Pablo Larrain'in biopic kadın figür üçlemesinin (Jackie, Spencer) son filmi, başrollerde Angelina Jolie ve Haluk Bilginer.. Opera hiç mi hiç ilgim olmayan bir alan olmasının yanı sıra hikayenin estetiğine çok yaslanıp seyirciye hikayesini pek merak ettirmeyi başaramaması sebebiyle vasat buldum. 6/10 |
En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız (5121. sayfa)
-
-
Döneminin hem senaryo matematiği hem çekim teknikleri açısından fersah ötesinde leziz bir sci-fi/thriller. Bu anlamda ben de 10/10 verebilecek kadar iyi bulsam da benzer (-) sebeplerden 8-8.5 bandında puanlamışım:)
Ayrıca yönetmeni Frankheimer'in görece yakın dönemden izlediğim filmlerinin (Ronin ve Reindeer Games) bu tarz ile hiç alakası olmaması da bir garip.. 60'lardan 3-4 filmi daha var, iyi olduğuna gayet emin olup henüz izleyemediğim. The Train, Seven Days in May gibi gibi..
-
ımdbHard to Kill (1990) ⭐ 5.8 | Action, Crime, Dramahttps://www.imdb.com/title/tt0099739/?ref_=ext_shr_lnk
Basit ama tam bir klasik. Şimdi izleyince göze batan noktalar elbette oluyor ama zamanına göre bir klasik.
8.5/10
ımdbStreet Fighter (1994) ⭐ 4.1 | Action, Adventure, Comedyhttps://www.imdb.com/title/tt0111301/?ref_=ext_shr_lnkÇocukken tv'de izlediğimde Bison'ın uçması falan etkileyici gelmişti, sadece çocukken izlenmesi gereken bir filmmiş. Sadece Van-Damme hatrına izlenir çok kötü.
2/10
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sen Aydınlatırsın Geceyi -- 17 Ocak 2025; 2:19:29 >
-
ımdbPig (2021) ⭐ 6.9 | Drama, Mysteryhttps://www.imdb.com/title/tt11003218/?ref_=nv_sr_srsg_1_tt_7_nm_0_in_0_q_pig
Zamanında defalarca görüp görüp yorumları okuyarak vazgeçmiştim. Sadece Nicolas Cage için dikkatimi çekmişti. Bugün John Wick adıyla bu filmin anıldığını gördüm bir editörün kaleminden. Başlıkta böyle yazınca izleme listeme ekleme hatasına orada düştüm. Dedim köpek yerine burada domuz var, herhalde bir intikam hikayesi ama daha dramatik, çünkü dram var. Meğer hiç de alakası yokmuş. JW ile şu film arasındaki bağ sadece birer film olmalarından ibaret. Hangi zekâ küpü bu iki filmi hangi maddeyi kullanarak bir araya getirmiş hayret! Tabii bunun için değil dram için açtık ama açmaz olaydık. Dram demişler ama ben 2.5 saatlik yerli ve milli dram dizilerimizdeki o boş bakışmaların, yarım saatte bir cümle kurma durumlarının daha da ağırlaştırılmış halini bu filmde gördüm. Zaten ilk yarım saatte filmden kopmaya başladım ve son 1 saatte filmi sadece bitti mi bitiyor mu kaç dk'sı kaldı diye kontrol ederek izledim. Yorumları açtım, acaba ben ne kaçırdım diye okudum. Beğenen kitle muğlak şeyler yazıp kendileri birtakım anlamlar çıkarmış. Son kısımlarında vurucu bir şey varsa da film bende o kısımları izleyecek derman bırakmadı. Böyle bomboş sahnelerle geçen, insanların yarım milyon yılda bir cümle kurabilip boş boş baktığı üniversiteli(!) bir öğrencinin kısa sanat(!) filmleri tadında 1.5 saatlik bir video olmuş. Bunu izleyeceğinize Gassal dizisini izleyin daha iyi en azından onun arabesk dramına rağmen sahneleri bir şekilde akıyor. Bu öyle bir şey de değil.
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.Çok şükür reyiz aradan geçen günlerden sonra yüzünü yıkamayı akıl etti filmin sonunda. 2/10
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 17 Ocak 2025; 15:48:17 >
-
güzel bir yolculuk hikayesi, kısa süresine rağmen güzel diyalog ve olaylarla çocukları da çok güzel tanıtıyor 7/10
-
Anatomie d'une chute (2023) - 7'ye yakın/10
Süresini uzun bulduğum için geniş bir zamanda, yağmurlu bir Pazar gününde izlemeyi tercih ettim. Yine de uzun buldum :)
Olay kurgusu müthiş merak uyandırıyor. Ama olay kurgusundan çok daha fazla mesaj ve ayrıntı barındırıyor. Yine de sıkıldığım anların az olmadığını belirteyim. Mahkeme sahneleriyle geçiyor, fakat cinayet mi intihar mı olduğuna dair kanıt sunulmuyor. Hep bir varsayım üzerinden ilerliyor. Bahsettiğim filmin sonu değil. Kadının ruh hali, çocuğun psikolojisi de güzel aktarılmış. Çok iyi film olabilir ama bana hitap etmediğini hissettim.
-
Yine dandik Netflix için yapılan vasat filmlerden birisi olmuş.. Sadece Haluk Bilginer oynuyor diye katlanılır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vector x-31 -- 17 Ocak 2025; 13:19:21 > -
Hocam anlaşılan Steven Seagal filmografisinden gidiyorsun.
Hard To Kill, bizde bunun DVD'si vardı. O zamanlar internet vs olmadığı için film imkanları da kısıtlı olduğundan bu filmi en az 10 defa filan izlemiş veya maruz kalmışımdır. Filmin büyük bir olayı yok ama müziği, müzikleri çok iyidir. Açılıp dinlenir o derece. Yani tema müziğinden bahsediyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 17 Ocak 2025; 15:52:58 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Robin Williams ve Sam Neill
gelecek temalı bilimkurgu, dram ve romantik film
2 saatlık sürede ilk 1 saat ile ikinci 1 saat arasında çok fark var. hikaye başka bir yöne evriliyor
ilk bir saatte klasik robot ve aile ilişkisini anlatırken ikinci bölümde akıl ve mantık sınırlarını zorlayan bir yöne evrilmiş
yok canım daha neler diyorsunuz en azından ben öyle dedim belki size normal gelebilir veya sizi şaşırtmayabilir
imdb puanı adil olmuş. bence ikinci bölüm filmi aşağı çekmiş.
Robin Williams için izlenir
-
Amerikalıların müzikal aşkına Oz Büyücüsü marmelatı eklenirse ne olur sorusunun karşılığı. Hikayenin gidişatı elbette formül. Fakat prodüksiyon başarısı, her dakika izleyiciyi müzikle yormaması ve etkileyici finaliyle filme kötü diyemem, orta karar. Okyanus ötesinin ayılıp bayıldığı kadar da gişeye değecek bir film değil elbette. En önemli handikapı süresi elbette. 1s40dk anlatılabilecek basit örgüyü 2s40dk yapıp, üzerine filmin sonuna ''daha bitmedi part ii var'' demesi feci tatsız. Bu kadar süre harcayıp hala daha filmin en zirve noktaları için ikinci filme davet edilmenin tek nedeni Amerikan halkına pamuk eller cebe yaptırmak elbette. Filmin pazarlamasını kim yaptıysa tebrik ederim. Oyunculukları ise idare eder. Ariana Grande bazı yerlerde ciddi alık olsa da şarkıcı olarak iyi kotarmış denebilir. Geçmişindeki broadway deneyimlerini hissedebiliyorsunuz. İzleyeni mutsuz etmeyeceği gibi izlemeyenden hiçbir şey götürmeyecektir. 6.5/10
-
Fakir "The Godfather"i. İrlandalı - İtalyan mafya filmi. Başroldeki İrlandalı mafya elemanının gerçek ve hazin öyküsü. (Biyografik) Gerçek bir olaya dayanıyor. Val Kilmer de var ama rolü çok büyük değil. Çok fazla aksiyon yok. Daha çok mafya ağalarının hayatlarını anlatıyor
İmdb puanı konusunda kararsız kaldım. Filme hangi açıdan baktığınıza bağlı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ımdbSeeking Justice (2011) ⭐ 6.1 | Action, Drama, Mysteryhttps://www.imdb.com/title/tt1214962/?ref_=ext_shr
Tamamen IMDb karşıma çıkardı diye ortalama puanı ve Cage'i görüp türüne de bakıp tamamdır diye izlemeye giriştiğim bir film oldu. Guy Pearce üstadı fark etmemiştim bile. Konusunu anlatarak spoiler vermeyeyim gerçi belki bir yerde yazılmıştır ama. Bir suç, bir örgüt diye ortaya 2 parça atıp birleştirmeyi size bırakayım. Aksiyon dozu yüksek olmasa da fena bir yapım değil, ritmi orta şeker. İzlerken sizi sıkmaz ama fazlasını da vermez. Kedi-fare oyununun döndüğü, çok fazla film izleyen kitlenin izlerken olayların bir adım ötesini her zaman görebildiği zaman geçirmelik çerezlik bir yapım. Benim puanım 6/10, ama ortalaması 6.5 olabilirdi. Yoklukta gider.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam bu film geçen gün önüme düşmüştü lakin hem Cage'in bazı dandik "rage" tarzı filmlerinden olabilir diye düşündüğümden hem de başka yapıtlara şans vermek istemem de dolayı vakit kaybı olur mu diye açıp izlememiştim. Verdiğiniz puana riayet ederek izlemeyi düşüyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yani idare eder bir yapım, sıkmıyor ama bir tık fazlasını da sunmuyor. İyi seyirler. Ama bir önceki Pig filmi var ya, işte ondan uzak dur aman diyim.
-
Dennis Quaid ve Meg Ryan
zehirlenen bir profesörün kendi hayatını kurtarma çabasını anlatıyor. ortalama bir kaliteye sahip. sürükleyici. bence izlenir
ımdbOrphan (2009) ⭐ 7.0 | Horror, Mystery, Thrillerhttps://www.imdb.com/title/tt1148204/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_8_nm_0_in_0_q_orphan2 çocuklu bir ailenin yetim bir kızı evlatlık almasını konu ediyor. gerilim ve gizem olarak üst düzeyde. ilk dakikalardan itibaren tempo hiç düşmüyor. sürekli olarak acaba bir sonraki sahnede ne olacak diyorsunuz
yetim psikopat kızı oynayan oyuncunun performansı ortalamanın üstünde
gerl gör ki 2 saatlik filmde tempoyu korumak için mantık hatalarına gidilmiş. burada böyle olmamalıydı. şurada böyle şey olur mu demiyor değilsiniz en azından bende öyle oldu
mantık hataları göze batıyor. böyle gerilimli filmlerde mantık hataları göz ardı edilmeli ama düşünmüyor değilsiniz
çoluklu çocuklu film olmasına rağmen çoluk çocukla izlenecek bir film değil. kan vahşet ve birkaç +18 sahne var. son sahnelerde psikopat kız çocuğunun şaşırtıcı birkaç sahnesi daha var
vay be diyorsunuz
imdb puanı tartışılır ama izlenebilirlik açısından izlenir. vaktiniz boşa gitmez
-
Hocam bu film resmi olarak hangi platformda var, bulamadım da?
-
ımdbProfessor Marston and the Wonder Women (2017) ⭐ 7.0 | Biography, Drama, Historyhttps://www.imdb.com/title/tt6133130/
Başta marjinal bir çift ve asistanlarının sıra dışı ilişkisini işleyen Oppenheimer-vari entelektüel caka satmaların bulunduğu bir psikoloji draması olarak sonunda Superman'in dişi versiyonu zannettiğim Wonder Woman'ın kökenlerine dair eski algımı fazlasıyla düzelten ve Wonder Woman'ın hiç de Superman gibi klasik Protestan Hıristiyan Amerikan insanını ideal formda temsil edecek ahlaksal veya kusursuz bir şey olsun kafasıyla yaratılmış olmayıp stoik Amazon Savaşçısı bir amigo kız görünümünün ötesinde bir seksüel fantezi ve psikolojik arınma (katharsis) karakteri olduğunu anlamamı sağlayan ayakları yere basar bir aile dramına dönüştü. Bu film kurallar ve normallerle tanımlanmış verilmiş bir toplumun baskıları altında bilimin ve doğuştan gelen eğilimlerin nelere kadir olabileceğini ve hepimizin tanıdığı bir çizgi roman karakterinin nasıl da klasik norm dışı polyamor bir aileye mensup erkek bir akademik psikoloğun hayatındaki en önemli iki kadından üretilmiş bir kadın ideali olduğunu gösteriyor. Şüphesiz bir belgesel değil ve o muamele gösterilmemeli. Ama gerçek bir hikayeden esinlenmesiyle ortaya koyduğu bir kahramanın bulundukları toplumdan farklı insanların - aslında insan ruhunun toplum tarafından şiddetle bastırılmış tutkularına son derece hitap eden - sıradışı değer yargıları ve fantezileri olarak gelişim öyküsü ana hatlarıyla gerçek gibi görünüyor. 7/10.
-
Maalesef hocam. İllegal yollar dışında seçenek yok gibi.
-
Hipnoz yeteneğiyle insanları cinayete sürükleyen bir adamın etrafında dönen enteresan olaylar zincirine sahip filmlerden. Bazı açılardan harikulade sahneleri, cinayet tasarımları varken bazı noktalardan da neden bu kadar abartıldığına asla anlam veremediğim noktaları var. Anlatmaya çalıştığı olaylarda değil, anlatısında sıkıntı var ve bunun tamamen iyi kurgulanmamış olmasına bağlıyorum. Film öyle çekimlerle tempo kazanacak gibi duruyor ki bir anlık yükseliyorsunuz fakat sonraki girizgah ile kendisini tekrara düşüren seti çekerek adeta son yüz metrede atı inatla salmayan jokeyler gibi hissettiriyor.
Hipnoz, psikoloji tandanslı altyapısı aslında başyapıt çıkarılabilecek etkiye sahip. Filmin matematiği iyi ayarlanamadığı için yapmak istediği ne varsa bana pek geçiremedi. Anları yaşattı, bütünü veremedi. Merak ettiğim yapımlardandı doğrusu ama vasat buldum. Se7en filmini sevenler bakabilir, beğeneni çok olan filmlerden. 6/10
-
Sinemada izlenirse alınan zevkin katlayacağını düşündüğüm, görsel estetik ve yönetmenlik açısından şahane olan bir iş. Aynı şekilde oyunculuk performanslıkları da tatmin ediyor. İkinci yarı senaryonun tekdüzeleşmesi dışında bir problemi de yok pek. Eggers filmografisinde The Vvitch sonrası en sevdiğim ikinci film olarak yerini aldı. 8/10
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X