Şimdi Ara

EN İYİ KOMBİ (105. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.286
Cevap
54
Favori
599.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk fatura geldi tam bir aylık değil fakat iyi gibi 150 tl

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,,
    bir çok şey okudum ve kafam çok karıştı sıfır daire aldım önümüzdeki ay taşınacağım. ;Kombi konusunda kararsız kaldım viessman alayım diye düşünüyorum fakat burada yorumları okudukdan sonra çok pahalı olduğu onun yerine eca veya baymak kombi daha mantıklı olduğu görüşleri var.. evim 120m2 mantolamalı, güneş görüyor, hangi kombiyi almak mantıklı?
  • mcloud M kullanıcısına yanıt
    Eca, baymak, airfel, bosch gibi markaların premix yoğ kombileri aynı performansta çalışır

• quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

Eca, baymak, airfel, bosch gibi markaların premix yoğ kombileri aynı performansta çalışır

hocam cevap için teşekkürler,
    eca scot kombiyi tercih edeceğim gibi duruyor, 24 kw ama 26 kw gücünde çalışması gibi özellikleri çok güzel.. (sizin incelemenizden okudum çok teşekkürler.) bu lago madülasyonlu termostadı ve dış hava sensörünü de ekletip salon ve mutfaktaki peteklere ra 2000 taktıracağım....
    uygun görürmüsünüz?
  • mcloud M kullanıcısına yanıt
    Evet uygun güzel bir kombinasyon olur

• quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

Evet uygun güzel bir kombinasyon olur

tekrardan teşekkür ederim.
  • Merhaba, üstteki plandaki daire sıfır binada yüksek giriş. Yeni binalarda dış cephede yalıtım standart zaten. Müteahhite göre alttanda yalıtılmış durumda. Toplamda 88 metrekare net. çizimdeki sol, sağ ve alt cephe açık. Üst cephe apartman içi ve yan daire ile kapalı. Bina genel olarak kuzey-güneye paralel. Yani dairenin kuzey cephesi yan daire ile kapalı. Doğu cephesinde sadece banyonun küçük bir penceresi var. Üç odası ve salonun bir yönü güneye bakıyor ve pencereleri o yönde. Salonun diğer yönü batıya bakıyor orada da fransız balkon var. Mutfak da batıya bakmakta ama önünde balkon var ve kombi yeri balkona hazırlanmış durumda. Balkonu pimapenle kapatacağım. Mobil tesisat kullanılmış. Planda radyatörlerin yerlerini yeşil olarak gösterdim. salonda 2 adet, odalarda 1er adet 1 metrelik radyatör, mutfakta 50 cmlik banyoda da havlupan mevcut. Koridorda radyatör yok. Genel olarak konuyu okumaya çalıştım, sanıyorum radyatörler yeterli olmayacak. Kombi henüz bağlanmış değil. 7 sene garanti verdiği için baymak yoğuşmalı kombi almaya sıcak durumdayım. Radyatörler ne şekilde bağlandığı hakkında bilgi sahibi değilim. Nasıl ve ne gibi ilave ve düzenleme yapmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

Salon 24 m2 güneye ve batıya bakıyor iki tane 1'er metrelik radyatör mevcut.
    ilk oda 10 m2 güneye bakıyor ve bir adet 1 metrelik radyatöre sahip.
    ikinci oda 11 m2 güneye bakıyor oda 1 metre radyatöre sahip
    üçüncü oda 14,5 m2 güneye bakıyor ve 1 metre radyatöre sahip.
    mutfak 8 m2 50 cm lik radyatörü var önünde kapalı balkon ve içinde kombi yeri batıya bakıyor.
    koridorda radyatör yok.

EN İYİ KOMBİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lantis_Beawolf -- 18 Kasım 2016; 15:6:50 >

• Lantis_Beawolf L kullanıcısına yanıt
    merhaba yaşadığınız kenti yazmadınız ama petek metrajınız az
    salonda 140 ve 140cm pkkp 22/60 iki petek olmalı
    14.5m2 lik odada en az 120-130cm pkkp 22/60 petek olmalı
    koridor 8m2 ve bence büyük bir alan en az 100cm petek gerekli
    14.5m2 lik odadaki peteği koridora monte edebilirsiniz böylece bu petek değerlenmiş olur
    salona da isterseniz 80cm lik bir petek daha ekleyebilirsiniz böylece 3 peteğiniz olur veya bu petekleri değiştirin tercih sizin
    kombide bence de baymak tercih edin 31aralıka kadar kombinizi açtırırsanız 7 yıl garantili olur bence büyük fırsat ama 3 modelde 7 yıl garanti var:baymak duo tec,baymak idee ve baymak brötje novadens
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Evet kusura bakmayın her şeyi bir arada anlatmaya çalışırken İstanbulda ikamet ettiğimi yazmayı gözden kaçırmışım. Yanıtınız için teşekkür ederim. İzninizle size biraz daha soru sormak istiyorum; salondaki peteklerden birini mutfağa alsam, salona aldığım peteğin yerine 180 lik yada 2 metrelik bir petek taktırsam acaba uzun petek sorun yaratır mı? Bir de peteklerle ilgili paralel, alttan yada çapraz bağlanma şeklinde türler olduğunu yazılarınızdan okudum ancak benim sistemimin ne şekilde bağlandığını bilmiyorum. Peteklere zeminden çıkan borular alt köşelerinden monte edilmiş durumda. Salona koyduracağım uzun petek sirkülasyon açısından sorun olur mu? Koridora petek koydurmam sorun olabilir çünkü orada hiç petek yok yeri kırdırmak yada gözüken şekilde boru döşetmek bana cazip gelmiyor. Koridorun tamamı muhafazalı durumda, duvarlarından her hangi biri cepheye bakmıyor acaba odalardan gelecek ısıyla idare edebilir miyiz? Elimdeki mutfaktan çıkan 50liği büyük yatak odasına ekletmek yada yeni bir petek mi almak daha iyi olur? Uyarılarınız doğrultusunda kombi bağlantı setini metal taktırmaya çalışacağım. Kireç tutucu gerekli midir? Bu tarz bir aparat kullanmamız gerekiyorsa ne tavsiye edersiniz? Büyük oda ve havlupan haricinde termostatik vana taktırmayı planlıyorum. Kombiyi baymak duo tec almayı düşünüyorum. idee biraz ufak tefek geldi gözüme, üç kombide aynı bildiğim kadarıyla ama içi tıkış tıkış değilde rahat olur diye düşündüm. Bu üçlüden özellikle tercih etmem gereken biri var mı? Evi yeni aldık, haliyle bütçemiz biraz zorlanmış durumda ancak opsiyonel olmayan daha doğrusu sonradan eklenmesi sıkıntı yaratacak şeylerden tasarrufa gitmeyi uygun bulmuyorum. Oda termostatı kablolu olması avantaj mıdır? Kablosuzda iletişimde sıkıntılar oluşuyor mu? Bütçem elverirse koridora oda termostatı düşünüyorum bu konuda da görüşlerinize ve yönlendirmenize ihtiyacım var.

• iyi akşamlar.
    Evimiz yeni bitti. Kombi almaya niyetlendim ama işin içinden çıkamadım.
    Tavsiyelerinizi bekliyorum.
    Yer: Tekirdağ/ Çerkezköy karasal iklim hakim. Sert soğuklar olabiliyor.
    Dairenin maksimum kullanım alanı 200 metrekare,dubleks
    Petek boyu 11 metre artı iki adet havlupan var.
    Kalorifer sistemi kollektörlü.
    Yeni bina ısı yalıtımının iyi olduğunu düşünüyorum.

yine aynı binada 120 metrekare bir daire var. 7 metre Kalorifer artı bir havlupan var.

Hangi kombileri önerirsiniz? Hangi güçte ?
    Dublekse yoğuşmalı düşünüyorum.
    Diğer 120 metrekare olana gerek var mıdır?

Baymak'ın hangi modellerini önerirsiniz ?
    Demirdöküm ve Baymak arasında hangisi daha tercih edilebilir.

Şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkürler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuri12345 -- 19 Kasım 2016; 14:19:12 >
  • Merhaba. Evden taşınan kişi kombiyi sökerek gitti. Kombi değişimi diyerek yeni kombi taktırmam gerekiyormuş. Hiç teknik bilgim olmadığından yardıma ihtiyacım var. İzmir'de yaşıyorum. Ev yaklaşık net 135 metrekare ve 3 cepheli. İçrride yaklaşık 10 metre petek ve banyoda havlupan var. Oda termostatı vb neye ihtiyacım var ? Kombi öneriniz nedir? Benim durumumda kombi ve montaj dışında neler gerekecek? Petekler uygun mu? Bir yer baymak idee premix 24 kw için 2900 tl verdi (oda termostatı hariç), duotec olursa 2700 tl dedi. Uygun mu fiyat ? Başka marka öneriniz var mı? Teşekkürler
     EN İYİ KOMBİ EN İYİ KOMBİ EN İYİ KOMBİ

• gdka G kullanıcısına yanıt
    kombi monte edilecek ve proje çizilecek sonra gazınız açılacak en son kombinin servisi evinize gelip garantiyi başlatacak
    baymak idee 2200lira,baymak duo tec 1900-2000lira sadece fiyat sadece kombiye yazdığınız fiyat dedilerse fiyat uygun değil
    kombi montajı 200-300lira, proje 250lira civarı
    kombinin altına plastik kombibağlantı seti yerine metal tam geçişli vana ve filtreler taktırın
    kombinin bacası da yukarı doğru hafif %3-5 eğimli olacak
    kombi mutfakta olduğu için de yoğ tahliye borusu gidere rahatlıkla bağlanır

petek metrajı için kağıtta yazılanları anlamadım yazı olarak bir daha yazarsanız daha sağlıklı değerlendirme yapılır ayrıca evinizde yalıtım var mı kaçıncı katta oturuyorsunuz odaların cepheleri nasıl
  • Merhaba hızlı yanıt için teşekkür ederim. Evim 3. Katta,ara kat, bina 9 yaşında mantolama yok sanırım. Camlar çift cam. Kuzey, batı,doğu cepheli . Salonda 2,1mt ve 1,3 mt olmak üzere iki adet petek var (28 m2). Mutfak salonun hemen yanı ve 1,1 mt ve 1,5 mt olmak üzere iki petek var (16 m2). Mutfaktan sonra diğer odalar yanyana sıralı. 9 m2 ve 10 m2 lik odalarda 1' er mt petek var. Son oda 15 m2 ve 1,5 mt petek var. Banyo da havlupan mevcut.
    Verdiği fiyat kombi ve montaj için sadece. Oda Termostatı fiyatta dahil değil. Burası baymak bayii idi. Önereceğiniz başka markalar da olabilir. Bir de kaç kw olmalı kombi ? Çok teşekkür ederim

• merhaba yanıtınız için teşekkür ederim. İzmir'deyim. Evim net 135 m2 civarı, 3. katta ve ara kat. Kuzey, doğu, batı cepheli. bina 9 yaşında sanırım mantolama yok, camlar çift camlı.

salon 28 m2 : 2.1 mt ve 1,3 mt olmak üzere 2 petek
    mutfak 16 m2 : 1,1 mt ve 1,5 mt olmak üzere 2 petek
    oda-1 9m2 : 1 mt petek
    oda-2 10m2 :1 mt petek
    Oda-3 15m2 : 1,5 mt petek
    Banyo : 1 adet havlupan mevcut

2900 TL'e yaparım dedi, fiyata kombi ve montaj dahil sanırım çizim de vardır çünkü ekstra ücretten bahsetmedi ancak oda termostatı yok içinde (baymak idee 24 kW)
    baymak duo tec 2700 TL, eca confeo vb daha uygun takarım dedi.

evin durumuna kaç kW gerekir? kombi olarak daha verimli olacağını düşündüğünüz, tabi mümkünse uygun fiyatlı önerilerinizi de almak isterim.

ilginize teşekkür ederim
    fiyatın içinde proje dahilse fiyat uygun kombi+montaj+proje
    eğer proje dahil değilse uygun değil baymak duo tec bence uygun 31aralıka kadar 7yıl garanti
    baymak idee de olur ama bu kombinin lcd ekranı yok yanında baymak idee oda termostatı almanız lazım
    çünkü idee oda termostatı üzerinden ayarları yapacaksınız
    petek metrajınızda sorun yok,hatta mutfakta peteğiniz fazla bence mutfağa ve birkaç odaya danfoss ra 2000 termostatik vanalar bile taktırabilirsiniz böylece ısıyı kontrol altına almış olursunuz
    salonu kışın kullanıyorsanız salona da oda termostatı
  • sürekli salonda oturulacak, o nedenle oda termostatı alayım salona. 24 kW yeterli sanırım.

bu arada forumdaki diğer yazılarınıza da baktım. farklı markalarda da öneriniz var. bosch condense 2500, eca scot, confeo vb. baymak duo tec ile benzer mi?

teknik bilgim olmayınca satıcılar fena kullanıyor. teşekkür ederim.
    Bosch condens 2500w,buderus gb62 eca scot öneririm benzer özelliklerde. ama baymak iki aylığına kombileri 7yıl garanti yaptığı için baymak duo tec vurguladım
    Yoksa hepsi alınabilir ben olsaydım 7yıl garantiden faydalanırdım

• Teşekkür ederim yardım için

• Kombiyi değiştirmeyi düşünüyorum ev kullanım alanı olarak 120m.kare ,petek 7 metre .ısı yalıtım binada mevcut İzmirdeyim dairem ara kat F/p hangi yoğuşmalı kombiyi önerirsiniz @disintegration

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mikoss -- 20 Kasım 2016; 15:24:24 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar. Daha önce bana Baymak lambert lpy 24 premix önermiştiniz. Bu üründe sanırım 7 yıl garanti yok doğru mudur? Bu durumda duo tec almak daha mantıklı sanırım. Ayrıca 7 yıl garanti n zamana kadar geçerli?
  • 
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.