Şimdi Ara

EN İYİ KOMBİ (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.286
Cevap
54
Favori
599.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: disintegration

buderus gb62 yeni bir model hem benzer özellikleri var sıcak su kapasitesi gibi 30kW hemde farklı özellikleri var
    buderus gb72'nin minimum ısıl gücü biraz daha düşük ve modülasyon aralığı biraz daha geniştir
    buderus gb72'nin genleşme tankı daha büyüktür 12litre
    buderus gb72'de güneş enerjisi sistemleri ile uyumludur,çok düşük stand by elektrik tüketimi 2w,buna benzer birkaç tane daha ilave özelliği vardır

arada 500lira oynuyorsa buderus gb62 daha mantıklı seçim olur, buderus gb62 ve bosch condens 2500w aynı kombidir,manisa'da bosch fabrikasında üretilir tek fark buderus gb62'nin sıcak su gücü 30kW bosch condens 2500w'nin 24kW sıcak su gücü var onun haricinde %100 aynı kombi
    bu özellik sizin için önemli değilse ve daha ucuza denk gelecekse bosch condens 2500w için de fiyat alabilirsiniz

yazdığım 3 kombiden birini tercih ederseniz yanında mutlaka kendi modülasyonlu oda termostatını kullanmanızı öneririm.bosch/buderus kombiler oda sıcaklığına göre modülasyon özelliğinde iyi çalışır

BUDERUS LOGAMAX PLUS GB 062

50c - 30c işletmede minimum ısıl güç 7.3 kW..................> modülasyon aralığı %30 - %100

EN İYİ KOMBİ

buderus gb72

EN İYİ KOMBİ

minimum ısıl güç: 6.6kw………> modülasyon aralığı %28 - %100

http://213.155.100.140/bayi/uploaded_files/file//Buderus/Buderus_GB072_NeoPlus_Yogusmali_Kombi_08_2011.pdf

En az m3 60 derece de mi kullanmak anlamına geliyor??? Su an 50 derecede kullanıyorum 5 m3 yakıyorum kombim classic condense premix yoğuşmalı formda okuduğum kadarıyla yoğuşma en fazla 50 derece de kullanılmasını öneriyor kimisi 80 derece de daha çok yoğuşma suyu aldığını belirtiyor doğrusu nedir kaç derecede kullanmam gerekiyor yardımlarınızı rica ederim
     EN İYİ KOMBİ

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• alonsomania35 kullanıcısına yanıt
    bütün premix yoğuşmalı kombileri maximum 55c
    ortalama 45c-50c kazan sıcaklığında kullanılması gerekir
  • quote:

buderus/bosch'un premix yoğ. kombilerinde kullandığı patentli alüminyum-silisyum alaşımlı döküm eşanjör korozyon ve her türlü sert suya karşı son derece dayanıklıdır

EN İYİ KOMBİ

EN İYİ KOMBİ

Hocam kime ve neye göre dayanıklı ?
    Çelik eşanjörle bir karşılaştırma var mıdır teknik?

Katalogda yazanı kastediyorsak ben dayanıksızdır yazan katalog görmedim

• xf kullanıcısına yanıt
    en büyük teknik veri:buderus'un 80li yılların başında almanyadaki kazanlarında kullandığı alüminyum-silisyum alaşımlı döküm eşanjörler

EN İYİ KOMBİ

çelik eşanjöre karşı çıkan yok vaillant'ın bir önceki 296 ve 286 serisinde malzeme kalitesi üst düzeydeydi ama cihazların minimum ısıl güçleri yüksek 9kW ayrıca modülasyon aralıkları dardı bu yaz yenilenen vaillant cihazların teknik verileri daha iyi

vaillant vuw 296-3-5 eco tec plus

EN İYİ KOMBİ

• Bosch Fr10 oda Termostatı modülasyonlu mu? Modülasyonun farkı nedir Teşekkürler

sizde sanırım bosch.c.c vardı
    bosch fr 10 modülasyonlu oda termostatıdır,normal bir oda termostatı taktığınızda kombi,oda termostatını görmez kendi dönüş suyu modülasyonuna göre çalışır set edilen derecede de kapanır,bosch fr 10 taktığınızda ise sürekli karşılıklı iletişimde bulunarak alev modülasyonunu evdeki iç ortam sıcaklığına göre yapar,
    bosch classic condense'in anakartında bus iletişim portu bulunmaktadır bu port ta açıktır yani aktiftir
    bu özellik her kombide olmaz bosch.c.c çok donanımlı bir cihazdır
    modülasyonlu oda termostatında kombinin alev modülasyonu oda sıcaklığına göre ayarlandığı için daha stabildir

EN İYİ KOMBİ

• Fr10 oda Termostat ıcın üzerinden mode tuşuna altı sn basılarak servis menüsüne girikdiğinde parametre ayarları nasıl olmalı detayları resimde görüldüğü gibidir yardımlarınız için teşekkürler
     EN İYİ KOMBİ

Fr10 menusu hakkinda detayli bilgim yok
    isisan servisi veya isisan musteri hizmetlerinden bilgi almanizi oneririm

• Peki teşekkür ederim

• Çoğu vailant diyor

• Merhaba, kiracı olarak yeni bir yere taşındık. Eski kombi gaz kaçırdığı için doğal gaz ekibi sayacı mühürledi. Acil yeni kombi almamız gerekiyor tavsiyeleriniz nelerdir.

Ev güney-doğu cephesinde, toplam 120 metrekare. Maksimum 1500 TL bütçe olacak. Sanırım evde ısı yalıtım yok. Kiracıyız ona göre önerilerinizi bekliyorum.
  • ares72 kullanıcısına yanıt
    merhaba fiyata montaj dahil ise
    konvansiyonel kombi istiyorsanız (konvansiyonel) yoğuşmasız kombi olarak minimum ısıl gücü düşük ve modülasyon aralığı geniş cihaz,yoğuşmasız kombiler sabit fan hızından dolayı bu alanda fazla seçenek yok cihazların çoğunun minimum ısıl gücü 9kW ile 11kW arasındadır
    1000-1200lira arasında
    ferroli domiproject
    ferroli diva
    immergas eolo star
    bosch class 6000w

yazdığınız fiyat diliminde yarım yoğuşmalı kombi de alınabilir
    Ev sahibi almıyormu?

Senden alıyorsun kiradanmı düşecen

• quote:

Orijinalden alıntı: Realism

Ev sahibi almıyormu?

Senden alıyorsun kiradanmı düşecen

Biz alacaz yaptıracaz kiradan düşecek o da.

@disintegration
    Teşekkürler ilginiz için. Açıkçası kombiden hiç anlamam. Acaba yeterli olur mu bu modeller emin değilim.
    Dediğiniz modelleri fiyat alacağımız kişiye ileteceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ares72 -- 29 Aralık 2014; 11:26:42 >
    Yazdigim cihazlarin minimim isil gucu 7kW civarinda yani ayni fiyat diliminde satilan kombilere gore dusuk.bircok kombinin 9,10,11kW civarinda
    Ve modulaayon araliklari genis %30 - %100 civarinda. Diger kombilerin cogunun %40 %50 civarinda cok dar aralikta calisiyor
    Mesela ferroli domiproject ve diva da kullanim suyunda eco/comfort ozelligi var
    Yazdigim kombiler modulasyonlu oda termostatiyla oda sicakligina gore modulasyon yapiyor

• quote:

Yazdigim cihazlarin minimim isil gucu 7kW civarinda yani ayni fiyat diliminde satilan kombilere gore dusuk.bircok kombinin 9,10,11kW civarinda
    Ve modulaayon araliklari genis %30 - %100 civarinda. Diger kombilerin cogunun %40 %50 civarinda cok dar aralikta calisiyor
    Mesela ferroli domiproject ve diva da kullanim suyunda eco/comfort ozelligi var
    Yazdigim kombiler modulasyonlu oda termostatiyla oda sicakligina gore modulasyon yapiyor

Verdiğiniz güzel bilgiler için çok teşekkür ederim.
  • merhaba,
    aydında yaşıyorum aydın yeni yeni doğal gaz ile tanışıyor. kendi evim ve sıfır hiç tesisat yok.
    evim güney kuzey cepheli arka orta kattayım dün eve demir döküm servisi geldi herşey ile bana 5500 gibi bir fiyat verdiler. (toplam petek uzunluğu 8,7 metre. kombi arka balkona yani kuzey balkona yerleşecek. oturduğum sitede evin her iki tarafında da duvarlar bitişik ev var. zaten güneş de sürekli içeride. yalıtım konusunda çok bilgim yok.)
    foruma baktığımda kimse demir döküm nitromix dememiş kafam çok karıştı.
    önerilerinizi bekliyorum
  • Merhaba Arkadaşlar;

Ankarada, 100 m2, yüksek giriş, 4 cephesi açık, mantolama olmayan, kombi petek boyları maksimum 8-10 mt arasında, bacalı sistemi olan bir kombi kullanıyorum. Değiştirmeyi düşündüğümüz takdirde bacalı sistem bir kombi öneriniz var mıdır?

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: harunsat

Yerli olsun bizim olsun. Demirdökümden şaşma. Parça ucuz servis bol ve konusuna hakim. Basit çok karmaşık değil. Ne alırsan al 10 yıl randımanlı ömrü var. On yıldan sonra kesinlikle değiştirmek gerekli. Çünkü masrafları ve kayıpları kendi parasını gelip geçiyor.

demir dökümü sanki vailant aldı diye biliyorum.
  • bu arada eca confeo prmix aldım. cihaza oda termostadı alıcam ama illa eca olması şart mı? ve bağlantısı nasıl olucak?
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.