1- braveheart (adamlar daha iyisini yapana kadar en iyisi bu :)) 2- er ryan (ama bu çömezlik yıllarıma rastlar etkilenmiştim ama gecen yine izledim o kadar hoşuma gitmedi braveheart'ı 5 kere izledim hala hot:)) 3- kapıdaki düşman (enemy at the gates) 4- bir de eski film vardı adını hatırlamıyom ama kadro manyaktı geyiktide biraz trtde izlemiştim
Cthulhu baba sağol fakat dediğin film Eisenstein'ın sinema konusunda ders olarak gösterilen bir filmidir ve bir gemide çıkan sosyalist içerikli bir ayaklanmayı anlatır. benim dediğim film ise dediğim gibi bir tank çevresinde geçiyor. yine de hatırlatmaya çalıştığın için sağol...
Er Rayn'ı Kurtarmak Tom Hanks Bir Zamanlar Askerdik Mel Gibson Vatansever Mel Gibson Cesur Yurek Mel Gibson Kapımdaki Düşman
greenhell;
filmin ismi Jakob the Liar olacak galibahttp://us.imdb.com/ bu siteden öğrendim. ayrıca bu film bu akşam digitürk moviemax kanallarından birinde yayınlanacakmış sabah gazetesinde gördüm...
bu arada arkadaşlar ismi yazılmayan birçok savaş filmi var. en iyisi ben bunları yazayım siz izlediklerinizi yorumlayın...
Tigerland Thin Red Line Hart's War Gods and Generals The Siege
Savaştaki aksiyon bakımından Er Ryan'ı tek geçerim ama savaşın sosyolojik yansımalarını içeren filmlerden Pianist,Goodmorning Vietnam gibi filmleri önerebilirim.
albati;
windtalkers filmini izledin mi? aksiyon bakımından bu filmden daha iyisini görmedim... amerikanların saipan adasına çıkışlarını ve ilk kez burada denedikleri navajo dilindeki telsiz kodlarını anlatıyor...
arkadaşlar yazdığınız ''kwai köprüsü'' isimli film 1957 yapımı ve orjinal ismi ''Bridge on the River Kwai, The'' olan film mi acaba?
cans ; dediğin filmlerin hemen hemen hepsini izledim ve baya güzel filmler. birde şu "gods and generals" (tanrılar ve generaller) ne tür bi film, yani 2. dünya savaşınımı anlatıyor yoksa amerikan savaşlarını falanmı anlatıyor. ayrıca bi film daha aklıma geldi baya güzel bir film ; zafer (glory) (denzel washington, morgan freeman). izleyin baya iyi bir film...
Gods and Generals filmini izlemedim ama 2003 yapımı ve 231dk lık bir film. gerekli bilgilere burdanhttp://us.imdb.com/title/tt0279111/ ulaşabilirsin... ayrıca glory filmini de listeye aldım 1989 yapımıymış...
duner2000 senin dediğin filmi biliyorum, Kanal D de seyretmiştim, hatta afgan mücahidin elle işlenmiş güzel bir tüfeği vardı,onu rus askerine hediye ediyprdu. Adı "The Beast" ti.
yazdığın filmlerin hepsinin imdb puanı 7 nin üzerinde. ama 1989 Finlandiya yapımı olan Talvisota filmini nasıl bulacağım bilmiyorum... sen nerden buldun bu filmi?
jacob's ladder (yön=adrian lyne) psikolojik savaş klasik film.
mel gibson'un oynadığı bütün savaş filmleri mükemmel oluyo
kimse yazmamış ama ' apocalypse now' (kıyamet) yön= francis ford coppola,gelmis gecmis en iyi savas filmi olarak bilinir,ayrıca 'ince kırmızı hat' ve stanley cubrick'in full metal jacket ' ,brian de palma'nın ' casualties of war'(savas günahları) .en iyi savas filmeliridir.
C.Lipton sağolasın. o filmin adını bulmak için ne kafa patlattım zamanında anlatamam. ayrıca pulp arkadaşımıza tamamen katılıyorum. savaşın tarihi insanlık kadar eski olduğundan ve bu topic kolay kolay bitmez arkadaşlar...
CanS tolvisoto filmini divx olarak bulman mümkün...
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by CanS</i> <br />bu arada band of brohthers filmini geçen maltepe pazarında gördüm ama 2 cd idi. 13 bölüm var diyorsunuz nasıl buluruz tamamını? <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
valla ben maltepe pazarında bir divx ciden aldım,10 bölüm dedi bana bende öyle olduğunu düşüyorum,ilk bölüm gazilerle yapılan sohbetler içeriyordu bu yüzden almadım ama lanet olsunki divx leri izleyemiyorum,işlemci II 233 mhz olunca kaldırmıyo tabi o kadar karmaşayı...