Şimdi Ara

En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız (5100. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
102.290
Cevap
636
Favori
4.112.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 50985099510051015102
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız
     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınızımdb
    A Different Man (2024) ⭐ 6.9 | Comedy, Drama, Thriller
    https://www.imdb.com/title/tt21097228/

Yüzü deforme vaziyette olmasından ötürü çevresindekileri korkuttuğu düşüncesiyle sosyal hayata pek katılamamaktan muzdarip bir adamın bir gün bir deneye katılması sonucu hayatının seyrini anlatıyor. Yılın iyilerinden. 7,5/10

En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız
    Furiosa: A Mad Max Saga (2024) ⭐ 7.5 | Action, Adventure, Sci-Fi
    https://www.imdb.com/title/tt12037194/

Öyle bir başladı ki tamam dedim yılın en iyi filmini bulduk.. Aksiyon sahneleri çok iyi ve Furiosa rolüne cuk oturmuş Anya Taylor. Buradan olumsuz bir yoruma evirmeyeceğim ama girişteki irtifayı 2 buçuk saate dengeli yayamadığından puan bandını bir kademe düşürdüm.. 8,5/10

The Apprentice (2024) ⭐ 7.1 | Biography, Drama, History
    https://www.imdb.com/title/tt8368368/

Donald Trump ve onun 70'lerdeki yükselişine yardımcı olan avukatı baş rolüne alarak o dönemi güzel yansıtan bir iş olmuş. Daha fazla Trump görmek hangi talebin arzı anlayamasam da iyi buldum filmi. 7/10

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Ah ergenlik dönemleri...  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız 

• HesaplıBilgi kullanıcısına yanıt

Bence yine pek alakası yok. Zaten biri animatronik kukla diğeri paylaço. IT filmindeki paylaço bile bundan daha fazla benziyor.  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız 

Bence sen Testere'yi yanlış anlamışsın. Testere korkak insanlara tuzak kurup adalet sağlamaya çalışmıyor. Testere dolandırıcı, sahtekar, birçok insanın canını yakmış ve/veya uyuşturucu müptelası gibi yaşamın değerini bilmeyen kendine ve başkalarına zarar veren insanları hedef alıyor. Onlara bir bedel karşılığında (bir veya birkaç organını, dokusunu feda etme, acı çekme) yaşamaya devam etmeleri, kendilerini düzeltmeleri, yaşamlarının değerlerini bilmeleri için 2. bir şans veriyor. Tabii acı verici bedeli ödeyemeyen ölüyor o ayrı. He Testere serisine ve kurulan tuzaklara bakıldığında bu tuzaklar ne kadar adaletli orası tartışılır. Bence burada adaletsizlik var. Ona bakarsak Testere'nin amacı ve motivasyonu da bana saçma geliyor. Yaşamın değerini bilmeyen de bilmesin ve ölsün abi banane bizene, kalan sağlar bizimdir. Tamam diğer adilere ders vermesi güzel de uyuşturucu müptelası eğer ölecekse de ölsün yani.  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız  Ama en azında Testere'nin bir amacı var ve bu yaptıklarına sınav diyor. Sebepsiz değil. Terrifier'deki katliamlar, işkenceler sebepsiz, çoğunlukla sebepsiz, gerçi sebep olmasa bile orada hiçbir şey yapmasa da palyaçonun yanına gelen kişi hiçbir sebep yokken yine öldürülebilir. İster Dünya'nın en masum insanı ol isterse cani. Fark etmiyor, bir öncelik yok. Hatta masumsan filan sanki katledilme konusunda biraz daha önceliklisin gibi.

Terrifier'in sadece katliam yaptığı sahneleri izleyip gerisine bakmadın galiba nasıl doğaüstü değil yahu! Terrifier serisini geçen birkaç hafta önce peşpeşe izleyip bitirdim. 3'lemeden spoiler içerir.

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    İlk filmin sonunda palyaço kafasından yanlış hatırlamıyorsam pompalıyla vurulup öldürülüyor. Pompalı olsun olmasın kafasından beynine mermiler girdi, kafatasını deldi ve orada öldü. Ama filmin sonunda morgtaki doktor ceset torbasından onu çıkardığında tekrardan canlandı. E bu nasıl oldu? Mermileri kafatasını çok net bir şekilde deldi şüphe yok. Beyni mermilerle delik deşik olup canlanan bir insan var da biz mi bilmiyoruz?2. film komple fantastikti. Palyaço sürekli öldürdüğü kızı görüyordu. Filmin sonunda paylaçonun kafası koptuğu ve bu kız hayal ürünü olduğu halde bu ölmüş olan kız bizim kahramanlarımıza da göründü. Kafası kopmuş olan palyaçonun kafasını yerden alıp götürdü. 3. filmde de gördüğümüz üzere paylaço canlı yani kafası koparıldığı halde ölmemiş. Ayrıca bu film fasntastik ögelerle o kadar çok çocukça bir hale sokulmuş gibi neymiş filmdeki baş kahramanımızın babası tarafından yapılmış bir zırhı varmış kılıcı varmış onunla bu işi halletmeliymiş. Filmden iyice soğumama sebep oldu. 2. film sırf bu yüzden gerçekten kötüydü.3. filmde de 2. filmdeki fantastik hikaye devam etti sadece biraz daha ciddiyetle. Yine gerçekliğe aykırı pek çok doğaüstü şey yaşandı. Ayrıca tüm üçlemede gördüğümüz suratı deforme olmuş kadınla bu paylaço arasında bir büyülü bir güç, bir bağ var. 3. filmde yıllardır uykuya çekilmiş olan palyaço eve giren birkaç kişi tarafından bu kadın aracılığıyla birlikte aynı anda uyandırılıyorlar. Yine ayrıca 2. ve 3. filmlerde yerde açılan büyülü geçitler gördük.

Böyle fantastik bir serideki palyaçoya doğaüstü demeyeceksek neye deriz merak ediyorum. Otobüse bindi diye doğaüstü olmuyor mu yani?  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız E eve de girdi, retorana da girdi, foto da çekindi, elinde çuval da taşıdı, eli bıçak da tuttu, silah da tuttu. Bunlar doğaüstü olmaması için bir kıstas mı yani?

Bu arada Koleksiyoncu serisini izlemiştim. Güzeldir. 3. film ise yılan hikayesine döndü bir türlü gelemedi. Başrol artık yaşlandı yani o derece. Ben açıkçası 3. filmin geleceğinden şüpheliyim artık. Unuttum gitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 29 Kasım 2024; 17:56:42 >

• ımdb
    Spectral (2016) ⭐ 6.3 | Action, Adventure, Sci-Fi
    https://www.imdb.com/title/tt2106651/

Konu içerisinde müdavim arkadaşlardan birisi paylaşmıştı. Gözle görünmeyen ve insan formuna kısmi olarak moleküler düzeyde dönüştürülmüş doğa üstü güçlerin Amerikan ordusuna saldırması ve birçok kayba sebep olması nedeniyle Dr. Clyne ile Binbaşı Sessions ve arkadaşlarının verdiği müthiş savunmayı konu alıyor. Fena film değil, özellikle ağır sanayi çalışanı iseniz demir tozunun önemi anlatılıyor.  

Puanım 6/10.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 29 Kasım 2024; 18:17:44 >

• programmer_onur kullanıcısına yanıt

Aslında doğaüstü değildi sanırım. Kuantum muantum bilimsel bir altyapıyla kurgulamışlardı sanırım. İzleyeli7-8 sene oluyor çok hatırlamıyorum tabii. Bence Netflix'in en iyi filmlerinden biridir. Ben kaç vermişim diye baktım da 9 vermişim.   Çok etkilemiş beni nedense.

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Sanayinin asbestli demir tozuna kadar kurşun işlemiyor hocam yaratıklara. Onu geçtim, epey kolpa sahne var ama bilim kurgu olunca bana normal geliyor. Sadece o küçük çocuğa epey üzüldüm. Bir de Binbaşı Sessions'a gereken üstün hizmet ödülü teslim edilmedi, adam çok savaştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 29 Kasım 2024; 18:34:49 >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    Yaratık değil de bunlar insan asker ya da her neyse kuantum parçacıklarıyla bu forma mı sokulmuştu neydi. Yani bir silah gibi düşün birileri bunları üretmiş artık çalışma prensibi nasıldı onu tam açıklayamıyorum ama filmdeki birkaç diyalog bunu çok güzel açıklamıştı. Hatta seramikten geçemediklerini düşündüler, anladılar, fark ettiler. Modern tankların zırhlarında da seramik vardı sanırım. Öyle bir şeyler hatırlıyorum.

Bence korku, gerilim, bilim-kurgu, hayatta kalma ve gizem türlerini çok güzel harmanlamışlar. James Badge Dale da sevdiğim bir oyuncudur. En son The Empty Man filminde izlemiştim ki oradaki karakterini daha da çok sevmiştim.

Consecration (2023) ⭐ 5.2 | Horror, Thriller
    https://www.imdb.com/title/tt14993352/

1080p ve Tr dublaj olarak Malum ortamlara düşen gerilim, full gizem kısmen doğaüstü korku filmi

göz doktoru kadının erkek kardeşi bir manastırda intihar eder kadın bunun için İskoçya'daki manastıra gider

Biraz Kafa karıştırıcı ve imdb'de puan olarak gömülmüş bir film. Bence imdb 6 puan eder

Filmin gerçek konusu film sitelerinde anlatılan konu gibi değil. Manastırlı,rahibeli filmlerden hoşlanıyorsanız öneririm. Dikkatle izlenmesi gereken bir film

Twisters (2024) ⭐ 6.5 | Action, Adventure, Thriller
    https://www.imdb.com/title/tt12584954/

Malum ortamlara 1080p ve Tr dublaj düştü

Konu klişe ve sıradan ama bütçeli bir film

Emeğe saygı

The Dreamers (2003) ⭐ 7.1 | Drama, Romance
    https://www.imdb.com/title/tt0309987/

Paris’teki 1968 öğrenci ayaklanmalarıyla başlayan ve zaman zaman hareket alanını bu şekilde genişletmeye çalışan erotika. Karakterlerin, sinema tarihinde yer edinen filmlerin sahneleriyle paralellik kurularak yansıtılması filme çok güzel hava vermiş. Bu ayaklanmaların da yönetmenler tarafından kazandırılan entelektüel tarafı böylece daha anlamı hale gelebiliyor. Alanını çok gerçeküstü erotizm ile kontürlemiş masalsı bir coşku hakim. Bu unsur bana göre film ciddiyetinin önündeki blur olmuş. Egzantrik, coşkulu, tutkulu. Fakat bu, hikayenin perde arkasında verimek istenen devrim seslerine bariz ket vuruyor. Çıplaklık ve seksin filmin imajına özellikle yönetmenin becerisiyle katılan değeri çok net. Vücutların ortada olduğu çoğu sahne işi banalleştirmekten öte farklı bir estetik gütme amacıyla var olmak için orada. Amerikalı bir karakterin özellikle Vietnam Savaşı hakkındaki kanaati, her türlü eylemi ve şiddeti faşizm ile bağdaştırması Bertolucci'nin özellikle sanat, siyaset gibi üstenç durumlarda Avrupa / Amerika arasındaki farkı göstererek Avrupa taraflı tutum sergilediğini gösterir. Keaton ile Chaplin'i film içerisinde diyaloglarla kıyas çatışmasına sokması da bundan hallicedir. Keaton bir Amerikalı iken Chaplin, Avrupa topraklarında dünyaya gelir. Avrupa sinemasının da kendine has hafifmeşrep (dönem özelinde) tavrı Isabelle ve Theo'nun aile yaşantısında bir biçim kazandırılarak verilirken Matthew tamamen ayrıştırıcı bir unsur olarak hikayeye atılır. 

Eva Green ise bambaşka bir derya. Birçok aktris çıplaklık verebilir fakat bu kadın doğal yaşantının bir parçası olduğunu çok güzel yediriyor izleyiciye. Venus de Milo gibi arkaik yaklaşımların da filme ayrı tat kattığı kesin. 6.5/10

• İzletiyor kendini ama çok kaliteli mi bilmiyorum..

The Whale (2022) ⭐ 7.6 | Drama
    https://m.imdb.com/title/tt13833688/?ref_=ext_shr_lnk
    The Mountain Between Us (2017) ⭐ 6.4 | Drama, Thriller
    https://www.imdb.com/title/tt2226597/

Konu klişe , uçak karlı dağlara düşer 2 kişi dağ başında mahsur kalır

Hayatta kalma temalı film. Aşk ve romantizm sosu da eklenmiş. Orta düzey kalitede. İzlenir

The Insider (1999) ⭐ 7.8 | Biography, Drama, History
    https://www.imdb.com/title/tt0140352/?ref_=ext_shr

Doktorluğu ile bir tütün/sigara şirketinin yönetim kurulu başkan yardımcılığı arasında bir rol çatışması yaşayıp doğrucu Davut'luğu tutan Jeffrey Wigard'ın şirket tarafından kovulması ve yolunun idealist tecrübeli bir gazeteci olan Lowerd Bergman ile kesişmesi sonucu gelişen olayları anlatıyor. Malum sigara şirketinin Wigard ile hem yasal yoldan hem de yasadışı yollardan uğraşmasını Bergman'ın da Jeffrey'e karşı olan sözlerini tutmaya ve güvenini kaybetmemeye çalışması ve çalıştığı kanalla iplerin gerilmesini izliyoruz. Fena bir yapım değil akıyor ve ağır da olsa bir ritmi var. Ama 2,5 saat olmasa iyiydi. Şöyle bir yarım saat, bir 20 dk filmden atılsa belki daha akıcı olabilirdi. Zaman zaman sıkılıp telefona bakma ihtiyacı hissettirdiğinden ötürü filme 6/10 veriyorum.

Borderlands (2024)

Oyunlarını oynayıp seven biri olarak filmin çok basit kaldığını söyleyebilirim, senaryo o kadar basit ve özensiz ki, yönetmenin kafasına bu filmi çekmesi için silah dayamışlar sanki, keşke daha farklı bir kadroyla daha güçlü bir senaryoyla çekilseymiş, yazık olmuş.

5/10

The Substance (2024) ⭐ 7.4 | Drama, Horror
    https://www.imdb.com/title/tt17526714/

Konuda belki de ilk dillendiren üye olmama rağmen filmi henüz yeni izleyebildim.  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız 

Şimdi filmle ilgili yazılacak, eleştiriye tabii tutulacak çok yer var ama özet geçecek olursak; doğal yaşlanmaya karşı kafa tutanların, kişisel/mesleki güdümlü bir hırs ile bodoslama olarak, bilimselliği hiçbir yerde onaylanmamış kurgusal kimyevi "mucizelere" tamah etmenin bedelinin ağır ödenmesini anlatan bir trajedi olarak yorumluyorum. Filmin son 20-30 dakikası, hattâ son 40 dakikası bağlamından tamamen kopmuştu. Sue'nun ilaç değişim döngüsünü kötüye kullanması ve benzeri hususlar heyacan dozunu yüksekte tuttu. Kusura bakmasın kimse ama spoiler içine almadan yazacağım üzere filmin son kısmında yer alan bazı iğrenç sahnelerin konuyu özünden ayırıp tamamen "sci/fi + fantasy horror" kimliğine çekmesi ve galonla kan saçtıkları gereksiz sahnenin filmin kalitesini baltaladığını düşünüyorum şahsen. Ama öte yandan da, bol CGI haricinde özellikle kostüm, makyajların çok başarılı olması, ve de görsellik olarak karakterlerin bedenleri ile paralellik arz eden ruh hallerini izleyiciye içtenlikle aktarması muazzamdı. Yani negatif yanları sonlara doğru ağır bassa da, anti-aging müessesesinin ve sektörünün kolpaları sonucu tüketicinin "eline yüzüne bulaştırma" mefhumunu izleyiciye aktarması başarılıydı. Yani ben puan olarak 7.5 hattâ 8 puan verecekken, üstte saydığım gereksiz kısımlar ile bitiş sahnesinde Hollywood yıldız parke taşı üzerinde biten saçma kısmı da dikkate alarak 7/10 verebiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 1 Aralık 2024; 15:34:31 >

• Ziromen kullanıcısına yanıt

Cate blanchet nasıl böyle bir filmde oynamayı kabul etmiş...

Sphere (1998) ⭐ 6.1 | Action, Mystery, Sci-Fi
    https://www.imdb.com/title/tt0120184/

Kadro efsane. Giriş gelişme kısımları hızlı geçilse de temposu sayesinde kendi izlettiren bilimkurgu gizem filmi

Puan olarak gömülse de bence imdb 6.5 & 7 civarında ederi var.

Night of the Hunted (2023) ⭐ 5.2 | Crime, Drama, Horror
    https://www.imdb.com/title/tt23642744/

Dağ başındaki markette ruh hastası bir sniper tarafından sıkıştırılan bir kadının anlatıldığı film

Tek mekanda sınırlı oyuncuyla çekilmiş Netflix kıvamında bir yapım

İzlenir mi? İzlenir ama çerezlik kategorisinde.

• 2023 yapımı "Clock" filmi, psikolojik gerilim sevenler için izlenmeye değer bir seçenek olabilir. Filmin teması, zaman ve kişisel kontrol üzerindeki derin sorgulamalarla birleşerek oldukça ilginç bir atmosfer yaratıyor. Kendisini zamanla mücadele eden ve içinde bulunduğu çıkmazdan kurtulmaya çalışan baş karakterin hikayesini izlerken, izleyici bir yandan gerilimle bir yandan da karakterin içsel dünyasında kayboluyor.

Filmin temposu, özellikle ikinci yarısında artan bir hızla gerilim dozunu yükseltse de, bazı noktalar oldukça tahmin edilebilir ve izleyiciyi daha fazla şaşırtabilecek bir anlatımla ilerleyebilirdi. Ayrıca, karakter derinliği ve bazı olayların işleniş biçimi de biraz daha güçlü olabilirdi. Yine de genel olarak oyunculuklar başarılı ve atmosfer, gerilim türü sevenleri memnun edebilecek seviyede.

Tavsiye eder misin? Evet, özellikle psikolojik gerilim ve distopik ögelerle ilgileniyorsanız film sizi içine çekebilir. Ancak beklentilerinizi çok yüksek tutmamakta fayda var. Film her ne kadar sürükleyici ve ilgi çekici olsa da, bazı konularda daha fazla derinlik veya yenilik bekleyen izleyiciler için biraz eksik kalabilir.

Notum: 6/0. Başarılı bir gerilim filmi olmasına rağmen, bazı öğelerinin daha özgün olabilmesi ve karakterlerin daha güçlü işlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Yine de izlemekten keyif alabilirsiniz.

Outland (1981) ⭐ 6.6 | Action, Crime, Sci-Fi
    https://www.imdb.com/title/tt0082869/

Üstat Sean Connery başrolde. Distopik Bilimkurgu aksiyon filmi

Uzak bir gelecekte Jüpiter'in uydusunda koloni kuran insanoğlu, kolonide Sherif emniyet amiri olarak atanan Sean Connery, garip olaylarla karşılaşıyor

1981 koşullarında gayet iyi bir uzay atmosferi yaratmışlar, yüksek bütçeli bir film. Tempolu bir film

İmdb 7 eder. Emeğe saygı

• 
Sayfa: önceki 50985099510051015102
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.