Şimdi Ara

EN İYİ KOMBİ (93. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.286
Cevap
54
Favori
599.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Zorunlu haller dışında kombi balkonda olmamalı. Balkonda kombinin verimi düşer dış faktörlere maruz kalır ömrü azalır
    Kombi 40-50cm lik petek kadar sıcaklık verir neden bundan faydalanmayacaksınız

Evinize 24kw kombi yeter bütçeniz varsa premix yoğ kombi alın
    Kombiyi alt kata monte ettirin
    Petekleri dd plus tercih edin
    Petekleri alttan bağlatmayın paralel bağlatın
    Alt kattaki peteklere termostatik vanalar taktırabilirsiniz böylece üst kattaki petekler daha iyi sirküle olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

merhaba
    evet kombi regülatörü kullanmanız gerekir delta ve baysallar öneririm kartı en iyi koruyan regülatörlerdir forumda kullanan arkadaşlar mevcut
    istanbul ve kocaeli de değilseniz tadilat projesi çizilecek ama bazı şehirlerin teknik şartnamesinde değişiklikler/güncellemeler olabiliyor siz yine de sorun belki proje kaldırılmıştır
    hermetik kombi de bence fazla para bağlanmamalı f/p ve teknik özellikleri iyi cihazlar yeterli

piyasanın en iyi hermetik kombisi: vaillant 242-5-5 ama pahalıdır

önerdiğim hermetik kombiler 1100-1300lira
    eca confeo plus
    bosch class 6000w (buderus u72)
    bosch class 2000w (buderus u22)
    baymak eco 24fi
    airfel integrity (5yıl garanti)
    immergas alpha cb 24 tf (koşulsuz 7 yıl garanti)

alpha(immergas) hariç hepsi çift eşanjörlüdür,alpha'da koşulsuz 7 yıl garanti vardır, airfel integrity'de 3+2 yıl garanti vardır,60-70liralık bakım paketi satın alınca kombinin garantisi 5 yıla çıkıyor veya bu durum değişmiş olabilir müşteri hizmetlerine sormak gerekir
    yazdığım kombilerde en sessiz çalışan kombiler bosch 6000 ve 2000, kombi evin içinde olacaksa ve ses takıntınız varsa bosch işinizi görür,sessiz kombi grubuna girer
    2000w ve 6000w arasında fazla fark yok,6000w'ye modülasyonlu oda termostatı takılabiliyor kayda değer tek fark bu
    parantez içinde yazdığım buderus kombilerle bosch kombiler aynı kombilerdir isim farkı vardır
    eca confeo plus ise en eski kombidir yaklaşık 8-9yıldır kesintisiz piyasadadır teknik özellik/donanım olarak aralarında en iyisidir.:modülasyon aralığı,kullanım suyunda eco/comfort (ön ısıtma) özelliği,modülasyonlu oda termostatı ve dış hava sensör takılabilme özelliği.......vs ama sesli çalışır
    immergas hariç hepsi yerli üretimdir, airfel:sakarya,baymak:istanbul,eca:manisa,bosch/buderus:manisa
    hiçbirinde kronik sorun yok

cevap için saolun.
    boch 6000w için ea ve c6 hata kodları veriyor diyorlar.kronik sorun galiba.
    bulunduğum yerde kombiye 1500 tl takmaya da (2 mt uzatma borusu dahil) 500 tl istiyorlar.bana fiyat yüksek geldi.
    eca confeo plus'da aynı fiyat ve takma ücreti istediler.bosch taktırmak istiyordum ama ea ve c6 arızası kafamı karıştırdı.
    evimin tesisatı 10 senelik kombi taktırmadan önce tesisat temizliği yaptırmalı mıyım?
    sorduğum her kombi takan dükkan metal geçişli vana gereksiz dedi.bazıları da açması zor oluyor diye doğalgaz firması istemiyor dedi.sallıyorlar sanırım.
    kombi mutfakta olacak confeo plus 'ın sesi çok mu rahatsız eder.confeo plus daha iyi ve arızasız bir kombi midir bosh 6000w ye göre.
    iyi forumlar dilerim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• n96 N kullanıcısına yanıt
    bosch 6000 ilk çıktığında ea hatası vermişti güncelleme yapıldı üstünden bayağı zaman geçti,sonraki üretimlerde bu sorun ortadan kaldırıldı,bu yılın başlarında birkaç tane bosch 6000w taktırdım hatasız çalışıyor,ea hatası basit bir hata servis eve gelip hemen güncelliyor kombi 3yıl garantili
    metal tam geçişli vana ve filtreye kimse karışmıyor neden böyle yalan söylemek zorunda kalıyorlar anlamıyorum plastik kombi bağlantı setlerinin iç çapı daha dardır ve ucuzdur 20liraya bulursunuz ama 3/4 ve 1/2 filtre ve vanalar 40-50lira
    kombi montajı 200-300tl arasındadır, yazdığım kombiler ise ortalama 1300lira,kombi mutfakta olacaksa eca ses açısından rahatsız eder sesli çalışır bence eca düşünmeyin yoksa iyi kombidir

akakce.com
    Bosch Class 2000 W 22 kW Hermetik Kombi Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    http://www.akakce.com/kombi/en-ucuz-bosch-class-2000-w-22-kw-fiyati,6435256.html?ref=493&gclid=CM63xfGr4c8CFQ88GwodFToNSA

bosch 2000 ise hemen hemen 6000 ile aynı kombidir tek fark on-off oda termostatı takılabiliyor ve fiyat olarak 100-150lira daha ucuzdur
    bosch class 2000 alıp yanında bosch trz130 dijital on-off oda termostatı alınabilir iyi bir ikili olur

tesisat temizliği mutlaka yaptırın 10yıl uzun bir süre tesisatta partiküller vardır kombiye zarar verebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 17 Ekim 2016; 10:49:33 >

• disintegration kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Yeni taşınacağım için taşınacağım evdeki mevcut kombimi değiştirsem mi bilemedim. Yardımcı olursanız memnun olurum.

Mevcut kombi : 20017 model Ferroli
    Mevcut radyatör sayısı ve uzunluğu : 4 adet ve yaklaşık 3,5 metre. (+1 adet 50 cm havlupan)
    Zemin kat
    2+1.
    Yön: Güney-batı-kuzey
    Duvarlarda ısı izolasyonu var
    Yerler laminat
    Kombi, salon camının köşesinde depo gibi ayrılmış bir köşede yarı kapalı bir alanda kurulu
    Mutfak musluğu kombiye 8 metre, banyo muslukları 9-10 metre mesafede.
    Radyatörler üzerinde termostatik vana yok.
    Mutfak salon birleşik ve salonun giriş duvarında termostat var.

1-Mevcutta değiştirmem gereken bir bileşen var mı ?
    2-Neleri neyle değiştirmem gerekir ?

Derdim minimum maliyet değil, uygun ve uzun vadeli bir çözüm...

Teşekkür ederim.
  • M V P M kullanıcısına yanıt
    kombi çok eski değilse örneğin 10yıllık,çalışıyorsa değiştirmeyin,oda termostatının olduğu salon girişindeki petekler hariç kalan bütün peteklere kaliteli termostatik vanalar taktırabilirsiniz:danfoss ra 2000
    oda termostatı manuel elle çevirmeli ise değiştirin dijital ve hassasiyeti en az 0.5c ise kullanılabilir
  • 2007 model ve çalışıyor. 2 yıl önce kartını değiştirdik.

Radyatörler airfel. Radyatörleri büyütmek gerekir mi ? Bahçe katı olduğu için tesirgin oldum..

Termostatik vana nasıl kullanılıyor ?

• Termostat dijital ama nedense oek güvenemiyorum. Termostatta öneriniz var mı ?

kombiniz eskiymiş nerdeyse 10 yıllık ama kartı değiştiyse ve komponentlerinde sorun yoksa gittiği yere kadar kullanın masrafa girmeyin

petek metrajı için odaların m2'sini cephesi ve mevcut petek boyunu yazmanız lazım örneğin: yatak odası batı cephe 15m2 100cm petek....gibi

oda termostatında 3 model öneririm kablolu veya kablosuz size kalmış hepsi sizin kombiye uyumludur
    siemens rev 24
    danfoss tp 5001
    honeywell cm 707

termostatik vananın üstünde numaralar var her numara bir sıcaklığıa denk gelir genelde 3 ve 4 numara kullanılır 3 numara 20c ye, 4 numara ise 24c ye denk gelir aradaki boşluk ise 21-22-23c

4numarada ayarlarsanız odanız 24c iç ortam sıcaklığına geldiğinde termo vananın içindeki pim peteğe giren tesisat suyunu keser kombi daha az tesisat suyu hazırlayacağı için daha az gaz harcar
  • Teşekkür ederim.

Salon güney ve mutfakla beraber ki giriş holü de var toplam 44 m2. Salonda dış cephe tamamen pencere. Bir tane 60 cm bir tane de 120 cm radyatör var. Ama yüksek değil.

Yatak odası batı cephe ve tüm cephe pencere olmak üzere 14 m2. Petek hoyu 40 cm yüksek.

Küçük oda aynı cephe 10 m2. Petek boyu 60 cm yüksek.

Banyo 5 m2 batı cephe

Petek metrajınız bayağı yetersiz
    Salon 160 + 180cm pkkp 22/60 demirdöküm plus (petekler çapraz bağlatın)
    Yatak odası 120 cm pkkp 22/60

Salondaki 100cm peteği yatak odasına monte edebilirsiniz böylece değerlendirmiş olursunuz. Salondaki diğer peteği de koridor veya antreye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 17 Ekim 2016; 18:18:31 >
    Herşeyden önce cevap verip ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.

Evde tesisat yok sıfırdan döşeteceğim,kombiyi balkona koymak istememin nedeni olası zehirlenmelere karşı kendimce önlem almak, diğer taraftan uygun yer alt kat ama uyumanın dışındaki tüm zamanımız burada geçiyor çünkü mutfak da alt katta, kombi ile aynı yerde olursak hava kalitesi düşer diye düşünüyorum, örneğin komşum benimle aynı balkona sahip ve o da balkona koydu.
    Petekleri neden çapraz değilde paralel bağlatayım anlamadım.
    Rica etsem Mersin için hangi kombi uygun olur diye fikir beyan edebilir misiniz,,.

Teşekkürler
  • ismailgorur İ kullanıcısına yanıt
    Kombiyi balkona monte etmek son yılların yanlış modası türkiyeye ilk doğalgaz ankara ve istanbula geldi 20yıl önceki kombilerin çoğu evin içinde
    Bende izmirdeyim doğalgaz mazisi fazla değil burda da o moda çok yaygın evin içinde güvenlik açısından hiçbirşey olmaz onbinlerce kombi son 20 yılda istanbulda evlerin içinde kullanıldı. Hermetik kombilerde allah korusun ben hiç kitlesel. Gaz faciası duymadım
    Ama balkonda kombisi donan ve kombisini değiştirmek isteyen çok kişi gördüm üstelik izmir gibi ılıman yerde
    Zorunlu haller dışında balkonda kombi olmamalı evinde gerçekten hiç yer yoktur o zaman olabilir
    Balkonda kombinin ısıtma verimi düşer içine toz yapmur suyu ...vs girer

Bütçeniz varsa premix yoğ kombi alım fiyatlar 1600-1700liradan başlar kombi bir defa alınır en az 10yıl kullanılır
    Tasarruflu ısınmada kombi en son sıradadadır
    Yalıtım
    Tesisat kalitesi
    Yeterli petek metrajı
    Oda termostatı ve termostatik vana kullanımı
    Kombiden daha önemlidir

Petek bağlantısı çapraz ve paralel ikiside olur yeterki alttan bağlatmayın kombiye çok yakın peteklerde çapraz şart değil çünkü kombinin ilk gönderdiği tesisat suyu bu peteklere geliyor tabi istisnasi var kombinin dibinde 160-180cm lik petek varsa çapraz bağlanmalı

Kalorifer tesisatında 32mm ve 25mm çap ve oksijen bariyerli boru seçerseniz ısınmayan peteğiniz kalmaz
    Alt kattaki tesisatın tamamını 32 üst kattaki tesisatı 25mm çap ile yaptırın ısınmayan peteğiniz kalmaz
    Tesisat boru markası dizayn oksi plus tercih edin,esnaf kompozit veya cam elyaf kullanır ve de 20mm çap ile tesisat yapar
    Çünkü en ucuz boru bu iki kuruş avanta için yazdıklarımı kullanmaz

Üstat emeğine sağlık olsun, gerçekten çok yardımcı oldun, umarım bu karşılıksız yardımların devem eder ve bilgisi olmayanlara yardımcı olursunuz.

iyi günler..

• ismailgorur İ kullanıcısına yanıt
    Bişey değil

iyi forumlar

• Hocam merhabalar.
    İlginiz ve alakanız için şimdiden teşekkürler.

Evim 3 cephe (Kuzey, doğu, güney), 120 (NET) M2, ancak ev zemin katta ve yan tarafta başka binalar olduğu için çok fazla güneş almıyor. Yaklaşık 7 Metre petek takılı. Peteklerin hiçbirinde termostatik vana yok. Oda termostatı da yok. Şimdiki kullandığım kombi ferrolinin 12 senelik bir kombisi ve ısıtma sıcak su hattı tek hat üzerinden evi dolaşıyor. Binanın dış yalıtımı yapılmış. Pencereler ahşap ısı camlı. Zeminde de çoğu yerde eski ahşap parkenin üzerine laminat yaptırdık. Wc ve banyo dışında fayanslı alan yok, her yer laminat döşeme.

Eski kombinin bir takım sorunları olduğu için yaklaşık 1-1,5 aydır internette ve sağdan soldan kombi araştırıyorum ve artık kafam çok karıştı. Sınırlı bir bütçe ile yaklaşık 1500 - 1600 civarı kombi almak istiyorum, ancak her marka ile ilgili olumlu olumsuz bir sürü yorum okudum, bir sürü şikayet var. Sanki kombi değilde dert alıyormuşuz gibi. Özellikle servis şikayetleri çok fazla. Hala hangi marka kombiyi alsam karar veremedim, alacağım kombinin ekonomik olmasını ve uzun süre sorun çıkarmamasını istiyorum. Şu anki kombi mutfakta kombi dolabınının içinde duruyor, yeni alacağımı da aynı yere monte ettireceğim. Dolap bir nebze sesi kesiyor.

Aklımda (birazda tavsiye üzerine) Demir Döküm Nitro Plus 20.000 Cal. modeli var. Zaman ayarlı kullanım falan varmış, birde servis ağı iyi diyorlar bilemiyorum. 1450 Peşin 1500 Taksit ile satıcının birinden bulduk. Aynı satıcı Kombi(Taksitli fiyat 1500) + Montaj(100)+ Proje(250) + Montajda değişen parçalar(150) = Toplam kombi maliyeti 2.000 TL istiyorlar. (piyasada bulabildiğim en uygun fiyat bu.

Bu kombi modelinin dışında başkaca bir kombi modeli önerir misiniz, yoksa bu kombiyi alayım mı. Kafam çok karıştı bu kombi olayında. Yada benim şartlara en uygun bu fiyat aralığında alabileceğim en iyi kombi hangisidir sizce. Biraz uzun yazdım kusura bakmayın. Teşekkürler.

• lionn38 kullanıcısına yanıt
    nitron plus piyasaya yeni çıktı eski nitron olsaydı kesinlikle alın derdim teknik özellikleri daha iyiydi minimum ısıl gücü düşük ve hermetik kombiler içinde modülasyon aralığı genişti
    şikayet sitelerine baktıysanız kafanız karışır istisnasız her kombi model ve markada ve de serviste şikayetler var bazılarını ben abartı buluyorum

kombi dolabın içinde olacaksa o zaman ses önemli değil kombi sesli çalışsa bile sesi keser,hermetik kombiler ortalama 1000 ile 1500lira arasında satılır
    kombi montajı toplamda 250lira civarındadır (montaj+fittings ve pprc parçalar,en ucuz kombi bağlantı seti ve gaz flexi)
    önerdiğim cihazlar
    eca confeo plus
    bosch class 6000w (buderus u72)
    bosch class 2000w (buderus u22)
    baymak eco 24fi
    airfel integrity (5yıl garanti)
    immergas alpha cb 24 tf (koşulsuz 7 yıl garanti)

alpha(immergas) hariç hepsi çift eşanjörlüdür,alpha'da koşulsuz 7 yıl garanti vardır, airfel integrity'de 3+2 yıl garanti vardır
    yazdığım kombilerde en sessiz çalışan kombiler bosch 6000 ve 2000, kombi evin içinde olacaksa ve ses takıntınız varsa bosch işinizi görür,sessiz kombi grubuna girer
    2000w ve 6000w arasında fazla fark yok,6000w'ye modülasyonlu oda termostatı takılabiliyor kayda değer tek fark bu
    parantez içinde yazdığım buderus kombilerle bosch kombiler aynı kombilerdir isim farkı vardır
    eca confeo plus ise en eski kombidir yaklaşık 8-9yıldır kesintisiz piyasadadır teknik özellik/donanım olarak aralarında en iyisidir.:modülasyon aralığı,kullanım suyunda eco/comfort (ön ısıtma) özelliği,modülasyonlu oda termostatı ve dış hava sensör takılabilme özelliği.......vs ama sesli çalışır
    immergas hariç hepsi yerli üretimdir, airfel:sakarya,baymak:istanbul,eca:manisa,bosch/buderus:manisa
    hiçbirinde kronik sorun yok

servis olayı görecelidir ve bölgeden bölgeye değişir çünkü burada çalışanların karakteri devreye giriyor şu markanın servisi iyidir diyemem
    dikkat edeceğiniz nokta servis evinize uzak olmasın ve bölgede iyi izlenim bırakmış olması ve de uzun süredir faaliyet göstermesi el değiştirmemiş olmasıdır

• Eca confeo premix 35 kw için uygun kablosuz oda termostatı var mıdır? Link ile birlikte verirsen üstadım yanlış bişey almayım.

Flex de o değil. Basınçlı, şebeke su giriş ve sıcak kullanım suyu çıkışına taktım. Klozet depolarına giren veya termksifon bağlar gibi.

• ibokozan İ kullanıcısına yanıt
    eklediğim resim haricinde bağlamak risk, en uygunu kombinin altına flex yerine pprc plastik bağlantısıdır eca servisi sorun çıkartabilir

kablosuz oda termostatında siemens,danfoss ve honeywell dışında marka düşünme çünkü sinyal riski var ayrıca eca şirketi sadece honeywell oda termostatlarını kullanıyor

honeywell kablosuz ve programsız DT92A1004

www.hepsiburada.com
    Honeywell Dijital Kablosuz Oda Termostatı (DT92A1004) Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/honeywell-dijital-kablosuz-oda-termostati-dt92a1004-pm-hrozmhnywlldt92

urun.n11.com
    Honeywell Dijital Kablosuz Oda Termostatı (DT92A1004) Fiyatları ve Özellikleri
    http://urun.n11.com/termostat/honeywell-dijital-kablosuz-oda-termostati-dt92a1004-P80682549

honeywell kablosuz ve programlı CMT727D1016

hocam tekrar rahatsız ediyorum.
    bie akrabamızın baymak falke fx24 fi diye kullanmadığı(6 ay kullanılmış)bir kombiyi ev hediyesi olarak vereyim dedi.
    bilmediğimiz için sizce ne yapalım?
    alt takımı ve montajına 500 lira istediler.
    ev 2+1(net 74m2) toplam 5 petek var?
    bu kombi iyi midir?
    birde bunu kullanacaksak,tasarruf için yapılabilecek önlemler nelerdir?
    oda termostatı ne önerirsiniz?
  • rotarmy R kullanıcısına yanıt
    baymak falke fx önerdiğim baymak eco 24fi ile aynı kombidir sadece düğmeleri dandiktir kullanılabilir
    alt takım ve montaj max 250-300 tutar fazla istediler zaten kombinin sıfırı 1000lira (baymak lambert lx)
    oda termostatı danfoss tp 5001,honeywell cmt727a1011
    bazı peteklere danfoss termostatik vanalar takılabilir
  • 
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.