Şimdi Ara

EN İYİ SİSTEM KİMDE? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 kaç mb ram yeteri kadar işlemci
  • benimde sistem şöyle 8+1 çekirdekten oluşuyor..

PS3 işlemci olarak Sony,Toshiba ve IBM ortak yapımı olan ve multi-core (çoklu çekirdek) mimarisine sahip yeni jenerasyon Cell mikro işlemcisini kullanıyor. Özellikle sayısal işlem gücü bakımından dünyanın en güçlü mikro işlemcisi sıfatına şimdiden sahip durumda.

Cell, IBM'in PowerPC mimarisini kullanan bir 1 Ana çekirdekten (PPE) ve bunun yanında 8 adet yardımcı çekirdekten (SPE) oluşuyor. PPE ve tüm SPE'lerin çalışma frekansı Ps3'te 3.2 GHZ olarak atanmış. PS3'te 8 adet SPE'den biri kullanım dışı bırakılırken 7. SPE PS3'ün işletim sistemi için ayrılmış bulunuyor. Diğer 6 programlanabilir SPE'lere ise oyun geliştiricileri tarafından oyunlarda farklı işlemler ve görevler atanabiliyor. 6 SPE'nin programlanabilir olması oyun yapımcılarına, oyunlarda oldukça farklı yöntemler ve teknikler kullanabilmelerine olanak sağlıyor ve bu bakımdan esnek çözümler üretiyor.

PPE'nin L2 ön belleği 256Kb ve bir adet VMX Vektör ünitesine sahip. SPE'lerden her birinin ise 128Kb local belleği bulunuyor ve tüm SPE'ler birbirleriyle oldukça hızlı şekilde iletişim kurabilecek şekilde birbirlerine Element Interconnect Bus ile bağlı durumdalar.

Ps3'ün teoride açıklanan toplam kayar-nokta performansı (floating point performance) 2.18 TFLOPS. Bu değer, PS3'ün işlemci ve grafik işlemcisinin toplam gücü iken Cell tek başına 204 GFLOPS'luk bir güce sahiptir.

Ps3 Hafıza olarak toplamda 512 MB'lık bir hafızaya sahip ve 2 parça 128 MB hafızadan oluşuyor. İşlemci çalışma frekansıyla aynı hız değerine (3.2 GHz) sahip olan 256 MB'lık XDR DRam sistem için atanmış durumda Bunun yanında grafik işlemcisinin kullanımı için, bellek arayüzü olarak 256 MB'lık bir GDDR-3 video-ram'ine sahip. GDDR-3'ün çalışma frekans hızı ise 700 MHz.

PS3, grafik işlemcisi olarak Nvidia'nın özel olarak tasarladığı RSX adı verilen grafik çipini kullanıyor. RSX, dünyanın en büyük oyun organizasyonu olan E3'te (2005) ve 2006'daki Game Developer's Conference'da açıklanan bilgilere göre Nvidida'nın G70/NV47 mimarisini kullanıyor. 990 MHZ hızında ve 128-bit piksel işleme yeteneği sahip. 1.8 TFOPS gücünde ve günümüzün en gelişmiş video arayüzü olan HDMI 1.3 ile dijital video çıkışı sunuyor. RSX, kendine atanmış olan 256MB'lık GDDR-3 yanında gerektiğinde 256 MB'lık sistem hafızası olan XDR'ida kullanımına katabiliyor. Son özellikleri ise halen açıklanmış değil. Yapılan açıklamalara göre Rsx, Nvida'nın şimdiye dek yapmış olduğu en karmaşık grafik çipi ve Cell ile birlikte uyumlu çalışabiliyor.

PS3 ile birlikte gelen diğer bir yenilik ise Sony'nin önderlik ettiği yeni jenerasyon optik disk formatı olan Blu-ray. PS3 optik sürücü olarak 2x hızında Blu-Ray sürücü kullanıyor. Bu çift katmanda toplamda 50 GB'a kadar veri okunabilmesi anlamına geliyor ve Sony`nin yeni Blu ray diskleri artik 100 GB arti satışda olmayan ama gerçekleştirilmiş Blu ray diski 200GB bile tutar. Önceki nesil optik disk formatları olan CD ve DVD diskler ise PS3'ün Blu-Ray sürücüsünde yine okunabilir durumda olacaklar.

PS3 konfigürasyon şeçimine bağlı olarak 20GB veya 30GB'lık 1.5" SATA sabit diske sahip. Bunun yanında Tokyo Game Show'da Sony'nin yapmış olduğu açıklama ile her 2 modelde HDMI çıkışa sahip olarak piyasaya sürülecek. Daha önce yapılan açıklamalarda sadece 30Gb'lık modelde HDMI çıkış bulunacağı belirtiliyordu. Konsol 1080p'de (1920*1080px) dahil olmak üzere HDTV çözünürlüklerine destek veriyor. Hdmi çıkış yanında 1 adet analog çıkışa ve bir adet dijital ses çıkışına sahip. Gigabit ethernet (10/100/1000/10000/100000/1000000 Mbps) her 2 konfigürasyonda standart olarak yer alıyor.

20 GB'lığa nazaran, 30 GB'lık modelde yeralan diğer farklılıklar; Wi-fi desteği ile birlikte konsolun ön bölmesine yer alan Memory Stick, Sd ve Compact flash kartları okuyabilen bir kart okuyucuya sahip olması.

PS3'te bunlar dışında Bluetooth 2.0 desteği bulunuyor Kablosuz bağlantı arayüzü olarak bluetooth kullanan PS3 kontrolleri (SIXAXIS) 7 adede kadar yükselebiliyor. Konsol 4 adet de USB 2.0 girişine sahip.

EN İYİ SİSTEM KİMDE?

• tahminimce big daddy de forumdaki en iyi sistem..

Bu sistemle

Crysis Warhead
    DX10
    1920*1200
    16xQ AA + 16xAF
    All setting:En ileri

30-35-40 fps arasında oynuyor

Sistem se bu

ForceWare 178.13 WHQL
    Windows Vista ultimate 64bit

Asus striker II extreme|| QX9650@4.3 ghz ||XFX GTX280 XXX SLI(750/1570/2900)|| SuperTalent ProjectX 4gb(2*2) 1950mhz (8-7-7-20) ||4xSeagate Barracuda 250gb 7200.10(410AS) 128k/Raid0||External Seagate 1Tb Free Agent PRO Depo||Technisat Skystar 2 usb || ThermalRight Ultra120 Extreme+2x12cm/2000rpm/80CFM fans ||Creative X-Fi Elite PRO|| Sony STRDB790 6.1ch AMFİ ||Sony SA-VE556H 6.1ch(6*140w+150w) SPEAKER || High Power 1200 watt|

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HoLY.oNE -- 7 Ekim 2008; 21:41:51 >

• vay be daha 3 sene önce "benim işlemcin amd atlon64 3000, ama soket 939 hem de venice çekirdekli yani 3dNOW özelliği var, aynı zaman da kendisi 90nm oluyor " düşünür, ama bu tip safsatalara hiç girmez çünkü bilirdim ki bu günler gelecek...
  • forumda 4870x2 si olan varmı merak ediyorum
    gtx 280 eskide kaldı
  • quote:

Orjinalden alıntı: Morsmordre

forumda 4870x2 si olan varmı merak ediyorum
    gtx 280 eskide kaldı

hocam tabikide var hemde öyle tek tük değil ......böyle bi kartı(kartları) kullanan insanında gelip daha güçlü varsa çıksın karşıma diyeceğini sanmıyorum..
  • 90ghz core5duo işlemci
    64gb ddr7 5000mhz ram
    asus anakart altın kaplama
    hd9750x8 ekran kartı
    900 terabbyte hdd
    blueray sürücü
    90 inç monitör
    ses sitemi düğün hoparlörleri

140 bin ytl ye aldım varmı bundan iyisi
  • Görgüsüzlüğün gözü kör olsun.
  • görgüsüz idne
  • Ben burda bi salarım 10 km kimse geçemez

İşeme ses: Fİcuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
  • quote:

Orjinalden alıntı: Morsmordre

forumda 4870x2 si olan varmı merak ediyorum
    gtx 280 eskide kaldı

gtx280 eskide kalmıs GTX 280 SLI ın crysis 2 de 1920*1200de Ayarlar Very High 16XAA 16XAF alabiliyor mu 4870X2...

İMKANSIZZZ
  • bu diyalog atıyorum

-ben: olm bende 4870 var 512 mb
    -arkadaş: o dan neki kötümüş olm bende 8500 gt var 1gb seninkinden iyi
    -ben:

aslında 4870 im yok bu okuldaki bilgisayar diyalogları kafayıyiyecem bigün cins cins şeyler söylüyorlar yaw ...

• adamı konuyu açtığına pişman etmişsiniz.
    @berat-aker sistemin gayet güzel. yeni aldıysan hayırlı olsun...

bu arada benimki de züğürt işi ama iş yapıyor yine de...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilgezer -- 7 Ekim 2008; 21:53:05 >
  • kasa aynen şöyle :
    1.8ghz p4
    256mb
    64mb geforce4 mx440

• playstation 3

yukarda arkadaş yazmış özelliklerini.

ben kısaca yazayım 8 çekirdekli cell cpu

256 mb 3.2 ghz hızında çalışan ram

nvidia rsx gpu detayını yukardaki yazdıa okuyun yazıyor orda
  • bende tüm konsolları olsun geriye sadce nete giren msn açan bi pc olsun anlayışım budur ii bilgisayar ne şe yarar ki oyundan başka boşuna para israfı
  • En iyisi bende şaka tabi.Çok mukemmel olmasada uyumlu ve mutevazi bir sistemimin oldugunu duşunuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lawagolem -- 7 Ekim 2008; 22:55:45 >
  • Görmemişin bi sistemi olmuş çevirmiş çevirmiş
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.