Şimdi Ara

EN İYİ PLAZMA VE LCD TV MARKASI VE MODELİ SİZCE HANGİSİ ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
188
Cevap
0
Favori
221.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

plazmalar geçiş modeli değil. bazı firmalar plazma üretiyor bazıları lcd olay bundan ibaret.
    Bence En iyi LCD sony, toshiba(2007'de SEDe kayacak.)
    en iyi plazma panasonic, pioneer, LG

katılıyorum hatta şu durumda 42 inç ve üstünde plazmaların lcd lere oranla fiyat/performans avantajının ollduğunu düşünüyorum
  • Plazmalar su yuzden ara model olarak dusunuluyordu.
    LCD'de buyuk panel yapmak zordu.
    İzleme acisi, tepki suresi,kontrast vs sebeplerden oturu
    Bu acigi Plasma ile kapattilar.
    Ancak LCD'ler buyuk ekran uretilmeye baslanmasina ragmen
    plasmalarda teknolojiden nasibini alarak, oldukca gelisti.

Artik plasmalara gecis urunu diye bakmamak lazim.
    yukarda da bahsedildigi gibi,
    bazi markalar LCD'ye , bazilari ise Plasmaya yonelmis durumda.

orkunbjk :
    en iyi lcd sony olamaz.
    daha cook firin ekmek yemesi lazim.
    once kendi panelini samsung'a degilde,
    kendi uretmeye baslamasi lazim.
  • Arkadaşlar bende var diye söylemiyorum.
    Elektroniğe çok meraklı ve bu konuda bir ürün alırken parayı daha sonra değerlendiren birisi olarak
    (para tabiki en önemliside.Kaliteyi unutmamak lazım.Bu arada Allah herkesi imkanları bol olanlardan eylesin)
    Uzun araştırmlardan sonra Panasonic 42PV500 aldım. Ve gerekli kaliteli kablo vs. işlemlerinden sonra dünya kupasınıda bunda seyretme imkanım oldu. Tek kelimeyle harika. Daha önceden Vestel,Sony,Samsung kullanmış birisi olarak benim sıralama göre
    Plazma TV de
    1- Panasonic (bilhassa PV500-PV600 serileri)
    2- Nec
    3- Philips
    4- Loowe

LCD TV de
    1- Samsung / LG
    2- Philips
    3- Sony

Bu arada bunlar benim araştırmalarım ve kullanım tecrübelerimle edindiğim kendi fikirlerim.
    Ve herkesin fikirlerine ve tavsiyelerine saygılıyım.
  • Arkadaşlar,

Genel olarak çoğu insanın aklında önce ne tür bir tv almalıyım sorusu, sonra da hangi marka / model tv'yi almalıyım sorusu gelmekte ve genellikle ihtiyaçlar tam analiz edilmeden tüm seçenekler içinde karar verilmeye çalışılmaktadır. Tabi bu durum işleri genelde zorlaştırmaktadır. Dolayısıyla ihtiyaçları belirledikten sonra kullanan kişilerin tavsiyeleri ve deneyimleri de son derece büyük önem taşımaktadır. Kendi ihtiyaçlarım ve imkanlarım kapsamda yaklaşık 1.5 ay süren araştımalar sonucunda LCD TV almaya karar verdim ve
    SAMSUNG Marka
    LE32R71B Model Bordeaux Serisi
    bir LCD TV aldım.
    Sonuç olarak 2 aydır kullanıyorum, elde ettiğim kalite ve performans mükemmel ve çok memnunum.

Eğer evinizde DVD izlemekten hoşlanıyor, küçük bir kişisel media center kuruyor, TV aktarımlı PC üzerinden veya Media box üzerinden oyunlar oynamak istiyorsanız ve bu doğrultuda LCD TV almaya karar vermişseniz ve kaliteden de vazgeçmem diyorsanız kalite/fiyat performansı en iyi model bu olduğundan kesinlikle tavsiye ederim.

Saygılarımla,
    e®e

• sulokal tamamen haklı ara model olarak düşünüldü plasma ve maalesef teknoloji olarak lcd tvler cidden çok ilerledi en son samsungun 82" lcdyi üretmesiyle bu konuda çok ciddi bir ilerleme kaydedildi
    lakin plasma konusunda kendini geliştirmeye çalışan firmaların hiçbirinde samsungdaki gibi 549öilyar renk seçeneği yok ve
    bence neden lcd çünkü plasmanın ön tarafı cam bu da üzerine ışık geldiğinde onu yansıtır ve görüntüde kayba neden olur yani bir diğer açıklaması ile ayna diye kullanabilirsiniz plasmayı lakin lcd de böylebir sorun yok ön tarafı llikit kristal olduğundan dolayı yansıma yapmaz

ve katılıyorum sonynin en iyi lcd olması için öncelikle panel üretmesi gerekiyor lakin panel üreten dünyadaki firmalar ise
    1-samsung %25
    2-lg philips %20
    3-cmo %15

şuanda bu firmalar dünya pazarına hakim firmalardır lcd ve plasma panel üretiminde özellikle forumlarda tartıştığımız vestelleri bile üreten firmadır samsung maalesef

• reshad iyi bir konuya deginmis.
    aydinlik , gunes isigi veya ışık kaynagini (lamba, vs)
    direk goren bir ortamda, plasmalar cok yansima yapiyor.

Bazi ureticiler, basta pioneer, yansima onleyici ekran gelistiriyor ama
    simdilik cok basarili degil.Umarim bu sorunu cozerler.
    cidden rahatsiz edici bir durum.

Lcd veya Plasma alirken, nerde(aydinlik, karanlik) kullanacaginizin da buyuk onemi var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sonteknoloji

Merak ediyorum bu forumda bu kadar konustuk acıkladık onerdik sizce hangisi en iyisi ?

arkadaşım bence samsung genede sana kalmış en basiti en son teknolojiyi destekliyor.Plazmalara bakmaya giderken yanında dvd cd si götür üşenme hepsinde izle birde firmaların elinde hd cd ler var onları izle özellikle samsung da var bak bakalım hangisi iyi sonrada özelliklerini karşılaştır saygılar
  • gurcan1;

sen iyi niyetinle cevap veriyorsun da,
    soruyu soran arkadas, zaten tuketici degil, satici.
    piyasa yoklamasi yapiyor anlayacagin.
    neyse...
  • benim tavsiyem dvd değil vcd izleyin lcd ve plasmalarda
  • Neden yahu ? vcd izleyelim dvd varken :)
  • SAMSUNG
  • cünkü türkiyede yaşıyorsun sadece film için normal cd kullanyoruz ve ağırlık hala vcd izliyor ve kopyalıyor bence dene
  • 1-sony bravia serisi
    2-pioneer
    3-loewe
    4-panasonic viera serisi
    5-philips ambilight - pixel plus 2 hd serisi
  • Plazma TV:

1-Pioneer (PDP-436XDE)
    2-Panasonic (42PV500)

LCD TV
    1-Sharp (incelemenizi tavsiye ederim)
    2-Sony Bravia

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi resulcaliskan -- 26 Temmuz 2006; 10:07:12 >
  • ya pardon arkadaşlar sony en iyi diyorsunuz anlıyorum marka olması çok önemlide sonynin panellerini samsunga ürettiriyor olduğunu neden hep unutuyoruz??
    bir marka nasıl olurda üretmediği bir üründe birinci olur bana bunu lütfen biri anlatsın
  • Kıyaslamalar kişisel zevklere gore yapılıyor görüntğü kalitesi ekran boyutu - fiyat oranı ve hepsini kapsamakta yorumlar buna gore yazılsa daha iyi olur . sony ise neden sony yada lg ise neden lg boylece daha cok kişiyi bilgilendirmiş oluruz
  • quote:

Orjinalden alıntı: sonteknoloji

Kıyaslamalar kişisel zevklere gore yapılıyor görüntğü kalitesi ekran boyutu - fiyat oranı ve hepsini kapsamakta yorumlar buna gore yazılsa daha iyi olur . sony ise neden sony yada lg ise neden lg boylece daha cok kişiyi bilgilendirmiş oluruz

satıcı olarak sen yazda bilelim o zman
  • panasonic
    Philips
    samsung
    lg
    sony

Ben fikrimi soylyeyim fiyat ve goruntu kalitesini bagdastırarak bir karar verseydim kişisel olarak Samsung veya philipsi tercih ederdim
    ya sen doors kardeşim
  • pıoneer plasma 436 xde alternatifi panasonic 42pv60 plasesi samsung 42Q7

ama bugün yada yarın pıoneeri alıcam
  • Hayırlısı olur umarım iyi bir seçim gule gule kullan
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.