygun bir vakitte ofislerinde görüşeceğim.
    Bütçemiz ve beklentilerimizi göz önünde bulundurduğumuzda iyi bir alternatif olduğunu düşünüyorum. Söylediğiniz gibiyse, paracı değillerse benim için 1-0 öndedir.
    Zaten ücretsiz tasarım olayı bu firmaya yönelmemde etkili oluyor.
  • Tamamen kendi ekibimiz tarafından geliştirilen ve tüm modülleri tek pakette olan eticaret sitemize 399 TL ye sahip olabilirsiniz ! Üstelik 15 gün deneme süresiyle www.eticaret4.com 0232 873 45 16
  • bence ucuz eticaret paketlerinde iyi bir firma rgs
  • Arkadaşlar şimdi benim şöyle bir isteğim var. Çoğu firma sitelerin altına kendi reklamlarını koyuyor. Ne saçma bir mantıktır, kimsede çıkıp buna birşey demiyor. O kadar para verip sistem alıyorsun adam birde seni kendi reklamını yapmaya mahkum ediyor. Olmadı rgs yazılım ile tekrar görüşürüm. Bu konuyu görüşürüm. Peki sizin bildiğiniz böyle bir firma varmı? Sitelerin altında kendi reklamlarını yapmayan. Teşekkürler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: grafican

Arkadaşlar şimdi benim şöyle bir isteğim var. Çoğu firma sitelerin altına kendi reklamlarını koyuyor. Ne saçma bir mantıktır, kimsede çıkıp buna birşey demiyor. O kadar para verip sistem alıyorsun adam birde seni kendi reklamını yapmaya mahkum ediyor. Olmadı rgs yazılım ile tekrar görüşürüm. Bu konuyu görüşürüm. Peki sizin bildiğiniz böyle bir firma varmı? Sitelerin altında kendi reklamlarını yapmayan. Teşekkürler...

Eğer kullanılan yazılımda CSS değiştirme şansınız varsa bu reklamları kendiniz de kaldırabilirsiniz.

Örnek olarak RGS yi verecek olursak;

#powered {display:none;}

Mesela PlatinMarket'te;

#PM_alt div.pm_telif{display:none;}
    #PM_alt div.pm_telif a{display:none;}
    #PM_alt div.pm_telif a:hover{display:none;}

• quote:

Orijinalden alıntı: NoviMarket

quote:

Orijinalden alıntı: grafican

Arkadaşlar şimdi benim şöyle bir isteğim var. Çoğu firma sitelerin altına kendi reklamlarını koyuyor. Ne saçma bir mantıktır, kimsede çıkıp buna birşey demiyor. O kadar para verip sistem alıyorsun adam birde seni kendi reklamını yapmaya mahkum ediyor. Olmadı rgs yazılım ile tekrar görüşürüm. Bu konuyu görüşürüm. Peki sizin bildiğiniz böyle bir firma varmı? Sitelerin altında kendi reklamlarını yapmayan. Teşekkürler...

Eğer kullanılan yazılımda CSS değiştirme şansınız varsa bu reklamları kendiniz de kaldırabilirsiniz.

Örnek olarak RGS yi verecek olursak;

#powered {display:none;}

Mesela PlatinMarket'te;

#PM_alt div.pm_telif{display:none;}
    #PM_alt div.pm_telif a{display:none;}
    #PM_alt div.pm_telif a:hover{display:none;}

Usta az çok kodlama biliyorum ama. Acaba bu kodları nereye yazıcaz?

• 1-Benim sitemin temasının aynısını bir başka sitede de görmek bana göre değil. Klonlanmış siteler çöplüğüne bir yenisini eklemek isterseniz siz bilirsiniz.

2-http://www.rgsyazilim.com/PAKETLER-sID25.html

>600 TL para vereceğim ama sanal posum bile olmayacak.
    >Hatta kendime ait bir hostum bile yok.
    >En can alıcı nokta! Yıllık 500 GB trafik. Yani facebook adsense reklam vermeye kalksam 3 ayda limitim bitecek. Bana diyecekleri PRO paketine geçiniz. 1200TL

3-Ayrıca basic ve pro da özellik olarak yazdıkları herşey aslında opencart ta ücretsiz.

4-%100 size ait tema %100 Orjinal Site olmadan e-ticarette ne kadar başarılı olabilirsiniz?

5 Yıl bu firmalar arasında gittim geldim. Hepsinde mantık aynı sizi öldürmezler ama sürekli sağarlar:) Size tavsiyem, başkasının mağazasının içinde tonla para döküp reyon kiralamayın. Çok daha az maliyete kendi mağazanızı açın.

Şuan aktif satış yapan 4 tane e-ticaret sitem var. E-ticaret işine girmek isteyen kişilere elimden geldiğince (ücretsiz) yardımcı olurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: simkalp

1-Benim sitemin temasının aynısını bir başka sitede de görmek bana göre değil. Klonlanmış siteler çöplüğüne bir yenisini eklemek isterseniz siz bilirsiniz.

2-http://www.rgsyazilim.com/PAKETLER-sID25.html

>600 TL para vereceğim ama sanal posum bile olmayacak.
    >Hatta kendime ait bir hostum bile yok.
    >En can alıcı nokta! Yıllık 500 GB trafik. Yani facebook adsense reklam vermeye kalksam 3 ayda limitim bitecek. Bana diyecekleri PRO paketine geçiniz. 1200TL

3-Ayrıca basic ve pro da özellik olarak yazdıkları herşey aslında opencart ta ücretsiz.

4-%100 size ait tema %100 Orjinal Site olmadan e-ticarette ne kadar başarılı olabilirsiniz?

5 Yıl bu firmalar arasında gittim geldim. Hepsinde mantık aynı sizi öldürmezler ama sürekli sağarlar:) Size tavsiyem, başkasının mağazasının içinde tonla para döküp reyon kiralamayın. Çok daha az maliyete kendi mağazanızı açın.

Şuan aktif satış yapan 4 tane e-ticaret sitem var. E-ticaret işine girmek isteyen kişilere elimden geldiğince (ücretsiz) yardımcı olurum.

Efendim acaba hangi şehirde yaşamaktasınız. Sizin ile bire bir görüşmeyi gerçekten çok isterim.

• Ben T-Soft kullanıyorum, sitemden gayet memnunum. Arayınca destek veriyorlar, sürekli yeni özellikleri ekliyorlar.

Alırken baktım, Türkiye'nin en büyük markaları ile çalışıyorlardı, çok düşünmedim o yüzden, iyi de etmişim, zaten anlamıyordum bu işten, baktım baba markalar var, bir kaçını aradım,güzel şeyler söylediler. Aldım gitti.

Fiyat diğerlerine göre pahalı sayılır ama, hepsinden çok satıyor, herkes aldığına göre demekki ben de kazık yememişim :) Biraz eitareti öğrenmek istiyorum diyene her marka uygun bence, ama bu işten para kazanmak isteyene ben T-Soft alsın diyorum.

adresleriwww.tsoft.com.tr zaten referanslara bakınca kaliteleri anlaşılıyor.

Beni referanslardan çıkartmışlar yalnız, niye böyle yaptılar anlamadım.

• trockyalı27 kullanıcısına yanıt
    e-ticaret işi ciddi iştir. Dükkanını emanet edeceğin şirket sağlam olmalıdır. www.platinmarket.com gibi sitelerden hizmet almanı öneririm.
  • En iyisi Daynex' e bak derim uygun fiyatta ve gerçekten iyi. Biz pişman olmadı
    www.dayneks.com
    E-Ticaret sitesi ve sanal mağaza web yazılım çözümleri
    http://www.dayneks.com/e-ticaret
  • Arkadaşlar çocukluk arkadaşımla beraber bir eticaret sitesi kurmaya karar verdik. Açık konuşmak gerekirse ikimizin de yazılım vb konularda çok bilgisi yok bu yüzden sonradan pişman olmayalım diye iyi bir firmayla bu işe başlamak istiyoruz. Yaklaşık bir aydır neredeyse tüm yazılım firmalarını dolaştık diyebilirim ideasoft, bilginet gibi firmalar çok pahalı ve şu varmı dediğimiz herşeye ekstra diyorlar bu yüzden onları geçtik. Burada da çok muhabbeti dönen rgs yazılımla çalışacağız sanırım ama sizce yeni bir site için bu paketin özellikleri yeterli olur mu ? Dediğim gibi çok bilgim olmadığı için burada yazanlar arasında dikkat etmem gereken birşey varmıdır bilen arkadaşlar ilgilenirse çok sevinirim. Almayı düşündüğümüz paket başlangıç paketiymişhttp://rgsyazilim.com/urunlerimiz/e-ticaret-yazilimi/basic-paket/

• Bizim arkadaş e-ticaret kiti'ni kullanıyor gayette memnun sitenin yalnızca reklamını yapıyor. Başta her şey ile kendi uğraşmak istedi. Araştırdık. O da ben bu kadar işlemle uğraşamam. Bunları birde kargolamak var dedi. Dedik o zaman ne yapacağız?
    Tek bir yol kaldı aracı firma. Hesap kitap yaptık aynı fiyata geliyor. Arkadaş üye oldu kullanıyor. Kazançlar başlangıç için yeterli düzeyde ilerliyor. Şu an görüşemediğimiz için bilmiyorum. Ben de para sıkıntısı vardı. Allahın izni ile para sıkıntısını da hallettim
    Bende başlayacağım beraber yapacağız. İlerde ortak bir site üzerinde ilerlemeyi bile düşünüyoruz. Bakalım zaman gösterecek. Arkadaş bana indirim kuponu verdi dedi ben kullanamadım bari sen kullan. Bende size yolluyorum. Yalnız kullanımı kısıtlı haberiniz olsun. Sonrasında indirim kuponunu kabul etmiyor.

Siteye buradan ulaşabilirsiniz..

İndirim Kuponu:6e3c4cb3

Herkes için hayırlısı neyse o olsun.

Selam ve Dua ile...

• E-ticaret sitesi en iyi olanı kendini sürekli yenileyen ve geniş çözümleri olanıdır.www.dayneks.com tavsiyemdir. kesinlikle
  • E-ticaret en iyi olan en iyi hizmet veren firmanynkidir. Her zaman geli?ime açyk sadece parayy dü?ünmeyip estek ve kazandyrmayy dü?ünen firmanyn yazylymy tercih edebilirsin. Tasarym ve yazylym geli?tirilebilir olmasy, yyllyk yenileme bedelleri, farkly dillerde çaly?abiliyor olmasy .. vb. ben e-ticaret konusundawww.dayneks.com ile görü?menizi tavsiye ederim.
  • Ben yaklaşık 6 aydır Ticimax V8 kullanıyorum. Beklediğimden çok daha iyi bir firma. Her gün yazılımlarını geliştirdiler, gece gündüz ne zaman telefon açsam bir muhattap buldum, ben söylemeden onlar modüller geliştirip bizide ücretsiz güncellediler. Alırken kendilerine çok güveniyorlardı beğenmezseniz paranızı geri alırsınız dediler bu bile güven verici. Dün gittim en son Ataşehirdeki binalarına yeni modülleri çıkmış yine seo ile ilgili güncellemişler benide, ücretsiz eğitim aldım. Kesinlikle tavsiye ederim, zaten www.ticimax.com adresine girin bakın özelliklerine paketlerinde yok yok... Para iade garantisi verdikleri için kimsenin sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.