Şimdi Ara

En sessiz çalışan buzdolabı markası hangisidir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
50.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: T-una

Arkadaşlar yıllar önce alınan ürünlerle bugün satışta olan ürünleri kıyaslamamanızı tavsiye ederim...

Yıllar önce sorunsuz ve başarılı ürün üreten firmalar şuan ağır müşteri memnuniyetsizlikleriyle uğraşıyorlar...

Bu konular üzerine sizin gibi tartışmalı geçen çok dialog okuyoruz, bence önemli olan bunu anlamak...

Sizin tartışmanızın yararlı olacağı platform bence, Ürün Markası olduğu gibi ancak Ürün Kodu üzerinden sağlıklı olabilecektir...

Yazılarınızı okuyorum ellerinize sağlık...

Alıntıları Göster
    quote:

Arkadaşlar yıllar önce alınan ürünlerle bugün satışta olan ürünleri kıyaslamamanızı tavsiye ederim...
    Yıllar önce sorunsuz ve başarılı ürün üreten firmalar şuan ağır müşteri memnuniyetsizlikleriyle uğraşıyorlar...

Haklısınız, her modelde her üründe her sene farklı kalitede sonuçlar çıkabilir.
    Benim karşı çıktığım durum da bu zaten. "siemens alacağına arçelik al" lafı doğru gelmiyor bana.
    O sebeple arçelikte yaşadığım sorunlara rağmen siemenste sorun yaşamadığımı belirttim.
    Ama genelleme illa yapılacak ise de benim görüşüm Brütüsün tersi yönde olurdu ki görüş olduğunu da belirtirdim, kesin konuşmak doğru değil bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: kontrolsuz_guc

quote:

Benim karşı çıktığım durum da bu zaten. "siemens alacağına arçelik al" lafı doğru gelmiyor bana.
    O sebeple arçelikte yaşadığım sorunlara rağmen siemenste sorun yaşamadığımı belirttim.
    Ama genelleme illa yapılacak ise de benim görüşüm Brütüsün tersi yönde olurdu ki görüş olduğunu da belirtirdim, kesin konuşmak doğru değil bence.

Alıntıları Göster
    Bahsettiğim gibi;

Siemens-Arçelik tartışmasını yeni görsemde, forum üzerinde daha çok yerli marka yabancı marka tartışması böyle dönemleri belirsiz, ürün modelleri belirsiz epey tartışılıyor...

Nitekim bende çok karıştım bu tartışmalara ama bakıyorum kimseye faydası yok mesajlarımı siliyorum...

Çünkü bu tartışmalar bu sayfalara gelen tüketicilerin kafalarını bulandırmaktan başka bir işe yaramıyor...

Yine Çünkü bu uğrayan tüketiciler çoğunluka; çevrelerinden ve büyüklerinden yine uzak geçmişe (5-10Yıllar öncesine) dair tavsiyelerle yola çıkmış, bugünün tavsiyelerinden daha çok duydukları tavsiyeleri teyit için araştırma yapan tüketiciler oluyor...

Sizin gibi tartışmalarla karşılaşıncada, okumaktan sıkılıp, araştırmaktan vazgeçip yıllanmış önerilere ayak uydurabiliyorlar... Ben kendi real çevremden de foruma girip çıkan bir çok arkadaştanda gördüğüm bu...

• quote:

Yahu niye avutayım, buzdolabı dışında tüm beyaz eşyam arçelik ve bekarken arçelik buzdolabım vardı diyorum. Bir markayı kullanıyorum diye fanatiği asla olmam ama şikayetim yoksa, memnuniyetim varsa da söylerim bunu.
    quote:

binlerce buzdolabı inceledim siz gibi annemde var dedemde varlarla iş olmaz,

Kendi kullandığım ürünleri mi bilmeyeceğim de annemde dedemde varlarla olmuyor diyorsun
    Senin dükkanda incelediğin ürünü ben akrabamda inceleyemeyeceğim ama sen kardeşinin buzdolabı iyi, 40 yıllık arkadaşının buzdolabı kötü diye örnek vereceksin
    Kullanmadığınız ürünler hakkında yorum yapıyorsunuz ve kullanmakla olmaz gibi konuşuyorsunuz.
    Çamaşır makinesi yapamayan arçelik buzdolabında neden iyi, bari onu söyleyin de anlayım nedenini. Bilmediğim bir neden var ise de birşeyler öğrenmiş olurum.

Ayrıca siemens servisi baştan sorunlu verdiğiniz örnekte, sonuna kadar katılıyorum, ama kullanıcı da hakkını aramalı, en azından siz uyarmışsınız da düzeltmişler.

arada da olsa forumu okuyunuz her marka bir ürnde iyidir, buzdolabındada arçelik siemense göre iyidir bu budur,

siz yıllar önce arçelik ürün kullanış ve ya almışsınız aten onlar arçelik degildi ya siemens yada whirpoll yada bir başkasından alıpta üzerine adını bastıgı ürünlerdi,

her yzdıgım ürünü en az 15 gün kulanmışımdır, ben nerede sadece bayide vitrinde baktım ha bu iyi diye bir şey yazdım her üründen mutkala incelemiindir ama tanıdıgım servisler ama evlerde, siz aslında iki ürün görünce ha bu iyi diyorsunuz ben degil,

zaten siz arçelik çamaşır makinesinden memnunsanız (ithallwr hariç ) asıl sizin önerilerine kulak tıkamak lazımki asıl işte burada insanlar forumzede olabilirler.

• quote:

quote:

işte anlamadıgınız nokta ben arçelik al demedim, sismens buzdolabı alacaksan degmez çünkü kötü sadece buzdolabında arçelik al dedim,

hatta bakın buzdolabında bile

elektrolux
    sharp
    amana
    liebeer alın diyorum burada bile arçlik lafı geçmez
    sadece ikisinden biri söz konusu ise arçelik,inşallah anlamışsınızdır

• quote:

Orijinalden alıntı: SendemiBrütüs

quote:

quote:

işte anlamadıgınız nokta ben arçelik al demedim, sismens buzdolabı alacaksan degmez çünkü kötü sadece buzdolabında arçelik al dedim,

hatta bakın buzdolabında bile

elektrolux
    sharp
    amana
    liebeer alın diyorum burada bile arçlik lafı geçmez
    sadece ikisinden biri söz konusu ise arçelik,inşallah anlamışsınızdır

Alıntıları Göster
    quote:

SendemiBrütüs,
    "siemens alacağına arçelik al" ile "arçelik buzdolapları siemensten iyidir" lafı arasında nasıl bir fark görüyorda itiraz ediyorsunuz anlamıyorum. konu buzdolabı olduğu için her lafımda ayrıca belirtme ihtiyacı hissetmiyorum. sanıyorum anlaşılıyor ki burada buzdolapları ile ilgili konuşuyoruz.
    hatta benim arçelik çamaşır makinesinden memnun kaldığımı, yıllar öncesi olan arçelik üzerinden yorum yaptığımı nereden çıkarıyorsunuz?
    arada sırada okuyun dediğiniz forumda sanıyorum uzun süredir bulunduğumu farkedebilir, candoğanın yazdıklarını okuduğumu, bu konuların daha önce de tartışıldığını bildiğimi, siemens ve arçelik ürünlerin sorunlarını da okuduğumu ve "arçelik alacağına siemens al" denilecek gibi bir genellemenin yapılacak kadar kötü siemens ürünler olmadığını düşündüğümü de son kez söylüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: egenin_efesi

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Benim dolabım gayet sessiz demekle bir çözüme ulaşmak mümkün değildir. Zira sessiz kelimesi kişiden kişiye değişir.

Araştırdığım kadarıyl piyasadaki en sessiz buzdolabı White Westinghouse'a ait.

Genelde buzdolapları 40-45dB arası sesle çalışırken WW sadece 34dB. Bu da karşılaştırılmayacak ölçüde kat kat sessiz demek. (çamaşır makinesinin yıkama sesi ile 600 devirde sıkma sesi arasındaki fark kadar diyebiliriz)

http://www.bogaziciithalat.com.tr/bzdlb-HTE5200SARE.asp
    http://www.bogaziciithalat.com.tr/bzdlb-HTM4400SARE.asp

Aynı seriden olan Frigidaire de öyle

http://www.frigidaire-tr.com/fr/index.php?sayfa=product&product_id=351&category_id=180

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 10 Aralık 2009; 9:30:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Benim dolabım gayet sessiz demekle bir çözüme ulaşmak mümkün değildir. Zira sessiz kelimesi kişiden kişiye değişir.

Genelde buzdolapları 40-45dB arası sesle çalışırken WW sadece 34dB. Bu da karşılaştırılmayacak ölçüde kat kat sessiz demek. (çamaşır makinesinin yıkama sesi ile 600 devirde sıkma sesi arasındaki fark kadar diyebiliriz)

http://www.frigidaire-tr.com/fr/index.php?sayfa=product&product_id=351&category_id=180

bu buzdolapları elektrolux baya benziyor sanki

• quote:

Orijinalden alıntı: Perefesör

quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

bu buzdolapları elektrolux baya benziyor sanki

Alıntıları Göster
    Electrolux arkadaşlar. . .

• quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Ben BOSCH KOMBI NO FROST buzdolabı kullanıyorum. Gerçekten sessiz çalışıyor.

Alıntıları Göster
    BOSCH yaşam için teknoloji

• quote:

Orijinalden alıntı: .:fat32:.

BOSCH yaşam için teknoloji

Alıntıları Göster
    Hemen her konuda bilgi sahibi olmayı seven,çok okuyan,çok inceleyen ve çok soran biri olarak düşüncelerimi sunmak isterim.Ayrıca 2009 temmuzda evlenmem nedeniyle de beyaz eşya için ayrıca gayretlerim oldu.Çamaşır makinasını Siemens'ten 1500 TL 10 taksitle,yurt dışı üretimi olanından aldım.Buzdolabımı AMANA markalı orjinal amerika üretimli aldım ki sanıyorum artık ülkemiz sınırları içerisinde üretilenleri.Aygazımı yine siemensten gaz korumalı aldım.
    Yorumlarıma tavsiyelerime gelince: AMANA buzdolabından başlayalım;bir kere arkadaşlar bu bir amerikan buzdolabı,bunu önemseyin.Sessizliği konusunda yazmak gerekirse öyle sessizlik beklemeyin,baya sesli çalışıyor.Çünkü amerikan buzdolabı ve iyi soğutuyor,çok soğutuyor,ve sürekli çalışıyor.Sesi konusunda beklentimi karşılamadı ve Isısan yetkilisini çağırdım,dedilerki bu ses bu buzdolabına normal,çünkü büyük dediler.Zaten amanalar büyük oluyor bunu da bilin.Kışın en düşük ayarı bile çok soğutuyor,meyvaları yada diğer ürünleri yiyemiyorsunuz neredeyse.Açıkcası ben sadece alttaki derin dondurucusundan memnunum.Verilen paraya değmez.Taşıması çok bela,içi büyük ama inanın bizim türk küçük dolaplarımız ondan daha fazla ürün alıyor,şekle aldanmayın.Reklamlar insanı etkiliyor gerçekten.Orjinal Sharp buzdolabı bulabiliyorsanız alın derim.Bozuk olmayan,sorun yaşamamış bir sharp en memnun edeni olur ki fiyatı biraz fazla.Bir yakınıma misafir oldum.9 yıldır kullandığı Sharp buzdolabının sesi nerdeyse çıkmıyordu,abla dedim,bu buzdolabının son sesi bumu:aldığım cevap evet oldu.Hep böyle sessiz çalışır dedi.İçini de tıka pasa doldurmuş.Sharp olmazsa BeKo yu öneriyorum,oda olmazsa Siemens ve Bosh.Generel Electrik de pahalı,yine verilen paraya değmez,beko dan iyi değil.Elektrolux derseniz onun yerine ya beko ya siemens derim.Aygaz konusunda Beko yu tek geçin,beko dan başkasını düşünmeyiniz.Kumtel ve luxell gibi markalardan uzak durun.Çamaşır makinasını parası olan Miele den alır ama parası fazla olan derim.Türkiyede ise AEG-Electrolux ortak yapımı olan 1-2 model var onu tavsiye ederim.Siemens ve beko yu da öneririm sırasıyla.Siemens ten şikayetçi değilim ama beklentilerimi karşılamadı.Sessizliğiden memnunum.Genel kanı olarak Arçelik ve Vestel markasından uzak durun derim.Arçelik eskiden fena değildi ama son 10 yıldır çuvalladı kalite olarak.Beko arçeliğin avrupaya sattığı markasıdır,aynı firmaya ait olsada daha kaliteli olanıdır.
    Ütüyü tefalden en pahalısını en iyisini aldım,şunu derim,bir cihazı uzmanından alın.Çok pişman oldum ütüden,tefal almayın derim,Philips öneririm ütüde kesinlikle ve tek geçerim.Reklamlarda özelliklere aldanmayın,yazılan özellikler sadece kullanma klavuzunda geçiyor,kullanmaya gelince özellikleri sağlıyamıyorlar.Philips bu işi en iyi yapan bence bazı pahalı markaları saymazsak.Tefalden aldığım aynı özleliklerde philisp (kendi kapanan korumalı) 260 tl idi,tefal 350 tl,tabi biz tefal aldık hem paraya hem de kaliteye yazık oldu.
    Elektirik süpürgesi thomas ama pahalı,rowenta,fakir ve philips markalarından şaşmayın elektirik süpürgesinde derim.Yemek takımlarında Fissler diye marka var,ona bir bakın,tabak konusunda Porland baya ileride kütahya ve diğerlerinden.Çay çorba makinaları için fakir ve arzum ve tafal i öneririm.
    Sonuç olrak,Amana buzdolabı sessiz değil,Sharp,Siemens ve Beko daha sessiz derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OkumadanAlma -- 27 Mart 2010; 7:49:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: OkumadanAlma

Hemen her konuda bilgi sahibi olmayı seven,çok okuyan,çok inceleyen ve çok soran biri olarak düşüncelerimi sunmak isterim.Ayrıca 2009 temmuzda evlenmem nedeniyle de beyaz eşya için ayrıca gayretlerim oldu.Çamaşır makinasını Siemens'ten 1500 TL 10 taksitle,yurt dışı üretimi olanından aldım.Buzdolabımı AMANA markalı orjinal amerika üretimli aldım ki sanıyorum artık ülkemiz sınırları içerisinde üretilenleri.Aygazımı yine siemensten gaz korumalı aldım.
    Yorumlarıma tavsiyelerime gelince: AMANA buzdolabından başlayalım;bir kere arkadaşlar bu bir amerikan buzdolabı,bunu önemseyin.Sessizliği konusunda yazmak gerekirse öyle sessizlik beklemeyin,baya sesli çalışıyor.Çünkü amerikan buzdolabı ve iyi soğutuyor,çok soğutuyor,ve sürekli çalışıyor.Sesi konusunda beklentimi karşılamadı ve Isısan yetkilisini çağırdım,dedilerki bu ses bu buzdolabına normal,çünkü büyük dediler.Zaten amanalar büyük oluyor bunu da bilin.Kışın en düşük ayarı bile çok soğutuyor,meyvaları yada diğer ürünleri yiyemiyorsunuz neredeyse.Açıkcası ben sadece alttaki derin dondurucusundan memnunum.Verilen paraya değmez.Taşıması çok bela,içi büyük ama inanın bizim türk küçük dolaplarımız ondan daha fazla ürün alıyor,şekle aldanmayın.Reklamlar insanı etkiliyor gerçekten.Orjinal Sharp buzdolabı bulabiliyorsanız alın derim.Bozuk olmayan,sorun yaşamamış bir sharp en memnun edeni olur ki fiyatı biraz fazla.Bir yakınıma misafir oldum.9 yıldır kullandığı Sharp buzdolabının sesi nerdeyse çıkmıyordu,abla dedim,bu buzdolabının son sesi bumu:aldığım cevap evet oldu.Hep böyle sessiz çalışır dedi.İçini de tıka pasa doldurmuş.Sharp olmazsa BeKo yu öneriyorum,oda olmazsa Siemens ve Bosh.Generel Electrik de pahalı,yine verilen paraya değmez,beko dan iyi değil.Elektrolux derseniz onun yerine ya beko ya siemens derim.Aygaz konusunda Beko yu tek geçin,beko dan başkasını düşünmeyiniz.Kumtel ve luxell gibi markalardan uzak durun.Çamaşır makinasını parası olan Miele den alır ama parası fazla olan derim.Türkiyede ise AEG-Electrolux ortak yapımı olan 1-2 model var onu tavsiye ederim.Siemens ve beko yu da öneririm sırasıyla.Siemens ten şikayetçi değilim ama beklentilerimi karşılamadı.Sessizliğiden memnunum.Genel kanı olarak Arçelik ve Vestel markasından uzak durun derim.Arçelik eskiden fena değildi ama son 10 yıldır çuvalladı kalite olarak.Beko arçeliğin avrupaya sattığı markasıdır,aynı firmaya ait olsada daha kaliteli olanıdır.
    Ütüyü tefalden en pahalısını en iyisini aldım,şunu derim,bir cihazı uzmanından alın.Çok pişman oldum ütüden,tefal almayın derim,Philips öneririm ütüde kesinlikle ve tek geçerim.Reklamlarda özelliklere aldanmayın,yazılan özellikler sadece kullanma klavuzunda geçiyor,kullanmaya gelince özellikleri sağlıyamıyorlar.Philips bu işi en iyi yapan bence bazı pahalı markaları saymazsak.Tefalden aldığım aynı özleliklerde philisp (kendi kapanan korumalı) 260 tl idi,tefal 350 tl,tabi biz tefal aldık hem paraya hem de kaliteye yazık oldu.
    Elektirik süpürgesi thomas ama pahalı,rowenta,fakir ve philips markalarından şaşmayın elektirik süpürgesinde derim.Yemek takımlarında Fissler diye marka var,ona bir bakın,tabak konusunda Porland baya ileride kütahya ve diğerlerinden.Çay çorba makinaları için fakir ve arzum ve tafal i öneririm.
    Sonuç olrak,Amana buzdolabı sessiz değil,Sharp,Siemens ve Beko daha sessiz derim.

Alıntıları Göster
    bu ay beko no frost buzdalabı aldım.yok böyle bi şey inanın sesten uyku uyuyamıyorum. arkadaşlar ne olur bana bi yol gösterin servis sesin normal olduğunu söylüyo ama inanın 15 yıllık depremde hasar görmüş dolabımda bile böyle bi sıkıntım yoktu. resmen başıma kaldı.

• quote:

Orijinalden alıntı: papirus999

bu ay beko no frost buzdalabı aldım.yok böyle bi şey inanın sesten uyku uyuyamıyorum. arkadaşlar ne olur bana bi yol gösterin servis sesin normal olduğunu söylüyo ama inanın 15 yıllık depremde hasar görmüş dolabımda bile böyle bi sıkıntım yoktu. resmen başıma kaldı.

Alıntıları Göster
    Servisler hep öyle söyler zaten.
    Ben de bekarken 7 yıl o kötülediğimiz arçelik buzdolabı kullandım,evlenirken Dünya'nın en iyisi Amana aldım 3500 TL verip,şans mıdır bilmem,çok garip.
    Ses yüksek,buzdolabı içi soğuk ama yiyecekler çöpe 1 hafta içinde.
    Şöyle diyeyim,domatesi ağzını bağlıyorum koyuyorum,1 hafta dursun,domates gitmek üzere,ama arçelikde aynı şekilde koy,2 hafta sonra bile domates sağlamdı.
    Üniversite okumuş biriyim ve yıllarca bilinçli şekilde buzdolabı kullanan ve yiyeceklerin buzdolabında nasıl saklanacağını,nasıl korunacağını iyi bilen biriyim.
    Amana'nın reklamlarında tanıtımında limonu ve karpuzu bilmem kaç ay korunmasını anlatır öğünerek ama ben bunun yakınından bile geçemedim.
    Ses desen ayrı bir bela oldu Amanda da benim için.Şansmıdır bilemiyorum,başka kullananlar ne diyor bilemiyorum.

Servis çağırdım,bana ses normal,dolap büyük diyor,inat ettim,sesi ölçtürdüm,klavuzdakinden fazla çıktı,44 idi klavuzda 48 çıktı ama diyorki eviniz cadde üzerinde,dışardaki sesten etkileniyor alet diyor.
    Yemeklerin bozulmasını anlatıyorum,bana şöyle koyacaksınız böyle koruyacaksınız diye edebiyat yapıyor,tamam da ben onları iyi biliyorum,aynı şartlarda arçelik de neden bozulmuyordu.
    İşin ilginç tarafı dolabın içi gerçekten soğuk,meyvaları en düşük derecede iken bile yiyemiyorum soğuduklarında,baya soğuk oluyorlar,ama yemekler,meyvalar malesef bozuluyor.
    İnat ediyorum şu yaz mevsiminde,mesela elmayı,başka bir meyvayı dışarı koyuyorum,bazılarını da dolaba koyuyorum,dolaptakiler sizlere ömür.
    Ben de şaşırdım dolap soğuk olduğu halde neden bozuluyor.
    Servise yine söyledim,eğer gelirsek sorun bulamazsak servis parası alınıyormuş.(Amana Servisi)

Bunları yazmak istemiyordum ama insanlarımız reklamlara kanıp paralarını boş yere harcamasın diye yazmaya karar verdim sonunda.
    Bazı şeyler sadece pazarlama oyunu,yok buzdolabını yapan ilk firmaymış,deepfreeze yi icat eden firmaymış falan.

Dolabı analiz ettiğimde birçok özelliğinin,yapılışının soğutma ve buzdolabı mantığına uymadığını gördüm.Düşündüm ki Amana için söylenen havalı cümleler sadece pazarlama taktiği.

Şu sonuca da vardım,Amana'nın içini ful doldurun,aynı malzemeleri Amana'nın yarısı kadar olan Sharp buzdolabına doldurabiliyorsunuz.Amana beni çok şaşırttı.İçi bir kere çabuk doluyor,Sharp gibi ve diğerleri gibi çok malzeme alamıyor.

İnsanlarımızın işine yarasın diye ben kendi tecrübemi paylaştım,başka kullananlar varsa merak ediyorum tecrübelerini.

Sesi de bana göre fazla ama servis normal diyor,kabul etmiyorum ama napayım,ürünleri de uzun süre koruyamıyor.Buzdolabının içi en düşük drecede bile çok soğuk ama ürünler bozuluyor işte,benim de en şaşırdığım durum.Servis kapısını çok açıyorsunuzdur diyor ama alakası yok.Sabah 8 akşam 5 arası evde kimse yok.Evde sadece 2 kişiyiz,çocuk yok dolabı kullanan ve evde iken de çok az açıyoruz.

Aynn servise anlattım ve sonuç alamadı,onun yerine bana edebiyat yapıyor,sanırım artık buraya yazmak hakkımdı.

• quote:

Orijinalden alıntı: OkumadanAlma

Servisler hep öyle söyler zaten.
    Ben de bekarken 7 yıl o kötülediğimiz arçelik buzdolabı kullandım,evlenirken Dünya'nın en iyisi Amana aldım 3500 TL verip,şans mıdır bilmem,çok garip.
    Ses yüksek,buzdolabı içi soğuk ama yiyecekler çöpe 1 hafta içinde.
    Şöyle diyeyim,domatesi ağzını bağlıyorum koyuyorum,1 hafta dursun,domates gitmek üzere,ama arçelikde aynı şekilde koy,2 hafta sonra bile domates sağlamdı.
    Üniversite okumuş biriyim ve yıllarca bilinçli şekilde buzdolabı kullanan ve yiyeceklerin buzdolabında nasıl saklanacağını,nasıl korunacağını iyi bilen biriyim.
    Amana'nın reklamlarında tanıtımında limonu ve karpuzu bilmem kaç ay korunmasını anlatır öğünerek ama ben bunun yakınından bile geçemedim.
    Ses desen ayrı bir bela oldu Amanda da benim için.Şansmıdır bilemiyorum,başka kullananlar ne diyor bilemiyorum.

Servis çağırdım,bana ses normal,dolap büyük diyor,inat ettim,sesi ölçtürdüm,klavuzdakinden fazla çıktı,44 idi klavuzda 48 çıktı ama diyorki eviniz cadde üzerinde,dışardaki sesten etkileniyor alet diyor.
    Yemeklerin bozulmasını anlatıyorum,bana şöyle koyacaksınız böyle koruyacaksınız diye edebiyat yapıyor,tamam da ben onları iyi biliyorum,aynı şartlarda arçelik de neden bozulmuyordu.
    İşin ilginç tarafı dolabın içi gerçekten soğuk,meyvaları en düşük derecede iken bile yiyemiyorum soğuduklarında,baya soğuk oluyorlar,ama yemekler,meyvalar malesef bozuluyor.
    İnat ediyorum şu yaz mevsiminde,mesela elmayı,başka bir meyvayı dışarı koyuyorum,bazılarını da dolaba koyuyorum,dolaptakiler sizlere ömür.
    Ben de şaşırdım dolap soğuk olduğu halde neden bozuluyor.
    Servise yine söyledim,eğer gelirsek sorun bulamazsak servis parası alınıyormuş.(Amana Servisi)

Bunları yazmak istemiyordum ama insanlarımız reklamlara kanıp paralarını boş yere harcamasın diye yazmaya karar verdim sonunda.
    Bazı şeyler sadece pazarlama oyunu,yok buzdolabını yapan ilk firmaymış,deepfreeze yi icat eden firmaymış falan.

Dolabı analiz ettiğimde birçok özelliğinin,yapılışının soğutma ve buzdolabı mantığına uymadığını gördüm.Düşündüm ki Amana için söylenen havalı cümleler sadece pazarlama taktiği.

Şu sonuca da vardım,Amana'nın içini ful doldurun,aynı malzemeleri Amana'nın yarısı kadar olan Sharp buzdolabına doldurabiliyorsunuz.Amana beni çok şaşırttı.İçi bir kere çabuk doluyor,Sharp gibi ve diğerleri gibi çok malzeme alamıyor.

İnsanlarımızın işine yarasın diye ben kendi tecrübemi paylaştım,başka kullananlar varsa merak ediyorum tecrübelerini.

Sesi de bana göre fazla ama servis normal diyor,kabul etmiyorum ama napayım,ürünleri de uzun süre koruyamıyor.Buzdolabının içi en düşük drecede bile çok soğuk ama ürünler bozuluyor işte,benim de en şaşırdığım durum.Servis kapısını çok açıyorsunuzdur diyor ama alakası yok.Sabah 8 akşam 5 arası evde kimse yok.Evde sadece 2 kişiyiz,çocuk yok dolabı kullanan ve evde iken de çok az açıyoruz.

Aynn servise anlattım ve sonuç alamadı,onun yerine bana edebiyat yapıyor,sanırım artık buraya yazmak hakkımdı.

Alıntıları Göster
    Konu biraz eskimiş ama sürekli tartışılan bir konu.
    Buzdolaplarının teknik verilerinde gürültü seviyesi miktarı yazıyor.
    Oradan kontrol edip sessiz olanını tercih edebilirsiniz.
    Her markanın sesi daha az ürünü var.
    Aşağıdaki ürünü ben kullanıyorum. Oldukça sessiz.

Firmaların teknik verilerine ne kadar güvenmeli o da tartışılır.
    Şu anda bulunduğum yerde bir buzdolabı var teknik verilerinde gürültü seviyesi 40 db. yazıyor ama bu konuyu incelememe neden olan gürültüyü çıkaran aynı buzdolabı.
    42 db.lik buzdolabının sesini duyduktan sonra bunun sesi en az 100 db. olmalı.

http://www.bosch-home.com/tr/%C3%BCr%C3%BCnler/buzdolaplar%C4%B1-ve-derin-dondurucular/nofrost/KDN56SM30N.html?source=browse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celalsungur -- 6 Şubat 2013; 20:22:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: celalsungur

Konu biraz eskimiş ama sürekli tartışılan bir konu.
    Buzdolaplarının teknik verilerinde gürültü seviyesi miktarı yazıyor.
    Oradan kontrol edip sessiz olanını tercih edebilirsiniz.
    Her markanın sesi daha az ürünü var.
    Aşağıdaki ürünü ben kullanıyorum. Oldukça sessiz.

Firmaların teknik verilerine ne kadar güvenmeli o da tartışılır.
    Şu anda bulunduğum yerde bir buzdolabı var teknik verilerinde gürültü seviyesi 40 db. yazıyor ama bu konuyu incelememe neden olan gürültüyü çıkaran aynı buzdolabı.
    42 db.lik buzdolabının sesini duyduktan sonra bunun sesi en az 100 db. olmalı.

http://www.bosch-home.com/tr/%C3%BCr%C3%BCnler/buzdolaplar%C4%B1-ve-derin-dondurucular/nofrost/KDN56SM30N.html?source=browse

Alıntıları Göster
    http://www.arcelik.com.tr/buzdolaplari-nofrost-buzdolabi-5796-NH-Buzdolabi.html

39 db imiş.

Sizce bu buzdolabı açık mutfak için uygun mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: mnbvc

39 db imiş.

uygun gibi duruyor ama bir bayide inceleyin derim rica ederseniz sesini duyma şansınız olur ama ev çok sessiz iken azda olsa sesini duyabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: can kırıkları.

quote:

39 db imiş.

uygun gibi duruyor ama bir bayide inceleyin derim rica ederseniz sesini duyma şansınız olur ama ev çok sessiz iken azda olsa sesini duyabilirsiniz

Bayide ürünler malsef çalışmıyordu ama şu dikkatimi çekti.

İnternet sitesinde arçelik'in desibel değerleri 43-44 civarında idi 84 cm'lik dolablarında.

Ama bayide bu ürünlerin üstünde 40 db yazıyordu.

Hangi değerleri dikkate almalıyım ve bu fark acaba neden kaynaklanıyor sizce?

• quote:

quote:

quote:

39 db imiş.

İnternet sitesinde arçelik'in desibel değerleri 43-44 civarında idi 84 cm'lik dolablarında.

bayideki daha doğrudur yada tespit etmek için başka bir bayiye uğrayarak sorunu çözebilirsiniz arçeliğin internet sitesi zaten ürünler hakkında net bilgi vermiyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

39 db imiş.

bayideki daha doğrudur yada tespit etmek için başka bir bayiye uğrayarak sorunu çözebilirsiniz arçeliğin internet sitesi zaten ürünler hakkında net bilgi vermiyor

5796 arçeliğin sitesinde 42 desibel görünüyor. onun muadili olan grundig ki arçeliktir sitesinde 39 desibel görünüyor. bu değerleri gerçek kabul eder ve grundig bulabilirseniz yarı yarıya yani 5796 grundigin iki katı ses yapıyor demektir. ben bu nedenle grundig öneririm. tercih sizin tabi.

• quote:

Orijinalden alıntı: canoka

quote:

quote:

quote:

quote:

39 db imiş.

5796 arçeliğin sitesinde 42 desibel görünüyor. onun muadili olan grundig ki arçeliktir sitesinde 39 desibel görünüyor. bu değerleri gerçek kabul eder ve grundig bulabilirseniz yarı yarıya yani 5796 grundigin iki katı ses yapıyor demektir. ben bu nedenle grundig öneririm. tercih sizin tabi.

Liebherr'in 39 desibel dolapları var, acaba onları mı düşünsem?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: canoka

quote:

quote:

quote:

quote:

39 db imiş.

Liebherr'in 39 desibel dolapları var, acaba onları mı düşünsem?

Alıntıları Göster
    Samsung RT60-KZR-SL aldım.... İnanılmaz berbat!! 2000 liraya yakın para verilen dolaba bak... Berbat derken sıkıntım şu: İnanılmaz çok ve gürültülü çalışıyor. Zaarrrr diye çalışmaya bir başlıyor, inat yaptım, tam bir saat mutfaktan ayrılmadım. 1 saat boyunca zırıldayarak çalıştı. Artık yoruldum, vazgeçtim dinlemekten.. Kim bilir daha ne kadar çalıştı?!

İşin kötüsü, biraz mola veriyor, sonra yine çalışıyor bu dolap. Çok sık aralıklarla çalışıyor!! Ve fatura da standartlarımızdan daha fazla gelmeye başladı. İnanın eski buzdolabı bu kadar elektrik harcamıyordu... Samsung sözde yıllık 386 KwH harcıyor.... Bence kocaman bir yalan... Çok sık aralıklara çalışıyor, beni deli ediyor..

Dolap daha 3 aylık, etiketlerini bile sökmedim... Her şeyi tertemiz... Valla almak isteyen varsa 300-400 TL zararına vereceğim birine.... 1700 TL'ye almıştım ben....

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.