Şimdi Ara

En iyi vista sürümü hangisi??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
9.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben vista starter kullanıyorum berbat.Yakın zamanda format atmayı düşünüyorum.

Sizce hangi sürümü daha iyi ???

(çakmaların fiyatları aşşağı yukarı ne kadardır)

• Home Basic: Bu sürüm, bilgisayarını daha çok Web’te gezinmek, e-posta göndermek, sohbet etmek ve temel dokümanlar yaratmak üzere kullanan kullanıcılara hitap ediyor. Home Basic’te arama ve güvenlik araçlarının yanı sıra ebeveyn kontrolü de yer alıyor. Bu sürüm Home Premium sürümüne göre biraz hafif kalıyor.

Home Premium: Windows Vista’nın Home Premium sürümü, Basic sürümün sahip olduğu tüm işlevselliği barındırırken, kullanıcılara Vista’nın yeni göz alıcı grafik arabirimi olan Aero’yu sunuyor. Bu sürüm, en son dijital eğlence deneyimlerinden faydalanmak isteyen kullanıcıları hedef alıyor. Home Premium sürümünde Aero’nun yanı sıra Media Center ve Tablet PC özellikleri de yer alıyor.

Business: Ufak ve orta ölçekli kurumlara hitap eden Windows Vista Business, bilgisayarların en verimli ve güvenli bir şekilde çalışmasını sağlıyor. Bu sayede firmaların teknik desteğe bağımlı olmalarının önüne geçiliyor. Business sürümünde yeni grafik arabirim ve dahili arama da yer alıyor.

Enterprise: Karmaşık bilişim altyapısına sahip büyük ve global şirketler için sunulan Enterprise sürümü, ileri derece güvenlik özellikleri ile dikkat çekiyor. Business sürümünde yer alan tüm özelliklerin yanı sıra, Enterprise sürümünde, donanım tabanlı şifreleme teknolojisine destek sağlanarak yüksek düzeyde veri güvenliği sağlanıyor.

Ultimate: Ultimate sürümü, bilgisayarından her şeyi bekleyen kullanıcıları hedef alıyor. Bu sürümde, diğer sürümlerde yer alan tüm özellikleri bulmak mümkün.

Starter: Yeni oluşan pazarlar için sunulan bu sürüm, daha çok düşük güçteki bilgisayarları hedef alıyor. Yeni bilgisayarlarda kurulu bir şekilde satılacak olan Starter sürümünün, diğer sürümlerin aksine, sadece 32-bit sürümü bulunacak. Bu sürüm ayrıca en sınırlı Windows Vista sürümü olma özelliğini de taşıyor.

• vista ultimate + sp1
  • Kendi cevabını kendin vermişsin zaten...

Çakmaların fiyatlarını sormuşsun korsanını bulursan ki vardır 5-10ytl birşey
    Ama ne diyoruz Korsana Hayır!

Orjinallerin fiyatlarıda malum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: eMr...

Kendi cevabını kendin vermişsin zaten...

Çakmaların fiyatlarını sormuşsun korsanını bulursan ki vardır 5-10ytl birşey
    Ama ne diyoruz Korsana Hayır!

Orjinallerin fiyatlarıda malum...

Evet hocam çok pahalılar. Aslında onlar bizi korsana sürüklüyor napalım

• Bilgisayar ile ilgili onlarca parça aldım,yazılım aldım ama yaptığım en iyi şey Box bir Vista Home Premium almak oldu.(Orjinal).Geçen yıl 360 Ytl verdim ama değdi.Bilgisayarımda hangi parçayı değiştirirsem değiştireyim fark etmiyor.Tekrar aktifleştirebiliyorum.OEM ürünlerinde yaşanan sorunların hiçbiri yok.Dilediğim an format atabilirim.Hiç sorun yaşamadan,müşteri hizmetleri ile muhattap olmadan ürünü aktifleştirebiliyorum.1 bilgisayarda kurulu olması gerekiyor o kadar.Hangi bilgisayarda olduğu önemli değil.Tabi ki pahalı.Lakin 12 taksitle aldım,zorlandım öderken ama değdi.Yok crackmiş,çakmaymış,aktivatörmüş işim olmaz.Ayrıca bahsedilen çakmaların "çakma" durumları geçicidir ve genelde bios yapısıyla oynadığından bilgisayarda saçmalamalara yok açar.Daha da kötüsü aktivatörlerin aşağı yukarı hepsi virüslüdür.Bilgisayarınıza verebileceği fiziki zararları da düşünürseniz aslında 1 kerelik pahalı da olsa orjinal ürün almanın daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

• hiçbirisi

xpye devam
  • quote:

Orjinalden alıntı: rattler

Yok crackmiş,çakmaymış,aktivatörmüş işim olmaz.Ayrıca bahsedilen çakmaların "çakma" durumları geçicidir ve genelde bios yapısıyla oynadığından bilgisayarda saçmalamalara yok açar.Daha da kötüsü aktivatörlerin aşağı yukarı hepsi virüslüdür.Bilgisayarınıza verebileceği fiziki zararları da düşünürseniz aslında 1 kerelik pahalı da olsa orjinal ürün almanın daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

3 seçenek var

bunu diyebilen kişi

-ya microsoft un elemanıdır nette korsan kullanımını azaltmak adına milleti kandırmakla meşguldür
    -ya parası çoktur son teknoloji bir sistem kurmuştur bir de orjinal aliyim de şanım yürüsün demiştir
    -yada 360 ytl yle sistemine daha güçlü bir ekran kartı veya işlemci koyabilmek mümkünken yapması gereken taş çatlasa 3 dakikalık işi yapamadığından vahim durumdadır

• quote:

Orjinalden alıntı: Batuhan Kılıç

quote:

Yok crackmiş,çakmaymış,aktivatörmüş işim olmaz.Ayrıca bahsedilen çakmaların "çakma" durumları geçicidir ve genelde bios yapısıyla oynadığından bilgisayarda saçmalamalara yok açar.Daha da kötüsü aktivatörlerin aşağı yukarı hepsi virüslüdür.Bilgisayarınıza verebileceği fiziki zararları da düşünürseniz aslında 1 kerelik pahalı da olsa orjinal ürün almanın daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

3 seçenek var

bunu diyebilen kişi

-ya microsoft un elemanıdır nette korsan kullanımını azaltmak adına milleti kandırmakla meşguldür
    -ya parası çoktur son teknoloji bir sistem kurmuştur bir de orjinal aliyim de şanım yürüsün demiştir
    -yada 360 ytl yle sistemine daha güçlü bir ekran kartı veya işlemci koyabilmek mümkünken yapması gereken taş çatlasa 3 dakikalık işi yapamadığından vahim durumdadır

• vista ultimate 64 bit KORSAN....

çöpe atıcak param da olsa çöpe atarım microsofta vermem:)
  • Son üç cevabı veren arkadaşlar,süpersiniz.Kendinizle "vicdan ve ahlak" anlamında ne kadar övünseniz azdır.Size yakışanda budur,kimbilir.Emek sarfetmek insanların üretimlerinin bedelidir ve bunu mallarını kullanacaklardan yine maddi bir bedel olarak isterler.Siz buna ne ad verirseniz verin.Ama ne "şan yürütmek" adına ne "aptallık dediğiniz alın teri karşılığına" ne de "bir işten anlamaz zavallı" yakıştırmanıza verilecek cevap elbet vardır.Ya bu dünyada ya da kimbilir.Neyse;öğretmen olmanın en haz verici tarafı da bu sanırım.DÜRÜST OLMAK.....Çünkü benim işim bu:ÖRNEK OLMAK.İsteyene ve alabilene...
    Herkese,korsancılara bile;İYİ AKŞAMLAR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Altanis -- 15 Aralık 2008; 19:07:11 >
  • Bu adam daha foruma uğramaz..
  • Forever xp
  • quote:

Orjinalden alıntı: serrrrro

Bu adam daha foruma uğramaz..

Eğer kastettiğiniz "adam" ben isem neden foruma uğramayayım ki?Yani şimdi bu arkadaşlar beni mahcup ettiler de ben de utancımdan bir daha foruma mı girmeyeceğim?Allahınızı severseniz ben 30'unu devirmiş koca adamım.Liseli çocuklar gibi küsecek miyim?
    Ayrıca ne zamandır "yazılım hırsızı" olmamak utanç oldu?
    Ve ayrıca imzasına Yüce Atatürk'ün Türklükle ilgili muhteşem sözünü yazan genç,kanı hızlı akan,bazen sırf bu yüzden fevri davranışlar sergileyen üniversiteli gençleri "eğitmek" görev alanım içinde.Haz duyarım yani.Aynı size olduğu gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Altanis -- 15 Aralık 2008; 21:28:59 >

• @rattler
    Aslında siz işletim sistemini parasıyla alarak en iyisini yapmışsınız.. Burada sonuna kadar haklısınız.. Ama lisanslı ürünlerin sorunsuzluğu ve korsanların ise donanımlara zarar verecek kadar zararlı olduğu kısmı hatta çok uğraştırdığı kısmı yanlış.. Ben size elimde ki işletim sistemini aktifleştirmenin ne kadar zamanımı aldığını abartısız olarak söyliyim hatta bir iki saat önce yaptım bu işlemi ve 10sn'yemi almamıştır..

Size şunu sormak istedim; bir bilgisayarda işletim sistemi tek başına kullanabilmek için yeterli değildir.. yani office uygulamaları grafik uygulamaları vesaire bilgisayarın kullanım amacına yönelik onlarca hatta belkide yüzlerce program yüklenip kullanılır.. Kullandığınız bütün programlar lisanslı mı??

birde sanki kibir yapar gibi bir haliniz var "ben üniversite öğretim görevlisiyim ne diyosun sen" der gibi bir haliniz var.. Bu tip kimseleri kimse sevmez biliyorsunuz değil mi??

• quote:

Orjinalden alıntı: Batuist

@rattler
    Aslında siz işletim sistemini parasıyla alarak en iyisini yapmışsınız.. Burada sonuna kadar haklısınız.. Ama lisanslı ürünlerin sorunsuzluğu ve korsanların ise donanımlara zarar verecek kadar zararlı olduğu kısmı hatta çok uğraştırdığı kısmı yanlış.. Ben size elimde ki işletim sistemini aktifleştirmenin ne kadar zamanımı aldığını abartısız olarak söyliyim hatta bir iki saat önce yaptım bu işlemi ve 10sn'yemi almamıştır..

Size şunu sormak istedim; bir bilgisayarda işletim sistemi tek başına kullanabilmek için yeterli değildir.. yani office uygulamaları grafik uygulamaları vesaire bilgisayarın kullanım amacına yönelik onlarca hatta belkide yüzlerce program yüklenip kullanılır.. Kullandığınız bütün programlar lisanslı mı??

birde sanki kibir yapar gibi bir haliniz var "ben üniversite öğretim görevlisiyim ne diyosun sen" der gibi bir haliniz var.. Bu tip kimseleri kimse sevmez biliyorsunuz değil mi??

Yok asla,kibir yapmam,yapamam,karakterim müsait değil.Böyle anlaşıldıysa özür dilerim.Ben Office'i de orjinal kullanıyorum.Akademik-öğrenci sürümünü aldık 3 öğretmen arkadaş.Bak bunu bilmeyen öğrenci arkadaşlara da iletmek isterim.126 ytl 3 bilgisayara lisanslayabiliyorsunuz.Yanlız sadece word,excel,powerpoint ve onenote var.İşimizi görüyor.Toplamda 42'şer lira verdik.Neyse gelelim diğer programlara:
    Antivirüs:Avira Premium(Kampanya dahilinde 1 yıllık bedava lisans ile kullanıyorum)
    Antispy:Spyware Doctor(Kampanya dahilinde 1 yıllık bedava lisans ile kullanıyorum)
    Diğer programlarım ise açık kaynak programlar.Yani şuanda bilgisayarımda hiç korsan yazılım yok.Gerekte yok zaten.Ya muadilleri var,ya da kampanyalardan lisans alıyorum.Bu arada site adı verebiliyorsam eğer biri iletsin,kampanyaları takip ettiğim sitenin adını vereyim.Zaten site Türkiye'nin en ünlü güvenlik sitesidir.Sürekli takip ederim.
    Sonuç olarak:İyi ya da kötü,pahalı ya da ucuz ben korsana karşıyım,emeğin sömürülmesine karşıyım,bu benim de nefret ettiğim Microsoft bile olsa.Sırf sevmiyoruz diye neden emek hırsızlığı yapalım?Bu yanlıştır.Sadece bunu ifade etmek istedim.
    Saygılar....
    Dikkatinizi çekerim,fotoyu çektiğim program demo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Altanis -- 15 Aralık 2008; 22:13:52 >

• Fazla özellik göz çıkartmaz sen ultimate kur
  • Vista ultimate 64bit kur hocam ^^

Aslında orjinal almak iyi güzelde,harbi çok para :(
  • quote:

Bilgisayar ile ilgili onlarca parça aldım,yazılım aldım ama yaptığım en iyi şey Box bir Vista Home Premium almak oldu.(Orjinal).Geçen yıl 360 Ytl verdim ama değdi.Bilgisayarımda hangi parçayı değiştirirsem değiştireyim fark etmiyor.Tekrar aktifleştirebiliyorum.OEM ürünlerinde yaşanan sorunların hiçbiri yok.Dilediğim an format atabilirim.Hiç sorun yaşamadan,müşteri hizmetleri ile muhattap olmadan ürünü aktifleştirebiliyorum.1 bilgisayarda kurulu olması gerekiyor o kadar.Hangi bilgisayarda olduğu önemli değil.Tabi ki pahalı.Lakin 12 taksitle aldım,zorlandım öderken ama değdi.Yok crackmiş,çakmaymış,aktivatörmüş işim olmaz.Ayrıca bahsedilen çakmaların "çakma" durumları geçicidir ve genelde bios yapısıyla oynadığından bilgisayarda saçmalamalara yok açar.Daha da kötüsü aktivatörlerin aşağı yukarı hepsi virüslüdür.Bilgisayarınıza verebileceği fiziki zararları da düşünürseniz aslında 1 kerelik pahalı da olsa orjinal ürün almanın daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

internetten aktivasyonun da belli bir limiti var sonra ücretsiz aktivasyon hattını aramanız gerekir.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Batuist

@rattler

Yok asla,kibir yapmam,yapamam,karakterim müsait değil.Böyle anlaşıldıysa özür dilerim.Ben Office'i de orjinal kullanıyorum.Akademik-öğrenci sürümünü aldık 3 öğretmen arkadaş.Bak bunu bilmeyen öğrenci arkadaşlara da iletmek isterim.126 ytl 3 bilgisayara lisanslayabiliyorsunuz.Yanlız sadece word,excel,powerpoint ve onenote var.İşimizi görüyor.Toplamda 42'şer lira verdik.Neyse gelelim diğer programlara:
    Antivirüs:Avira Premium(Kampanya dahilinde 1 yıllık bedava lisans ile kullanıyorum)
    Antispy:Spyware Doctor(Kampanya dahilinde 1 yıllık bedava lisans ile kullanıyorum)
    Diğer programlarım ise açık kaynak programlar.Yani şuanda bilgisayarımda hiç korsan yazılım yok.Gerekte yok zaten.Ya muadilleri var,ya da kampanyalardan lisans alıyorum.Bu arada site adı verebiliyorsam eğer biri iletsin,kampanyaları takip ettiğim sitenin adını vereyim.Zaten site Türkiye'nin en ünlü güvenlik sitesidir.Sürekli takip ederim.
    Sonuç olarak:İyi ya da kötü,pahalı ya da ucuz ben korsana karşıyım,emeğin sömürülmesine karşıyım,bu benim de nefret ettiğim Microsoft bile olsa.Sırf sevmiyoruz diye neden emek hırsızlığı yapalım?Bu yanlıştır.Sadece bunu ifade etmek istedim.
    Saygılar....
    Dikkatinizi çekerim,fotoyu çektiğim program demo

Akademik kutu lisans 3 bilgisayara kurulabilir ama aynı kişye ait 3 bilgisayara kurulabilir,3 kişi toplaşıp ortaklaşa alıp 3 farklı kişiye ait bilgisayara kurulması lisanslama açısından uygun değildir.

ofis ev ve öğrencisürümü kutu lisans alırsanız,ki fiyatı uygundu diye biliyorum aynı kişiye ait bir masaüstü bir dizüstüne kurulabiiliyor ticari amaç güdülmeyen yerlerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pascal.Nouma -- 20 Aralık 2008; 22:17:51 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.