Şimdi Ara

En Uzun Giden Mazot GELİN KARARLAŞTIRALIM :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
8.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba bu konu hakkında daha önce forum acılmış ama hepsi eski
    Malum artık Yıl 2018 Ve Mazot 5.73

Fiat doblo 2013 araçla uzun yola cıkacagım..

Çok yorum okudum sizede danışmak istedim..

Günümüzde yakıtı kötü olmayan ve MENZİLİ EN UZUN giden istasyon hangisi?? Tecrübeleri paylaşın..

Herkes Total excellium yakıt iyi ve uzun gidiyor diyor sizce?

SON SORU..! BURSA'DA CLASS PETROL DİYE BİR YER AÇILDI BAŞKA İLLERDE DE VARMIŞ VE BAYA PROFESYONEL DURUYORLAR..
    CLASS PETROLUN MAZOTUNU KULLANANLAR VARMI DURUM NE YAKIT İYİMİ ÇÜNKÜ FARK BAYA VAR CLASS'TA MAZOT 5.25 ??

• Yapay Zekanın Yanıtı

En Uzun Giden Mazot: Gelin Kararlaştıralım

Yakıt tasarrufu, özellikle uzun yolculuklar yapanlar için önemli bir husustur. En uzun giden mazotu seçmek, yakıt maliyetlerinizi azaltmanıza ve yol gezilerinizden daha fazla keyif almanızı sağlayabilir.

En Uzun Menzilli Dizel Yakıtlar

Genel olarak, en uzun menzilli dizel yakıtlar, yüksek cetan sayısına ve düşük kükürt içeriğine sahiptir. Cetan sayısı, yakıtın tutuşma kolaylığını gösterirken, kükürt içeriği motor aşınmasını etkiler. Yüksek cetan sayısı ve düşük kükürt içeriğine sahip dizel yakıtlar, daha verimli yanar ve daha uzun mesafeler almanızı sağlar.

Hangi Mazot Daha Uzun Yol Yapar?

Farklı dizel yakıt markaları ve türleri, menzil açısından değişebilir. Yakıtın cinsine ek olarak, sürüş alışkanlıklarınız ve aracınızın yakıt verimliliği de yakıt tasarrufunu etkiler.

Uzun yolculuklarda en uzun menzilli mazotu seçmek için şu noktaları göz önünde bulundurabilirsin:

• Cetan Sayısını Kontrol Et: Yüksek cetan sayılı dizel yakıtları tercih et.
    • Kükürt İçeriğini İncele: Düşük kükürt içeriğine sahip dizel yakıtlarını seç.
    • Marka İtibarını Araştır: Güvenilir ve saygın dizel yakıt markalarını tercih et.
    • Arabanın Yakıt Verimliliğini Dikkate Al: Yakıt verimliliği yüksek araçlar, aynı miktarda yakıtla daha uzun mesafeler gidebilir.
    • Sürüş Alışkanlıklarını İyileştir: Ani hızlanma ve frenlemeden kaçın, sabit bir hızda sür ve aracının bakımını düzenli olarak yap.

En uzun giden mazotu seçerek yakıt tasarrufu sağla, yolculuklarını uzat ve yol masraflarını azalt.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam merhaba , aynı araç bende de var.Euro 5 motor olduğu için eurodiesel alman gerekiyor.Shell Cevizlibağdan (5,69 TL litresi) depoyu fulledim.Fethiyeye gittim.Saklıkente gittim.Toplam 1000 km de depo dibi gördü.Ortalama yakıt 5,6 ydı.Ölüdeniz Shellden (5,8 di galiba litresi) depoyu fulledim.Dönüş yolunda da Ege kıyı şeridini (Muğla ,Aydın,İzmir,Manisa,Akçay(1 gece kaldım),Çanakkale) gezerek İstanbul'a 1100 km yol yaptım.1 depo + 50 TL (Tekirdağ'da yakıt aldım 5,69'dan) gibi yaklaşık yakıt tükettim.Ortalama tüketim 5,8-5,9 du.4 kişi bagaj dolu gittik geldik.Bana sorarsan bp , shell iyi.Opet sesli çalıştırıyor motoru.Petro ofisi çekişi düşürüyor, beğenmiyorum.Totalden hiç almadım.Eurodizel olduğu için kalitesiz yakıt alma.Dizel partikül filtresini tıkarsın.3 yıldır aynı araç bende.Aldığım yakıtla km de ortalama 30 krşla gezdim.Tecrübelerim böyle.
  • Bursa çıkışlarında İzmir yolu class petrol Gemlik’te jooil var class var İnegöl de Kınık’ta class var hepsinden alabilirsin yalavo yolundaki class Aytemiz alabilirsin indirimli satarlar

5.19 dan aldım en son
  • ms2947 M kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim bilgiler için.. benim memleket Kahramanmaraş..

1000 Km yol gideceğim verdiğin bilgilere göre 1 depoyla yani ortalama 350 liraya memlekete giderim değilmi yanlış anlamadım :)
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    hocam mevzu ucuz olması değil mevzu sizce performansı etkiliyormu aracın enjektörleri yeni yaptırdım..

yakıtları temizmi sizce? geçen ay aytemizden 5.35 yakıt aldım izmir yolunda.. o günün sabahına araba zar zor çalıştı..

yakıtı çok kötüydü..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesakurne

teşekkür ederim bilgiler için.. benim memleket Kahramanmaraş..

1000 Km yol gideceğim verdiğin bilgilere göre 1 depoyla yani ortalama 350 liraya memlekete giderim değilmi yanlış anlamadım :)
    Rica ederim.Depo 60 lt. 5,69 TL'den alırsan yaklaşık 340 TL gibi bir rakama dolar.4 kişi bagaj dolu , hız olarak da 90 - 120 km/h aralığında , arabayı fazla sıkıştırmadan gidersen 1000 km yaparsın.Araba boşsa biraz daha fazla yol gidersin :)
    eyvallah bu arada CLASS'tan mazot aldınızmı hiç ?

Class'ta mazot 5.25 :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • En uzun giden menzil bende Türkiye Petrolleri çıktı
    Euro dizel
  • mesakurne M kullanıcısına yanıt
    İstanbul Avrupa yakasındayım.Bu yakada yok ama Andolu yakasında Kartal'da var diyorlar.Hiç almadım.Daha önce ucuz diye Energy petrolden falan aldım.Dizel partikül filtresi serviste %45 dolu çıkınca bıraktım ordan yakıt almayı.Kırsal motorin satıyorlardı onlar.Shellde kampanya oluyor.Shellden alıyorum nerdeyse son 3 depodur.BP de iyidir.Uzun yolda ucuz yakıta heves etmedim.Dağ başında kalsam sıkıntı olacak.Yakıttan tasarruf edeyim derken çekiciye para vereceğim.Aracı biraz titiz de kullanıyorum sanırım.Classtan hiç almadım.
  • Schneeflocke kullanıcısına yanıt
    türkiye petrollerinden geçen ay antalya bursa arası giderken aldım..

performansı çok aşırı etkiledi.. yani iyi anlamda.. arabanın çekişi baya güçlendi amaaa sanki biraz fazla yaktı.
    ben classtan 3-4 defa fulledim ama sizinde tecrübelerinizden faydalanmak istedim..
    kısa vadede bı sıkıntısını görmedim ama ya uzun vadede bilemiyorum
  • kou güncel :) yorumları bekliyoruz.. hangi petrolün yakıtı daha uzun gidiyor.
  • bp kaliteli ve uzun gidiyor ,, geçen uzun gitti diye yazdım nazar değdi forum laneti,, yani ingiliz petrolü iyidir,,
  • mesakurne M kullanıcısına yanıt
    Dediğim yerlerden 2010 dan beri alırım sorun yaşamadım 146bin yaptım performansta neden sorun yaşayayım zaten gerisi aynı ab standardında dizel yani
  • Yıl olmuş 2018, mazot 5,60 tl, ekonomik kriz var, dolar 5 tl bandında öro 6 tl sınırını zorluyor, biz en uzun giden yakıt derdindeyiz... Araçları daha az kullanmak lazım, imkanlar dahilinde, araç ihtiyaç eşiğini daha yükseltip daha az kullanmak toplu taşıma ile işleri halletmeye çalışmak gerek... Dizel yakıtta taş çatlasa 40-50 km fark edecek bir depoda, bir depo ile en kötü 750 km yol alınıyor, ortalama 850 - 900 km görüyor araçlar... Bir 40 km daha gitse ne olur gitmese ne olur...
    Kırsal motorin ney sene kaçta kaldınız siz ?

Şuan tüm istasyonlarda satılan dizel aynı diZel an standardında kırsal motorin diye birşey Yok
  • 2 kez remoilden yakıt aldım az daha enjektörleri elime alacaktım. Bundan sonra bp-shell-po-opet-total gibi büyük markalardan şaşmam
  • Classtan bi kac kez aldim albea varken bariz sesli calisiyodu motor ayrica cekisten dusuyordu ama km digerleriyle ayniydi simdi accent era var guvenip alamiyorum surekli aytemiz den aliyorum cekis falan iyi km de opetten biraz dahaiyi
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Kırsalı yanlış yazmışım.Normal motorin olacak o.Eurodizel için olmayınını alıyorum demek istemiştim.
  • Zeytinbey Z kullanıcısına yanıt
    Konu zaten uzun yol için açılmış.Çoğu kişi zaten dediğiniz gibi şehir içinde toplu taşıma kullanıyor.Ben Fethiye'ye gittim mesela.Otobüs bileti 130 TL.4 kişi gitsek 520 git , 520 TL gel.1040 TL yapıyor.Biz de arabamızla nasıl ucuza gideriz , nerenin yolu daha düz,sorunsuz diye güzergah araştırdım.600 TL gibi bir rakama gittim geldim hem de bazı şehir merkezlerini de dolaştım.İnsanlar senede 1 veya 2 kere tatile veya memleketine gidemeyecekse , nefes alamayacaksa ne diye çalışıyor? Ben 10 sene sonra tatile gittim.Diğer yıllar okul , askerlik , işsizlik gibi durumlara denk geldi. Anadolu'da ki insan gayet mutlu.Sorun büyük şehirler dediğimiz İstanbul ,Ankara gibi yerlerde hayatın pahalı oluşu.Gittiğim yerlerde adım başı bim , a101 , şok , migros var ve İstanbul'da ki markette ne satılıyorsa emin ol orda da aynısı var ve insanlar alışverişlerini de yapıyorlar , kasada sırada falan bekliyorsun yani , boş değil içerisi.Gittiğim güzergah olarak Ege kıyı şeridi için benim gözlemim bu şekilde.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.