Şimdi Ara

En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız (5144. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
102.908
Cevap
637
Favori
4.143.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 51425143514451455146
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız
     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınızımdb
    Psycho II (1983) ⭐ 6.6 | Crime, Horror, Mystery
    https://www.imdb.com/title/tt0086154/

Her devam filmi gibi ilk filmin fersah fersah gölgesinde kalmış. Zorlama senaryo, mantık hataları var. Fakat birkaç sahneyi, yönetmen aynı ilk filmde Hitchcock gibi aynı açılardan çekmiş. Dikkatlerden kaçmadı. Senaryonun zayıflığına göre Yine de iyi bir imdb puan almış. Muhtemelen ilk filmin hatırına

En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız
    Psycho III (1986) ⭐ 5.5 | Horror, Mystery, Thriller
    https://m.imdb.com/title/tt0091799/?ref_=tt_mlt_i_1

Psycho serisinin ilk iki filmini izledikten sonra üçüncü ve son filmini izlememek olmazdı

Anthony Perkins heralde çocukların okul taksitleri..vs için oynamış çünkü aynı zamanda bu filmde yönetmenlikte yapmış.

Final sahnesinde "devam" işareti vermiş ama ömrü dördüncü devam filmini çekmeye yetmedi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• programmer_onur kullanıcısına yanıt

Ben paylaşmıştım

Çok vasat bir film. Hiç beğenmemiştim

Rezalet

Joy Ride 3: Road Kill (Video 2014) ⭐ 4.7 | Horror
    https://m.imdb.com/title/tt3138376/?ref_=ext_shr_lnk

Rusty Nail kesip biçmeye devam ediyor. Yanlış adama yanlış yapmayacaksın..

5/10

• The Truman Show u yeni izledim büyük kayıpmış benim için 8.8/10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackEagle03 -- 16 Nisan 2025; 6:7:18 >
    Mickey 17 (2025) ⭐ 6.9 | Adventure, Comedy, Fantasy
    https://www.imdb.com/title/tt12299608

Direkt olarak uzatmadan şunu söylemek isterim ki büyük bir potansiyele yazık edilmiş. Moon filmi benzeri tonda ele alınıp, hayli derinleştirilmiş karakterleriyle vermek istediği majör tutumun altını doldurabilseydi inanılmaz bir film olabilirdi. Ancak mevcut haliyle Mickey 17; tadı hiçbir halta benzemeyen olgunlaşmamış bir incir motifiyle ölü doğan bir yapım. Türler arasında gezerken ritim kaybına uğrayarak ağır savsak ele alınan kurgusuyla adeta seyirciyi filmin dışına atmaya meraklı. Neredeyse bütün karakterleri, karikatürize edilmiş replikalar gibi. Tıpkı klonlanan Mickey benzeri, filmdeki tüm öğeler kendini gereksiz yere tekrar eden biçimsiz uzamlardan ibaret. Toni Collette ve Mark Ruffalo'nun canlandırdığı karakterler ise filmde tabiri caizse salak ile avanak, iki tane otorite etiketli parodileştirilmiş liderler. Kadının tek derdi eşine direktif vererek sos hazırlamak. Adam ise yol tarifi almadan nereye gideceğini bilmeyen taksi şoförü kadar şapşal. Hatta arkalarında sürekli kamera tutan kel adamın filmdeki varlığı tek kelimeyle GORA filmindeki Kuna (Şafak Sezer) ile eşit. Filmde ele alınmaya çalışılan aşk bile bayat ve taslaklardan hayata geçirilmiş yığınlardan oluşmakta. Bütün bunlar ele alındığında kötü olmayan fakat potansiyeli altında ciddi anlamda ezilmiş, filme zaman ayırma konusunda gayret göstermeniz gereken zoraki bir yapım. 6/10

• ımdb
    The Great Escape (1963) ⭐ 8.2 | Adventure, Drama, Thriller
    https://www.imdb.com/title/tt0057115/

2.dünya savaşında bir grup müttefik askerinin esir bulundukları Nazi esir kampından müthiş bir plan sonucunda kaçma girişimlerini anlatıyor

Gerçek bir olaya dayanıyormuş

O dönemin kült filmlerinden. Tam 3 saat

İzle izle bitmedi

Filmde eleştirilecek tek nokta Nazi askerlerinin çok sert gösterilmemesi filmlerden öyle alıştırıldık

The Hot Spot (1990) ⭐ 6.4 | Crime, Drama, Romance
    https://www.imdb.com/title/tt0099797/?ref_=ext_shr

Genç Jeniffer Connelly için izleme listeme almıştım. Romantik, erotik kısmı açıkçası dikkatimi çekti. Bir kasabaya gelen hırslı ve ahlâkî olarak gri bir adamın 2 hatun arasında kalmasını ve bu sırada yediği naneleri anlatıyor. 2 kadın arasında demek çok da doğru bir ifade olmaz zira sadece biri baskın ve hırslı. Jeniffer Connelly favorim olsa da filmdeki rolüyle Virginia Madsen da beni şahsen cezbetti. Başka tanıdık yüzler de var ama yazmaya gerek yok. Film idare eder 6/10 ama fazlası değil.

The Hunted (2003) ⭐ 6.1 | Action, Crime, Drama
    https://www.imdb.com/title/tt0269347/?ref_=ext_shr

Burada önerilince 2000'lerden ve sevdiğim oyunculardan olunca listeme alıp bodoslama izledim. Film aslında hiç fena değil, sürükleyici, anlatım iyi hoş ama anlatılan şey biraz boş. Yani ortada bir katil var ya da insan öldüren biri, film başta ortada çözülmesi gereken bir gizem varmış gibi sunum yapıp meraklandırıyor ama gerisi pek gelmiyor. Bir aksiyon var ama altı boş, motivasyon boş, yeterince iyi değil. Filmde Tommy Lee Jones ve Benicio Del Toro olmasa yine de seyir zevki aynı olur muydu, bence olmazdı. Görece genç olan Benicio Del Toro'ya o rol yakışmış, keşke adam gibi bir motivasyon bir senaryo yazsalarmış. Ha bu arada filmdeki bazı sahneler gerçek saçmalık derecesinde abartılıydı şimdi hangi sahnelerdi hatırlamıyorum ama filmin ciddiyetini ve kalitesini aşağı çektiğini hatırlıyorum. Bu arada Tommy Lee'nin canlandırdığı o yaşlı polis o kadar hızlı koşup o kadar aksiyona giremez ve o kadar yüksekten atlayıp hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam edemez. Bu da seyir zevkini öldürüyor. Bu yüzdendir ki orta seviyeli aksiyon temposuna rağmen puanın maalesef 6/10.

The Ghost and the Darkness (1996) ⭐ 6.8 | Adventure, Drama, Thriller
    https://www.imdb.com/title/tt0116409/?ref_=ext_shr

Rahmetli Val Kilmer, üstad Michael Douglas ve daha pek çok tamıdı ismin yer aldığı bir macera gerilim filmi. Yıl 1800'lerin sonları, İngilizler sömürgeleştirme amacıyla Tsova'ya demir yolu götürül köprü inşa etme çalışıyor ve bunun için de Albay Patterson'a bu görevi veriyorlar. Elin İngilizi, mühendis askeri teftişe ve işi bitirmeye gidiyor ama demiryolunun ve köprünün inşa edildiği yerde her gün işçi köleler aslanların saldırısına uğruyor ve kayıp veriyorlar. Bu da korku ve paniğe, işlerin de aksamasına sebep oluyor. Albay bu olaya el atıyor ve amansız mücadele başlıyor. Filmi izlerken 2 aslan nasıl bu kadar soruna sebep olabilir ki amma abartmışlar, Hollywood efekti ya dedim. Hatta bir sahnede

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    Aslanlara canlı yemli tuzak kuruyorlar, aslanın biri tuzağa düşüyor ama bu 3 salak ellerinde tüfekler olmasına rağmen 1 metre ötedeki aslanı vuramıyorlar. Orada filmi kapatasım geldi, şöyle vöyle bir aptallık, böyle bir beceriksizlik olamaz. Aslanın da o tahta konternet şeklindeki kapanı parçalaması ayrıca saçma geldi.

Bir de 2 aslanın bu kadar çok insan katledebilmesi ayrıca tuhaf. Lan orada sadece tek bir yere bakan 3 bin köle işçiniz var biri bile müdahale edemiyor mu taştır sopadır kazmadır testeredir. Hadi hayvan gece geliyor sessizce geliyor olsun saldırdığı adam hiç mi çığlık atmaz, diğer işçiler hiç mi uyanmaz hiç mi biri yardım etmez enteresan. Geçekten 130 kişinin üzerinde ölüm nasıl olmuş aklım almıyor. Evet gerçekte bu kadar çok ölüm olmuş hatta daha bile fazlası olabilir çünkü malum kölelik ve ırkçılık varmış, beyaz adam değilsen kaydın bile tutulmuyormuş.

Film her ne kadar bazı şeyleri değiştirmiş ve anlatmamış olsa da gerçek olaylara dayanıyormuş. Hatta öldürülen bu iki erkek yelesiz (evet gerçeğinde yele yokmuş) aslan müzede sergileniyormuş. Film sadece bu av konusuna odaklanmış ama aslanların neden insanlara saldırdığı, neden insan etine alıştığını veya insan etini tercih ettikleri anlatılmamış. Bunula ilgili birkaç fikir mevcut. Köle ticaretinin yoğun olup bu bölgelerde uzun yollara dayanamayıp ölen kölelerin cesetlerini kimse gömmeye bile tenezzül etmediği için etçillerin mekanı olmuş ve aslanlar da insan etine böylece alışmış. Bir diğer görüş de yine yakalanan aslanların en az birisinin dişinde çürük olduğu ve dişinin kırık olmasıymış. Diş kırıksa avalanamazsın ve dolayısıyla daha kolay ve daha yavaş yiyecek lazım, bu durumda insan köleler bu işi görüyor. Bir diğer mevzu da yine Hintlilerin ölenlerini gömmeyip yakması ve ateşte pişen etlerin etçilleri çekmesi, cezbetmesi.

Film film olara sürükleyici ama müthiş bir seyir zevki sağlıyor da diyemem yine de gerçek olaylara dayandığı için 7/10 diyorum.

Normalde bu tarz filmlere bakmam ama bizimkiler izleyecek bir şey bulamayıp açınca benim de dikkatimi çekti. Film, komik olmayan ama türü komedi olup eğlenceli diyebileceğimiz yerli dizilerin bölümleri kalitesinde. Şöyle bir dikkatinizi çekiyor ama fazlasını sunmuyor. Gerçi bana göre Çakallarla Dans seven adam için çok daha iyi bir yapım ama bilemedim. 5/10.

Paddington in Peru (2024) ⭐ 6.7 | Adventure, Comedy, Family
    https://www.imdb.com/title/tt5822536/?ref_=ext_shr

Paddington serisinin 3. ve son filmi. Devamının geleceğini sanmam. Filme gelirsek işte beklenildiği giib bir aile filmi. Uzun zamandır indirmiş düzgün bir altyazısının çıkmasını beklerken aylar geçse fe bir türlü düzgün altyazı gelmedi, bozuk altyazı ile izledik. O yüzden bu filmi film yapan İngiliz komedisi diyaloğu soslu diyaloglar vardıysa da çöp oldular. Bu yüzdendir ki filmi olması gerektiğinden daha az beğenmiş olabilirim. Açıkçası bana göre serideki en kötü yapımdı. Ben ilk filmi izlediğimde adeta bayılmıştım. 2. filmi de fena bulmamıştım ama bu çıtayı daha da aşağıya çekmiş. İzleniyor mu izleniyor ama o kadar fazlası değil. Konedi olarak bazı şeyleri tekrar edincd güldürmüyor. Peru'nun doğa manzaraları güzel ama fazlasını sunamıyor. Antonio Banderas'ı da bu filmde gördük ama filme büyük bir şey kattığını düşünmüyorum. Bu arada 3. filmde Mary Brown karakterini bu sefer Sally Hawkins yerine Emily Mortimer canlandırmış. Ha aradan geçen uzun yıllar sonra ve karakter de çok önemli olmayınca fark edilmiyor unutuluyor ama kadroya bakınca anlaşılıyor yine sanırım çocuklarda değişim vardı ama önemsiz. 6/10.

The Corruptor (1999) ⭐ 6.1 | Action, Crime, Thriller
    https://www.imdb.com/title/tt0142192/?ref_=ext_shr

99 yapımı olmasına rağmen 2000'ler gibi kokan Chow Yun-Fat ve Mark Wahlberg için izlenen, bir senaryosu olan ama sıradışı bir senaryosu olmayıp sıkabilen vasat bir yapım. Çoğu kez telefona bakma ihtiyacı hissettim. 5,5'ten 6/10.

G20 (2025) ⭐ 5.1 | Action, Thriller
    https://www.imdb.com/title/tt23476986

izlediğim en dandik filmlerden biri, bir tane çirkin yarmagülü koymuşlar herkese headshot atıyor. hem zenci hem kadın hem güclü hem usta nişancı hem iyi dövüşcü hem iyilik meleği hem de amerikalı  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız 

artık bir filmde 1 den fazla zenci varsa izlememek lazım o da maks yan rol olacak.. bu duruma getirenler utansın.

edit bu çöpü izleme gafletinde bulunacak olanlar varsa bunu izlesin daha güzel.

Who Killed Captain Alex? (2010) ⭐ 7.8 | Action, Comedy, Crime
    https://www.imdb.com/title/tt1813757

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter Is Coming -- 17 Nisan 2025; 7:37:35 >

Mickey 17 (2025) ⭐ 6.9 | Adventure, Comedy, Fantasy
    https://www.imdb.com/title/tt12299608

Bundan 30 sene sonraki bir gelecekte klonlama gibi teknolojiler gelişmiş, kolonileşme faaliyetleri sıklaşmıştır. Bir bilim kurgu filmi olsa da kimlik bunalımı ve varoluşsal sorgulama gibi temaların etrafında sıkça dolaşıyor. Ben bu yönden benzerlerinden farklılaşması kısmını çok sevdim. Robert Pattinson yine standartını bozmamış. Eksikleri olsa da izlenmeye değer bir film olmuş. 7/10

Black Bag (2025) ⭐ 6.9 | Drama, Mystery, Romance
    https://www.imdb.com/title/tt30988739

Bir casus ekibi aralarına köstebek sızdığından endişelenir ve olağan şüpheliler bellidir. Belirlenen 5 kişinin içinde kendi eşi de vardır Fassbinder abinin, ve bir akşam yemeği tertip ederek bu gizi çözmeyi planlar. Bahse konu dinner scene filmin en etkileyici kısmı fakat kalan kısmındaki diyaloglar olsun, olay örgüsü olsun ben tatmin edici bulmadım.

Huset (2016) ⭐ 4.6 | Thriller
    https://www.imdb.com/title/tt3425402/

WW2 döneminde İskandinav coğrafyasında esir aldıkları Norveçli bir asker ile boş olduğunu düşündükleri bir eve sığınan 2 Nazi askerinin o lanetli evde yaşadıkları döngüsel paranormal olaylar anlatılıyor. Yaklaşık 1.5 saat olduğu için katlanılabilir. Gerilim/gizem temalı ve kasvet içinde geçen bir film olsa da vasat kalıyor epey. Puanım IMDB ile uyumlu şekilde 4.5/10.

Die Tür (2009) ⭐ 6.7 | Drama, Mystery, Sci-Fi
    https://www.imdb.com/title/tt1223934/

Mads Mikkelsen başrolde

Yaptığı bir hatadan dolayı küçük kızının ölümüne neden olan bir adam vicdan azabıyla yaşarken günün birinde gizemli bir kapıdan geçtikten sonra zamanda yolculuk yaparak 5 yıl geriye döner ve olaylar gelişir

Bilimkurgu dram gizem filmi. Bu türe meraklıysanız izlenir. Yalnız Hollywood filmi değil yüksek bütçe, CGI Efektleri beklemeyin

Alman filmi olur da gurbetçi oyuncu olmaz mı  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız 

• Flight Risk (2025) 10 / 4 Yönetmenliğini Mel Gibson yapmış diye izledim, birde Uçaklı filmleri ekstra sevdiğimden izledim

fakat olmamış. Fazladan boş vaktiniz varsa izleyin yoksa değmez...

Someone to Watch Over Me (1987) ⭐ 6.1 | Crime, Drama, Romance
    https://www.imdb.com/title/tt0094008/

Sosyetik bir kadın işlenen bir cinayete tanık olur, daha sonra kendisini korumakla görevli evli bir polisle aşk yaşamaya başlar

Polisiye suç romantik film. Yönetmen Ridley Scott. Yapımcı şirket heralde Scott'a filmi çekmesi için rica minnet etmiştir

• ımdb
    Orphan (2009) ⭐ 7.0 | Horror, Mystery, Thriller
    https://www.imdb.com/title/tt1148204/

Forumda mutlaka paylaşılmıştır. Geçen gece DMAX kanalında denk geldim. Başta klasik çocuk terörü gibi izlenim veriyor ve banallaşıyor gibi gitse de, plot twist hususunu filmin sonuna müteakip aksiyon sahneleri ile güzel bağlamışlar. Fazla anlatmaya gerek yok, epey iyi film. Yalnız TV'de izlemeyin, epey sansür var özellikle cinayet sahnelerinde. 16 senelik bir yapım ve güzel gerilim/gizem/suç kombinasyonu. Puanım helalinden 7.5/10 oluyor.

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    Evlatlık kızın (film çekildiğinde aslında 12 yaşında) filmin sonuna doğru 1976 doğumlu cüce katillerden olduğunun ifşaatı filme ilave puan kazandırıyor, başarılı. Tek beklentim John isimli babanın yaşaması idi, o kurtulsa iyi olacaktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 18 Nisan 2025; 21:34:9 >

• Alpha Centauri kullanıcısına yanıt

Peki 8.2 puan ortalamasını hak ediyor mu sizce? Ayrıca sizce bu filmin puanı ne olmalı, ne verirdiniz günümüz sinemasını göz önüne alarak.

• https://www.imdb.com/title/tt35683795/

Nora bir vale şoförüdür; Zoé, Steve ve Prestance, meslektaşları ve arkadaşlarıyla birlikte Carjackers ekibini kurmuştur. Gündüzleri saraylarda zengin müşterilere hizmet verirler, ancak çalışmadıkları zamanlarda kötü işlerini bildikleri kişileri soyarlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exclusive.Gamer -- 18 Nisan 2025; 21:38:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Bu tip filmleri günümüz sinemasına göre değil o günün sinema anlayışına göre izlemeli. Benim düşüncem öyle

Sonuçta 60 yıllık bir film. İllaki eksikler olacak

Mesela Esir askerler çok zor şartlar altında gösterilmemiş. Vukuat yapan askerleri hücreye atıyorlar hücreye giderken laubali hareketler yapıyorlar. Nazi askerleri günümüz filmlerinde betimlenen şekliyle hiç alakası yok. Sert almanca konuşan,bağıran, psikopatlanan naziler yok

Nazi askeri dedin mi arıza olacak sert ve gaddar olacak

3 saatlik bir film, filmin çoğu kaçış çalışmaları ile geçiyor

Geçen gün Psycho filmini de paylaştım 1960 tarihli. 65 yıllık filmi günümüze göre uyarlarsan 8 değil 7 alır ama bu tip filmler birçok filme ilham kaynağı olmuş öncü filmler

1972 tarihli Rus yapımı Solaris, 1979 yapımı Rus yapımı İz Sürücü filmleri de öyle

İz sürücü filmini ortasından aç, bilimkurgu filmi diyemezsin, 3 tane gariban rus adam çayırda dengesiz hareketler yapıyor dersin

Aklıma gelen tek istisna Maymunlar cehennemi (1968) bence bu film zamansız. 55 yıl geçmiş hala sırıtmıyor. İster o günün sinema anlayışına göre değerlendir ister bugünün sinema anlayışına göre değerlendir. Adamlar öyle bir film yapmış

Zaten o filmi o yıllarda izleyenler için büyük şok olmuştur. Antik astronot teorisi, dinlerin kökeni,insanlığın kökeni..vs maymunlar nasıl evrimleştiyse geçmişte acaba biz öyle mi evrimleştik. Maymun kendi dinini yaratmış Hz İsa gibi. Sen izlerken ulan atom bombasından sonra evrimleştiniz diyorsun. Sonra kendi kendine o soruyu soruyorsun. Acaba biz de geçmişte büyük atom bombasından sonra mı sıfırdan başladık (veya başlatmamızı sağladılar)...vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alpha Centauri -- 18 Nisan 2025; 22:38:48 >

• programmer_onur kullanıcısına yanıt

Biraz ezber olacak ama ben paylaşmıştım

Fena bir film değil, mantık hataları da yok değil

Psikopat küçük kız fena. Gerçi küçük mü o da tartışılır

• ımdb
    The Amateur (2025) ⭐ 6.7 | Action, Thriller
    https://www.imdb.com/title/tt0899043/

Malum yerlerden karşınıza düşecek

Rami Malek, Cia'de pc uzmanıdır. Karısı Londra'da terörist saldırısı sonucu öldürülür. Rami, Cia'den karısının intikamını almasını ister ama Cia yokuşa sürer. Bunun üzerine Rami, beni eğitin ben intikam alacağım der. Cia'da askeri uzman olan Albay Matrix'teki zenci adam kendisini eğitmek için görevlendirilir ve olaylar gelişir

Konu klişe, Cia,Kgb'nin olduğu yerde Türkiye,İstanbul illaki olacak ucu bir şekilde bize dokunacak.bir ara Rami'nin yolu İstanbul'a düşer. Eminönü'de balık ekmek yer. Karaköy'de ikinci el telefonculardan planları için replika çin malı telefonları ucuza kapatır

• Alpha Centauri kullanıcısına yanıt

Konu çok klişe fakat oyuncu kadrosu ve işin içinde İstanbul varsa izlenir ))

• 
Sayfa: önceki 51425143514451455146
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.