Şimdi Ara

En mükemmel 4x4 hangisi? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
4
Favori
92.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • buyrun sıze hummer 2 nın marıfetı ne kadar da guzel gıdıyor degıl mı muhtesem

h2 bole bısey ıste daga tasa vurunda gorıyım

http://www.youtube.com/watch?v=K5NTK-05uMQ

ayrıca konuyu hortlatan arkadası tebrık edıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZİW®O

quote:

Orjinalden alıntı: aLLyC

Hummer 1 Askerı aracla uretılmıstır Ondan daha ıyı Otokar yapımı aracı tanıtıım sıze

Cobra

En mükemmel 4x4 hangisi?

En mükemmel 4x4 hangisi?

En mükemmel 4x4 hangisi?

En mükemmel 4x4 hangisi?

En mükemmel 4x4 hangisi?

190BG ve 515 Nm Gucu v8 6.5 Lt lık Tdı Motoru ıle uretıyor...

Hoca bu ne

gzpt geliştilmiş sırhlı personel taşıyıcı paletli denizde gider karada gider tek havada gitmez yakında havada gidenide çıkar

En mükemmel 4x4 hangisi?

• hocam abartmayalım ıstersen jeep dıyoruz yani tank değil

ama sunu da soleyım kı ole bı tankımın olmasını ısterdım acayıp havam olurdu kızılay meydanında onunla gıtıgını dusunsene muzık calıyo dıptıs dıptıs falan yazılar falan var ustunde. tek rakıbım THY falan dıye

komedının onde gıdenı olurdu herhalde askerı darbe yapılmıs gıbı gelır mıllete

• quote:

Orjinalden alıntı: unal.korkmaz

hocam abartmayalım ıstersen jeep dıyoruz yani tank değil

ama sunu da soleyım kı ole bı tankımın olmasını ısterdım acayıp havam olurdu kızılay meydanında onunla gıtıgını dusunsene muzık calıyo dıptıs dıptıs falan yazılar falan var ustunde. tek rakıbım THY falan dıye

komedının onde gıdenı olurdu herhalde askerı darbe yapılmıs gıbı gelır mıllete

hocam bu tank değil sadece personel taşıyıcı üzerinde saırım 6 silindir dizel motor var max 110km gidiyor hareket kabiliyeti mükemmel her yerde gider yeter ki mazotun olsun 3 veye 4 ileri yarı otomarik vites vardır bununla arka arkaya 40 tırı bağla tek yakıtla nakliyeni yap

abi aman gözünü sevim bu tip lafları etme bi daha darbe ihtilal klimesini duymak istemiyor vatandaş
    +bende 8 silindirli 457 bg bilmem kaç tork ta obüs vardı inan yüksek viteste yolu kazıyordu gaza dokununca
    araç ağırlığı mühimmatla birlikte 30 ton gzptnin ise 10 ton civarı ikiside manyak makine gece egzostan ateş çıkıyor hatta bunların 8 silindirli benzinlileri var yer uçağı ferrai halt karıştırmış yanında ağırlık 18 ton civarı

• avrupada yılın jeepe seçilen Q7 yi tek gecerim
  • 1)AUDİ Q7
    2) CAYYANNE
    3)RANGE ROVER bu üçü hariçinde gerisi yalandır
  • toyota land cruiser veya audi q7
  • quote:

Orjinalden alıntı: Eliminator

toyota land cruiser veya audi q7

q7 asfalt arabası ama land cruiser için aynısını söyleyemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muribbi -- 7 Ekim 2006; 14:13:31 >
  • Q7 hem arazide hemde asfaltda tek gecerim
  • Asfalt makinaları;

Porsche Cayenne
    VW Touareg
    Bmw X5-X3
    İnfiniti Fx 35-45
    Mercedes ML
    Kia Sorento

Toyota Rav 4
    Honda CRV-Hrv
    Audi Q7
    Land Rover Td4-5 serileri

Hem arazi, hem asfalt makinaları;

Range Rover Hse-sport
    Grand Cherokee ( 99-2006 arası )
    Toyota Land Cruiser
    Mercedes G serisi
    Chevrolet Thaoe&Blazer
    Ford Explorer&Heavy Duty
    Mitsubishi Pajero
    Ağır arazi;

Land Rover Defender-Camel Trophy
    Jeep Wrangler&Cj5&Commander
    Humvee ( H1 )
    Grand Cherokee ( 80 model olanı 6.6 V8 )
    Eski amerikan jipleri diyelim işte, aklıma gelmiyor.
    Nissan Patrol
    En ağır şartlar;

Mercedes Unimog
    Bigfoot
    Tank
    Apc (8x8)
    Otokar Kobra

Daha ağır şartlar;

En mükemmel 4x4 hangisi?

Bu arada, jip sahiplerine her lafta laf sokmaya uğraşan insanlar var, hava atma jipleri vs. Onları ilgilendirmez hangi markayı ürünü tercih ettiğimiz. .

Şunu söyleyeyim, en ağır şartlarda bir jip için, şnorkel, çelik korumalar, 3 diferansiyel kilidi, kırılabilen akslar ( arazi şartlarına göre yamulacak ), arazi vitesi, tork konvertörü ve torkunu alt devirlerde verebilen yüksek hacimli bir benzinli motor şart. Aslında dizel daha uygun, sonuçta buji olmadığı için egzostuna su kaçmadığı sürece çalışabilir.

Böyle bir aracı şehir içinde kullanamazsınız .

Hem şehir hem dağ için, Arazi vitesi olması şart , aynı şekilde tork konvertörü ve diferansiyel kilidi , otomatik motor ( araç saplandığında ip yardımıyla kendini çekebilir ). Ben range rover'ı bilmiyorum ancak benim aracımda ( 2001 grand cherokee ) bu özellikler var. Ancak metal koruması, şnorkeli yok malesef. Aynı şekilde 0-100'ü 8 saniyenin altında. %50 asfalt, %50 arazi kullanımı için bu araçlar. Range Rover Sport içinde aynısı geçerli, hem dağ hem asfalt, bence en mantıklısı onlar. Aynı şekilde, Mercedes G55 Amg'de tercih edilebilir. Grand Cherokee 5.7 Hemi'de olabilir. Hangi markayı seviyorsanız onu alın.

Zaten hem land rover, hem jeep firmasının 40 senenin üstünde deneyimleri mevcut.

Şehir jipleri nelerdir?

Honda Hrv türü araçlar, önden çekişli platformun üzerine kurulmuşlardır. Çok karmaşık bir sistemleri yoktur, arazi vitesleride bulunmaz. Sadece 4 tekerlekten çekiş bulunur.

Rav 4 vs. gibi "city tarzı 4x4'ler "

Birde X5, Cayenne, Touareg, İnfiniti var.

Bu araçlarda aerodinami'ye önem verilmiştir, o sebepten ötürü yol tutuşları ve hızları çok yüksektir. Tabi touareg, infiniti ve X5'te arazi vitesi yok.

Touareg sanılanın aksine çok ta iyi bir off-raod'çı değildir. 6000 küsür metrenin üzerine çıkmakta ayrı bir başarı değildir, turbo'su olan her araç çıkabilir. Ancak konforlu ve lükstür. En azından X5'e göre daha iyi off-road'çı olduğu kesin.

Cayenne'de arazi vitesi varmı yokmu emin değilim, gerçi olsada o karoser ve alt yapı ile pekte iyi bir off-road yapacağını söylemek güç olur. Sonuçta süspansiyon ve alt takımları ona göre ayarlanmış. Aynı şekilde Porsche firmasının ilk suvu.

X5'tede arazi vitesi yok, ancak asfalt'ta gayet hızlı. 4x4 station demek daha mantıklı olacaktır bu aletlere. Zira kullananlardan bazıları kışın garajdan çıkmdıklrını sölemişti, zaten 19" jantlarla satılan X5 olduğunu biliyoruz. X3 içinde aynıları geçerli.

Amerika, ingiltere gibi ülkelerde, gerek Jeep, gerek Rover , gerek japon land cruiser olsun, bu tür araçlar için pek çok off-road kiti ve aksesuarı mevcut, bilgi olsun diye söylüyorum. Youtube'de bir sürü cheroke, land cruiser ve land rover gördüm, hepsindede bu özel kitlerden mevcuttu. Dev gibi traktör tekerlekleri yada palet bağlanabiliyor.

Birde heavy duty gibi bir kavram var,

Büyük 4x4 pickuplar, lincoln navigator, cadillac escalade gibi büyük amerikan oyuncakları. Bunlarda arazi vitesi var fakat, bunlarla off-road yapmak çok zor. Bunlar daha çok "4x4 van" demek daha mantıklı. Zira bu araçların dingil mesafesi çok uzun, ayrıca çok büyükler. Tabiki bir X5 veya Porsche Cayenne'nin arazide yapacağından daha iyilerini yapacaklardır, ancak bir land rover defender verimi alamazsınız.

Sonuç şu,

Jipler kendi içlerinde çok büyük bir kategoriye ayrılırlar.

Ufak jipler, city tarzı deriz. Biraz daha büyük olanlarından bazılarında arazi vitesi bulunabilir. ( Grand vitara mesela ).

Çok lüks spor araç gibi görünenler hız suvudur. Performanslıdırlar.

Hem şehir hem asfalt makineleri range rover vs. gibi araçlardır. Bunlar melezdir, ancak aerodinami diye bir şeyde yoktur hani

Eski, kaba saba off-road ancak büyük jipler vardır, 80-85 model, bunlar tam arazi makineleri, kirlense bile sizi derde sokmaz, şnorkelleri vardır.

Aile için düşünürseniz en mantıklıları şunlar,

Mercedes G, Jeep Grand Cherokee, Range Rover Hse 4.6 veya yeni 2006 kasası 4.2 Sport Supercharged, Toyota Landcruiser. Bulunabilirmi bilmiyorum Mitsubishi Pajeroda olabilir.

Hız, sürat istiyorum ama aynı zamanda büyük olsun heybetli ihtişamlı olsun ;

Audi Q7, VW Touareg 4.0 W8, Porsche Cayenne...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TSMC -- 7 Ekim 2006; 16:34:28 >

• Bu arada, Volvo ve diğer markaları es geçmiş olabilirim bildiklerim sadece bu kadar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Eliminator

toyota land cruiser veya audi q7

tamamen katılıyorum
  • benki jip hiç sevmem Q7 gerçekten çok güzel araç
  • bu tercih bir 4x4 den beklentimize göre değişir.benım için engüzeli sorento dur.hem ucuz hem şık.ben sürekli dağlarda takılmıyorum ne de olsa.
  • benim discovery de izlediğim bir belgeselde dünyanın en zıt koşullarına(çölde de kutupda da gidebilmesi) uyum sağlayabilen jipin land crusier olduğundan bahsediliyordu

hummer ın da cüsse sergilemek için yapılmış olduğunu düşünüyorum ( askeri modeli hariç )
  • Dizilerden görüp siyah jip alıyoruz

Suzuki Otomobil Murahhas Aza'sı Ali Savcı, dizilerden kullanılan araçlar nedeniyle siyah renk ciplerin büyük talep gördüğünü belirtti. Türkiye'de satılan ciplerin yaklaşık yüzde 80i siyah olduğunu ifade eden Savcı, "Suzuki olarak sattığımız ciplerin yüzde 90'ı siyah renk. Çok farklı renkler var ama satılmıyor. Siyah renk statüyü temsil ediyor" dedi.

Yüzde 20'si kadınlara
    Savcı, geçen yıl sattıkları ciplerin yüzde 10'unu kadınların aldığını belirtirken bu yıl bu oranın yüzde 20'ye çıktığını söyledi. Savcı, "Cipler güven verdiği için kadınlar tarafından tercih ediliyor. Bu oran gelecek yıl daha da artacak" diye konuştu. Öte yandan uzmanlar, kadınların cip kullanmasındaki en önemli etkenin trafikteki tacizlerden korunmak olduğunu belirtti.
    Suzuki'nin SUV (Spor Aktivite Aracı) segmentinde yer alan 4x4 modeli Grand Vitara Dizel'in lansmanında konuşan Ali Savcı, bu yıl pazarın yüzde 12 daraldığını, ancak Suzuki'nin satışlarını yüzde 35 artırdığını açıkladı.

Kaynak: Radikal, 25.12.06

• kesinlikle iyi modifiye edilmiş(kafes vs.) bir lada niva. hem ucuz hemde vursan kırsan için yanmaz. bittimi at yenisini al
  • gonlumun 4x4 'ü = Volvo XC70

oyle vahsi arazide falan da kullanilmaz
    ama beni hasta eder, o ayri..
  • quote:

Orjinalden alıntı: guide

Land Rover Discovery , tek geçerim

yine discovery channel'da fifth gear programında land rover discovery 3ü test ettiler..test eden eleman cok overken saplandı bi yere:) "bi arac ne kadar iyi olursa olsun sürücüsü kadar iyidir" dedi ama cidden land roverda suc yoktu adamın baltalıgı
  • Kullanmak durumunda kaldığım yegane 4x4 olmasına rağmen Toyota Land Cruiser ı tek gecerim. Arazi asfalt farketmiyo. Buradan gecemem dediğim yerlerden bile zorlanmadan geçince (off road sürüş eğitimim yok) değerini anladım.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.